maanantai 20. maaliskuuta 2017

MILLÄ KUNNALLISTEKNIIKAN JA RAKENNUSTEN LAIMINLYÖNTI KUSTANNETAAN?

Uudessakaupungissa kunnallistekniikan kunnossapito sekä uudistaminen ja kiinteistöjen kunnostaminen plus niiden hallinta on jäänyt totaalisesti unholaan. Kun tekninen puoli liitettiin osaksi hallinto- ja kehittämiskeskusta, rahat virtasivat hallihaihatteluun ja kaupunkilaisen kannalta täysin järjenvastaisiin ynnä hyödyttömiin kohteisiin.   Miljoonat veroeurot, joilla normaali kaupunki olisi remontoinut viemäreitä, teitä, rakennuksia ja parantanut asukkaiden arkea ja juhlaa ovat palaneet auttamattomasti olemattomiin vai löydätkö kaupungistamme satoja uusikaupunkilaisia työllistävän maanosan suurimman teräsjalostus/palvelukeskuksen, etanolitehdasta jne.?

Tapahtunut haihattelupolitiikka jätti kaupunkimme miljoonia miinukselle ja nykyinen valtuusto lähti korjaamaan, kaupunkilaivamme karille tai koskeen vienyttä, kurssia. Nykyinen valtuusto on kääntänyt miinusmiljoonat tuntuvaksi plussaksi. Lisäksi autotehdas, on ratsuväen tavoin, saapunut pelastamaan kaupunkiamme ahdingosta. Taloutemme on kunnossa, tulevaisuutemme on taattu, mutta ikävä kyllä myös kaupungin puitteiden laiminlyönnistä aiheutuneet miljoonien eurojen korjausvajeet ovat olemassa. Ensinnäkin nämä laiminlyönnit kasvavat päivä korjauskoron muodossa suuremmiksi ja toiseksi ne raksuttavat kuin aikapommi ennen laukeamista.

Ongelmamme lopputuloksena voidaan kirjata, että kaupungissamme riittää runsaasti tekemistä eli työllisyys on turvattu, mutta toisaalta meillä ei ole riittävästi rahaa entrata kymmenien vuosien plus kymmenien miljoonien eurojen laiminlyöntejä kerralla kuntoon. Suomalaisessa yhteiskunnassa jopa kunnille talous on realiteetti, jonka puitteessa kaikki toimii. Ongelmamme on rahoitus eli se, millä saamme kaupunkimme laiminlyödyn infran tulevaisuuden palvelujen sekä vaatimusten edellyttämään kuntoon.

Siinä vaiheessa, kun yritys, epäonnisuineen suunnittelun ja toteutuksen seurauksena, tekee konkurssin kunta voi nostaa veroja ja taksoja. Kunta voi myös tehdä sisäisiä siirtoja esim. kuten meillä eli käyttää opetukseen verrokkikuntia vähemmän rahaa. Kunta voi myös ajaa alas palveluitaan tai myydä omaisuuttaan. Näiden toimien seurauksena kunta yleensä alkaa menettämään asukkaita ja tämän seurauksena tulevaisuudessa talousongelmat kasvavat entisestään. Lopulta syvälle rojahtaneen kunnan talouden pistävät kuntoon tunteettomat valtionvarainministeriön virkahenkilöt.

Kunnan kunnallistekniikan muuttuessa tikittäväksi aikapommiksi, tarvitsee sen pikkupaukahteluihin varautua sopivalla suojapuskurilla. Lisäksi kunnallistekniikan isompaan remonttiin on syytä varautua veropohjaa kasvattamalla. Kun kukaan ei muuta lapsineen nykyistä asuinkuntaansa huonompaan paikkaan asumaan, on muuttajakandinaatille kyettävää tarjoamaan loistavat elämisen ja asumisen puitteet. Satsaaminen lapsiin, nuoriin ja vapaa-aikaan on sijoitus kaikkien kuntalaisten tulevaisuuteen!

37 kommenttia:

 1. Vastaus on otsikkoon yksinkertainen eli kuten ennenkin. Me maksetaan.

  VastaaPoista
 2. Jos meitä on enemmän, on maksaminen helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah hah hah. Autotehtaan työntekijän palkoilla ei paljon veroja maksella. Palkkataso on noin 2/3 suomalaisten keskipalkasta.

   Poista
  2. työttömätkin maksaa veroja

   Poista
 3. Javan esittämä vaihtoehto on ainoa tapa saada kaupunki kuntoon.

  VastaaPoista
 4. Kuntatalous kuntoon vittuilemalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan realistisinta vaihtoehtoa toteuttamalla. Talous on kunnossa, nyt on kyse kaupunkilaisten omaisuuden törkeästä laiminlyönnistä.

   Poista
 5. Talous ei ole kunnossa kun katsoo mitä on laiminlyöty!
  Verot on tapissa jo nyt joten tik tik tik.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen kommentoija vastaa. Juuri noin. Kaikki saattaa laueta, jos tuuri kääntyy.

