torstai 20. helmikuuta 2014

HALLINTOSÄÄNTÖ - EIKÄ TÄSSÄ KAIKKI!

Kun viimeksi väännettiin hallintosääntöä huonompaan suuntaan, oli mukana kaikki valtuustoryhmät. Nyt homman hoiti pääsääntöisesti puheenjohtajisto. Näin demokratia jyllää ja kehittyy - EIKÄ TÄSSÄ KAIKKI!

Keväällä valtuutetut eivät halunneet perehtyä tarjolla oleviin palvelukeskusjohtajakandinaatteihin. Jatkossakaan valtuutettujen ei tarvitse vaivautua moiseen, sillä hallintosäännön mukaan hallitus valitsee palvelukeskusjohtajat. Saadaankohan tänne lisää kaupunginjohtajamme kokemuksella ja osaamisella varustettuja, porvarien ryhmäkurilla junttaamia, kuntakihoja. Jos kuusi porvaria päättää palvelukeskusten johtajat, mitkähän ovat valintakriteerit: kerää kiiltokuvia, tykkää vaahtokarkeista, juo teetä sormiojennettuna, pelaa golfia, ei tiedä kunnan asioista mitään jne.? Näin demokratia jyllää ja kehittyy - EIKÄ TÄSSÄ KAIKKI!

Aikaisemmin kaupunginjohtaja jakoi kannustinlisiä ja palkankorotuksia. Enää ei käyne näin! Jakaako hallituksen enemmistö nämä jatkossa? Jos tämäkin jää kuuden porvarin päätettäväksi, voimmeko odottaa tänne ensimmäistä pääsarjassa pelaavaa koripallon virkamiesjoukkuetta? Jos tuo toteutuu, näin demokratia jyllää ja kehittyy - EIKÄ TÄSSÄ KAIKKI!

Hallitus käytti valtaa ensimmäisen toiminta vuotensa ja mentiin miljoonia miinukselle. Asioihin perehtymätön hallitus keksi säästöohjelman, joka ei ollutkaan säästämistä vaan kulujen kasvattamista. Selkeästä tehtävään sopimattomuudesta eli miinuksesta huolimatta kuusi porvaria keskittää valtaa itselleen. Näin meillä demokratia jyllää ja kehittyy - EIKÄ TÄSSÄ KAIKKI: hallituksella on vielä vuosi jäljellä!

79 kommenttia:

 1. Sammi C.20. helmikuuta 2014 19.41

  Vasemmistolla olisi hinku luopua kaikista säästötoimista, kun tulee yllättäen valtionapuja vähän runsaammin kuin oli budjetoitu. Pirun tärkeää tuntuu julkisella sektorilla olevan, että mahdollisimman paljon menisi veronmaksajien rasitteeksi.
  Kunhan nyt luin rivien välistä Kh- jäsenen esityslista-analyysia...

  VastaaPoista

  Anonyymi20. helmikuuta 2014 19.51

  Siis Forssilla tarkkaan ottaen. Mutta taitaa olla koko vasemman siiven ominaisuus. Jälkipolvet maksakoot tehotomuuden! Se olkoon mottona tänään.
  VastaaPoista

  Anonyymi20. helmikuuta 2014 20.27

  jaahas... koskahan tulee Ukrainasta ensimmäiset pakolaiset ? Vakka-Suomeen ? Viime kesänä näin sikäläisiä naisia runsaasti torilla

  VastaaPoista
 2. Ihmeellistä analyysiä. Varsinaista anaalinyysiä. Onko vuosi 2013 lopputulemaltaan huonompi vai parempi kuin mitä edellinen hallitus jätti? Ja miksi kirjoitat kuin nykyinen suhde 6/5 olisi maailman tappiin kirjoitettu? Tekeekö valtuusto sitten parempia päätöksiä, vaikkapa Pelttarin asiaa pohtien; menikö kuten halusit kun valtuusto sai päättää?

  VastaaPoista
 3. Kiitos vilkkaasti alkaneesta alustuksen luennasta ja kommentista! Sitä tikulla .... pitää katsoa eteenpäin eikä jumiutua menneeseen, joten katse kuluvaan vuoteen ja siitä eteenpäin. Minähän juuri kirjoitan, että 5/6 suhde ei ole maailman tappiin voimassa. Hallitus muni haun, jossa Pelttari oli ehdolla. Kyse ei ole minun halustani vaan demokratiasta!

