tiistai 4. helmikuuta 2014

KIUKUTTELU ON YKKÖSASIA KAUPUNKILAISI$TA VIIS?

Seppo Nikula teki vastuuvapautta käsiteltäessä selkeän esityksen, joka lopulta hävisi selvin lukemin. Valtuutettu Nikula käytti esitysoikeuttaan ja sillä selvä. Itse tein Nikulan esitykselle vastaesityksen ja hävisin sen ja sillä selvä. Vastuuvapaudesta on tehty päätökset ja sen tiimoilta käydyt äänestykset ovat kirjatut kirjoihin ja kansiin osaksi lähihistoriaa, nyt jatketaan eteenpäin. Näin tulisi olla, vaan eipä ole. Kaksi tyypitärtä vetivät porot sieraimiin em. esityksestä, joka ei mitenkään koske heitä tai vaikuta heihin. Koski ja Myllymäki jättivät em. esitykseen vedoten säästöryhmän!

Kerrassaan käsittämätöntä toimintaa Myllymäeltä ja Koskelta. Miten Nikulan valtuustossa tekemä esitys ja kaupungin säästöt liittyvät toisiinsa? - EI MITENKÄÄN! On kuvottavan pöyristyttävää, että joku pistää henkilökohtaisen kiukustumisen kaupunkimme 15 000 asukkaan edun edelle. Vai antavatko Myllymäki ja Koski teollaan ymmärtää, että Nikulan esitys poisti kaupungistamme taloudelliset ongelmat ja siksi heidän lähtö säästötyöryhmästä oli perusteltua?

Onko todellakin niin, että pieninkin, perusteluin esitetty, kritiikki määrätyn perheen jäseniä kohtaan on kiusaamista ja saa aikaan tutkintapyyntöjä sekä loukkaantumisia, joiden seurauksena voi laiminlyödä luottamustehtävien hoitoa? Mielestäni joku voisi viimeinkin pohtia eväidensä riittämistä yhteisten asioiden ajamiseen ja toimimiseen Uudenkaupungin parhaaksi. Väkisinkin herää sellainenkin epäily, että ovatko meidän demarit vain  tahdoton, Raumalta ohjailtu, hattiwattilauma - TÄMÄN SUUNTAISTA OSOITTAA, MITÄ KARUIMMALLA TAVALLA, PUOLUEEN EDUSTAJIEN EROAMINEN SÄÄSTÖRYHMÄSTÄ!

Itse olen Nikulan esityksestä erimieltä ja voimakkaasti kritisoinkin sitä valtuustossa, mutta ei minulla käynyt mielessäkään sanoa Nikulalle: MINÄ EN ENÄÄ LEIKI SINUN KANSSASI! Demareiden olisi syytä istua alas ja vakavasti pohtia Kosken ja Myllymäen kykyjä toimia luottamustehtävissä: Mitkä ovat näiden kahden tamaran toimintamotiivit hallituksessa ja valtuustossa, onko kaikki vain yhtä teatteria, jossa tuijotetaan ainoastaan omaan ja lähimpien napoihin?

Positiivisena täytyy todeta hallituksessa löytyneen vastuullisuutta; Äänin 5-5 estettiin kaupunginjohtajan esittämä älytön päätös. Nummi äänesti tyhjää, mutta parempi on äänestää tyhjää kuin väärin. Tekemänsä esityksen johdosta voi kaupunginjohtajalle esittää pohdintarupeamaa teemana: TULIKOHAN OTETTUA VÄÄRÄ HOMMA VASTAAN?

134 kommenttia:

 1. Mitäs nyt on tulossa kun ihmisistä aletaan puhua oikeilla nimillä? Taitaa Sairisten tienoon sana kirkastua kevättä kohden. Hui hai mutta lähetin kuitenkin sähköpostia tutkittavaksi.

  VastaaPoista
 2. Elämänkumppanini näki nämä naiset torilla ja totesi että molemmillä on valtava ongelma (valta ja huomio). Kyselin toisen kotiseudulta, mikä on naisen motiivii, ja hämmennyin. Kai ukilaiset ovat jo sen huomannet, kiusataan ei kiusata, no tämä toinen on mitäänsanomaton läski, jolla ei ole edes.. siis ei mitään

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Nyt korostan hyviä tapoja ja kieliasua! Emme täällä puutu kenenkään ulkonäköön, pukeutumiseen, terveyteen, talouteen tai muuhunkaan, minkä jo lapsena jokainen oppi kuuluvan epäasiallisuuksien lajiin. Voimme olla erimieltä toistemme mielipiteistä, valtuustokäyttäytymisestä, luottamustoimen hoidosta tms., mutta KENENKÄÄN PERSOONAAN EI KAJOTA! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapuolisuuden nimissä: ei se toinenkaan mikä ruusu ole. Vittumaisin akka koko läntisessä Suomessa