   Poista
  2. Aina voi käydä niin kenen kunnassa hyvänsä

   Poista
  3. Nyt sitten tuppukylässä tapahtuu,kun kolme typeryyden PERSUA Aaltonen,Tähtinen ja Valkonen on siirtynyt oikein porvaripuolueeseen päättämään yhteisestä "hyvästä".

   Poista
  4. Eivät päätä mitään viellä se nähdään 9.4. 2017 jälkeen pääsevätkö päättämään.
   Kyllä kansa tietää.

   Poista
 6. Typeryyden persut. Just. Mitäs ne tarkoittaa niin kun tulkattuna Suomeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://ls24.fi/urheilu/toiveiden-ja-budjetin-tasapainoilua-lansi-suomi-selvitti-lahialueen-liikuntapaikkarakentamista

   Poista
  2. http://ls24.fi/urheilu/toiveiden-ja-budjetin-tasapainoilua-lansi-suomi-selvitti-lahialueen-liikuntapaikkarakentamista

   Poista
  3. Onko Tähtisen, Aaltosen ja Valkosen jälkeen persuista kuulunut mitään. Mitättömyys ei kuulu ja puolue häviää näissä vaaleissa olemattomiin.

   Poista
 7. Persut on sentään äänestänyt järkevästi valtuustossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. persut äänesti pakolaisten vastaanoton puolesta. siinä ukin persujen järki.

   Poista
  2. Valtuustossa taisi olla vastaan äänestäjiä alle viisi valtuutettua eli järjettömiä oli lähes koko valtuusto.Jos mittarisi on ainoastaan yllä oleva nimimerkki 13.38

   Poista
 8. Törkeätä. Joku kiertää laitoksissa ja manipuloi vanhuksia äänestämään itseään.

  VastaaPoista
 9. JOku rakennutti Tontonmäkeen ,,,,, joku teki sitä, joku tätä, j.n.e.

  VastaaPoista
 10. Joku on myös tehnyt sitä sun tätä ei pelkästään sitä tai tätä.

  VastaaPoista
 11. https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/nyt-kittilassa-on-kaksi-kunnanjohtajaa-sylissamme-on-kaikkien-aikojen-sotku/
  Kuka maksaa????

  VastaaPoista
 12. Asuntoja kouluihin
  http://ugissa.blogspot.fi/2017/03/kouluissa-on-liikaa-tilaa-tehdaanko.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliaikaisten asuntojen tarve ratkaistaan helpoimmin moduuliasunnoilla. Ihan älytöntä kaupungin alkaa väsään kouluihin tilapäisasuntoja.

   Poista
  2. Tiedätkö mitä markkinamiesten parakit maksaa vuokralaiselle?

   Poista
  3. Tiedätkö mitä luokkahuoneiden muuttaminen tilapäisasunnoiksi, siis tilapäisasunnoiksi, maksaa meille kuntalaisille? Onko kokoomuslaisilla muita hyviä ehdotuksia?

   Poista
  4. Jos puhutaan vaan tilasta, johon saa sängyn, komerot, pöydän, tuolin ja lukittavan oven niin huomattavasti vähemmän kuin ulkopuolisen toimijan tuottamien tilaelementtien vuokra/asukas ellei kaupunki ala markkinaehtoisesti ottamaan katteita toiminnastaan.

   Poista
  5. Jo on sulla jutut. Unohdit muuten nimesi

   Poista
  6. Näköjään unohdin. En kuitenkaan ala tämän enempää rakennussuunnittelijaksi. Totean myös, että olen hankkinut jonkinasteisen tuntuman näistä tilaelementeistäkin. Yksikään tilapäisratkaisu ei ole häävi. Itsekin asustelen matkatöissä rivarineliön yhdessä huoneessa. Joten omakohtaista kokemustakin on tilapäisasumisesta.
   Tommottis.
   JAa

   Poista
 13. Olisin äänestä,mutta ei ollut ehdokkaana yhtään työmiestä tai naista.

  VastaaPoista
 14. Mikä on työmiehen kriteerisi? Olen suurimman osan elämästäni ollut työmies omasta mielestäni ja vielä loppuosankin vaikka plm:n en tehnyt ruumiillista työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demari porvarien juoksupoika sinä olet.

   Poista
  2. Sanoo kokoomuslainen

   Poista
  3. Luulin kysymyksen olevan siitä mitä on eläessään tehnyt eikä poliittisesta vakaumuksesta. Hienoa saada tuollainenkin kommentti, sellaisia soittojakin on tullut kuin "Saatanan kommunisti mä tulen ja tapan sut".

   Poista
 15. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olipahan posketon väite Hartosta. Jos katsotaan tätä valtuustokautta, Harto on ollut selkeästi kaupunkilaisten asialla vaikka on varmaan saanut sontaa silmilleen. Väittämissä pitäisi piillä edes totuuden siemen, jotta se voisi kasvaa uskottavaksi totuuden ruusuksi, joka ei tässä kaupungissa ole aikoihin punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harto on mimenomaan äänestänyt kaupunkilaisten edun mukaisesti.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!