  VastaaPoista
 4. Sen verran Javalle, että noista Kosken kannustinlisätouhuista päätti Kh:n enemmistö ennenkin

  VastaaPoista
 5. Ei huolta. Hallinnon säännöt säilyvät. Valtuusto päättää kuten ennenkin. Lisäksi hallitus toimii tavallaan. Ja. Hallituksen kokouspöydän miehitys vaihtuu jo ilm. 2 kuukauden sisällä. Tuleekohan Nevavuoresta valt 1.vpj kun Rauhala joutuu luopumaan valtuustopaikastaan? Sopii ennustaa tätäkin.
  JAa

  VastaaPoista
 6. http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288656853458.html
  Näin se taas kulkee

  VastaaPoista
 7. näkis vaan senkin, että raharikkaat menettäisivät rahansa. Sveitsi on varma paikka, muitakin riittää. En ihmettele Ukrainalaisten katkeruutta, siellähän on varavstettu röyhkeästi mitä varastettavissa on ollut .
  U:ki on vielä kohtuullinen paikka elää vaikka poliitikkojensa takia Suomen persläpi onkin. Kukahan solmii ensimmäisen peräsuolineutraalin avioliiton ?

  VastaaPoista
 8. http://keskustelu.suomi24.fi/node/11425243
  (Valtava ongelma suomalaismiehillä ?)

  VastaaPoista
 9. Minua ihmetyttää näissä miesten välisissä parisuhteissa että kumpi on sitten morsian ja kumpi on vävy. Miettikää nyt jumalauta itsekin tätä perinteistä asetelmaa miehen ja naisen välillä. Nyt ei enää tiedä kumpi on kumpikin kun ollaan niin sukupuolineutraaleja. Että meidänkin muija rupeisi vävyksi ja minä makaisin morseimena alla jalat levällään tai olisin välillä takapuoli pitkänä. Niin kuin on nyt muotia olla neutraalisti. Itseäni ainakin pätkii ja pahasti ja siksi olen perussuomalaisten takana mielipiteelläni.
  Terveisin ihan normaali suomalainen mies jolla on varmaan juuri sellainen keskiverto siellä housuissa.

  VastaaPoista
 10. No ei vävyä nyt kannata näihin sekoittaa. onhan nuo sukulais-ja parisuhteen roolit tietysti mitä ovat, mutta en minä sen takia olisi (ulkopuolisena) kieltämässä joidenkin taipumuksia. Ja kirkosta en välitä paskakaan. Ihan sama heidän seremoniansa

  VastaaPoista
 11. Mahtaa sulla olla vaikeeta tuon asian kanssa. Tosin kyllä minuakin kamalasti inhotti, kun miesten parisprintin päätteeksi Iivo halasi maassa makaavaa Samia. Että suomalainen mies meneekin tekemään tuollaista toiselle. Perinteisestihän on ollut sallittua testosteroni äijien saunailloissa vain sormikoukku, käden vääntö ja jumalaton kehuminen naisseikkailuilla. Että semmosia normaaleja miehiä me ollaan,,,,,,,,,, onneksi normaaliuskin voi kehittyä ja muuttua maailman mukana.

  VastaaPoista
 12. "Perinteisestihän on ollut sallittua testosteroni äijien saunailloissa vain sormikoukku, käden vääntö ja jumalaton kehuminen naisseikkailuilla."
  Lisäisin tuohon vielä erilaiset voimatemput kuten yhden käden etunojapunnerrukset ja tietysti perinteiset kalajutut että kuka sai missäkin ison vonkaleen.

  VastaaPoista
 13. no mulla ei ole lainkan vaikeaa sulattaa homoavioliittoja, koska en usko jumalaan. Siitähän tässä kysymys on: kirkkovihkimisestä !

  Mitä jumalaan noin muuten tulee, kosmologiassa ei kysymys ole spekulaatioista vaan laskelmista. Voidaan analysoida ja on analysoitukin, mitä olisi tapahtunut elleivät eräät alkeishiukkasten väliset suhteet olisi olleet juuri sellaiset kuin ovat tai ainakin erittäin lähellä juuri niitä kuin ovat. Ei olisi elämää.
  Kysymys on sattumasta. Jos olisi joku jumala, tuskin sillä aikaa olisi paneutua Linnunradan asioihin saatikka homoavioliittoihin.
  Kyse on gravitaatiosta ja sähkömagneettisen voiman suhteesta - EI KAHDEN IHMISEN VÄLISESTÄ SUHTEESTA. sano...

