torstai 23. maaliskuuta 2017

Kampanja heti käyntiin: UUSI KOTI UUDESTAKAUPUNGISTA!

Sairaalan perään ruikuttaminen ei auta ja vielä typerämpää on uhoaminen sekä siltojen polttaminen sinne missä sairaalan osalta ynnä jatkosta tehdään tulevaisuudessakin päätöksiä. Uusikaupunki on tällä hetkellä menestyksen keskiössä - OLEMME POSITIIVISUUDESSA MAAMME KIINNOSTAVIN PAIKKA! Kaiken ruikuttamisen tulisi loppua heti eikä levittää turhaa apatiaa maailmalle. Meidän pitäisi tehdä kaikkemme, jotta nykyinen noste kääntyy kaupunkimme kasvuksi, paremmiksi palveluiksi, hienommiksi puitteiksi sekä alhaisemmiksi veroiksi plus taksoiksi.

On käsittämätöntä lukea kuinka joku ruikuttaa ettei tänne ole muuttanut väkeä ja näinköhän muuttaakaan. Miksei maailmalle hehkuteta, että maanantaina valtuustomme päättää kymmenien miljoonien eurojen investoinneista, joilla parannetaan kaupunkilaisten elämää - TEEMME UUDESTAKAUPUNGISTA SUOMEN PARHAAN JA MODERNEIIMMAN KAUPUNGIN, TULE SINÄKIN TÄNNE!

Kaupungissamme on kymmeniä tyhjiä omakotitalotontteja, joilla voimme hetkessä kääntää muuttoliikkeen positiiviseksi. Tontteja löytyy keskustasta, Lokalahdelta, Pyhämaasta jne.. Janhuanniemen älyttömän kaavan rakennustapamuutoksella saamme lisää kaupaksi käyviä tontteja. Hopeapajuhössöttyksen sijaan oloisi keskityttävä olennaiseen ja hoksata, että mittavat rantamme on hyödynnettävä niin kaupunkilaisten viihtymiseen kuin asumiseen. Voimme viimeinkin aloittaa uusvanhan omakotikaupunginosan suunnittelun. kuten palvelupuutteiden kartoittamisen ja korjaamisen. Mitä enemmän asumisvaihtoehtoja, modernia palvelua ja puitteita meillä on tarjota, sitä todennäköisemmin saamme tänne rutkasti lisää asukkaita.

Ruikuttamalla, nynnyilemällä ja manaamalla epäonnistumista emme saa tänne yhtään uutta asukasta. Viestintäämme ja ulostuloihin on viimeinkin saatava edes alkeellista ammattitaitoa. Voimme munia kaupunkimme merkkipäivän, mutta nyt autotehtaan meillä ojentamaa loton voittokupunkia ei saa antaa töppöjen revittäväksi tai kaupunkimme häviää kuin neandertalin ihminen maapallolta. Jotta saisimme kaupungin kasvun käyntiin, ehkäpä meidän kannattaisi lähettää muutama virkahenkilö vuodeksi  vaikkapa laskemaan lokkeja Puerto Williamsiin ja jos kaupunkiin alkaa muuttaa liikaa väkeä, kutsutaa heidät takaisin kasvun jarruksi.

Tänne on tällä tietämillä tullut ja tulossa jopa reilut 3 000 perustyöpaikkaa. Eikä mitään vippaskonsteilla luotuja työttömyystöitä tai pykäläviilareiden saati hallintotyyppien hommia vaan tuhansia vientiteollisuuden työpaikkoja. Tuo luku kertaantuu niistä sikiävien palvelutyöpaikkojen ja työntekijöiden perheenjäsenten töiden muodossa. Jatkossa meille on tilaus niistä ns. naistyöpaikoijsta, joista jotkut ovat huutaneet olevan pula.

