lauantai 4. maaliskuuta 2017

OIKEISTO-VASEMMMISTO VAI KEHITTÄJÄT-TAANTUMUS ASETELMA?

Paikallispolitiikassa ismien katoaminen voidaan luokitella selkeisiin faktoihin. Kuntapolitiikassa kaikki pääsevät hallitukseen, joten perinteistä oikeisto vasemmisto -vastakkaisasettelua ei kunnista löydy. Kunnissa käsiteltävät asiat romuttavat lopullisesti lopullisesti kuvitellun oikeisto vasemmisto -asetelman. Eihän kunnissa päätetä Suomen pakolaispolitiikasta, ulkopolitiikasta vaan suoraan tavallisen ihmisen arjen ja käytännön asioista sekä elämisen puitteista.

Yksinkertaisesti sanottuna kaupunkimme jakautuu oikeisto ja vasemmisto asetelman sijaan kehittäjiin ja taantumuksellisiin. Taantumukselliset tukivat tinkimättä virkahenkilöiden suoltamaa valmistelua ja torpedoivat vaihtoehtojen esittämisen. Vasta nykyisellä valtuustokaudella valtavaltikka on siirtynyt taantumuksellisilta kehittäjille. Tästä hyvänä esimerkkinä on Pohitullin kulmakunnan kehittämisen nousu teknisen lautakunnan listalle. Aikoinaan vastaavien ajatusten esittämisestä sai kiusaajan sekä häirikön maineen ja poliisin peräänsä.

Taantumuksellisten vallassaolosta johtuen esim. kaupunkimme liikuntarakentaminen rajoittui urheilukentän mammuttihintaiseen ulostus/varastorakennukseen. Taantumukselliset hakkasivat kaupunkilaisten miljoonat eurot verrokkikuntia kallimpiin, mutta verrokkikuntia huonompiin terveys- ja sosiaalipalveluihin sekä mitään tuottamattomaan elinkeinopolitiikkaan. Tämän seurauksena Uusikaupunki on ukkoutunut ja sen väkiluku on romahtanut. Kun muualla kunnat rakentavat liikuntapaikkoja, joita urheiluseurat käyttävät, meillä tämäkin on toisinpäin: UPK rakensi omilla rahoillaan ja talkootyöllä tekonurmen, jota kaupungin koululaiset voivat nyt käyttää.

Nurinkurisesta kuntapolitiikasta löytyy toinenkin akseli kuin kehittäjät ja taantumukselliset. Meiltä löytyvät rehelliset ja valehtelijat. Kun eräät lupaavat vaalipuheissaan pitää huolta kaupungin työntekijöistä ja säilyttää toimintoja kaupungin tuottamina, he toimivat juuri päin vastoin. He eivät ainoastaan kanavoi työpaikkoja ja varoja paikallisille yrittäjille, vaan KANAINVÄLISILLE VEROPARATIISEISSA TOIMIVILLE YHTIÖILLE.

Karmeinta lienee se, että kaupungille palveluja myyvän kansainvälisen yhtiön johtaja istuu kaupunginhallituksessa TYÖVÄENPUOLUEEN MANDAATILLA! Kun vielä katsoo muita saman puolueen hallituksen jäseniä, heidän pahimmillaan moukkamaista käytöstään ja tehtyjä esityksiään, ei voi muuta kuin todeta aikojen muuttuneen mustiksi  Risto Ahosen ja Helana Vartiaisen valtapäivistä. Siksi sopii kysyä QUO VADIS SDP?

Kuluva valtuustokausi osittaa selkeästi, että kaupunkimme kehittäjiksi voidaan lukea porvaripuolueet ja vapaa vasemmisto. Taantumuksen ja pysähtyneisyyden takuumiehinä ja kaupungin asukkaista tyhjentäjinä sekä verojen ja taksojen korottajina ovat häärineet SDP, provokaatioryhmä sekä kristilliset. Uudenkaupungin todellinen poliittinen valtajakauma tulisi saattaa kaupunkilaisten tietoon. Tuolloin kaupunkilaisten ei tarvitsisi vaalien jälkeen kirota kuinka hänen äänellään pistetään pahimmillaan miljoonia euroja yhden politrukkittaren työpaikkaan tai vastoin vaalilupauksia hänen työpaikkansa lopetetaan ja verorahat kanavoidaan Caymansaarille.