  VastaaPoista
 14. Niin hienoa kuin kultamitali onkin, luulin jo että Iivo raottaa housujaan...

  VastaaPoista
 15. Kosken kannustinlisästä päätti hallitus muista Koski ite

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä taisi ollakin. Pitäiskö nyt unohtaa menneet, mm. Tontonmäki (1,8 milj.) veronmaksajien piikkiin. Kilpaillutus kierrettiin sillä, kun tehtiin rakennusurakoitsijan kanssa yhtiö, ennkkomarkkinointi laiminlyötiin, ja kiire oli kova, koska rakennuslaki muuttui ja piti saada vnhan lain mukaiset talot markkinoille.

   Poista
 16. Kiitos visiiteistä ja viesteistä! Kirkot vihkikööt ketä lystäävät avioliittoon. Kirkkokunnissa on vaihtoehtoja ja niistä kukin voi valita mieleisensä. Aikuiset asukoon ja eläkööt, muita häiritsemättä, miten lystäävät; Mutta lapsia yhteiskunnan on aina suojeltava, taattava heille turvallinen kasvuympäristö ja muiden lasten kanssa tasa-arvoiset olot elämän taipaleelle. Ei siis ole ainoastaan lapsen vanhemmista kiinni vaan myös naapurustosta ja koulukavereista riippu, miten lasta kohdellaan, jos hänen kotiolonsa poikkeavat enemmistön vastaavista.

  Kukaan ei puuttunut kannustinlisiin ja palkankorotuksiin, eikä niistä ihmeemmin huudeltu. Kannustinlisiin ja palkankorotuksiin ei puuttunut myöskään nykyinen hallitus. Huvittavaa oli se, että jotkin päättäjien pöydässä istuneista palkitsi kannustinlisillä ja palkankorotuksilla työstä, josta olivat jälkikäteen valmiita jakamaan sanktioita. Hallintosääntö on pienen koplan häikäilemätön, demokratian vastainen vallankaappaus, toivottavasti vasemmisto ei hyväksy tätä valtuustossa. Kuinkahan Vahteran mahdollinen nousu päättäjien pöytään vaikuttaa valtuustotyöhön?

  VastaaPoista
 17. klo 16.29 kirjoittaa asiaa. Mutta kaikki on politiikassa mnahdollista, kun on "uunot" kh- jäsenet. Mutta ei nyt sitten enää viitsitä puhua Tontonmäestä, kun kyse on historiasta, Uki oli silloin puulaivojen johtava kaupunki Suomessa

  VastaaPoista
 18. Haluatko sinäkin samanlaisen suhtautumisen homoihin kuin Venäjä ? Forssin blogissa yksi kommentoija lämpimästi sitä suosittaa. Eikös se Valkonen ole juuri rasismia, jota vastustat?
  Jouduit paitsioon, kun olit natsismia vastaan. Luuletko että homovanhemmat kohtelevat lapsia huonosti ?

  VastaaPoista
 19. Javan logiikalla julkipersuilta ja etenkin muutoslaisilta pitäisi evätä adoptio-oikeus. Koulukaverit ja naapurit saattaa kiusata kun vanhemmat on poikkeavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voi sentään, ei tuo Java kyllä niin sanonut

   Poista
 20. JAVA on poikkeava yksilö, suorastaan plösilö, vaikkei olekaan homppeli. -Mutta tuollaisia kylähulluja " pelle pelottomia " me tarvittais U:kiin lisää ....

  VastaaPoista
 21. Mikä tuommoinen "plösilö" oikein on ? Onko sed jokin ominaisuus...vai oletko rasisti ?