Eräät väheksyvät autotehtaan työntekijöitä ja heidän kaupungille antamaa panosta, mutta todellisuudessa juuri he ovat tämän kaupungin elättäneet. Jos joku on mennyt kaupungissa vikaan siitä ei voi autotehtaan väkeä syyttää, nytkin suurimman työväenpuolueen listalla taitaa olla vain yksi autotehtaan työntekijä. Nyt autotehtaan rooli vientiteollisuudessamme on niin suuri, että on valtiovallan asia turvata alan kaiken tasoinen koulutus. Tätä oma opetustoimemme voisi positiivisesti korostaa pesäpuhaastelunsa sijaan, mutta mitä ilmeisimmin eväät uupuvat.

Mainitaan autotehtaan lisäksi toinenkin merkittävä asia. Hyvä esimerkki positiivisesta puurtamisesta uutisoitiin eilen. Esko Tähtinen ja kumppanit eivät uhonneet, eivät mananneet, eivät polttaneet siltoja, vaan aivoja käyttäen ja asiallisesti toimien pelastivat sen, mitä sairaalamme suhteen oli tällä hetkellä pelastettavissa. Todella hienoa tietyötä, joka jättää varjoonsa paikkakunnallamme niin  tutun poliittisten härskien irtopirteiden keruun.

47 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus, samoilla linjoilla.

  VastaaPoista
 2. Onko siitä kiskobussista mitään kuulunut ? Siihen hankkeeseen vauhtia ja äkkiä ! Senhän voi toteuttaa jopa yksityinen taho...

  VastaaPoista
 3. Minne se uusvanha kaupunginosa voisi tulla? Kalantiin vai? Muut suunnat on rakennettu jo täyteen.

  VastaaPoista
 4. Onha täällä tilaa.

  VastaaPoista
 5. Java on oikeassa. Uudessakaupungissa ei ole markkinoinnin osaajia. Täällä katsotaan tumput suorina, kun mahdollisuudet menevät ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä pitäis markkinoida? Kenen? Keille?

   Poista
  2. Oletko hiukan yksinkertainen vai kaupungin markkinajohtaja.

   Poista
  3. Molempia ja siksi odottelen vastausta.

   Poista
 6. Kyllä tänne autotehtaalaisia muuttaa kunhan saadaan asuntoja. Ei taida kavereilla olla ensimmäisenä mielessä omakotitontin osto vaikka miten tyrkytettäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1000 ihmistä ajellut vuoden töihin uuteenkaupunkiin. asunto alkaa kiinnostaa. markkinointi päälle. ukivisitit ja muut apinointipelleilyt korvattava ammattitaidolla.

   Poista
 7. Aika lennokasta on kokoomusmiehen kirjoitus. Tosin sieltä kyllä pystyy kaivamaan ulos muutaman nimen ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnetonta ruikutusta kuten aina ennenkin. Noi jutut siivittäis kyllä persun valtuustoon mutta ei kokoomuslaista. Ja vaikka ei persuna valtuustoon pääsiskään niin äänet menis ainakin persuille. Nyt ne voi avittaa jonkun kukkahattutädin valtuustoon.

   Poista
  2. Ovatko persujen mykät kukkahattusedät parempia. Siinä on täysin nollaporukka.

   Poista
 8. Valkonen on taas pääsemässä vauhtiin,kun pääsi oikein porvarin listoillle ehdokkaaksi.Kyllä tuppulassa taas tapahtuu,jos Valkonen pääsee valtuustoon.

  VastaaPoista
 9. Soisi päästä valtuustoon. Tulisi hiukan säpinää.

  VastaaPoista
 10. Monet manailevat, ettei uudet asukkaat pysty muuttammaan uuteen kerrostaloon tai ostamaan omakotitaloa autotehtaan palkoillaan, minkä takia ei sitten kannattaisi rakentaakkaan. Eihän se ole tärkeintä, vaan se. että tänne muuttaa uusia asukkaita vaikka väliaikaisasuntoonkin. Täällä jo kauan asuneille tulee uusien asuntojen myötä mahdollisuus vaihtaa laadukkaampaan tai vanhempien ihmisten mnuuttaa omakotitaloistaan kerrostaloihin. Tällä kierrolla saadaan kaikki asunnot täytettyä kunhan vain on riittävästi vaihtoehtoja ja houkuttimia muuttaa Ugiin.
  Näin tapahtui ennen ja näin on tapahtuva nyttenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli järkikommentti.