Toinen tärkeä asia, missä vallitseva poliittinen jako kehittäjiin ja taantumuksellisiin tulisi huomioida on vaalien jälkeinen luottamuspaikkajako. Vasemmistoliiton ja Kommunistien tulisi automaattisen Demareihin liittymisen sijaan neuvotella itsenäisesti omista paikoistaan. Tuntuu lähinnä oudolta, jos Vasemmistoliitto antaa omista paikoistaan neuvotteluvallan demareille, jonkun sata vuotta tapahtuneen historian käänteen vuoksi.  Jos vasemmistoliiton ja porvarien yhteistyö vie kaupunkia eteenpäin aimo harppauksin käytännön päätöksissä, niin eikö tuon yhteistyön varmistaminen kannata aloittaa jo paikanjakoneuvotteluissa - miksi sinne pitäisi sotkea kaikille kauimmaiset jarruryhmät?

53 kommenttia:

 1. Karmeeta valetta öykkärinaiselta. Teot ja jutut ei pidä yhtä.

  VastaaPoista
 2. Ei ole demareiden jutuilla mitään rääpyä.

  VastaaPoista
 3. Älkää arvostelko häirikköämmää, sen mies tekee tutkintapyynnön kiusaamisesta.

  VastaaPoista
 4. Hyvää näkökulmaa taas. Kiitos. Huvitti hiukan tuo "saa poliisin peräänsä", mutta sekin oli täyttä totta viime valtuustokauden alussa. Kaupunginjohtaja viittasi Mörnessä jo, että poliisitalo on samassa rakennuksessa. Se ei ollut vitsi. Hän oli vaimonsa kanssa ensimmäisenä hoitamassa asioitaan virkavallalla pelottelulla.

  VastaaPoista
 5. Eivät vassarit ole antaneet oikeutta paikkojemme neuvotteluista kenellekään. Meidän kanssamme ei ole kyllä paljoa neuvoteltu. Yhteydenottoja ei ole montaa ollut. Lähinnä meille on ilmoitettu mitkä paikat saatte, eivätkä ne ole aina täyttäneet vaaleissa saamaamme osuutta. Ottakaa yhteyttä. Olemme demareitten kanssa vasemmistopuolueita joten meillä on paljon samoja ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harto Forssille
   Ehkä olette valtakunnan tasolla samoilla linjoilla. Paikallisesti vassarit on järkilinjalla porvarien kanssa kehittämässä Uuttakaupunkia. Eikö kannattaisi rakentaa ennen vaaleja sinne suuntaan, jossa siitä on hyötyä. Vai onko niin, että vassareille vasemmiston voitto on tärkeämpää kuin Ugin rakentaminen viihtyisäksi?

   Poista
 6. Ei kukaan neuvottele ilman lupaa toisten paikoista. Forss alistuu jo ennen vaaleja Kosken ja Ealan juoksupojaksi.

  VastaaPoista
 7. Ei neuvottele ilman lupaa. Ei voi myöskään neuvotella ellei ole halukasta vastapuolta. Minkä tuloksen Muutos on saavuttanut neuvotteluissa? Paikat jaetaan kuntavaalien tuloksen mukaan.

  VastaaPoista
 8. Ilman demareita Forss ei pääse hallitukseen, siksi Forss nuolee niitä. Viime vaalien jälkeen useat vassarit halusi jonkun muun Forssin tilalle hallitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan päässyt hallitukseen demareiden avulla. Vassarien vaaliliitto on saanut 4 valtuutettua ja niillä saa paikan hallitukseen ja 11 jäsenisiin lautakuntiin. Yksimielistä tukea omiltaan ei liene kukaan saanut.

   Poista
 9. Minä en ainakaan äänestä demareiden kanssa veljeileviä. Kosken kirjoitus sai karvat pystyyn. Niin suuri on ristiriita kauniissa sanoissa ja itsekkäissä teoissa.

  yksi novidalainen

  VastaaPoista
 10. Nyt Harto laskee väärin. Tuolla pelillä vasemmistoliitto pysyy demarien varjossa. Vasemmistoliiton tulee rohkeasti haastaa demarit. Javan alustus kertoo valttikorttien olevan vasemmistoliitolla.