  VastaaPoista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Oma kaupunkimme on rajun hyvä esimerkki suvaitsemattomuudesta. Meillä erimieltä ja oikeassa oleminen aiheuttaa jahteja ja kiusauskanteita, Jos lähes puolet väestöstä ei hyväksy epäheteroiden adoptio-oikeutta ja huomattava osa suhtautuu po. oikeuteen tunteillen ja voimakkaasti kiihkoillen uskon tämän kanavoituvan myös heidän lastensa käytökseen. En usko epäheteroparien olevan keskimäärin heteroita huonompia vanhempia. Epäheteroilla jo lapsen hankinnassa vahingon mahdollisuus on mahdoton.

  Mielestäni Tontonmäki on varsin ajankohtainen jo siksi, että pikkuhiljaa meille ilmenee, mitä koko huhhailu kaikkineen maksoi kaupunkilaisille. Tämän vuoksi otin sen esiin esim. jättämässäni tutkintapyynnössä.

  VastaaPoista
 23. Minusta tuo kalja hallin rakentaminen ja sen hyväksyminen kyllä suorastaan oli riman alitus.
  Eivät edes lakimiehet pyytäneet talouslukuja, missä mennään:
  Onko koko yrityksellä edes realistisia mahdollisuuksia maksaa hallivuokria.
  Talouslukujen mukaan miljoonan liikevaidolla tulee voittoa noin 60000eeroo/v.
  Kysymys kuuluu kuinka paljon vuotuisen liikevaidon pitää kasvaa, että yritys pystyy maksamaan vuokrina noin 250000-300000/ v
  TIEDÄTKÖ SINÄ JAVA ONKO TÄMÄ MAHDOLLISTA.
  Olis kyllä pitännyt paremmin selvittää tämä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka paljon otettiin lainaa ja miten pitkä on lainan takaisinmaksuaika niin siitä on laskettavissa vuotuinen vuokranmaksu.

   Poista
  2. 2500000e lainaa ja 15v laina-aika. Se tekee näillä matalilla koroilla 17000-18000e kuukaudessa. Ja sen päälle tulee hallin muut käyttökulut. Maksamista on.

   Poista
  3. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Järvinen, jolla on tämän sortin tietämystä, väänsi hallin rahoituksesta rautalankamallin ja minäkin mainitsin Suomessa tyhjilleen jääneistä panimohalleista, mutta eipä uponnut valtuuston enemmistöön. Nevahaapavuorelaiset jylläsivät, kuten ovat tehneet kymmenet vuodet - SIKSI MEILLÄ ON SÄÄSTÖTARVE JA LOMAUTUSPAINEITA!

   Poista
  4. Kuules java, ett sinäkään ollut siellä hereillä valtuuston kokouksessa jossa käsiteltiin panimoa.
   Järrvinen oli jotenkin sinnepäin, ettekö nyt tosiaan ymmärrä vai eikö tosiaan ole aikaa perehtyä asioihin.
   0liko teillä käytettävissä talousluvut/ riskianalyysit millä perusteela olitte asian puolesta vastaan tai puolesta.
   Ei ollut, mutta vastaan tai puolesta käytiin keskusteluja ilman todellista faktuaalista tietoa.
   En yhtään ihmettele , että talousluvut ovat mitä ovat ja vielä lakimiehet.
   Kukaan järkevä ihminen ei anna rahaa jos ei ole kunnon perusteluja:
   Miksei pankista saanut rahaa tai finvera ym muita rahoitusjärjestelmiä joita on mahdollisuus saada:
   Täytyy myös muistaa, että työpaikkojen määrä ei kasva, ei edes se ollut pointtina työpaikkojen potentiaalinen kasvu miksi kaupunki lähti tälläiseen:

   Poista
  5. Miksi virkamiehet tekevät päätöksiä tai esittelevät asioita kaupunpunkin asukkaitten esun vastaisesti.
   Johtuvat siitä kun ne on velkaa koko ajan niin kauan kun ovat kaupunkin palveluksessa.
   Perustelu tulee myöhemmin:
   Huom: velka ei tarkoita rahallista velkaa.

   Poista
  6. No, ainaski demarit saivat ohessa pari uutta jäsenmaksun maksajaa...

   Poista
 24. Nyt tulee parhaillaan Subilta käytyyn keskusteluun sopiva elokuva. American beauty jossa tavikset sekoaa yhteiskunnan rattaissa.

  VastaaPoista
 25. Pieni vihje!

