maanantai 10. helmikuuta 2014

PULINAT POIS, KANSA MAKSAA!

Normaalissa elämässä parhaat tekevät parhaita hommia ja yhteisen edun nimissä parhaat pyritään saamaan parhaisiin hommiin, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan parhaiden järjestämästä parhaasta. Politiikassa kaikki on aivan toisin, jos joku töppöhönö tai ääliö on päässyt merkittävään asemaan, jossa hänellä ei pienintäkään mahdollisuutta onnistua, hän pitää asemastaan kynsin ja hampain kiinni. Tässä vallassa roikkumisessa töppöä tai ääliötä auttavat muiden isojen puolueiden töpöt ja ääliöt, sillä yhdessä he voivat vaikenemalla salata munaukset ja todeta vaalien jälkeen: PULINAT POIS, KANSA ON PUHUNUT!

Kuntien hallituksissa ei ole ole oppositiota, vaan poliittisten ääripäiden puoluejyrät muodostavat vuosienvarrella yhteisen valtaeliitin, joka hiljentää opposition syntymisen. Näin vuosia jatkunut töppöhönöjen ja ääliöiden muodostama hallitus saa demokraattiaan vedoten jatkaa loputonta polskimista munausten meressä. Aika ja munaukset yhdistävät valtaeliitin:  ollaan kavereita, joilla on yhteisiä salaisuuksia. Kansa maksaa munaukset, joten niillä ei ole väliä, sillä kaikki on niin kauan hyvin kun kansa ei saa tietää munauksista mitään. Kun kansa ei tiedä munausten tekijöiden olevan munausten tekijöitä, vaan luulee heitä menestyksen tekijöiksi, saavat menestyksen tekijöiksi luullut munauksen tekijät jatkaa vallassa demokraattisesti ja voidaan julistaa: PULINAT POIS, KANSA ON PUHUNUT!

Kuvitelkaapa voiko jossain olla sellaista tyyppiä, joka perustelee kansan rahoilla yhtiöitä tietämättä voiko hän mitenkään ohjailla yhtiöitä, joihin tämä tyyppi on ollut upottamassa miljoonia euroja kansa rahoja? Jos tämä tyyppi on istunut vallassa kymmenet vuodet ja ollut myöntämässä kansan piikkiin miljoonatakauksia kansan rahoilla perustetuille yhtiöille ja hän kyselee kuinka yhtiöt toimivat ja kuinka niihin voi vaikuttaa, onko hän ollut oikea valinta tehtäväänsä? Kuitataanko velat ja vahingot pois tokaisemalla: PULINAT POIS, KANSA ON PUHUNUT!

Valtaeliitti pitää aina huolen siitä, että menneen menon siunaajille ei tule parempia vaihtoehtoja. Tämä turvataan henkilövalinnoilla: Yhteisestä sopimuksesta puolueet valitset konsensuseliitille sopivia uskollisia tyyppejä valtaan, hankalan tarkastuslautakunnanjohtajan jatkajaksi valitaan mukava mies; kansalle parempaa tarjoavat aloitteet hyllytetään; mukavat henkilöt saavat jatkaa työtään vaikka olisivat tehtäviinsä todistetusti kyvyttömiä; yhteistoimin estetään asioihin perehtyvien ja kansan parhaaksi toimivien pienimmätkin vaikutusmahdollisuudet ja tämä kuitataan sanomalla: PULINAT POIS, KANSA ON PUHUNUT!

Voitteko kuvitella yritystä, jonka johto on totaalisesti epäonnistunut ja tuottanut yrityksen hallituksen siunauksella vuodesta toiseen miljoonien tappiota? Voitteko kuvitella, että em. yrityksen hallitus perustaa osaamattomista johtajista ja hallituksenjäsenistä toimikunnan, jonka tulee löytää ja korjata ne virheet, jotka toimikunnan jäsenet ovat hallituksessa ja johdossa tehneet, mutta eivät ole niitä johdossa ja hallituksessa toimiessaan löytäneet?

54 kommenttia:

 1. Lopeta jo tuo saman asian kanssa jahkaaminen itsekkin olet siellä ollut päätöksiä silloin tekemässä.

  VastaaPoista
 2. Ei Java Valkonen ole ollut, minä voin luetella näitä: Haapavuori, Nevavuori, Antola, Wala... jatkakaa luetteloa, oli siellä tosi tyhmiä naisiakin.

