maanantai 13. maaliskuuta 2017

VOIHAN VAALIKONEET: eutanasia, homot ja pakolaiset

Vaalikoneet on täytetty ja ihmetys niissä esitettyihin kysymyksiin kasvoi melkoisiin sfääreihin.  Minkä vuoksi kysytään aivan päättömiä kysymyksiä, jotka ovat kaukana kuntapäättäjän tehtävistä. Kysymysten laatijat olisivat voineet edes hiukan perehtyä kuntien asioihin eikä antaa kysymysten kuvata laatijoiden pääkaupunkiseutukeskeisyyttä tai heidän näennäisinhimillistä ja asioihin perehtymättömyyttä osoittavaa asennemaailmaansa.

Kornein kysymys liittyy eutanasian hyväksymiseen. Kyse on hyvästä kuolemasta ja tuskinpa kukaan haluaa kenellekään pahaa, ikävää tai kivuliasta kuolemaa eli äkkipäätä syvemmin asiaa pohtimatta itsestään selvä inhimillinen vastaus on useimmin kyllä. Ajatus muuttuu melkoisesti, jos hiukan perehtyy suomalaiseen kivunhoitoon. Maassamme on miljoona kroonisesta kivusta kärsivää suomalaista, joten käytännössä Suomi on kivunhoidon kehitysmaa. Eikö meidän tulisi ensin pistää kivunhoito kuntoon ja vasta sitten ryhtyä tekemään näennäisinhimilliseltä mutu-pohjalta päätöksiä, joiden seurauksena maamme pyövelilaitos täytyy synnyttää uudelleen henkiin.

Yksi kysymys kuuluu: Hyväksytkö homo- tai lesbopareille oikeuden adoptoida lapsia? Mielestäni kysymys on väärin aseteltu, sillä lähestyn asiaa lapsen kannalta eli kysymyksen tulisi kuulua: Voiko lapsella olla oikeus joutua/päästä homo- tai lesboparin adoptoimaksi? Mielestäni näin ei voi, jos asiaa ajatellaan lasten kannalta. Vaikka vanhemmat olisivat kuinka humaaneja kultivoituneita ja koti olisi turvallinen, niin entäs lapsen eläminen ja oleminen  kodin ulkopuolella? Sopii kysyä: Kuinka monta kertaa lapsi saa kuulla pitkän ikänsä aikana ikävyyksiä heiltä tai heidän lapsilta, jotka eivät voi hyväksyä edes rekisteröityä homo- tai lesbosuhdetta. 

Aivan oma juttunsa on kysymys pakolaisten vastaanotosta. Jos kaupungissa, kuten Uudessakaupungissa,  ei ole millään tavoin varauduttu pakolaisten vastaanottoon, ei heitä voi, inhimillisyyden nimissä, tänne ottaa. Jos kuitenkin näin tehdään, tulee siitä automaattisesti suuria ongelmia niin paikallisille kuin pakolaisille. Esim.: Käykää katsomassa Laitilan valtuutettujen palstalla käytäviä keskusteluja ja tiedätte kuinka epäinhimillisiä ovat asioihin perehtymättömien näennäisinhimillisten tekemien päätösten seuraukset. Väitetään, että kolme esimerkkiäni kuvaavat vastaajan arvomaailmaa, mutta niihin annetut myöntävät vastaukset kuvaavat ainoastaan kysyjän ja vastaajan trendihenkistä, pinnallista ja näennäisinhimillistä asioihin suhtautumista.

Vaaleissa kuten vaalikoneissa voi luvata ihan mitä tahansa, kukaan ei joudu niistä tuomiolle. Mikäli vaalikoneilla halutaan palvella äänestäjiä ihan oikeasti, täytyisi kysyjän perehtyä äänestyksiin ja lähestyä äänestäjiä niiden pohjalta. Esim.: Äänestitkö pakolaisten vastaanoton  puolesta vai sitä vastaan, oletko muuttanut mielipiteesi ja miksi? - Monestiko olet äänestänyt vaalilupauksiasi vastaan ja näinkö toimit jatkossa? - Kuinka monta puheenvuoroa olet käyttänyt lautakunnissa tai valtuustossa entä tekemiesi aloitteiden määrä?

50 kommenttia:

 1. Monikulttuurisuus on rikkaus, joka omalta osaltaan kehittää yhteiskuntaa.Lähimmäisen auttaminen on jokaisen velvollisuus. Mitä tahdot toisten tekevän itsellesi, tee se myös heille.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Käsittämättömän epäinhimillinen väite, sillä minkään kulttuurin edustajat eivät lähde vapaaehtoisesti kotiseuduiltaan. Monikulttuurisuuden taustalta löytyy aina epäinhimillisyyttä ja häijyyttä. Monikulttuurisuus on osoitus siitä, että jossain kulttuuri ei enää pärjää, vaan joudutaan lähtemään pakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä että vapaaehtoisesti ei lähdetä esim kylmään Suomeen. Pakoon on lähdetty esim Isistä se on selvä.

