maanantai 17. helmikuuta 2014

Surullinen keskustelukulttuurimme!

Meillä nykyisin julkiseen keskusteluun ottaa aktiivisesti osaa alta kymmenen valtuutettua. Säästöistä puhutaan edellä mainittujen voimin yleisellä tasolla, mutta konkreettisten käytännön säästökohteet lopettavat keskustelun tyystin. On kuitenkin kohtalon ivaa, kun vilpittömin mielin voi todeta meidän ottaneen keskustelussamme aimoaskeleen kohti parempaa; Sillä viime valtuustokaudella aktiivisia julkiseen keskusteluun osallistuvia valtuutettuja oli maksimissaan vain viisi.

Keskustelukulttuurimme kuvaa hyvin ihmisten itsetuntoa ja tietopohjaa eli epävarmat tyypit pelkäävät munaavansa itsensä tai astuvansa, puolueen kaveri/toverihississä, ylempänä olevien varpaille. Eihän mikään ole suurempi jarru poliittisella uralla, kun untuvikon esittämä puolueen veteraaneja parempi vaihtoehto. Tämä käytäntö tuhoaa kaupunkimme vuorovaikutuksen ja avoimuuden. Yhteishengen sijaan on syntynyt kyräilyn ja vaikenemisen kulttuuri, joka takaa tumpeloiden pysymisen vallankahvassa.

Kuten joskus olen todennut puolueiden luoman toiminnan olevan kuin yritettäisiin jalostaa mahdollisimman hidasta ravihevosta: Puoluekiho ei halua lähelleen uhkaajaksi itseään fiksumpaa tai karismaattisempaa tyyppiä. Nuolijoidensa avulla puoluekiho pistää syrjään itseään kyvykkäämmät puolueen toverit/kaverit. Niinpä herra/toverihissi nostaa puolueiden johtopaikoille entistä avuttomampia, keskustelutaidottomampia ja arempia takarivin tiinoja ja taaveja.

Keskustelun ja avoimuuden puute on kaiken kehityksen ja muutoksen jarru. Ainoa ketä tämä palvelee on vanhavalta ja heitä nuoleskeleva täst vinkkelist -väki. Avoimuuden lumekuva täyttyy sopivaksi valikoitujen eri puolueista koottujen nynnykirjoittajien itsestään selvyyksissä, mutta todellinen vaihtoehtoja sisältävä ja muutoksen tähtäävä sekä käytännön mokiin puuttuva rakentava keskustelu pysyy totaalisen kuolleena.

Julkisen sanan ansiosta samat naamat ja samanlaiset uudet  tyypit pysyvät vallassa eikä meno päätöksenteossa muutu entistä paremmaksi. Vai voisiko joku väittää, että kansa äänestäisi, kuten äänestää, jos kansa tietäisi: HALLIHULLUTTELUN TAUSTAT JA SIUNAAJAT - EPÄTOIVOISEN ETANOLITEHTAAN FAKTOISTA KIELTÄYTYVÄT HUUHAAHANKKEEN HYVÄKSYJÄT - KESKELLE AJORATAA KATULAMPPUJA LAITTAVAT - LAUTAKUNTAA VUODESTA TOISEEN MILJOONATAPPIOTA JOHTAVAT - TONTONMÄEN TAUSTAT TAKAPIRUINEEN - VALIOKUNNAN JÄSENET, JOTKA MUUTTIVAT POPPOON NEVAHAAPAVUORELAISTEN PELASTUSKOMITEAKSI?

Elimme ja elämme totaalisen tiedotusmonopolin alla, kuten jotkut elivät hieman etelämmässä 1940-luvulla. Ainoa pelastuksemme lienee se, että valtaveikkojen/vilmojen  tukemien täst vinkkelist - tyyppien touhua rajoittaa se, että kaupunkimme ei ole oma valtio omine mielivaltaisine lakeineen plus se ettei meillä ole tilaa ja rahaa vainottavien, muutosta parempaan yrittävien, eliminoimiseksi.  Näin minä eppäilen, mutta jos te tiedätte paremmin niin oikaiskaapa. Kiitos!