   Poista
  2. On sitten palkka hyvä tai huono, niin jossain kuitenkin pitää asua. Ottaen huomioon, että autotehdas palkka myös hyväpalkkaisia toimihenkilöitä noin 200. Uskoisin myös näin käyvän mitä hesekieli kirjoittaa ja eihän mitään tapahdu äkkiä, mutta suunta on hyvä vaikka sitten olisikin hidas.

   Poista
 11. Uudet asukkaat rekisteröidään kunkin kunnan kirjoille aina vuoden vaihteessa. Jos asut jossain vuokralla Ukissa niin et ehkä ole muuttanut kirjojasi Ukiin. Voi olla ettei kovin nopellalla temmolla kaupunki saa uusia asukkaita.

  VastaaPoista
 12. Vaikka verotuloja ei lasketakaan, täällä asuva ja käyvä käyttää runsaasti paikallisia palveluja pakostakin, mikä osaltaan lisää kaupungin verotuloja. Lauantaina katselin paikallisessa vaatekaupassa kolmea puolalaista, jotka ostivat kukin noin 300 eurolla vaatteita. Euro kiertää ja tuo talouteen virkistystä.

  VastaaPoista
 13. Niin ja nyt sen näkee että ihmiset muuttaa työn perässä. Jos olis pari vuotta sitten rakennettu monitoimihalli niin montakohan kerrostaloa olisi sen takia noussut. Ei yhtään.
  Nyt on hyvä alkaa halliakin suunnittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtuko totuus vai järki. Tänne ei muutettu kahden viime vuoden aikana vaikka tuli 1500 uutta työpaikkaa. Väki väheni viime vuotena melkein sadalla.

   Poista
  2. Edelleen väitän että ihmiset muuttaa työn perässä, 13 kerrostaloakin tulossa.

   Poista
  3. Eihän niitä muuttanut. Se on tosi asia jonka Uki miljoonilla osoitti.

   Poista
  4. Mihin muuttaa jos ei ole asuntoja?

   Poista
  5. Ensimmäisen suuren rekrytoinnin alkaessa täällä oli satoja tyhjiä asuntoja, mutta lapsiperheet eivät halunneet muuttaa tänne. Kaupunki jakoi omat vuokra-asunnot äijäporukoille.

   Poista
 14. Kerrostaloja ei vielä noussut yhtään ihan vaan tiedoksi eikä ole monitoimihalliakaan.

  VastaaPoista
 15. Kohta on tilaelementti asuntoja alkaen 250e/kk Äänekoskelta

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä, hyvistä mielipiteestä ja keskustelusta! Luonnollisesti kaikki ihmiset haluavat asua lähellä työpaikkaa ja varsinkin silloin, kun työpaikan läheltä sopivat olot ja palvelut koko ruokakunnalle!

  VastaaPoista
 17. Valtuusto voisi laittaa Janhuan kaavamuutoksen käyntiin heti. Siitä saisi helposti tontteja, joissa on tekniikka valmiina.

  VastaaPoista
 18. Javan vaalityö on erikoista. Muut kehuvat vakavana itseään, Java korostaa muita ja pistää huumoria sekaan ja käskee huutaen äänestämään Rainer Tähtistä.

  VastaaPoista
 19. Valkonen sairiste syvistämetsistä, jumalauta mikä alotus. Java oli tänään torin kunkku.

  VastaaPoista
 20. Torin kunkku oli Vala, voitti Nikulan selvästi väittelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mistä sitten väittelivät vala ja nikula? oliko asia kaupungin käsissä vai sairaalan yöpäivystyksestä?

   Poista
 21. Tuskin kokoomuslaiset äänestävät Valkosta, joka veljeilee vassareiden kanssa. Persuissa Valkonen olisi ollut ääniharava ja puolueen pelastaja.

  VastaaPoista
 22. Oliko kh:n varapj. Koski torilla? Oli muuten pirun hyvä kirjoitus tänään häneltä plarissa.