  VastaaPoista
 11. Emme ole emmekä haasta ketään. Teemme ratkaisut jotka koemme oikeiksi. Seuraisit vähän miten olemme valtuustossa ja hallituksessa käyttäytyneet niin et kirjoittaisi kommenttisi tapaisia näkemyksiä.

  VastaaPoista
 12. Vielä sen verran vielä, usein sanotaan minun sallivan blogissani Javan vastaisia kommentteja. Kokemukseni on tästä blogista, kirjoitettuani jotain tänne minua lyödään kuin vierasta sikaa. En syytä tästä javaa. Sallimme kumpikin sensuroimattoman keskustelun.

  VastaaPoista
 13. Harto on hyvä mies ja puolue oikealla linjalla, mutta eikö kannattaisi tehdä yhteistyötä samanmielisten kanssa. Demarit ei sitä ole valtuustossa.

  VastaaPoista
 14. Teemme yhteistyötä kaikkien hyvien asioiden puolesta. Emme juokse kenenkään perässä. Olemme itsenäinen puolue.

  VastaaPoista
 15. Alustus samaa vuodatusta alustus kuin aiemminkin. Ei noita kirjoitteluja kuitenkaan tavallinen kaupunkilainen osta.

  VastaaPoista
 16. Java kylvi pirullisen siemenen. Loan heittäjä nainen ja demarit paskovat alleen Javan oivalluksesta. Demarit jää yksin Walan kanssa. On selvää, että vassarit sopivat paikoista porvareiden kanssa, jos saavat porvareilta enemmän kuin demareilta. Kosken jutun luettua näyttä ettei kutistuvista demareista ole neuvottelukumppaneiksi.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Alustuksen oivallus on ihan oma keksintöni: Mikseivät ne ryhmät voisi sopi paikkajaosta, jotka kykenevät sopimaan muustakin ja kehittämään yhdessä Uuttakaupunkia? Harto on on aina tervetullut vierailija tänne. Nytkin hänen kommenttinsa kirvoitti pääsääntöisesti hyvän ajatustenvaihdon. Olen Harton kanssa sensuurista samaa mieltä: Anonyymit ovat blogien suola ja heidän blogiin tuomansa kritiikki on niin merkittävää, että jotkut ylilyönnit sallittakoon. Nyt seuraamaan mäkihyppyä tai pikemminkin mäestä hyppyä!

  VastaaPoista
 18. Oikeistopuolueet tuskin tekevät mitään hallituspaikkadiilejä Vasemmistoliiton kanssa kuntapolitiikassa. Tämä lienee jopa fakta. Ukissa se tarkoittaisi vaa'ankielipaikan myymistä vapaaehtoisesti. Java saa toki kirjoittaa moisia fantasioita, mutta, mutta ja mutta. Reaalipolitiikka on samaa mitä aiemminkin. Vastakkainasettelua kuten ennenkin. Politiikan tuulet puhaltaa sieltä mistä ennenkin eli valtakunnan tason politiikasta.

  VastaaPoista
 19. Vaa'an kieli ei ole Uudessakaupungissa oikeiston ja vasemmiston välissä. Kyse on lähinnä lautakuntapaikoista ja niiden puheenjohtajuuksista. Hallituspaikat menee matematiikalla vaalien mukaan.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi 4. maaliskuuta 2017 klo 17.35 ei ymmärrä vaa´an kielen olevan vasemmistoliiton ja demareiden välillä ja porvareiden kuuluvaan samaan porukkaan vasemmistoliiton kanssa. Kaavoihin kangistunut ajattelu estää uudistumisen.

  VastaaPoista
 21. Taitaa olla jo yli 20 vuoden historia sillä, kun oikeisto ja vasemmisto keinuu 6-5 äänestystuloksilla. Tuo jos joku todistaa vaa'ankielen olevan olemassa. Saahan sitä unelmoida muusta ja sitten vaan joku kumoaa väitteeni.

  VastaaPoista
 22. Et ole ajantasalla. Aina 6-5 ei ole ollut oikeisto-vasemmisto, eikä aina ole tullut tulokseksi 6-5.