48 kommenttia:

 1. Uutisien perusteella ainakin ulkomailla muutosta on jo näkyvissä johtotasoilla:
  http://yle.fi/uutiset/mugabe_armahti_2000_vankia_zimbabwessa/7094154

  http://yle.fi/uutiset/pohjois-korean_johto_kayttaa_valtion_rahoja_luksukseen__ostoslistalla_mersuja_laadukasta_konjakkia_ja_pianoja/7094184

  JAa

  VastaaPoista
 2. Uskotaan uskotaan.Kyllä ymmärrän, että kertaus on opintojen äiti,mutta ei tarvitse samasta "asiasta" aloittaa joka toinen päivä uutta plokia aina eri muodossa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä linkeistä ja vinkistä! Niin perusteellisesti pitää asioita avata ja niiden vaikutusten lonkeroita esitellä, että kaikki tasan tarkkaan ymmärtävät tulevat tapahtumat. Tämä on vain osa alustusketjua, joka valmistelee edessä odottavaan isompaan ja monivivahteisempaan juttuun, joten kärsivällisyyttä, kiitos!

  VastaaPoista
 4. KIITOS KIITOS!

  Kyllä tarvitsee kapitalistia kiittää,että se on pitänyt näinkin kauan tuhansia ylimääräisiä ihmisiä työpaikolla,vaikka niistä ilmeisesti on ollut vain menoja.No,nyt pn tullut aika ,ettei enää kykene,ilmeisesti.
  KaKn

  VastaaPoista
 5. Puolueinstituutio on "laitosteatteri", mutta parempaakaan ei ole keksitty. Se tappaa luovuuden niin kotona kuin puutarhassa. Puoluejärjestelmä on myös itse itseään ruokkiva noitaympyrä, jonne muilla ei ole asiaa. Puolueen toki voi suurella vaivalla yhä perustaa, mutta näiden perinteisten varpaille ei voi astua koskaan. Sen takaa jo Euroopan korkein puoluetuki sisäänrakennettuine piilorahastuksineen. Puolue on myös kohtalaisen kokoinen suojatyöorganisaatio, jonne ei todellakaan parhaat hakeudu.

  Mitä Uudenkaupungin poliittiseen keskustelukulttuuriin tule, väitän ettei sellaista ole koskaan ollutkaan. Ei ainakaan julkisesti. Missä sellaista olisi käyty ? Täällä on aina ollut sosiaalidemokratia ja se järjestelmä suosiii suljettuja kabinetteja.

  VastaaPoista
 6. Mitäs Java olet miletä näiden Persusuomalaisten läpimurrosta U:gissa ? Tuliko poliittiseen päätäntäkoneistoon luovia ja fiksuja valtuutettuja ?

  VastaaPoista
 7. Kaskustelu sallitu vain ani harvoille.Toisaalta ylistys puheet on sallittu ja madollisimman paljon asiasta ei niin väliä.

  VastaaPoista
 8. Pitääkö paikkansa, että kaupunki irti sanoo Kurajärven Allin

  VastaaPoista
 9. Kurajären Allia ei sanota irti vaan lomautetaan. Syy: - Oli ollut sokkelia kivittämässä !

  VastaaPoista
 10. Kiitos käymisistä ja viesteistä! Se ettei avoimuutta ole, palvelee niitä, joilla ei ole ideoita, ei sosiaalisia taitoja eikä keskustelukykyä. Kaikissa suurissa puolueissa ongelmana ovat härskit pyrkyrit ja heitä sokeasti nuolevat nöyrät pikkunilkit. Näiden oman eduntavoitteleminen estää kansan parhaaksi toimisen ja tekee demokratiassa kalenteriin kirjattua teatteria. Mielestäni, mitä valtuustossa olen nähnyt, Persumme ovat ryhdistäytymään päin.

  Ei viitsitä puida nimellä mainiten kenenkään työssä oloa. Kiitos!

  VastaaPoista
 11. Ehkä Persuissa tiedetään Rva lisenssiaattia paremmin miksi kaupungin tase on kohtuullinen.

  VastaaPoista
 12. Onko tuo ´´Täst´Vinkkelist´ palsta kaikkien valtuustoryhmien käytettävissä ? Forss näkyy tänään siellä olevan positiivisena. Kai lehti asettaa ehdonkin kirjoituksille ettei vaan anneta huonoa kuva mistään.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vierailuista viestityksistä! Ryhmällemme tai minulle ei ole tarjottu palstatilaa täst vinkkelist palstalta, enkä muutenkaan ole nähnyt sen toimintaperusteita määrittelevää tekstiä. Palstan käyttäjät ovat vanhaa valtaa tahi heidän nuolijoitaan, tältä pohjalta pidän po. palstaa nolona kuin fuhrerin linjalla -palstan lämmittelynä. En myöskään pidä kyseisen palstan käyttäjiä häävisinä kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi toimijoina! On ilman muuta täysin selvää, että Harto rustailee po. palstalle.