   Poista
 4. Olen samaa mieltä kuin mielipide 20.17. No Java Valkonen leikkii jotain jeesusperkelettä, millä yleensä ei ole kosketuspintaa todellisuutee. Jos tili- ja vastuuvapauskeskustelussa olisi ollut realismia, Java olisi seurannut NIkulaa!
  Menemällä Haverisen poliittiseen leikkiin mukaan, hän pelasti yhden ja ainoan vastuullisen. Toki sen syyllisen pelasti enemmistö valtuustosta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minulla varmasti on valtuuston eniten kosketuspintaa eli pintaa, mitä kosketella. Olen istunut menneen kauden jokaisen valtuustonkokouksen ja nähnyt kuinka lähes yhtenä miehenä on hyökätty puolustamaan Koskea, kun olemme esittäneet hänen valmistelulleen vaihtoehtoja ja kritiikkiä. On kerrassaan raukkamaista, kun samat ihmiset käyvät nyt Kosken kimppuun tai katsovat tuppisuina sivusta hänen kohdistuvia syytöksiä. Esim. Myllymäki olisi voinut avata suunsa valtuustossa, jos hän oli erimieltä Nikulan esityksen suhteen. On naurettavaa mullitella vasta jälkikäteen ja asiassa, joka ei liity mitenkään Nikulan esitykseen.

  Arvostelen Kosken ja Myllymäen käytöstä/toimia po. asiassa ja teen sen mukaiset omat johtopäätökseni. Minun käsittääkseni he menestyvät hyvin työelämässä sekä muutenkin politiikan ulkopuolella ja Myllymäkeä pidän mukavana juttukaverina. Joten eiköhän rajata keskustelun kärki politiikkaan. Kun ihmisen ulkonäkö, pukeutuminen tms. ei vaikuta politiikan tekoon sen enempää kuin ravihevosen väri sen juoksunopeuteen, opastan kauniisti heitä. ketkä eivät tätä ymmärrä: Antakaa kiukun varjon laskea älyn valon tieltä ja kommentoikaa vasta sen jälkeen!!

  VastaaPoista
 6. Mukavia miehiä kuulemma olivat nuo Isontalon Antti ja Rannanjärvikin, oikein pidettyjä kotiseudullaan, kännispäissään vähän arvaamattomia kuitenkin.
  Älähän nyt Valkonen liikaa jeesustele tuolla "koskikortilla".Allekirjottaneen mielestä olisit voinut fokusoida viime valtuustossa mielipiteesi nimenomaan Koskea vastaan etkä sekoittaa "tunnesyistä" mukaan poliittisia vastustajiasi. MItä esimerkiksi Harto Forss josskin kh kokouksissa olisi voinut enempää tehdä ? Hänetkin halusit vastuuseen. Ei kai se, että kuuluu johonkin instanssin tarkoita, että vastaa jonkun virkamiehen laiminlyönneistä.
  Sinä ja Haverinen olette toki hyviä tyyppejä, mutta ette niin hyviä kuin Nikula !

  VastaaPoista
 7. Muistaisin, että demareilla olisi niitä puheenvuorosääntöjä. Kuka puhuu, kuka ei. Vai että oikein ollaan loukkaannuttu? Aij hurja sentäs! Aikamoista Pelleilyä. Kunnallisneuvos Helena Vartiainen sanoi usein, kun oli ns. kova paikka: "että asiat kantavat". Näinkö nyt kantavat? Itseoikeutetusti saanen käyttää pelleilyyn viittaavaa sanaa. Sitähän se oli jonkun mielestä oikein lehteen painettuna, kun viime kaudella määrättyjen asioiden perään tivattiin. Nyt silloiselle hiljaisuudelle (= kysymyksiin/aloitteisiin vastaamattajättämisille / vaikenemiselle) on alkanut tulla tylyjä hintalappuja ja mitä vielä tuleekaan.
  JAa

  VastaaPoista
 8. Valkosen kannattaisi alustuksisaan hieman trkemmin selvittä mistä oikein on kyse. En minä ainakaan oikein ymmärtänyt mitä Koski ja Myllymäki kiukutteleivat ? En myöskään sitä mitä Nikula teki?
  Olen vaan blogien lukemisesta kiinnostunut kaupunkilainen.

  VastaaPoista
 9. Hih hih!

  Onse Myllymäki aika "rasvanen" nainen politiikassa ja ..........................................................................

  VastaaPoista
 10. SELKÄRANKAA PÄÄTÖKSENTEKOON.