   Poista
 3. Nuo 3 lausetta olivat suoraan Kokoomuksen periaateohjelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Entä sitten? Esitin selkeän faktan eikä sitä Kokoomuksen julkilausumat muuta mihinkään.

   Poista
 4. Valitettavasti monikultturisuus sanana on kirous joka ei toimi. Venäjä hyvä esimerkki Stalinin pakkosiirrot jossa eri kultturin omaavia kansalaisia yritettiin seottaa keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onnistunut missään. Surkeinta se on islamilaisissa maissa.

   Poista
 5. Ikävää, ettei kunnallisvaaleissa ehdokkaana oleva ole sisäistänyt, miksi vaalikoneissa esitetään laaja-alaisia kysymyksiä. Rautalankaa käyttäen todettakoon, että useimmat äänestäjät haluavat tietää, mitä arvoja ja asioita ehdokas pitää tärkeänä isomassa mittakaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue petustelut. Kysymyksiin vastaaminen ei kerro arvomaailmasta vaan lähinnätietämättömyydestä.

   Poista
  2. Ehdokkaan arvot ja tiedot paljastuvat vain, jos hän esittää hyvät perustelut.

   Poista
  3. Anonyymi14. maaliskuuta 2017 klo 7.03 on harvinaisen pinnallinen ja vähän asioihin perehtyvä tyyppi. Onko älykästä tai laaja-alaista kysyä kannatatko hyvää kuolemaa? Ei kukaan vastaa tuohon ei, ilman hyviä perusteita

   Poista
 6. "Laaja-alaiset" vaalikoneen kysymykset ovat typeryydessään ehdokkaita aliarvioivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei sinulla paukut riitä kysymysten ymmärtämiseen.

   Poista
 7. Teille 7.07 ja 7.17 ilmeisesti riittää, kun ehdokas möykkää turuilla ja toreilla sekä kirjoittelee niitä näitä.

  VastaaPoista
 8. Kunnei lääkäritkää ja papit pysty antamaan tyhjentävää vastausta eutanasiaan niin miten siihen pystyvät politikoiksi pyrkivät. Mielestäni ei sovi alkuunkaan vaalikonekysymykseksi kunnallisvaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi läälärit ja papit olisivat eutanasiakeskustelussa jotenkin asiantuntijoita? Perehtykää asioihin ihan oikeesti muutenkin kuin lukemalla mv-lehteä. Kyllä kaikki ihmiset,jotka perehtyvät siihen mistä eutanasiassa on kysymys, kannattavat sitä. Vastustajat ovat joko tietämättömiä tai uskonnollisen lahkon edustajia.

   Poista
  2. En kannata. Äläkä sinäkään karsinoi vastustajia kannattajia on,off asenteella joka pidä paikkansa.��

   Poista
 9. Minä haen sellaista ehdokasta joka noudattaa kahdeksatta käskyä, siinä on minulle jo tarpeeksi arvomailmaa joka sitä noudattaa. Pelkäänpä kyllä pahoin ettei löydy?

  VastaaPoista
 10. Java ajattelee liikaa ja muut ei ollenkaan. Siinä tämän asian ristiriita.

  VastaaPoista
 11. Java perehtyy asioihin ratkaisukeskeisesti ja se näkyy tässäkin alustuksessa.

  VastaaPoista
 12. Minä en näe muuta kuin ahdasmielistä populismia ja suuria aukkoja sivistyksessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taidat olla sokea tai et tiedä mitä on sivistys ja ahdasmielinen populismi.

   Poista
 13. Sinulla täysin kieroon kasvanut ajatusmailma jos noin näet asiat.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi14. maaliskuuta 2017 klo 15.36 sinä olet dorka tai demari. Onko ahdasmielistä haluta kivunhoitoa kuntoon tai sellaisia oloja maailmaan ettei pakolaiseksi joudu lähtemään? Nuo ajatukset eivät ole populistisia, silloin niitä toistaisi jokainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestään selvää että tuollaista kaikki toivovat mutta siitä ei ollut kyse. Kysyttiin eutanasiasta, pakolaisten ottamisesta kuntaan ja tasa-arvoisesta avioliittolaista. Jos niitä vastustaa voi sen sanoa suoraan.

