keskiviikko 12. helmikuuta 2014

JOS TOTUUDEN TOTEAMINEN EI OLE KIUSAAMISTA JA KAUNAA JOS SE ON LÄHTÖKOHTA PAREMMALLE!

Jos olet satasen velkaa ja joku toteaa tämän tosiasian, se on faktan toteamista eikä henkilökohtaista riidanpitoa saati mollaamista. Jos joku haluaa, että maksat lainaamasi satasen, ei sekään ole mitään henkilökohtaista kaunassa elämistä, vaan faktoihin perustuva pyyntö. Jos olet aiheuttanut satasen vahingon ja toinen osapuoli haluaa sinun korvaavan vahingon, ei kyse ole kiusaamisesta vaan faktoihin perustuvasta korvauksesta.

Jos joku kokee kaikki esitetyt faktat henkilökohtaisina syytöksinä tai kiusantekona, voi ihmetellä kokijan kykyä hahmottaa tapahtuneita asioita edes itselleen rehellisesti. Jos joku kokee yhden ihmisen ideoiden olevan aina hyviä, vaikka faktat osoittavat niiden olevan täysiä susia, on pohdittava ideoiden vääristelijän motiiveja.

Jos joku päätöksiä tehnyt syyttää päätöksien valmistelijaa tekemistään vääristä päätöksistä ja niiden aiheuttamista vahingoista, on tämä syyttäjä ollut päätöksiä tehdessä hyväuskoinen faktoja kaihtava pöhkö. Jos joku päätöksiä tehnyt on estänyt tiedonsaannin onnettomien päätösten valmistelusta, on tämä päätöksiä tehnyt salailija. Jos joku päätöksiä tehnyt on, syyttänyt ja jahdannut heitä ketkä yrittivät varoittaa ja esittää vaihtoehtoja katastrofiin johtaneelle päätöksen valmistelulle, on tämä päätöksiä tehnyt itsekäs luikuri. Jos joku päätöksen tekijä salaa tekemänsä väärät päätökset ja niiden aiheuttamat vahingot, on tämä päätöksentekijä vallanhimoinen kieroilija, joka on valmis maksattamaan kansalla mitä vaan, jotta pysyisi vallassa.

Jos kaupunkimme on ajautunut vaikeuksiin, ei vaikeuksista päästä ilman niiden korjaamista ja asioiden korjaaminen vaatii niiden tunnustamisen ja esiin noston. Jos haluat tilkitä kaupunkimme talouden vuotokohdat, sinun on, sokean säästämisen sijaan,  etsittävä ja tilkittävä vuotokohdat; muuten olet ikuisessa säästökierteessä eli kuin loputtomasti äyskäröisit vettä vuotavasta veneestä. Jos haluat saada kaupunkimme toiminnat turvattua ja kehittää niitä, tarvitaan siihen uusia asukkaita. Jos vain sokeasti säästät, ajat kaupunkia entistä surkeampaan jamaan ja uusien asukkaiden sijasta entisetkin asukkaat lähtevät!

Jos haluat kaupunkiin uusia asukkaita, sinun on kyettävä katsomaan tämän päivän kaupungin puutteisiin ja tulevaisuuteen eli satsattava siihen mitä ihmiset pitävät tärkeänä. Jos et tiedä, mitä muut ihmiset pitävät tärkeänä, katso minne muut ihmiset muuttavat ja pohdi syitä. Jos et pysty muuta kuin jossittelemaan tai saat muut jossittelemaan, niin kysele ja vastaa. Kysy faktoja ja tarjoa faktoja, selvennä epäselvyyksiä, mutta älä tuomitse kysyjää tai faktan esittäjää kiusaajaksi, riidanhaastajaksi tai pahanilman linnuksi.

5 kommenttia:

 1. Juttua tulee kun koiralta k***a joka tikun ja tolpan viereen.

  VastaaPoista
 2. Kumma kyllä, tuon tiukkaan pakatun, ilman kuvaa ja ääntä sisältäneen pläjäyksen takaa pystyin nimeään useita päättäjiä ja virkamiehiä. Kumma kyllä. Koittakaapa muutkin. U:gin kpin säästöesityskin on muuten julkaistu jo eri palveluissa. Käykäähän lukemassa. Miksi muuten sellainen ylipäätään piti tehdä, kun mennyt aika on ollut hyvää. Hassua.
  JAa

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eipä kaikki ole miltä näyttää, kun joku kirjoittaa mitä sanot! Surkeinta meidän touhussa lienee se, että välillä kohkataan sitä, välillä tätä eikä mitään saada aikaan. Nyt ihmetellään kaupunginyhtiöiden tilannetta: Kuinka saadaan tietoa, kuinka omistajaohjaus pelaa ja mikä niiden taloudellinen tilanne on? Kun ihmettelijöinä ovat näiden yhtiöiden perustamisen sekä niiden pääomat ja takaukset myöntäneet luottamusmiehet, niin eipä heille voi muuta todeta: PITIKÖ MENNÄ HYVÄKSYMÄÄN SELLAISTA, MISTÄ TAI MINKÄ SEURAUKSISTA EI YMMÄRRÄ HÖNKÄSEN PÖLÄYSTÄ JA OLISIKO OLLUT PAIKALLAAN PAIKATA USKOA TIEDOLLA ELI KYSELLÄ?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kysymästä Kokeile tiältä:http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20142451-10.HTM

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!