  Kaupunginhallitus ei tunnu käyttävän sitä valtaansa ,mikä sille lain nojalla kuuluu.Jos kaupunginhallitus päättää jotain ja sanoo,että virkamiehen on hypättävä,niin silloin virkamies pystyy korkeintaan kysymään,että kuinka korkealle minä hyppään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kh:ssa se panimohallikin "päätettiin" ja valtuusto siunasi rahoituksen.
   Tuo uusi lanseeraus : NEVAHAAPAVUORELAISET on kiinnostava. Edustanee syvää taantumusta tässä kaupungissa ? Valitettavasti äänestäjien enemmistö alkaa myös olla heidän ikäisiään.

   Poista
 26. Puolesta tai vastaan ? Sellaisia yrityksiä pitää tukea, joilla on visio esimerkiksi cleantekniikkaan, ympäristöosaamiseen. Sillä alueella on tulevaisuutta ja se on Hinku- huitomisenkin tarkoitus. Yhtähyvin voisi tukea muutamaa ylimääräistä pizzeria- kebab ravintolaa torin ympäristössä kuin panimohalleja.

  VastaaPoista
 27. Lomautuksista.

  Lomautukset tuovat vain hetkellisen menosäästön ne eivät ole kestäviä ratkaisuja vaan siirtät vain ongelmia seuraaville päättäjille ja tuleville sukupolville.

  VastaaPoista
 28. Kuuluuko YHTEISKUNNAN tehtävän kuvaan tukea yrityksiä ei ainakaan minun tietojen mukaan?

  VastaaPoista
 29. En tiedä kuuluuko yhteiskunnan tehtäviin, mutta lienet huomannut, että mm. yhteisöveroa laskettiin 4%-yksikkö viime vuonna. Ja tuohan on yhteiskunnan piikkiin tehty ratkaisu.

  VastaaPoista
 30. Uudessakupungissa on valittu linja, jolla yrityksiä tuetaan...niin kauan kuin Kuntarahoitus Oy jakaa mm. kansainvälistä rahaa, sitä näemmä haetaan ja saadaankin. Toivottavasti minun eläkeyhtiöni varat ole sijoitettuna epävarmoihin hankkeisiin kuten Tontonmäen touhu. Paljonko ollaan velkaa siitäkin Kuntarhoitus Oy:lle ? Taisi jäädä 1,5 miljoonan lainantakauksesta kaikki veronmaksajien syliin... ja kulut päälle.
  Toivottavasti panimo onnistuu ?

  VastaaPoista
 31. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Nähdäkseni kunnan on tuettava yrityksiä kaavoituksella ja puitteillaan. Jos meillä esim. on makeavedenallas ja siellä riittävästi vettä isollekin vedenkäyttäjälle, voi tätä markkinoida ja tarjota yrityksille. Kokonaan toinen juttu on pankkileikki eli annetaan ja lainataan rahaa niille, jotka eivät sitä pankista saa. Kun tätä ja koko elinkeinopuolta pyörittää, kymmenien vuosien ajan nevahaapavuorelaisten sata prosenttisella siunauksella, tyyppi, jonka kosketuspinta käytännön yrityselämään rajoittuu polttoaineen myyntiin vaimon komentamalla hinnalla, voidaan koko palettia pitää onnettomana!

  Järvinen selitti valtuustolle halliriskit aivan tarkkaan. Asia tuli esille jo ennen valtuustoa pidetyssä tapaamisessa, joten kuvion realistisuuden täytyi olla useimpien tiedossa. Valtuustossahan vastakkain olivat Järvisen faktat ja uskottavuus. Kuinka ollakaan uskottavuus voitti ja nyt säästetään sekä lomautellaan!

  VastaaPoista
 32. Vapon Kemin biodieseltehdas-hanke jäihin. Ja iso juttu p.o. olutpanimosta tänään TS s.12. Liikevaihto v. 2013 1.1Me. Lisäksi se investoi 800000 eurolla laitteisiin.
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä pitää. Jos jotain tehdään, tehdään kunnolla ja eikä pelätä.

   Poista
 33. Jäähän kunnan ylläpidettäväksi pahimmassa tapauksessa halli. Yardiassa tämä alkaa jo näkyä.

  VastaaPoista
 34. Mikä bensanmyyjä elinkeinopuolta pyörittää ? Javan viimeisesä kommentissa oli jonninmoinen vihje...