  VastaaPoista
 23. Wala saa yli 300 ääntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksikään uusikaupunkilainen joka tietää Walan nukkuvan kokouksissa ei äänestä häntä!

   Poista
 24. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tällä kaudella merkittävissä päätöksissä oikeisto ja vasemmistoliitto ovat löytäneet toisensa. Jos oikeisto ei olisi kannattanut Hartoa ja siten torpattu Novidan takaisin ostoa, kaupunkimme talous olisi kuralla eikä nyt unelmoitaisi uusista monitoimi- tai uimahalleista. Nyt odotettaisiin valtionvarainministeriön virkamiehiä oikaisemaan kovalla kädellä kaupungin taloutta. Uskon tältä pohjalta löytyvän paremmat mahdollisuudet myös paikkajakoneuvotteluihin.

  Olen tehnyt yhteistyötä esim. Harton ja Haverisen kanssa ja kaupunkilaiset suo, jatkan sitä edelleen, kun tavoitteena on kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi pyrkiminen. Minun tai kenenkään muun kokoomuslaisen kokoomuslaisuus ei ole este yhteistyölle, kun kyseessä on uusikaupunkilaisten etu.

  VastaaPoista
 25. Ei auta vaikka muutama tietää, populismi puree ja Wala saa yli 300 ääntä.

  VastaaPoista
 26. Isolla rahalla alkaa kampanja REILUT VAALIT 2017. Silloin ukilaiset saavat tietää totuuden mm. Walan nukkumisista, kokouspalkkioista, ulkomaanmatkojen sopimisesta ja useasta muusta asiasta.

  VastaaPoista
 27. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Varmasti HegeWee saa hyvin ääniä, niin aktiivinen hän on ollut vaalityössään. Vaikka visiot ja sanomat jäävät epäselviksi, miehen uho ja höyryäminen tekee tehtävänsä.

  VastaaPoista
 28. Nyt on bloginpitäjä väärässä väittäessään, että kunnallispolitiikka ei olisi puolueisiin perustuvaa ja että oikeisto-vasemmisto linjoja ei olisi. Mikäli esitetty väite pitäisi paikkansa, niin eihän silloin vaaleja käytäisi puoluetunnusten alla. Vahvaa puoluepolitiikkaa edustaa myös kaupungissamme joidenkin "poliitikkojen" hyppiminen puolueesta ja ryhmittymästä toiseen. On myös täysin selvää, että puolueiden ideologialla on vaikutusta kunnallispolitiikassa kaupungin asioiden hoitoon. Simppeli esimerkki on porvarien halu maksimoida ulkoisten palveluiden/toimijoiden käyttö kaupungin töissä, kun taas toisella laidalla nähdään tärkeänä pyrkiä toteuttamaan omin voimin mahdollisimman paljon ilman bisnes maailman katteita.
  Walkonen nyt tuntuu tekevän kovin voimakakkaasti kokoomuslaista politiikkaa alustuksissaan, jonka kyllä jokainen kartalla oleva tiedostaa. Vanhat lainalaisuudet pätevät edelleen niin valtakunnan politiikassa kuin kunnallispolitiikassa: porvari äänestää porvaria ja perusjamppa jotain muuta, itseään lähempänä olevaa suuntaa.

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistänne ja mukavasta kommentista! Demarit olivat valmiita pistämään Novidan takaisinostoon reilut neljämiljoonaa, mutta vapaa vasemmisto ja oikeisto esti tämän. Novidan osto takaisin olisi vienyt koko laitoksen epävarmuudentilaan ja siksi sitä vastusti myös laitoksen henkilökunta. Ainoa hyötyjä olisi ollut napapoliitikko - tämä demari olisi, kaupan seurauksena, mahdollisesti saanut itselleen mellevän työpaikan.

  Valtuusto on tehnyt yksimielisen päätöksen, joka edellyttää määrättyjen palvelujen tapahtuvan kaupungin tuottamina paikkakunnan yksityisiä yrityksiä apuna käyttäen. Päätöstä tehtäessä valtuustokeskustelussa rajattiin kansainväliset veroparatiisiyhtiöt pois vaihtoehtojen joukosta. Nyt yhtä rajatuista yhtiöistä johtaa kaupunginhallituksessa istuva demari ja kuinka ollakaan kaupunkiin on noussut/nousee kuin sieniä sateella pois suljetun sektorin yrityksiä, jotka eivät voi toimia, jos eivät saa hoitaakseen kaupungin tehtäviä.