  VastaaPoista
 3. Tässä napakkaa ja suoraa tekstiä
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/tastvinkkelist/593777.html

  Juttu on jo liitetty Vakka-Suomen uutispalveluun

  VastaaPoista
 4. Naurettavaa parkua kaupungin yhteistyökyvyttömimmältä ihmiseltä

  VastaaPoista
 5. Koski saa palstatilaa, vaikka kirjoittaisi mitä hyvänsä. vai kaupungin tase kunnossa ? No, on kai, kun satamasta tuli virtuaaliapua keinotekoisesti...on todella varallista, jos keskeinen päättäjä ei käsitä numeroita. Mutta ei se mikään uutinen sinänsä ole.

  VastaaPoista
 6. Tase kertoo rahamäärän, joka ollaan velkaa tai saamassa. Ilmeiseti kaupungin taseessa nyt näkyy sataman yhtiöittämisen yhteydessä saatu kirjanpidollinen arvo. Satamahan myytiin ns. maineen kaikkineen kaupungin kokonaan omistamalle satama Oy:lle. Näin saatiin tase noin 6 miljoonaa plussalle, koska saatava katsotaan sataman velaksi kaupungille. Tuota summaa ei tulla saamaan koskaan kaupungin käyttöön. Summa kummittele jonkinaikaa kaupungin tasessa ja näin näyttää siltä, että ei olla kriisikunta, vaikka todellisuudessa ollaan.
  Merja Koski olisi voinut kirjoituksessaan avata tämän tosiasian. Nyt hän antoi vääristyneen kuvan kaupungin tilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taseessa on omat varat ja velat tarkkaan ottaen ja lyhyesti.

   Poista
 7. Kuinka monta tilikautta tällä 6 miljoonan ns. "saatavalla" voidaan kikkailla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ja korkeintaan ensi vuosi. Tätä menoa vaan tämä vuosi vaikka kaupungin väkilukukin on lähdössä kasvuun. On kummaa otsikoimista lehden toimittajalta kun väki on edelleen vähentynyt yli 30 hengellä myös viime vuonna. Ei hyvältä näytä. Presidentti Niinistö varoitti maan hallitusta velkojen testamenttaamisesta edellispäivänä Sotshissa. Saisi tulla jo Ukiinkin antamaan muutaman neuvon.

   Poista
 8. Näin se on mitä Euripides kirjoittaa,täytyy nyt muistaa sekin, että valtionapu henkilöä kohden pienenee vuoden 2015 alusta 9/henkilö.
  Kirjoituksesta selvisi myös asioista olevat erilaiset mielipiteet johtuvat vain kaunasta samasta asiastahan jo Vala kirjoitteli.
  Talousluvut kertovat todellisuuden, eivät tietääkseni ennenkään luvut ole muuttuneet kaunasta.Sitten haukutaan tullista tullutta saanut liian paljon valtaa, mitä valtaa????.

  VastaaPoista
 9. Valitettavasti lehden linja on luoda päättäjien keskuuteen eripuraa sekä luoda lehden lukijoitten keskuuteen valheelinen totuus.
  Luulisi lehden päätoimittajankin ajattelevan , että päättäjät ajaisivat kaupunkilaisten etua mahdollisimman hyvin.
  Päinvastoin, koska ajaa hampaat irvessä vastakkain ajattelua. Mitä lehti tästä hyötyy??????????

  VastaaPoista
 10. Kenellä juuri tullista tulleella sitä valtaa on?

  VastaaPoista
 11. ............. ei tuu ketään mieleen...... paitsi TimoA. Järvinen. Mutta eikös juuri hän - valiokunnan PJ:na - pessyt Merja K:n aviosiipan puhtaaksi kaikista törttöilyepäilyistä. Ja tuskin kantaa mitään kaunaa tai kostomentaliteettia kun ei - juuri tullista tulleena - edes taida tuntea herra Koskea ?

  VastaaPoista
 12. Vaikka ei tietäisi politiikasta tai taloudesta hönkäsen pöläystä, voi tuon Kosken kirjoituksen perusteella olla jo varmuuden vuoksi näiden "tullista tulleiden" puolella.

  VastaaPoista
 13. Kyllä tämä Merja Koski on itsekin joskus tullista tullut. Nyt tuikattiin tuleen viimeinenkin sillankannattaja. Mistä sitten veden yli kävellään niin toivottavasti Koski mietti sen etukäteen vihanpurkauksessaan?