  VastaaPoista
 35. Arhinmäki vaan puhuu Sotshissa aborteista ja homoista sateenkaarihuivi kaulassa. Ollaaan pian kusessa tuon ministerin kanssa...

  VastaaPoista
 36. Euripideksestä Javan kommentti bensamyyjästä ei ole vastenmielinen vaan sulosointuja täynnä.

  VastaaPoista
 37. Euripides on java. Vain java harrastaa noin alatyylistä keljuilua. Aina palkkaamassa muita.

  VastaaPoista
 38. olen seuraillut joskus Euripidestä eikä hänen kirjoituksissaan ole ollut kertakaan alatyylistä. Olkoon vaikka Mooseksen keppi. En edes ole n'ähnyt Euiripideksen kommenttia tässä ketjussa.
  Aika sekopää tuntuu olevan kommentoija 17.20. Eikä Java ole Euripides, sen näkee kirjoitustyylistä.

  VastaaPoista
 39. Java ei pysty muuhun kuin vittuiluun. Ei minkäänlaista kunnioitusta muita valtuutettuja kohtaan. Nevahaapavuorelaiset on osoitus Javan törkeästä haukkumisesta. Java on kerrassaan kammottava ihminen ja törkeä valehtelija. Javan tultua politiikkaan se on muuttunut riitelyksi ja haukkumiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh he. Ennen Javaa ei riidelty??? 2002 jopa erotettiin kh! Mutta ne valheet? Antakaas jotain esimerkkejä, kiitos.
   Javalle tiedoksi, että älypuhelimella juttupäivitys onnistui kivuttomasti. Se on siis aina mukana. Tieto.
   JAa

   Poista
 40. Puolueeton Tarkkailija22. helmikuuta 2014 klo 18.44

  Politikkaan syntyy pakostakin ryhmitttymiä, jotka saavat toimintaperiaatteidensa mukaiset "lempinimet". Walalla on porukkansa, jollakin toisella omansa, Valkosen Javalla omansalaiset periaatteet, jotka ainakin on vienyt pohjaa pois salailun kulttuurilta Ei kai nämä viimeiset poliittiset sekasotkut ja Walan sekoilut ainakaan ainakaan Valkosen syytä voi olla.
  Mitä tulee nimitykseen "nevahaapavuorelaiset", se on osuva. IKämiehet eivät enää uudistu - ja se on puolueettoman tarkkailijan mukaan ongelma !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uudistu Javakaan. Samaa jankutusta päivästä toiseen... jatkuvasti. Puuduttavaa...

   Poista
  2. Java kirjoittaa nytkin ajankohtaisest aiheesta. Jos tarkoitetaan, että hän kirjoittaa aina politiikasta, se on sitten eri asia. Vapaaehtoista kai blogien lukeminen on..
   Itse seuraan aika tarkkaan paikkakunnan politiikkaa ja olen tyytyväinen, että joku saa suunsa auki. Kovasti on yritetty vaientaa, mutta vain kannatuslukuihin voitiin vaientaa. Valkonen ei ole vastuussa U:gin poliitikkojen sekoiluista. Yleensäkin se on kaupunginhallitus, jossa valtuutettu pääse vaikuttamaan.
   JA TOTUUS ON, ETTÄ VALTUUSTO ON NIIN ISO JOUKKO, ETTÄ VALTA ON SIKSIKIN HARVOJEN KÄSISSÄ.

   Poista
 41. Kiitos vierailuistanne ja hyvästä keskustelusta! Kun samat tyypit jatkavat samaa mokailua, saattaa sen kritisointi ja sille vaihtoehtojen esittäminen tuntua toistolta, mutta pitäisikö munimista seurata vierestä tumput suorina hiljaa? Meillä manipulointia ja ihmisten häväistystä sekä kavereiden nostoa on harrastettu vuosikymmenet. Muistelkaa vaikkapa vaaleja tai eräiden virkahenkilöiden saamaa kohtelua tai esim. seurakunnan henkilövalintoja. Meillä pahuus on vallinnut ja valinnut vuosikymmenet. En ole valehdellut, mutta varmaankin olen joskus ollut väärässä ja ne on voinut käydä täällä oikomassa. Samoin tänne on voinut esittää oman eriävän mielipiteensä.