  Kokoomus vastusti valtuustossa osakepääoman ja lainan antamista rakennushankkeeseen, jolla yksityinen alkoholitoimija sai itselleen uudet toimitilat. Demarit kannatti tätä vaikka yhtään uutta työpaikkaa tms. ei ollut luvassa. Demarit olivat valmiita leikkaamaan nuoriso-, liikunta ja raittiustoimien rahoituksesta ja siirtämään näin saatu hyöty ALKOHOLIN VALISTUKSEN TUKEMISEEN!

  Uudenkaupungin sosialidemokraattien käytännön toimilla ei ole vähäistäkään tekemistä SDP:n Forssan julistuksen tai vapauden, veljeyden tai tasa-arvon suhteen. Puolue ajaa käytännössä härskiä Augusto Pinochet -tyylistä äärioikeistolaista politiikkaa. Puolue haluaa riistä tavalliselta duunarilta vappulaulujen lauluoikeuden hyväpalkkaiselle demarieliitille.

  Uudessakaupungissa sosialidemokraatit ryhmäkureineen ovat aivan jotain muuta kuin puolueen perinteet ja imago antaa ymmärtää. Kun härskiin toimintaan lisätään ryhmäpäätökset, seuraa sitä väkisinkin se, että muutama ökypalkkainen demarikiho ja kansainvälisen yhtiön johtaja vievät rivivaltuutettuja kuin pässejä narussa kohti teuraspaikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuohan on vain yksi näkökulma ja tässä tapauksessa kokoomuslainen. Hyvin hyvin moni näkee asian toisin ja tulee sen myös ilmaisemaan ku nallisvaaleissa. Ei kannattaisiottaa noin kovin kantaa toisen puolueen toimintatapoihin, kun useimmilla ihmisillä on selkeä kuva kokoomuksen johtamisesta ja toimintatavoissa. Kyllä nyt Walkosen kannattaa lopettaa jeesustelu ja keskittyä uuden uutukaisen ryhmänsä toimintaa. Niin ja kun siellä leirissä sukset menee ristiin, niin vielä voit yrittää vaikka kristillisiin tai perustaa vaikka uuden uutukaisen ryhmän. Tokihan ymmärrät kumpi lähtee, sinä vai paluumuuttaja kun sukset lakkaavat luistamasta.

   Poista
  2. Tyypillinen demari. Ensin kysyy ja suuttuu kun vastataan. Hölmökin vielä, on valmis äänestämään porvareita, kun ne on demarien listoilla.

   Poista
 30. java on pahuksen oikeassa demareiden suhteen.

  VastaaPoista
 31. Javan nostaa esiin yksittäistapauksia. Ei niillä voi puolueen linjaa märitellä. Lukakaa Merja Kosken kirjoitus. Siinä demari kirjoittaa totuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koski on oikea työläisten ongelmien asiantuntija ja hah. Älkää kaikkea uskoko. Duunarin suurin virhe on äänestää demaria.

   Poista
  2. Teot ja kirjotukset ovat kaksi täysin eri asiaa. Merjan kirjoituksessa ei ole mitään vikaa, mutta kun itse toimii päinvastoin mitä kirjoittaa. Sinänsä mitään ihmeellistä näitä löytyy poliitiikan saralta suuri enemistö.

   Poista
 32. Lienee oikeammin että monikansallisen yhtiön paikallisen toimipisteen johtaja. Tai näin ainakin luulen.

  VastaaPoista
 33. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Lienee selvää ettei veroparatiisiyhtiöiden johtajat ole kirjoilla täällä tai maksa tänne veroja.

  VastaaPoista
 34. Demarit pisti Pyhämaahan toisen ehdokkaan syömään Kaitaisen ääniä. Hänestä halutaan eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaitasella on omat aivot ja oma tahto. Ne eivät sovi Kosken ja Myllymäen robotteille.