   Poista
  2. Eihän noita ongelmia edes tiedosteta, sinä vähiten. jokainen haluaa mielummin hyvän kuoleman kuin huonon, mutta entä jos hyvä kuolema on vaihtoehto hyvälle elämälle? Mitä Suomi on tehnyt pakolaistulvan estämiseksi, ei mitään.

   Poista
  3. Se että tietää eutanasian sanana tarkoittavan hyvää kuolemaa ei oikein riitä tekemään mitään johtopäätöksiä puoleen tai toiseen. Vähän syvällisempää perehtymistä aiheeseen toivoisin varsinkin vaalikoneisiin vastanneilta. Joskus on vaan parempi olla ottamatta kantaa vakavaan asiaan jos ei ole halua siihen oikeasti tutustua. Hyvä kivunhoito ja passiivinen eutanasia ovat itsestäänselvyyksiä mutta niillä ei ole tekemistä itse eutanasian kanssa.

   Poista
  4. Tutustu sitten asiaan. Java kirjoitti siitä pitkän jutun kauan sitten. Lue se niin tiedät jotain enemmän kuin muutaman sanan kreikkaa.

   Poista
  5. Olen kyllä lukenut. Java pystyy kyllä kirjoittamaan sujuvasti,ja joidenkin mielestä ilmeisesti uskottavasti, vaikkei tietäisi ko asiasta mitään. Niin tuossakin tapauksessa.
   Myrskyluodon Maija ei päässyt naimisiin ennen kuin oli viettänyt yön kuolevan vierellä. Se tekisi hyvää monelle, eräänlainen miehuuskoe.
   Ryhdyin taas kommentoimaan vaikka toisin oli sovittu mutta joskus sitä innostuu kun aihe koskettaa.

   Poista
 15. Paskat jostain eutanasiamielipiteestä. Se ei kerro siitä haluaako ehdokas Uuteenkaupunkiin uudet liikuntatilat tai lapsille hyvän koulun. Tiedän Valkosen tehneen työtä lasten eteen. Hän saa ääneni. Puoluetta ihmettelen, mutta se ei vaikuta äänestykseen, ajattelen vaaleissa lasteni parasta.

  VastaaPoista
 16. Ehdokas jolla on esittää jotain, muuta kuin uusia liikuntatiloja tulee saamaan ääneni ja toisaalta liikuntatiloista vaahtoavat eivät tule saamaa ääntäni. Tässä kaupungissa on paljon merkityksellisimpiä asioita hoidettavaksi, kuin joku jumppasali.

  VastaaPoista
 17. Hei hei te kaikki siellä, kirjotelkaahan nyt taas välillä Tontonmäestä.

  VastaaPoista
 18. Jep. Siitä maksetaan vieläkin. Tehtiin virkamiehen esityksen pohjalta sekin päätös.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Onpa täällä lennokasta ja tunteikasta mielipiteen vaihtoa. Lyökää toisianne näkemyksillä, kokemuksilla ja faktoilla, mutta jättäkää toistenne sättiminen, niin keskustelu on hiukan tyylikkäämpää.

  Olen nähnyt läheltä suomalaisen kivunhoidon alkeellisuuden ja toisen hädällä ja sairaudella tapahtuvan rahastuksen. Kun tähän vielä lisätään Suomen Kipu ry:n kautta saamani tieto, keskittyisin mielummin kivunehkäisyn nopeaan kehittämiseen kuin kivusta kärsivien teloitusjärjestelmän luomiseen. Tästä alkaisi kiihtyvä kuolemankauppa rajallisten hoitomahdollisuuksien, rajallisen hoito-osaamisen sekä silkan ahneuden vuoksi.

  Mielestäni ihmiset, jotka keskustelevat paikkakunnan ongelmista avoimesti, antavat paremman kuvan mahdollisesta toimimisestaan luottamustehtävässään kuin maan hiljaiset kuin yleismaailmallisiin kysymyksiin vastailevat ehdokkaat. Vaalikoneissakin seuraisin selittelyosiota. Tieto on demokratian peruskivi, mutta kukin tehköön kuinka lystää ja niin kukin tekeekin.