  Jos mainitsen selännegranlundilaiset, koetaanko se negatiivisesti? - Tuskinpa, siis ei nimet miehiä pahenna ellei miehet nimiä! Kiitos Juha tiedosta!

  VastaaPoista
 42. Tuolla ylempänä arveltiin, että käyttämäni nimimerkin Euripides (kohtalorunoilija) takana olisi Java Valkonen. Ei ole. Mutta en sitä aio todistaakaan, koska en halua paljastaa henkilöllisyyttäni. Minulla kai yksityishenkilönä on oikeus pysyä anonyyminä. Meillä poliitikot tosin huseeraavat anonyymeinä muutamaa rohkeaa lukuunottamatta. Poliitikko ei ole yksityishenkilö, hän on julkinen toimija, jota saa arvostella voimakkaastikin.

  Java Valkonen on erittäin tarpeellinen sananvapauden soihdunkantaja sisäänpäin lämpiävässä kaupungissamme. Myös Harto Forss ansaitsee vapaalla blogillaan kiitoksen. Se, että Valkonen lanseeraa termin "nevahaapavuorelaiset" on erittäin terve ilmiö ja osoittaa, että hänessä asuu yhä toimittaja. Kun Muutosryhmä jätettiin ilman lautakuntapaikkoja uskon siinä vaikuttaneen näiden "nevahaapavuorelaisten". Toki myös muita kostoretkellä oli. Ilmeisesti myös johtava virkamies.

  Erityisesti minua on huvittanut tuo Valkosen Vannas- säätiöstä tekemä aloite. En tuolloin vielä tiennyt, että paikallislehden päätoimittaja oli säätiön nokkamies yhdessä kaupunginjohtajan kanssa. Minusta aloite oli Valkoselta kova veto joskin tuli hänelle maksamaankin (henkisesti)

  VastaaPoista
 43. Euripides puhuu täyttä asiaa.
  Muutosta on vaikea saada aikaiseksi, kun pääpoliitiikot ja virkamiehet ovat toimineet yhdessä jo vuosikymmeniä ja osa jopa lapsuuden kavereita.
  Tavallaan he ovat yhtä perhettä sanoiskos "hyväveliperhe" jokainen järkeväkin ehdotus tavalla tai toisella torpataan, koska suosion kasvu perheen ulkopuolisella on uhka perheen vallan kavenimiseen.
  Perheen etu on tärkeämpi kuin kokonaisvaltainen kaupukilaisten etu.Haverinen taitaa olla ainut pitkänlinjan politiikoista joka ei kuulu hyväveliperheeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni kaupaunki, pienet toleranssit. Venäjä iso maa, isot toleranssit.
   Valkosella on sekin painolasti niskassaan, että hän on vilkas ja puhelias, eri heimosta. Se ei oikein istu vakka-suomalaisen viljelijän sielunmaisemaan. Puhumattakaan "noskeista".
   Vakka-Suomessa elää eniten Suomessa vuoden 1918 mannerheimiläisyys..

   Poista
  2. Entä vuosien 1939-1944 rohkeus? Vakka-Suomalaiset pakenivat eniten rintamalta.

   Poista
  3. jaa, enpä ole tuota tiennytkään. Onko tuollaisikin tilastoja ? Miten sellisia on voitu tehdä?

   Poista
  4. Kuinka olet (12.11) mittaillut paenneiden määrän aluekohtaisesti ja päätynyt mainitsemaasi tulokseen.. No ainakin sitä "lupsakkaa väkeä" tänne pakeni. Lähdettiin niin, että kaikki jäi.... velat ja haitari soimaan pöydälle.

   Poista
  5. Rintamakarkurit on luetteloitu. Tosin ei kaikkia niitä jotka Viipurin halkijuoksun jälkeisessä kaaoksessa pakenivat ja jotkut palasivat takaisin. Kaikkia ammuttuja ei myöskään luetteloitu karkureina vaan rintamalla kaatuneiksi.

   Poista
  6. Onneksi meitä lupsakkaa väkeä on sekoittunut tänne, ykstotisten Vakka- Suomalaisten joukkoon. Olisitko sinä jäänyt odottamaan lahtaajia, oli lähdettävä, niinkauan kuin pääsi. Ja jäi sinne kotitalotkin, ja tutut kotimaisemat. Mitenhän täkäläinen 12.41 kommentoija olisi selvinnyt vastaavassa tilanteessa. Luulen, että hermot olis menny?

