sunnuntai 12. lokakuuta 2014

ENEMMISTÖDIKTATUURIA VAI WALLAN KAAPPAUSTA?

Vaaleissa kaikkien äänestäjien äänten on tarkoitus vaikuttaa demokratian sääntöjen mukaan eli paljon ääniä saaneet saavat paikkoja ja valtaa enemmän kuin vähemmän ääniä saaneet, kaikilla äänillä pitäisi siis olla vaikutusta! Vaalien jälkeen kaikki ryhmät saavat, joko sopimusten, lain tai aikaisemman käytännön mukaan itselleen saamansa äänimäärän mukaisen edustuksen päätäntään. Näin demokratia toimii, vaikka vaalitulos perustuisi median valheisiin, manipuloitiin tai ehdokkaiden ja heidän taustaryhmiensä varallisuuteen!

Ensinnäkin meillä on yhdistetty ja poistettu lautakuntia, tämä jo sinällään kaventaa demokratiaa. Lisäksi on täysin  käytäntöjen vastaista sulkea joku ryhmä pois lautakunnista - tämä on ennen kuulumatonta demokratian väheksymistä. Selväksi pelaamiseksi ja tarkoitushakuiseksi valtaklikin vallassa keikkumisen takaamiseksi koko kuvio muuttuu silloin, jos valtaeliitti valitsee hallitukseen sokeasti heitä tukevia varavaltuutettu-sätkynukkeja ja lautakuntien puheenjohtajistoon pääsee noviiseja sekä käytännössä kykenemättömyytensä osoittaneita tunareita.

Jos vielä tämänkin lisäksi syrjitty ryhmä pelataa pois esim. seminaareista ja lähes kaikesta tiedonsaannista, voidaan puhua pitkälle viedystä häikeilemättömästä syrjimisestä plus enemmistödiktatuurista. Tämä jättää syrjityn ryhmän edustajan totaaliseen paitsioon. Syrjityn ryhmän jäsenen ainoaksi ja viimeiseksi vaikutuskeinoksi jäävät valtuustoaloitteet.

Jos tämä median ja muiden puoluiden syrjimä ryhmä yrittää aloitteilla edustaa äänestäjiään, toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, mutta virkakunta ei käsittele aloitteita ajallaan, on po. ryhmän vaikutusmahdollisuudet totaalisesti nollassa. Kaiken huippuna voidaan pitää vuoden laatikoissa lojuneen ja viimein käsittelyyn tulevan valtuustoaloitteen saamaa arvostelua, joka sisältää käsittämättömällä ylimielisyydellä höystettyä demokratian väheksymistä - SIIS MILLÄÄN KONKREETTISELLA EI OLE MITÄÄN VIRKAA, KUNHAN MÄÄ JA MUN PUOLUE...!

Kun katsotte kaupunkimme asioiden hoitoa ja sen ympärillä käyvää mediapeliä, voitte helposti havaita, että kaikessa on kyse vallasta siihen pyrkimestä, sen säilyttämisestä tai joiden ulkonapitämisestä vallasta. Olipa kyse tuulimyllyistä, Novidasta tai Pasklahden rannasta, tieto jää aina sivuun. Jos kysyt, olet vastaa, jos haluat tietoa, olet vastaan: Näin mennään median siunauksella ja päätökset tehdään kaikkiea muuta kuin tietoon nojaten tai kaupungin ja sen asukkainden parhaaseen pyrkien. Meillä kaikki personoidaan ja kaiken takana ovat juuri he, ketkä valtuustokauden alussa olivat mukana demokratian vastaisessa syrjinnässä kahmimassa itselleen valtaa.

Itse näin jo heti kättelyssä mihin koko paletti on luisumassa. Yritin ja sainkin järjestettyä tapaamisia napapolitiikkojen kesken, mutta puolueen ja oman edun hallitsevuus tekivät näistä tilaisuuksista kuvottavia. En nähnyt moisten tapaamisten parhaimmassakaan tapauksessa johtavan mihinkään. Silti olen sitä mieltä, että pienin henkilömuutoksin ja avoimin keskusteluin, saisimme kaupunkimme valtuustossa piilevän järkevän enemmistön nousevan esiin.

En ollut viimevaltuustokaudella yhdestäkään luottamustehtävästä(valtuusto + kaksi lautakuntaa + lukuisia toimikuntia) pois, tein lukuisia valtuustoaloitteita , vein kuntalaisten viestejä virkahenkilöille sekä toimin kuntalaisten edusmiehenä. Tätä viimeistä jatkan vieläkin, mutta ennen muuhun ryhtymistä halua tehdyt epädemokrattiset virheet korjattavan. Minä en mene tyhjän pantiksi valtuustoon katsomaan median pyörittämää poliittista teatteria!


4 kommenttia:

 1. ollaan ollaan demareita...

  VastaaPoista
 2. .... mutta ei onneksi kokkareita....

  VastaaPoista
 3. Puoluepolitiikka ? Kansakunnan syöpä..

  VastaaPoista
 4. Kaupungin päätöksen teko on täyttä pelleilyä ja virkamiehet kinttaalla viittaa kansan valitsemille valtuutetuille.
  Miten tämäkin on mahdollista hallitus teki päätöksen nuorkauppakamarin itsepäivän juhlista, että kaupunkin avustus on 1700 e, nyt on tehty virkamiespäätös ja avustus on 3800e.Törkeetä ei muuta sanoa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!