  VastaaPoista
 23. Nikula ei väitellyt Walan kanssa. Ihmettelen miksei Valkosta pistetty kokoomuslaisten väittelijäksi, hän on puolueen ainoa kouliintunut esiintyjä.

  VastaaPoista
 24. Kokkarit pelkää javan saavan paljon ääniä. Siksi häntä ei päästetä ääneen. On noloa, jos Java tekee "walat" vaalien jälkeen, kun ei pääse hallitukseen.

  VastaaPoista
 25. Aamulla kokoomuksen juristit seisoskeli ja Java kasasi persujen telttaa, havaitsen säröjä.

  VastaaPoista
 26. Kaikki 3 juristia vai? En päässyt paikalle mutta oliko tapahtumassa oikeasti jotain asiapitoistakin kuten esimerkiksi koulujen purkamisesta tai monitoimihallista.

  VastaaPoista
 27. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Persuilla oli teltta, jonka kokoamiseen tarvittiin neljä tyyppiä. Heillä paikalla oli siinä vaiheessa vasta kolme oman puolueen ihmistä, joten tottakai minä autan heitä vai pitäisikö viereen jäädä vinoilemaan ja ilkkumaan. Tapahtumassa kukin puhui mitä puhui ja minä puhuin omalla tyylilläni. Hegewee veti pisteet kotiin väittelyssä keskustalaisen kanssa.

  Minulla ja kokoomuslaisilla ei ole pienintäkään erimielisyyttä keskenään. Luottamus siihen, että paikat jaetaan pätevyyden ja äänestystuloksen mukaan niin suuri, ettei mistään ole sovittu etukäteen. Kun otetaan huomioon Tähtisen Aaltosen ja eräiden kokoomuslaisten kokemus, en edes ajattele hallituspaikkaa itselleni. Turha heittää kapuloita rattaisiin, jotka eivät edes vielä pyöri.

  Juha Aaltonen teki aloitteen Janhuan kaavan muuttamisesta siten, että sinne pääsisi helpommin rakentaman, mutta arkkitehti ja Hegeween hallitus tyrmäsivät sen tylysti. Asia täytyisi saada pikaisesti oikealle tolalle samoin uusvanhan kaupungin osan suunnittelu ja valmistelu. Useat puhuvat autotehtaan palkoista negatiiviseen sävyyn, mutta hyvin ovat nykyisetkin autotehtaan työntekijät omakotitalonsa maksaneet. Lisäksi kannattaa huomioida autotehtaan työpaikoissa niiden vakinaisuus. Sille pohjalle on helpompi rakentaa tulevaisuutta kuin osapäivätyön tai väliaikaisten työsuhteiden varaan.

  Torilla itse tapahtuma oli ok.. Hegewee keräsi varmasti ääniä. Itse nostaisin esiin Tarmo Kankaan onnistuneen kahden pöntön esiintymisen, se lienee ainoa esiintulo, mikä muistetaan vielä vaalipäivänä. Kokoomuksen teltalla kävin keskusteluja kaikista mahdollisista asioista kahvin hörpinnän lomassa. Uskon näin käyneen muuallakin. Kävijöitä oli runsaasti, joten uskon kaikkien niin ehdokkaiden kuin äänestäjien olleen tyytyväisiä tapahtumaan.

  VastaaPoista
 28. Niin oliko tapahtumassa oikeasti jotain asiapitoistakin kuten esimerkiksi koulujen purkamisesta tai monitoimihallista???

  VastaaPoista
 29. Java,
  tänään Kirstaan tekemään vaalityötä! Siellä on ääniä oikeasti jaossa.

  VastaaPoista
 30. Java,
  tänään Kirstaan tekemään vaalityötä! Siellä on ääniä oikeasti jaossa.

  VastaaPoista
 31. Kiitos kommenteista, käynneistä ja kutsusta! Huomenna on työpäivä, joten Kirsta jää väliin. Tapahtuma oli asiallinen, siellä sai nokatusten jututtaa ehdokkaita ja esittää heille haluamiaan kysymyksiä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!