   Poista
 35. Kaupungissa aiotaan päättää vielä tänä keväänä jopa yli 20 miljoonaan euron koulu- ja uimahallikorjauksista. Saako niistä myös keskustella? Jatkuvasti kinaatte yksittäisistä ihmisistä. Nähdäkseni sillä ei saavuteta mitään. Itse annan yhden ääneni sille ehdokkaalle, joka osaa perustella parhaiten mielipiteensä tässä isossa kuntalaisten ja etenkin lasten tulevaisuuteen vaikuttavassa asiassa. Lisäksi arvostan hyvää suomen kielen käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset näitä sinun päätöksiä tekee ja niiden tekemisistä tässä keskustellaan.

   Poista
 36. Mitä muuta demarit ovat tuoneet uusia esityksiä päätettäväksi kuin sisäliikuntahallin verran maksavan vanhan koulun? Kysyn nyt vaan kun mietin.

  VastaaPoista
 37. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olisi hienoa päästä keskustelemaan asioista asiapohjalta, mutta kun tietää määrättyjen tyyppien itsekkään itkemisen ja epäsosiaalisen käyttäytymisen ponnahtavan välittömästi äänestyksen jälkeen esiin kauniin vaalikuoren alta. Minä kerroin selkeät perustelut käytännön esimerkein demarien toiminnasta. Kyseessä ei ole mikään näkökanta, mielipide tai tulkinta vaan totuus.

  Kokoomuksesta on heitetty pihalle ne tyypit joiden walheiden kanssa ei tule kuin, walheille käyttövoiman antava, piru juttuun. Tämä PROvokaatio porukka on ihan omana porukkanaan, joten miksi minulla tulisi riitaa kokoomuslaisten kanssa. Tunnen heidät, juttelen heidän kanssaan lähes päivittäin ja tiedän, missä asioissa he ovat kanssani eri linjoilla ja päin vastoin. Jossain asiat keskustellaan selviksi ennen nimen vetämistä papereihin.

  Rainerin(Tähtinen) kanssa olemme istuneet yhdessä antamiemme vaalilupausten kanssa läpi kahden valtuustokauden. Jos porukka, johon kuuluimme, söi lupauksensa, jatkoimme silti vaaleissa lupaamalla linjallamme. Nyt ei ole sitä pelkoa, koska puolueestamme on viheliäiset toran kylväjät ja sanan syöjät pistetty toisaalle lukemaan saatanallisia säkeitään.

  VastaaPoista
 38. Höpö, höpö. Ette ole istuneet vaan jättäneet valtakirjanne käyttämättä.

  VastaaPoista
 39. Kiitos käynneistä ja nasevasta kommentistasi! Käyppä Raken blogissa lukemassa faktaa asioiden takaa - ole hyvä. Sinne pääsee tuosta oikealta hiukan ylempää klikkaamalla. Olemme käyttäneet kaiken sen vaikutusvallan, jota unessa waeltavat, niljakkaat wäärinpelurit ja demokratiaa raiskaavat poliittiset demonit eivät ole meiltä vieneet. Esim. aloitteita ryhmämme on tehnyt huomattavan määrän huomattavissa asioissa.

  VastaaPoista
 40. Seli, seli. Ei teiltä ole kukaan mitään vieneet. Teillä lämpenee vain kakka ellette saa omista mielipiteistänne suosiota. Politiikka on yhteistyötä. Ei Ugissa isokaan puolue saa yksinään mitään päätettyä. Aloitteet joita olette tehneet, eivät ole sellaisia joilla olisi muuta virkaa kuin valmistelijoiden työllisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkonen on kymmenen vuotta ajanut liikuntatilojen uudisrakentamista. Vuosi sitten kokoomus vastusti monitoimihallia, nyt valtuuston enemmistö kannattaa sen rakentamista. Melkoista johtajuutta ja yhteistyökykyä, joka puuttuu Koskelta.

   Poista
 41. http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20173034-8-5.PDF

  Siinä vähän laajempaa näkökulmaa perusteluineen, jotta emme ole ihan Nikkarin kertomusten varassa.

  VastaaPoista
 42. Kiitos käynneistä ja kommentista! Laitoin uuden alustuksen tuolta pohjalta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!