  On se ikävää,kun oman luottamushenkilöpaikan menettämisen pelossa ja muutaman uusikaupunkilaisen painostuksen alla tietyt henkilöt eivät uskalla tehdä Uudenkaupungin taloudenhoidon kannalta tarvittavia ratkaisuja.Eritoden keskusta,kokomus ja vasemmisto tuntuu olevan etujoukoissa ajamassa kaupunkia todelliseen rapakuntoon ja osin jo onnistuneetkin
  Ymmärrän toki,että joillekin valta tai ainakin tunne siitä,että sitä ehkä on,on joillekin " elämää tärkeämpää",mutta luottamusmiesten ja -naisten pitää ajaa kaikkien uusikaupunkilaisten asioita eikä vain jonkun pienen äänekkään ryhmän tai omien asioita.
  Oman paikan menettämisen pelko on nimenomaan omien asioiten ajamista.
  TOIVOISIN EDES VÄHÄN SELKÄRANKAA PÄÄTÖKSENTEKOON.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mitä valtaa on sellainen valta, jota ei käytä ?

   Poista
 11. Minä myös! Nyt on valitettavasti aika laittaa porukkaa pihalle tai säästöjä ei tule.

  VastaaPoista
 12. Kaikki mäkeen ja konsultit hoitamaan kaupungin asiat niitähän käytetään jokaisessa vähä jokaisen isomman asian yhteydessä,kun itse ei osata tehdä oikeaa päätöstä

  VastaaPoista
 13. Konsultien unelma kaupunki €kuja tulee,kun ojankaivajalla

  VastaaPoista
 14. täällä oli kerran linkki, joka koski Yardian saatavia. Olikohan edellisesä alustuksssa ?

  VastaaPoista
 15. Mikset Java liity saunakaveteittesi Kokoomukseen

  VastaaPoista
 16. Javan pyörittely Atso Vainiota kohtaan on törkeää. Harto on vastuullinen ei mikää repijä ja haukkuja.

  VastaaPoista
 17. Myös demariryhmässä on ajatuksia kaupunginjohtajan toiminnasta. Tämä vastaava ajatus on myös toimittaja Huittisella, kenties Jussilalla. Seuratkaa poliittista ilmaa ja kenttää. Teknisen puolen organisaatiouudistus ei tullut vielä ihan valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demarit ovat olleet alusta asti Vainion niskassa. Ovat katkeria kun ei valittu demaria.

   Poista
 18. Ei Kari Koskikaan ollut aikaisemmin kaupunginjohtaja ollut, kun sai pestin U:gista. Uki on hyvä paikka harjoitella. En menisi myöskään Atso Vainiota mistään vielä arvostelemaan. Ei Valkonen mitään törkeyksiä ole heittänyt, vaan arvostellut. Saa kai politiikassa arvostella ?

  Ai niin, Pohjois-Koreassa ei saa...

  VastaaPoista
 19. Huonot esitykset joko hyväksytään tai hyljätään, mutta meillä pääasiassa huonot esitykset hyväksytään.
  Kenen vika sitten oikeasti on???????? jos näin pääsee käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunginhallituksessa tulisi kantaa vastuuta. Siis poliitikkojen. Sen takia inne kuvitellan parhat pantavan...

   Poista
 20. Suomi nousuun

  http://yle.fi/uutiset/talouden_tuotanto_pieneni_marraskuussa/7070033

  VastaaPoista
 21. Narsismus sapiens keskuudessamme5. helmikuuta 2014 klo 15.01

  http://www.iltalehti.fi/mieli/2014020518011683_md.shtml

  VastaaPoista
 22. Ei sunkkas Ugin politiikas narsistei ol

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietetenkään koska meillä on ollut poikkeuksellinen herraonni. Olemme usein löytäneet virheitä tekemättömiä herroja.

   Poista
 23. Pitkään uskoin, että demareilla on erilaisia naisia vastuullisissa tehtävissä. Luulin, että valtuutetut Koski ja Myllymäki olisivat itsellisiä ajattelijoita ja toimisivat yleisen dun nimissä. Valitettavasti petyin Lea Myllymäkeen ! Kosken käytös oli odotettavissa, mutta Myllymäen mukaan meno oli valtava pettymys.

  VastaaPoista
 24. Ei tuo 15.01 linkki taida tuolla ihan vahingossa olla...paikkansa on löytänyt

  VastaaPoista
 25. Kiitos käymistilasta ja viestityksistä! Jos sanoo jättävänsä jonkun kuppikunnan istunnot vain siksi, että kuppikunnan jäsenet ovat jossain ihan muualla ja muuhun liittyvässä asiassa esittänyt jotain epäkivaa, niin se on mielestäni lapsellista kiukuttelua, vastuunpakoilua ynnä äänestäjien väheksymistä. Mielestäni luottamushenkilöt olisivat voineet puuttua asioihin jo esittelyvaiheessa. Aikoinaan pressuhallin hämäryyksien esiin nosto estettiin. On raukkamaista, jos ensin hyväksytään ilman pienintäkään kritiikkiä esittely ja jälkikäteen, kun homma on rojahtanut ahterilleen, pistetään syy esittelijän piikkiin.