  Luonnollisesti sairaala on tärkeämpi kuin liikuntahalli, mutta jos haluamme sairaalan takaisi entiselleen ja kaupungin rappeutuneen infran kuntoon, meidän on tehtävä kaupungistamme houkutteleva muuttokohde. Tutkimuksen mukaan liikuntahalli on yksi niistä hankkeista, jotka meidän täytyy tehdä, jotta muuttoliike Uuteenkaupunkiin alkaa. Korostan vielä, että ilman uusia asukkaita Uudestakaupungista tulee tyly teollisuusalue, jossa ei halua asua kukaan. Uudet asukkaat maksavat laiminlyödyt vapaa-ajan puitteet ja ränsistyneet viemärit, tiet jne.. Mutta nyt hyökkään katsomaan Zimbabwen perustuslain synnyttämistä. Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 20. Minä en halua kieltää Javalta ja Päivi Räsäseltä oikeutta kieltäytyä eutanasiasta. Mutta miksi he haluavat kieltää minulta oikeuden eutanasiaan? Ja miksi heillä pitäisi olla siihen oikeus?
  Valtaojan vaimoa hoidettiin Ukissa: https://youtu.be/ogCsERk9joo
  Faktaa: http://yle.fi/uutiset/3-9310867

  VastaaPoista
 21. Kiitos käynneistä, kommenteista sekä kivaa ja kivutonta aamua sekä keskiviikkoa kaikille! Minä haluan kaikille kivutonta hyvää elämää ja toivon ettei ketään tapeta sen takia, ettei hän saa asiallista hoitoa kipuihinsa! SUOMI ON KIVUNHOIDON KEHITYSMAA - MILJOONA SUOMALAISTA KÄRSII KROONISESTA KIVUSTA!

  VastaaPoista
 22. Kaikki lääkärit joutuvat tekemään hippokrateen valan ja tässä lainaus valasta:en tule antamaan kenellekkään kuolettavaa myrkkyä vaikka minulta sellaista pyydettäisiin enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhovia aineita.
  Eikös tämä ole ristiriidassa eutanasian kanssa. Täällä suorastaan vaaditaan kunnallisvaaliehdokkailta ottamaan kantaa eutanasiaan ja arvostellaan kirjoittajien kyvyttömyydestä käsitellä asiaa.
  Siinä teille asian pohdintaa tälle päivälle.

  VastaaPoista
 23. Vaalikone sitä kantaa kysyi ja arvostelin vain ehdokkaan tietämättömyyttä asiasta. Mitä tulee tuohon valaan niin samoin jotkut uskovat että raamattu on kirjaimellisesti totta. Hippokrateen valan ajatus on auttaa potilasta.
  En oikein ymmärrä miksi eutanasiaa pidetään kivunhoidon vaihtoehtona kun kysymys on paljon suuremmasta asiasta.
  Kannattaa googlata vaikka "als ja eutanasia"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules googletohtori, oletko aina periaatteessa Valkosta vastaan? Luovuta jo, jäit toiseksi tai viidenneksi. Kipua ei hoideta ja kivusta kärsivät teloitetaan. Siinä sinulle yhteys. Kivunhoito on saatava kuntoon. Sitä Valkonen haluaa ja hyvin perehtyneesti esittämänsä perustelee.

   Poista
  2. No täytynee uskoa jos MV-lehdessä noin sanotaan. Sieltähän te kokoomuslaiset nykyisin tietonne haette.

   Poista
  3. Minä olen javalainen. Miten siihen liittyy MV-lehti.

   Poista
 24. Raamattua ei pidä sekoittaa joka asiaan eikä politiikkaa. Oikeudessakin tehdään todistaja vala boka velvoittaa puhumaan totta ja silti joku puhuu kuunneltua totuutta. Turussa johtava virkamies sai tuomion taannoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis muunneltua totuutta

   Poista
  2. Juu onkin paras pitää satukirjan jutut erillään arjen todellisista asioista.

   Poista
 25. Ketäs pitäi äänestää ukis joka on kansallismielinen ei oo Suomiensin ukis

  VastaaPoista
 26. Vänkääjät on aina Javaa vastaan, kirjoitti hän mitä vaan. Nyt hän on vastannut asiallisesti ja osoittanut perehtymisensä. Kun muuta ei pysty sanomaan ja ollaan huonoja häviäjiä mennään henkilökohtaisuuksiin ja ihmeellisiin MV-lehti vihjailuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun keskustelutaito loppuu miin mennään henkilöön, ei edes haluta hakea kirjoituksesta jotain positiivista, kun päätarkoitus on kirjoittajan ryöpyttäminen perusteettomilla siteerauksilla. tekevät vain itsestään hölmöjä jotka eivät osaa lukea.

   Poista
 27. Mitä kummaa tuota Mv-lehteä sotketaan joka paikkaan tai raamattua sekä politiikkaa.
  Eutanasia ei ole poliittinen kysymys, pikemminkin eettinen.Onko murha kätketty hienon sanan alle eutanasia?

  VastaaPoista
 28. https://youtu.be/xFgiZBXBd8s

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Kävin laittamassa uuden alustuksen. Tästä löydätte tietoa kivusta: http://www.suomenkipu.fi/

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!