   Poista
 44. Paljon on arvosteltu paikallislehteä. On syytäkin. Mutta kaikenlaisia uunoja on kertynyt kaikkialle mediaan. Ajatlkaa nyt: melkein kuukaisittain kysytään ihmisten mielipidettä puolueiden kannatuksesta, mutta kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut vaikkapa kuntuudistuksesta. Ei ole millään tavoin edes kyseenalaistettu edes onko se järkevää. Kuntauudistus on lehdistönkin mielestä jo sovittu "siellä jossain" vallassa.

  Media on vallan juoksupoika isommassakin mittakaavassa.

  VastaaPoista
 45. Eetu puhuu asiaa, pressiklubissakin tästä aiheesta puhuttin kun lehdistöstä on tullu seiskapäivän tasoisia juorulehtiä, eikä harrasteta tutkivaa journalismia.

  VastaaPoista
 46. Saas nähdä, mitä ensi viikolla julkaistava koko maan kattava tilasto kertoo maan menosta ja miten Uki keikkuu siinä mukana uusine työpaikkoineen. Iso kuva viime vuoden Suomen suurteollisuuden tunnusluvuista peilaten ennakoi ihan jotain muuta kuin pientä heilahtelua. Sori jos kirjoitan taas suoraan ilman nevahaapavuorelaisten lupaa.
  JAa

  VastaaPoista
 47. Siis koko maan taloustilanne selittää myös Ukin tilanteen.

  VastaaPoista
 48. Ei selitä. Valitettavasti. Mutta asiasta myöhemmin.
  JAa

  VastaaPoista
 49. No Ukin tilanne on yli 800 työtöntä, ei se nyt ainakan maan parasta tasoa edusta, edelleenkään

  VastaaPoista
 50. Kenen ukista täällä oikein puhutaan? Olisiko nimeä kerrottavaksi?

  VastaaPoista
 51. Pitäisikö alkaa myös seuramaan Rauman työllisyyskehitystä. Onhan sillä alueelliseen tilanteesen merkitystä.
  Mediaiskut kertoivat, että ulkomailtakin firmoilla on ollut kiinnostusta STX:n alueen yrityspuistoon. Siis että oikein investoisivat Suomeen?

  VastaaPoista
 52. Kiitos käynneistä ja kommenttiosion oivasta käytöstä! Uudessakaupungissa aloitettiin laajamittainen kömmähdysten valmistelu ja siunaus jo 2002. Tämän myös Eero Laesterä totesi valtuutetuillemme. Myös kaupungin tilastot vahvistavat alamäen sijoittuvan vuoden 2002 huitteille. 2008 päättyi Suomen historian voimakkain nousukausi, josta Uusikaupunki ei saanut mitenkään kiinni, vaan menetti sen aikana asukkaita, työpaikkoja ja varallisuutta. Vallassa keikkuneet nevahaapavuorelaiset ovat olleet taloudellisen ahdinkomme takuuhenkilöitä. He jopa uskoivat siihen, että nykyinen lama kiertää kaupunkimme. On siis aivan perusteetonta väittää Uudenkaupungin olevan, muiden kuntien tavoin, vain ajopuu Suomi nimisessä virrassa!

  VastaaPoista
 53. Valitettvasti Valkonen puhuu totta. Toisaalta tuo vahvistui myös Nikulan kannanotossa viikko sitten. Onneksi meillä on kaikenaikaa ollut autotehdas ja Yara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta elinkeinopolitiikalla haettiin myös torjuntavoittoa telakan jälkeen... mutta taidettiin maksaa siitä liian kova hinta

   Poista
 54. täällä kirjottelee alemmuskompleksin vaivaamat. Joka käänteessä pitää vakuuttaa olleensa oikeassa. Äänestäjät päättää kuka on oikeassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa tuo viikon ääniharavakevennys!!!

   Poista
 55. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Totuuden esiintuominen, johtuu aikaisemmasta totuuden sivuttamisesta ja toteutumattomien illuusioiden markkinoinnista! Äänestäjät äänestävät saamansa tiedon perusteella ja täällä heille on valehdeltu!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!