  Kaupunginjohtajan suoritus on ollut kaikkea muuta kuin positiivishäikäisevä, hänellä on yhdestoista hetki näyttää johtajuutta ja luovuutta. Äänestin kaupunginjohtajaksi Lonkaa, koskapa hänen mukaan esityksissä täytyi olla vaihtoehtoja; hän korosti myös luottamushenkilöiden toistensa tuntemista auttavien tilaisuuksien merkitystä ynnä oli perillä kaupunkimme tilanteesta sekä sen kehitysmahdollisuuksista. Nyt mikään em. juttendaaleista ei ole toteutunut edes minimalisitisesti, olemme ottaneet totaalisen askeleen taaksepäin ja tuhonneet Kosken perinnön positiiviset mahdollisuudet!

  Päätöksen teon tulee nojata tietoon ja siitä johdettuihin realistisiin visioihin. Meillä Aaltosen ja Raken kanssa tämä pelasi, kukin toi saraltaan tietoa ja jakoi sitä helpottamaan ryhmän päätöksentekoa. Uskolla ja tunteilla ei ole mitään sijaa valtuustossa, jos pyritään hoitamaan käytännön asioita kaupunkilaisten parhaaksi.

  Viime valtuustossa Jaana Wasama otti roolia demariryhmässä. Hän kritisoi perustellen 55 000€ naurettavaa plus plitkua strategiaa. Toivon tämän ennakoivan parempaa tulevaisuuden osalta. Demareiden ryhmässä on todellakin potentiaalia. Sieltä löytyy nuoruutta, tohtoria ja jopa jääkiekkomies, joten toivottavasti joukkue päästää pian parhaan ketjunsa johtamaan peliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asian wierestä:

   Ensin tuli Valasta Wala, nyt tuli Vasamasta Wasama. Saammeko joskus nähdä ihan oikean Walkosen, pelkästään kunnallispoliittisilla meriiteillä, tietty ?

   Poista
 26. Näin demarit keskustelee
  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/rinne+lataa+yksi+mies+pilaa+demareiden+maineen/201402618493

  Mistä tämä Vasama sitten oikeasti kritisoi? Siitä, ettei hän kenties ollut (en tiedä) kolmea päivää keskustelemassa etukäteen strategiasta vai siitä että se maksoi kieltämättä helvetin paljon. Esittikö hän jotain. Ellei niin sitten esietty asia oli pelkkää puhetta. Mitä tulee entiseen jääkiekkoilijaan ja nykyiseen ay-luottamusmieheen niin se tulkitaan nyt kevennykseksi. Javahan tykkää jääkiekosta. Mutta jääkiekolla ei kaupungin asioita hoideta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei esittänyt mitään, kunhan puhui jotain. Oli itse tekemässä, nyt vasta vissiin huomasi, mitä on tullut tehdyksi? Ja se ent. jääkiekkoilija on kova paasaamaan, vaan ei avaa suutaan politiikan saralla. Nähty on!

   Poista
 27. Kiitos käynneistä ja w-kommentista! Kun kirjoita Jaana Wasamasta, laitan toisen veen sukunimeen hänen isänsä vuoksi. Tunsin hyvin ja minulla oli kunnia tehdä töitä Tuukan kanssa. Olen todella pahoillani, että hänen kanssaan suunnittelemamme iso projekti jäi alkutekijöihinsä. Lisäksi Tuukan klassisen musiikin tuntemus oli käsittämättömän korkealla tasolla, ikävöin niitä aikoja, kun hän kärsivällisesti välillä valisti minua ja välillä pudotti maan pinnalle!

  VastaaPoista
 28. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-vasikka-kylmassa-kylvyssa

  VastaaPoista
 29. En vieläkään käsitä', että jonkin pressuhallin tekeminen mikään rötös on ? Eikös sen jälkeiset vaiheet olleet epäselviä? Enkä usko siinä hallituksen syyllisyyteen. Toisaalta puhut jo Kosken perinnöstäkin, joten en ihmettele sinun ja Haverisen logiikkaa.

  VastaaPoista
 30. Manipulaation mestari Vartiainen on soittanut javalle. Hän käy puhelinkampanjaa Kosken perinnön tuhoamisesta. Java on eräs helpoimmin manipuloitavista. Hiukan imartelee niin valmista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki noissa toimikunnan tutkimissa asioissa pohjaa oli vaikka mihin, mutta ei Kh:n osalta. Liminlyönti on virkamiehen! Mitä perintöjä täällä on tuhottavissa. Tontonmäki tuhoutui itsestään 1,7 miljoonan tappioon.Mitä vielä sattuukaan?

   Poista
 31. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Koski esitteli 2008 pressuhallin rakentamista. Esitykseen sisältyi 380 000€n hallin lisäksi vuokrasopimus, jonka myötä kaupunki saisi hallista omansa pois. Halli rakennettiin kaupungin piikkiin, mutta, vastoin hallituksen päätöstä, vuokrasopimusta ei tehty. Niinpä yritys sai toimia ilmaiseksi po. hallissa. Kokoomus ei halun em. osalta myöntää vastuuvapautta entiselle kaupunginjohtajalle. Ei Koski mikään tolvana ollut, joten voidaan puhua myös hänen jättämästään positiivisesta perinnöstä, joka kylläkin alkaa olla totaalisesti tuhottu! Eikä pressuhallikaan ole mikään uskon asia.