  VastaaPoista
 14. Hah. Minä olen syntynyt Sorvakon mäen päällä eli olen harvoja todella paljasjalkaisia ukilaisia. Se, että kävin 25 v muualla ei minua muuta tullista tulleeksi. Ja Kari Koskeen olen tutustunut ollessani kaupungilla kesätöissä vv 1984-85.

  TimoAJ

  VastaaPoista
 15. No juu. Taitaa Merja olla viimeinen, joka on tullista tullut. Jospa hän kirjoittikin niin yleisellä tasolla, että tarkoittikin itseään ? Tsemppiä Järvinen !

  VastaaPoista
 16. Sääliksi käy Merja-rukkaa, joka näkee ainoastaan kaunaa ja katkeruutta ympärillään. - Eikä taida olla kovin positiivisen iloinen ilmapiiri M & K Kosken keittiön pöydän ympärillä, kun ex. KJ:n perintöä näin tärvellään ja mitätöidään !

  VastaaPoista
 17. Mielenkiintoinen pari. Viime kaudella oltiin Aaltosen- Valkosen- Tähtisen kimpussa, nyt halutaan pudottaa politiikasta Järvinen-Nikula- ja joku muukin. Mikä Kosken perintö ? Tontonmäen talotko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perintö? Sellaista ei ole ellei siellä täällä laukeavia viritelmiä voi sanoa perinnöiksi.
   Pudottaa pois politiikasta? Ei onnistu helposti.

   Poista
 18. Turha kiistellä siitä kuka milloinkin on tullista tullut. Minun mielestäni varsinainen sählinki alkoi vajaa pari vuotta sitten. Kukahan silloin tuli kaupunkiin?Tai palasi. Siihen asti oli asioissa ollut kumminkin joku tolkku. Nyt tolkku puuttuu. Vanhoja vain kaivellaan vaikka tulevaan pitäisi suuntautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Silloin Koski tuli sitoutumattomana politikkaan...

   Poista
 19. Järvinen on pelastanut valiokunnassa Kosken ja liittynyt Jussilan kirjoittajapiiriin. Se mies oli pelkkää uhoa. Nikula varassa mennään.

  VastaaPoista
 20. Onko Järvinen kirjoittanut Ukarissa ? Jos joku osaa panna linkin, lukisimme ulkoukilaisina. Meille ei lehteä tänne tule.

  Kirjoittajalle 13.33. Kai tässä tulevaan on suuntauduttu, vaikka vanhat asiat ovatkin poliisitutkinnassa. Valitettavati edellisen kauden rahallisesti isoja mokia ei tutkintaan saatu, kun saivat poliittisen "siunauksen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/tastvinkkelist/589524.html

   Poista
  2. Kirjoittihan TimoAJ "Täst vinkkelist"-osastossa ja mielestäni asiaa. Vakka-Suomen yhteistyötä kirjoituksessaan pohdiskeli ja parhaana vaihtoehtona piti. Yllättävän vähäuhoinen kirjoitus häneltä. Koko kirjoituksen jaksoin nyt lukea.

   Poista
 21. Vain itsestään kiinnostuneita poliitikkoja oikealla ja vasemmalla. Toisia haukutaan, itseä kehutaan. Mitään ei saada aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demarien valtakunnallinen ongelma on, että poliittisen "itsemurhan" lisäksi he ovat tehneet myös aatteellisen "itsemurhan". Identifioituuko demarit U:gissa Merja Koskeen, jonka poliittinen "tase" on jokseenkin kotoperäistä.

   Poista
 22. Kiitos linkistä ! Järvisen kirjoitus oli kai ns. kiintiökirjoitus, Luonnollinen yhteistyön suunta: Vakka-Suomi.

  VastaaPoista
 23. Olet Java jos testannut uutta uutispalvelua?

  VastaaPoista
 24. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Olen testannut ja siitä tulee HYVÄ! On aika erikoista tuomita toiset sillanpolttajiksi sellaisilla sanakäänteillä, ettei tuomitsemisen jälkeen siltoja voida enää rakentaa uudelleen. Tämä lienee kuitenkin enemmänkin suurta tavoitehakuista älykkyyttä kuin typeryyttä, jolta se äkkipäätä näyttää. Kun katsoo meidän oikeiston ja vasemmiston sanailua ja sen taakse totaalisesti jäävää kaupungin etua, lienee paikallaan niin oikealla kuin vasemmalla ottaa mallia jääkiekosta: KUN YKKÖSKENTTÄ EI SAA MITÄÄN AIKAISEKSI, OTETAAN KAKKOSKENTÄN PELAAJAT KEHIIN. Nykyisellään peli kääntyy Lukon voitoksi - sieltähän valmentajakin tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun luin NIkulan (tavallaan vastineen) Koskelle, näin asian Valkosesta poiketen, oikeiston eduksi. Onhan jo tahdikkuudessa eroa!