  VastaaPoista
 14. Järvinenkin sitte kuuluu vanhanvallan nuolijoihin.

  VastaaPoista
 15. Ymmärrän hyvin, että Järvinen uutena päättäjänä sinne kirjoittaa, ja ainakin näistä yhdistymisasioista oli samaa mieltä kuin minäkin.

  VastaaPoista
 16. Aina on täällä joku hyvä kun kirjoittaa Ukariin, joku toinen taas paha. Ei mitään logiikkaa.

  VastaaPoista
 17. Ei usea kirjoittja voi millään logiikalla samaa mieltä olla. Javalla on oma näkemyksensä Ukarista, minulla lähes samanlainen, mutta poliitikon on oltava näkyvissa - ja minusta Järvinen on poliitikko, Java ei oikeastaan ole poliitikko, hän on siihen liian suoraviivainen ja rehellinen. Rehellinen tietysti Järvinenkin on, ainakin mahdollisimman rehellinen... semmoinen kuin hyvä poliitikko on. Myös Forss taitaa poliitikon metkut.
  Politiikka on taitolaji: on oltava sopivasti esillä, sopivasti toisten selän takana, on osattava sovitella ja suostutella ja lopulta otettava paikkansa. Valta on sen, joka sen ottaa. Viime kaudella se oli virkamiehellä. Jälki oli myös sen mukaista.
  Tällä hetkellä Kokoomuksella on parhat EDELLYTYKSET ottaa valta. Se ei tarkoita Waltaa.

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommenteista ja hyvistä viesteistä! Ensinnäkin ihmettelen Slovakian surkeutta, joukkueelta puuttuu vähäisinkin yrityshalu! Toiseksi jokainen saa minun puolestani kirjoittaa po. julkaisuun, en ole sitä kieltämässä. Pistän kylläkin nämä ihmiset yhteisten asioiden hoidossa omaan kastiinsa. Läpyskälle käännynnäiset avustajat ovat mannaa. Kun kaveri, joka vielä muutama viikko sitten arvosteli rajusti ja tiheään julkaisua ynnä sen toimittajia, ilmestyy lehden palstalle nöyräksi muuttuneena avustajana, tulkitsee kansa po.henkilön käännynnäiseksi lehden linjan hyväksyjäksi. Lukijat tuumivat entisen kovaäänisen kritisoijan tulleen viimeinkin järkiinsä sekä ottaneen kynän kauniiseen käteen.

  Mitä näkyvämmästä kritisoijasta on kyse, sitä suurempi voitto julkaisulle on saada hänet tunnetun palstan säännölliseksi avustajaksi. Näin lehti näyttää ulospäin tasapuoliselta tiedotusvälineeltä, joka antaa tasapuolisesti palstatilaa erilaisten näkemysten esittäjille. Samalla lehden muutkin jutut näyttävät kansan silmissä tasapuolisilta faktauutisilta. Näin nevahaapavuorelaiset pysyvät vallassa jatkossakin ja kaupungin alamäki on taattu.

  VastaaPoista
 19. Kiitos vierailemisesta! Edelliselle sen verran, että en todellakaan ollut enkä halunnut olla poliitikko. Olin tavallinen kaupunkilainen tavallisen kaupunkilaisen asialla. Jos meillä olisi normaali tiedostuskulttuuri, ei tätä sumusta ja salailua olisi. Kansa lukisi rehellisesti uutisoiduista päätöksistä, niiden taustoista ja seurauksista. Tasapuolisesti tasapuolinen lehdistö päästäisi esiin kaikki näkö/ajatussuunnat ja ruokkisi kaikkia ideoimaan kaupungin parhaaksi. Nyt liittymällä kiltiksi jäseneksi täst vinkkelist -porukkaan saat naamasi näkyviin ja osallesi lankeaa mollaussuoja. Pelotteena toimii oikeamielisten saama kohtelu häpäisyineen ja nimilistoineen!

  VastaaPoista
 20. Mikä ihmeen suoja ja mikä kumman peloite ? Eihän sellaisia ole olemassakaan. Rölli-elokuvaa mukaillen. Kuka on oikeamielinen ja ketä edellisen vastakohta? Eihän sellaisiakaan ole. On vaan mielipiteiden esittäjiä -kukin etupiirinsä mukaan.