  VastaaPoista
 32. No tekihän hallitus päätöksen myös vuokrasopimuksesta, juuri itse niin nyt kirjoitat : "Vastoin hallituksen päätöstä, vuokrasopimusta ei tehty".
  Eiköhän laiminlyönti ole virkamiehen.
  Myös tuosta positiivisesta perinnöstä olet itse sanonut, että kaupungin väkiluku on 15 vuodessa lähes 3000 vähentynyt, käyrä on edelleen laskeva. Se on täysin totta. Olet myös todennut, että satoja työpaikkoja ei ole syntynyt. Sekin on totta. Mikä positiivinen perintö täällä sitten on tuhottu?
  Jokavuotinen makkarajuhlako? Perinteiset kannustinrahat? Pari huomattavaa hallivuokralaista on edellen maksamassa vuokriaan.
  Ei mies mikään tolvana ollut, mutta ei mikään jumalakaan. Virkaansa hän hoiti kuten niin moni muukin kaupunginjohtaja.

  VastaaPoista
 33. Kiitos käynneistä ja nasevista kommenteista! Hallitus vaihtui osittain 2009. Ainakin aikaisemmassakin hallituksessa istuneet kestovaikuttajat, joista osa istuu vieläkin hallituksen pöydän ympärillä, tiesivät vuokrasopimuksesta. Jos he pistivät asiaa parikertaa pöydälle, jotta pääsivät yli vaalien ja kaikessa hiljaisuudessa myivät kaupungin omistaman hallin kaupunginomistamalle satamalle, on perusteltua olettaa hallituksen jäsenten tienneen ettei hallista oltu tehty vuokrasopimusta. Lain mukaan hallitus vastaa kaupungin taloudesta, joten selitykseksi laiminlyönnistä ei kelpaa: ME USKOTTIIN, EI ME TIEDETTY.

  Kaikki esittämäsi luvut sekä tiedot olivat hallituksen tiedossa koko menneen valtuustokauden, ryhmämme teki esityksiä avoimuuden ynnä kurssin muutoksen puolesta, samoin tarkastuslautakunta pyrki ohjaamaan taloudenpitoa useat kerrat oikeille raiteille. Kaikki tämä kuitattiin kiusaussyytteillä, katkeruudella jne. Koski ei tehnyt yhtään päätöstä eikä salannut mitään, ilman hallituksen siunausta. Jos Koski olisi sanonut hallituksen jäsenille -30 asteen pakkasella: Menkää torille juoksemaan munasillaan ympyrää. Torilla olisi juossut muutamia munattomiakin! MEILLÄ USKOTTIIN LIIKAA EIKÄ VÄLITETTY FAKTOISTA: Siinä oli hallituksemme vika ja kuten näette sama meno jatkuu edelleen valtuustossa! Kosken perintö oli Uudestakaupungista ulospäin näytetty, ministereihinkin uponnut, julkisuuskuva, jota ei osattu tai edes yritetty hyödyntää niin, että kaupunkimme olisi muuttunut muuttovoittoiseksi tai edes katkaissut muuttotappiotaan!

  VastaaPoista
 34. Sehän pyörii jo "the pravdum says" . Kurkistappas sinne spostiisi ja kuittaa aamulla.

  VastaaPoista
 35. Kyllä sulla selityksiä piisaa. Selityksiä joilla ei ole mitään logiikkaa aikaisempiin kirjoituksiisi. Tuuliviirin mielipide on aina edellisen kehuvan soiton kaltainen.

  VastaaPoista
 36. Jos hiukankaan katsoo ympärilleen, näkee kyllä, mihin (tai mistä pois) työpaikat ja väestön muutto Suomessa suuntautuu. Valitettavasti me olemme niitä syrjäseutuja, jotka eivät ole voittajia siinä juoksussa. Sellaista kaupunginjohtajaa (tai -hallitusta) ei ole keksitty, joka virran kääntäisi.

  Turha syytellä itseämme asioista, jotka tapahtuvat meistä riippumatta.