   Poista
  2. Missähän tuo Nikulan vastine olisi luettavissa..?

   Poista
 25. Ei täällä sillanpolttaaja tarvita vaan ihan muuta polttajaa. Mitä ne sen sinne Kouvolaan osoitti?

  VastaaPoista
 26. Kiitos vierailuista ja kommentistasi! Jos tavoitteena on liittää kaupunkimme osaksi Raumaa, eikö paikallisen yhteistyön tekeminen mahdottomaksi palvele tätä tarkoitusta parhaiten ja kukahan tämän eteen toimii?

  VastaaPoista
 27. "Edeltäjien tekemän arvokkaan työn mitätöinti ja mustamaalaaminen on ala-arvoista. Sitä minä pidän loukkauksena, nimittäin kuntalaisia ja edustuksellista demokratiaa kohtaan".

  Yllä M.Kosken loppuhuipentuma.

  Kertokaa nyt ihmeessä mitä on mustamaalattu ? Ymmärrän varsin hyvin, että edeltäjien "arvokasta työtä" on saatettu jossakin arvostella. Itse ainakin arvostelisin sitä ankarasti !

  VastaaPoista
 28. http://www.juha-aaltonen.net/Blogi/Kommentti.wav

  JAa

  VastaaPoista
 29. Merja Kosken kirjoitus oli hyvä. En usko että tilanne enää pitkään junnaa. Voisipa sanoa että sitä saa mitä tilaa.

  VastaaPoista
 30. Kiitos käynnistänne ja kommentistanne! Onhan se outoa, jos joku vetää porot sieraimiin eilispäivän asioista, vaatii katseiden siirtämistä tulevaisuuteen, mutta ei suostu yhteistyöhön paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi eilispäivän juttujen takia. Viisi vuotta määrättyjä tyyppejä hauluttiin häiriköiksi, kiusaajiksi ja kenties miksi, ilman pienintäkään aihetta. Ehkäpä jotkut voisivat tutkiskella omaa sopivuuttaan kaupunginasioiden hoitoon, jos kaikki, jotka nostavat ongelmia korjattavaksi tai ovat erimieltä muuttuvat kiusaajiksi. Pitäisi pystyä hyväksymään faktat, kuten esimerkiksi talousluvut. Jos joku sanoo, faktoihin vedoten, kaupunkiimme talouden olevan ahterillaan, se ei liity mitenkään kaunaan, henkilösuhteisiin tms - KYSEESSÄ ON FAKTA.. Mikäli tätä ei ymmärrä tai ei sulata mitenkään totuutta, silloin on paras jättää koko touhu!

  VastaaPoista
 31. Voitaisiko Java tehdä U:gin päätäntäasioille jotain? Kuulummehan oletettavasti taustajoukkoihin, kun täällä edelleen jaksammme notkua. Vai? Bai te vei, nyt on muuten taas urheiluhallipuuhamiehet liikkellä nimilistojen kanssa. Jospa saadaan uusi halli Orivolle. Saluksessa muutama perusasia pätkii ja pahasti! Ja, tämän kirjoitan nyt ihan nimelläni.
  JAa

  VastaaPoista
 32. Kiitos käynneistä ja Juhalle kysymästä! Olisi todella paikallaan tehdä jotain! Tuskin me Juha liikutahallia pystytään tekemään, vaikka sitä jo vuosia yritettiin, mutta JOTAIN ME TEHDÄÄN!

  VastaaPoista
 33. Eikö tässä vallitsevassa kielenraiskauksen tilassa olisi luontevampaa julistaa: "Jotain me alamme tekemään."

  VastaaPoista
 34. Käykääpä lukemassa Nikulan hyvä aamuinen kirjoitus hänen Facebook sivultaan. Pääsette sinne tältä sivulta. oikealta ylhäältä ja laskurin yläpuolelta klikkaamalla. Olkaa hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillistä kokoomuslaista liturgiaa ryyditettynä puoluepoliitisella omakehulla. Arvotonta höpinää näin tavallisen tallaajan näkövinkkelisyä.