  VastaaPoista
 21. Jos et halua enää tilata lehdessä julkaistuja mielipiteitä niin mitä tilalle ja mistä tietosi haet ?

  VastaaPoista
 22. Polittinen järjestelmä aivopesee uudet tulokkaat samanlaiseen massaan.
  Java on vaikeempi tapaus, yrittää pullikoida vastaan ja tekee aikansa ja lopettaa.
  Järjestelmä syö hitaasti , mutta takuu varmasti myös kovemmat pullikoijat.

  VastaaPoista
 23. Kiitos käymisistä ja viestityksistä! Onko kyseessä mielipide-ero, jos toinen sanoo kaupunkia hoidetun loistavasti ja ensimmäinen toteaa asioita hoidetun poskelleen? - Kyse on oikeasta ja väärästä, joka voidaan voidaan todistaa perehtymällä kaupungin kehitykseen! Meillä asiat on hoidettu ahterilleen, se on selkeä todistettavissa oleva fakta, kuten sekin, ketä hoitivat kaupungin asiat ahterilleen!!

  VastaaPoista
 24. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288655711073.html

  ...kun on raskas työ...

  VastaaPoista
 25. On Java Valkonen siinä oikeassa, että paikallislehti on journalistisen tavan vastaisesti ylläpitänyt ns. tekstaripalstaa, jossa avoimesti haukutaan nimillä politiikassa toimivia ihmisiä. Ihmettelen aidosti sellaista päätoimittajaa, joka tämän mahdollista. Eikö tuolainen ole melkoista vallankäyttöä, mielivaltaa etten sanoisi. Myös tietyn toimittajan asenne on epäjournalistinen, voisi sanoa jopa palvova.

  Valitettavasti Timo Järviselläkään ei ole varaa jättää käyttämättä kyseisen julkaisun julkisuusarvoa. Hyvin hänellä olisi jo ollut oraalla Vakka-Suomen Sanomien puolellakin.

  VastaaPoista
 26. Vanha sanonta,kuuluu näin.

  Silloin,kun vedet ovat villinmillään on hullut hullunmillaan,mutta täällä tuntuvat olevan ympäri vuoden

  VastaaPoista
 27. Missä poliitikkojen siis kuuluisi ottaa kantaa ? Turun radiossa vai ?

  VastaaPoista
 28. Huomenta vaan. No, muistammehan tuon kuuluisan Valkosen valtuustoaloitteen, jossa hän vaati tutkimaan Vannas- säätiön nimikkohenkilön taustoja. Wikipediasta näimme minkälaisita taustoista oli kyse.
  Ongelma oli, että Kari Koski ja Matti Jussila istuvat Vannas- säätiön hallituksessa ja myös päättävät rahankäytöstä. Oli ennenkuulumatonta, että joku valtuutettu alkaa aloitteellaan kyseenalaistamaan säätiön statusta.
  Olikin varminta ryhtyä tuhoamaan Valkosen poliittinen ura ja tehdä miehestä muutenkin "raakki". Masinoitiin nimienkeruu valtuutettujen keskuudessa ja lista pantiin Uudenkaupunginsanomien yleisönosastolle. Paheksuttiin Java Valkosen aloitetta oikein porukalla, ei ole vaikea arvata kuka tekstin laati. Aika moni valtuutettu ei listaan nimeään pannut. Onhan valtuutetulla oikeus tehdä aloitteita ! Mutta kirjoitus yleisönosastolla antoi vaikutelman, että muka kaikki muut valtuuston jäsenet olisivat Valkosta vastaan. Mm. Forssin nimi oli listalla.
  Jokainen voi itse käydä katsomassa Wikipediassa mistä Mauno Vannas tunnettiin ennen sotaa ja sodan aikanakin.

  VastaaPoista
 29. Kaikki kirjoittsa plariin mitä haluaa ja se julkaisee mitä haluaa. Hyvä pohja demokratialle? Lehti pitäis lattaa boikottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sentään hyvä, että paikkakunnalla ON oma sanomalehti. On ollut ja ilmestynyt jo 1890-luvun alkupuolelta lähtien. On ollut ja pysynyt, toisin kuin jotkut muut läpyskät, joissa on sentään ollut - ainakin omasta mielestään - kaikkein fiksuimmat toimittajat ja taustaryhmät...Pelkästään toisten tekemisten repostelemisella ja mollaamisella ei kuitenkaan taida olla tarpeeksi kysyntää. Markkinatalous on julmaa. Se karsii tarpeettomat rönsyt.