  VastaaPoista
 37. Ei kaupunkilaisten asioita näin hoideta
  on luettavissa Uudenkaupungin Sanomien pääkirjoituksesta tänään
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/paakirjoitus/591734.html

  VastaaPoista
 38. No joo. Minua kiinnostaa vaan tuo Kh:n ja Kosken välinen vastuukysymys, josta viime valtuustossa äänesteltiin. On kaupunginhallituksen tuossa (selvityksesi) tapauksessa MYÖS täytynyt tietää vuokrasopimusasioista. Ja nyt ymmärran mitä Valkonen tarkoittaa "Kosken perinnöllä". Mitään sen kummempaa perintöä ei ollutkaan, vain näyttävää tiedotuspolitiikkaa, mikä olisi pitänyt samalla mitalla hyödyntää.
  Olen jokseenkin tarkkaan tarkkaillut telakan lopettamisen jälkeen kaupunkimme tilannetta. Lähes tuon ajan Koski on bossina toiminut. Tilastot ovat surullisia väestökadon suhteen, mutta ronskilla julkisten varojen käytöllä yrittäjyyttä on paikkakunnalle tullut. Viimeisin huomattava Vertek, jolle rakennettiin verovaroin näyttävät tilat. En ymmärrä mitä kansantaloudellista hyötyä on houkutella firma kahdenkymmenen kilometrin päästä Ukiin? Kun Työttömyyslukujamme valossa siitä ei ukillekaan hyötyä ole ollut. En myöskään ymmärrä toimivalle yritykselle julkisin varoin tehtyjä tiloja. Ainakin sen yrityksen pitäisi olla jotain erityistä, ei nyt mitä vaan pizzanvalmistamoa tukea tarvitse.
  Siellä Vertekin takana toimii halli, jolla nykyisen tiedon valossa voi olla oikeata merkitystä.

  VastaaPoista
 39. Ukarin pääkirjoittaja vaihtunut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan tänään vielä. Vaihtuu kyllä, mutta milloin????? 2017 vai

   Poista
 40. Eivät julkisuus eikä julkisuuskuva ole aivan merkityksettömiä asioita, jos halutaan houkutella yrittäjiä tai asukkaita paikkakunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole, ei. Mutta tilastot kertovat ettei siinä onnistuttu. Jos elinkeinopolitiikka on hyvää, sen pitäisi näkyä myös asukasluvun kehityksessä. Miksi se U:gissa epäonnistui, vaikka on kaupungin kehittämisen kannalta kaiken kulmakivi?
   Tuolla edellä kirjoitettiin Vertekistä, joka siirtyi Laitilasta U:kiin. Ilmeisesti siinä - oli sentään huomattava investointi U:gin veronmaksajilta - asukkaat jäivät Laitilaan. Ja heidän verorahansa myös.

   Poista
  2. Riippuu näkökulmasta. Tilanteessa, jossa väkiluku kasvaa ainoastaan pääkaupunkiseudulla ja kourallisessa kasvukeskuksia, pienen, syrjässä sijaitsevan paikkakunnan väkiluvun kasvu on minusta toiveajattelua. Kaikki mahdollinen uusien asukkaiden hankkimiseksi pitää tehdä mutta sittenkin (pelkään) todellisuus ja tulevaisuus tulee olemaan muuttotappioiden minimointia.

   Poista
  3. Turussa sanotaan suoraan, että väestönkasvu johtuu maahanmuuttajista. Verokertymiä ei tule, mutta toimeentulomenot ovat kaupungin kontolla.
   Olisiko Raumalla paremmat edellytykset nousta? Nyt tietysti on menossa ns. torjuntataistelu...vähäisinkin yhteydenotto näemmä annetaan julkisuuteen.

   Poista
  4. Turunkin kohdalla on ehkä harhaanjohtavaa tarkastella yksin Turun kaupungin väestön kasvua (vaikka se kunnan verotuloja ajatellen oikein onkin). Turun seudun mahdollinen kasvu näkyy kyllä lähikuntien kasvuna. Uusikaupunki taitaa siitä virrasta olla hiukan liian kaukana, vaikka työmatkaliikennettä Turkuun ja Turusta paljon onkin. Ihmiset ovat nykyään yllättävän nöyriä kulkemaan pitkääkin työmatkaa, mikä hidastaa esimerkiksi autotehtaan uusien työpaikkojen näkymistä väkiluvussa. Nopea ja lyhyin vuorovälein tapahtuva matkustajajunaliikenne Ukiin ei välttämättä olisi huono asia väkiluvun kehityksen kannalta. Vaan sellaisia rahoja tai sellaista tahtoa ei mistään taida löytyä.

   Poista
 41. Yhteydenotosta sopimukseen?6. helmikuuta 2014 klo 11.24

  http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-ensimmaisia-vuokratarjouksia-jo-esitetty

  VastaaPoista
 42. Olisi ollut kiintoisaa tietää, ovatko yritykset muualta ? Laitilaa kauempaa...

  VastaaPoista
 43. Kun nyt päätettiin poistaa omaishoitajien virkistyssetelit joka on noin 9000e/v.
  Elikä valtuutettujen ruissaloseminaari makoi kahden vuoden virkistysselit.
  Seminaarin hyöty 0.
  Kumpi on tärkeämpää seminaari vai omaishoitajien virkistäytyminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin sitä voi päätellä, jos ei osaa ajatella asioita. Kyllä valtuutettujen työ on tärkeää, ja jaksamista siinäkin tarvitaan. Semminkin kun saa pelkkää paskaa niskaan " asiantuntijoilta".