   Poista
 35. ...Ai aij senttäs kun jaksaa punnertaa niin tulee söpön näköstä ...on punasta, sinistä, turkoosia, vaalean sinistä, valkoista...

  VastaaPoista
 36. tuolla ylhäällä joku totesikin, että aatteellinen itsemurha on joissakin puolueissa tehty

  VastaaPoista
 37. Vasemistolainen politiikka kaupunkissa kurjistaa entisestään vähempiosaisia.

  VastaaPoista
 38. Jotenkin otti "silmään", että oli erinomaisen taitavasti saanut talousalan ammattilainen, Novidan rehtori Merja Koski, näyttämään 4 miljoonan euron tappion positiiviselta seikalta - vain mainitsemalla, että huh-huh, kun onneksi ei saatu 8 miljoonan euron tappiota sekä kehumalla taseen olevan vielä plussalla ei punaisella. Itsellä meni aamukupponen väärään kurkkuun, kun ihmettelin 4 miljoonan euron tappiota - miten ihmeessä sellainen summa on oikein kertynytkään.

  Loppu kahvinjano loppui siihen, kun muistin, ettei sitä veroäyriä vuodelle 2014 nostettukaan kuin vaatimaton neljännes, sillä ei paljon kerry, ei. Ei kyllä kerry miljoonan säästöilläkään, ei saada edes katettu viime vuoden tappiota puoliksikaan. Millä ilveellä Uudenkaupungin kaupunki tulee pärjäämään? Taitaa Rauman pakkoliitos kutsua meitä, eikä syynä ole mikään pelastava koski, vaan järkevämpi ja sulavampi päätäntökoneisto.

  VastaaPoista
 39. Niinpä. -Tällaiset " talousnerot " meitä veronmaksajia KH:ssa edustavat. Ei ihme, että tilanteemme yhä vaan kurjistuu, vuosi vuodelta pahempaan suuntaan. Eikä myytävää enää löydy kuin Vilissalon saarten mökkitontit, sitten on sekin tie loppuunkuljettu.
  ( JAVAa muuten kehutaan Forssin blogissa ! )

  VastaaPoista
 40. Jäähän kohta taas myytäväksi kaksi koulukiinteistöä, kun Kalantin yläaste ja Hakametsä laitetaan kiinni. Tuloja tulee niin maar pirusti. Kai niihin joku hoivakoti voi tulla, entisille kaupungin hallituksen jäsenille ainakin.

  VastaaPoista
 41. Koska U:gin satama Oy on nyt kaupungille 5,7 miljoonaa velkaa (kaupungin taseessa), se kaiken järjen mukaan pitäisi maksaakin joskus. Näköpiirissä ei ole, että se sataman tuotoilla onnistuisi. Mutta... meillähän on nyt "oma poika" Rauman kaupunginjohtajana. Voitaisiinko ajatella, että Rauma ostaisi U:gin satamasta vaikka puolet ? Sanotaan nyt vaikka 2,5 miljoonalla. Näin saataisiin käteistä U:gin Satama Oy:lle, joka voisi lyhentää velkansa kaupungille.
  Karihan siellä nyt pelaa isojen rahojen kanssa, joten voisi hän sen verran kotiin päin vetää. Käsittääkseni hän on sen tavallaan kotikaupunkiinsa velkaakin.Ollaanhan häneltä edelleen hakemassa poliisitutkinnassa korvauksia, eikä se Tontonmäen esittelykään niin tyylikäs ollut: seitsemän taloa täyteen hintaan keskelle metsää !

  VastaaPoista
 42. Sataman myynti: hyvä ehdotus! Saataisiin maksajaksi joku muu veronmaksaja (eli raumalaiset). Hesarissa oli mielenkiintoinen uutinen, kun konkurssikypsä Detroitin kaupunki suunnittelee myyvänsä varsin arvokkaat taidekokoelmansa pelastaakseen taloutensa. Mitähän taidekokoelmia Ugilla on? Valitettavasti kerkesi Raimo Aarras ottamaan lahjoituksensa takaisin, siitäpä taidekokoelmasta olisi kansan karttuisa käsi ottanut seuraavan tilikauden tapppion rahoituksen.

  VastaaPoista
 43. Ei tartte mitään myydä koska demareiden Koskimaisella talousotteella velat muuttuu saataviksi itsestään

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!