   Poista
 30. Ihmettelen, että toimittajataustainen Valkonen ei ole valittanut lehden toimista JSN:ään (julkisen sanan neuvosto) ? Kiusallisempaa se lehdelle ja päätoimittajalle on kuin yrittää poliisitutkinnan kautta jotain.
  Koska Suomessa poliisi on lehden linjaan puuttunut? Täytyy olla vähintään törkeästä kunnianloukkauksesta kyse. Valkoseen kohdistunut ajojahti oli pikemminkin poliittinen (huom. myös Forss oli mukana lynkkausporukassa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäpä sitä valittamaan, kun lehti ei mitään laitonta ole tehnyt. Jos jotakuta ei tekstit miellytä, niin kärsiköön omassa päässään.

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Katsotaan kuinka, tuomioita jakavat tahot suhtautuvat läpyskään. Kyse on siitä, että koko kaupunki kärsii! HIENOA LEIJONNAT!

   Poista
 31. http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014021918052859_uu.shtml

  VastaaPoista
 32. http://www.suomikiekko.com/

  VastaaPoista
 33. http://m.iltalehti.fi/sotshi-2014/2014021918055338_sb.shtml

  VastaaPoista
 34. Ruohonen-Lerner munasi itsensä noilla salaliittoteorioilla. Menee uskottvuus puolueelta, jota pidetään "Suomen Toivona"

  VastaaPoista
 35. Se noissa vanhemmissa puolueissa on erilaista, että ovat tyylikkäämmin oman puolueensa asialla. Demarit ja muut puhuvat "puolueen edusta" liian usein. Pitäisi puhua kansan edusta ? Täällä paikallistasolla Java Valkonen sentään silloin tällöin muistuttaa myös kuntalaisten eduista.
  Olen jopa sitä mieltä, että kun demarit ovat sata vuotta tehneet politiikkaa ja saavuttanet päämäänsa, puolueen voisi jo lakkauttaa. tarkoitan tällä sitä, että voitaisiin mennä kaksipuoluejärjestelmään.
  Mutta vielä mitä: Puoluetuet ovat Euroopan huippuluokkaa, joten "puolueen etu" on etusialla ! Mutta maasta loppuu kohta rahat...

  VastaaPoista
 36. Avoimuudesta puheenollen; missä Ugissa on saattanut altistua tuberkuloosille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauti tarttuu pisaratartuntana. Joten melkein missä tahansa jossa ihmisiä on useampia pienessä tilassa samaan aikaan. Näin tulkkaan asian.

   Poista
  2. "Tavallisesti tuberkuloosi-infektion tarttumisen edellytys on läheinen ja pitkäaikainen yhdessäolo samassa taloudessa tai vastaavassa lähialtistuksessa."
   100 hengen kotitalouksia täällä ei ole, joten tartuntariski lienee toteutunut työpaikalla, koulussa, tarhassa, sairaalassa...

   Poista
 37. http://www.hs.fi/ulkomaat/Monikansallisten+yhti%C3%B6iden+toteutumattomat+voitot+voivat+koitua+Suomen+maksettaviksi/a1392863713359?ref=hs-hitaat-a-2

  VastaaPoista
 38. http://yle.fi/uutiset/leijonien_peli_kerasi_17_miljoonaa_katsojaa_television_aareen__verkossa_uusi_ennatys/7098999

  VastaaPoista
 39. Mitä yhteistä Venäjällä ja Ukrainalla ? Molempien maiden presidenteillä on perustuslaillinen, melkein yksinvaltius.

  VastaaPoista
 40. Vasemmistolla olisi hinku luopua kaikista säästötoimista, kun tulee yllättäen valtionapuja vähän runsaammin kuin oli budjetoitu. Pirun tärkeää tuntuu julkisella sektorilla olevan, että mahdollisimman paljon menisi veronmaksajien rasitteeksi.
  Kunhan nyt luin rivien välistä Kh- jäsenen esityslista-analyysia...

  VastaaPoista
 41. Siis Forssilla tarkkaan ottaen. Mutta taitaa olla koko vasemman siiven ominaisuus. Jälkipolvet maksakoot tehotomuuden! Se olkoon mottona tänään.

  VastaaPoista
 42. jaahas... koskahan tulee Ukrainasta ensimmäiset pakolaiset ? Vakka-Suomeen ? Viime kesänä näin sikäläisiä naisia runsaasti torilla

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!