   Poista
  2. Käsittäkseni Seminaari ei ollut virkistäytymismatka ei ainaakaan pitännyt olla, kyllä sitten näyttää huonolta jos joku valtuutetuista meni pelkästään virkistäytymään.

   Poista
  3. On siellä sellaisikin valtuutettuja, jotka eivät tiedä maailmnmenosta hönkäsen pöläystä. Ei nuo toisiaan poissulkevia asioita ole: setelit ja seminarimatka. Niillä 500 000 ecullakin olisi paljhon hyvää tehnyt, mitkä menivät etanolitehtaan konsultointiin. Vai mitä "viisas valtuutettu". Tai Tontonmäen 1, 7 miljoonaa euroa, jota maksetaan pikkuhiljaa Kuntarahoitus Oy:lle... tai sinne Kuntarahoitukseen on kai tällä hetkellä täysin turhaa velkaa 1,3 miljoonaa. Monta vuotta maksellaan tätäkin yksittäistä suurenmoista elinkeinotempausta.
   Siksi suhtaudun suurella varauksella myös Rauman asioihin.

   Poista
  4. Totta puhut hyvä veli, mutta otin vain esimerkin. Löytyy satoja esimerkkejä erinäisistä summista mitä on tuhlattu.
   Tuo virkistysseteli on monelle omaishoitajalle tarpeen varsinkin niille joilla ei kertakaikkiaan ole varaa.Olen sitä mieltä, että sitä pidä poistaa ainakaan vähäraiselta omaishoitajalta

   Poista
  5. Uusikaupunki maksaa korotettua omaishoidon tukea. Siinä on sitten rahaa myös virkistäytymiseen. Näin sen voi myös ajatella.

   Poista
  6. Kiitos asiallisesta ja hyvästä keskustelusta! On juuri kuten yllä on todettu, mutta edellinenkin väittämä pitää kutinsa, sillä olemme pistäneet miljoonia täysin älyttömyyksiin!

   Poista
 44. Sopimusneuvottelut voivat kestää kuukausia eivätkä aina johda sopimukseen. Katsotaan tilannetta vaikka vuoden päästä. Talous on nyt niin epävarmalla tolalla ettei paljon kannattaisi etukäteen hehkutella ennen kuin nimet ovat papereissa. Ukissakin on jo nähty ettei kaikki hallivuokralaiset olekaan olleet mitään kultakaivoksia eli hyviä vuokranmaksajia.

  VastaaPoista
 45. Nyt on ilmeisesti tehty puolan matka veronmaksajien rahoilla. Tuhlataan, tuhlataan kyllä iloinen veromaksaja maksaa ja karsitaan palveluita, että saadaan lisää ekuja tuhlattavaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Hinku- kaupungin viisaat valtuutetut käyneet Puolan hiilikaivoksilla?

   Poista
 46. Kiitos täällä käynnistänne ja jättämistä viesteistänne! Lukekaa tuo "seminaari" julkaisu ja pohtikaa reheheheehdellisesti, on rustaus 55 000£n arvoinen. Jos näin on ja ryhdytään kauppaamin aikaansaannosta muille kunnille. Koko räpellys on osoitus äärettömästä mielikuvituksettomuudesta, jälkeenjääneisyydestä sekä tekijöiden tasosta. Tiesitkö, että elinkeinoelämän ykköskylä joutuu maksamaan vuodessa 24 000€, jotta meillä on posti.

  Toivon kaikkea hyvää Raumalle, sillä onnistuminen on koko maan etu. Tuntuu vain kovin ihmeelliseltä: Koko telakkateollisuus poistuu Suomesta ja samaan aikaan yksi kylä rakentaa keskusta telakkateollisuuden alihankkijoille? Jos markkinaidea alueen markkinoinnissa on alihankkijoiden keskinäinen läheisyys, luulisi telakan läheisyyden olevan vielä parempi markkinaidea ja varmaankin jossain on toimiva telakka... Tule vielä mieleen eräs valtuuston kuulema lausahdus: Ensi perjantaina laitetaan nimet papereihin etanolitehtaan päätoimijan kanssa. Tuota perjantaita ei tullut, flunssa esti allekirjoituksen? Oliko maailman historian ensimmäinen, kun sadanmiljoonan euron hanke kaatui flunssaan?

  Uudenkaupungin sijainti on kasvulle optimi. Emme sijaitse syrjässä vaan luonnonkauniissa, rauhallisessa ja mikä tärkeintä markkinoiden kannalta: Uudessakaupungissa on turvallista elää ja asua. Meillä oli mahdollisuudet vaikka mihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset muuttavat työpaikkojen perässä. Yritysten sijainnin valinnassa luonnonkauneus ja rauhallisuus eivät ole kovin merkittävässä asemassa, valitettavasti. Ilmeisesti myöskin turvallisuus on riittävän hyvällä tasolla myös muualla. Muutenhan Kuusamo (tai moni muu) kasvaisi ja Vantaa ei.

   Mietipä huviksesi, jos vaikka joudut säännöllisesti lentämään klo 7 aamukoneella Helsinki-Vantaalta, milloin pitää herätä Uudessakaupungissa. Tai palaat HV(!)lentoasemalle klo 23 illalla, milloin olet kotona Ugissa. Sellaiset asiat ratkaisevat päättäjien maailmassa.

   Poista
  2. Java itki kovin kun ei päässyt Ruissalon kylpylään. Nyt arvostelee kovin. Sellaista se on, ellei varavaltuutettu pääse alkaa poru.

   Poista
  3. Kuka tommosia nyt itkee. Tuo Javakin on sellainen velikulta ja humoristi ettei tiedä koska on tosissaan, jos silloinkaan

   Poista
  4. Olisin todellakin halunnut kyseiseen tapahtumaan mukaan, jotta oppisin tuntemaan valtuutetut. Reissun olisin voinut kustantaa osaltani, kuten tein Naantalinkin juopottelumatkankin suhteen. Mielestäni po. tapahtuma olisi voitu järjestää lähempäni vaikkapa Lokalahden syvien metsien kahvipatojen tai makoisten löylypaikkojen äärellä. Onkohan tuohon 55 000€n hintaan laskettu völjyyn mukana olleiden virkahenkilöiden palkat, sillä suurin osa matkalaisista oli juuri heitä. Jokainen voi arvioida onko loppulausuma käytetyn rahamäärän väärtti ja jos on sitä mieltä, että näin on, niin väittämän voi todentaa oikeaksi myymällä loppulausumia hintaan 55 000€!

   Poista
 47. tuija suominen ja silvola olivat hinkumatkaajat puolaan.

  VastaaPoista
 48. Keitä he ovat ? Ja mitä he Puolassa tekivät? Mahtaako "tuhatkynä" Java tietää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija Suominen on nuoriso- ja liikuntatoimen johtaja. Mikäli kyseinen Silvola on Jukka Silvola, silloin kyseessä on Pohitullin yhtenäiskoulun rehtori Silvola. En tiedä yhtään heidän puolanreissunsa syytä, mutta kun molempien työ liittyy lapsiin ja asumme Vannaksen kaupungissa, he ehkä perehtyivät sikäläisiin perheleireihin.

   Poista
 49. Katselin kerran makeanveden altaan läheisyydessä, Pyhämaalla merelle ja näin pelkkää merta Ruotsiin saakka. Siellä olisi loistava sataman paikka.

  VastaaPoista
 50. Ei javaa näköjään kiinnosta omaishoitajat.

  VastaaPoista
 51. Kiitos vierailemisista ja kommenteista! Ihmiset eivät muuta työpaikan perässä ellei kyseinen paikkakunta ole esim. lapsille entistä paikkakuntaa parempi. Ilmeisesti Kuusamosta käytäisiin pääkaupunkiseudulla töissä vaikka omalla helikopterilla, jos niin tehdyt työmatkat saisi vähennyksiin. Laitilan asukasmäärä kasvoi reilusti 2012, kun siellä tehtiin päätös satsata voimakkaasti opetukseen ja kaupunkilaisten elämisenpuitteisiin. Onkohan syy Laitilan salainen lentokenttä. Katsokaa hiukan muuttoliikettä niin unionimme, Kanadan kuin USAn alueella, tulevaisuus on luonnonläheisten ynnä turvallisten pikkukaupunkien. Emme elä mitään muuttoaallon 60 ja70-lukua, jolloin ihmisten talous ja elämisen puitteet olivat kokonaan toiset kuin tänään.

  Mieluimmin olisin laittanut reissurahat tai postin vuokraan suunnatut rahat omaishoitajille. Kaupungin kehittämisellä olisi turvattu omaishoitajien edes jotenkin siedettävä 9 000€. Ihmetyttää moisen säästön synnyttäjät. Jos se on tupsahtanut lautakunnasta, lienee siellä enemmistönä väärää väkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen vanhukset hoidettiin ilman palkkaa, nyt ollaan huutamassa lisää ja lisää. Tähän on tultu.

   Poista
  2. Kiitos hyvästä huomiosta. Ennen asuttiin samassa ympäristössä ja kaikki piti vuorollaan huolta toisista ja sai huolenpitoa toisilta. Nyt eletään eri aikaa ja valtauskontokin on hiukan toisenlainen kuin etelämmässä.

   Poista
 52. Aaltonen hyväksyi säästön. Rake hyväksyi Teräsjään läpi hiihtoputkelle rahat ja takuut. Siksi täällä ei kirjoiteta jutusta mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin asiayhteyteen minuun viittama säästöpäätös liittyy (klo 18.01)? Saisinko tarkenneuksen, kiitos.
   JAa

   Poista
 53. Kiitos käynneistä ja kommentista! Hyvä että tasapuolisuuden nimissä toit asiat esiin.

  VastaaPoista
 54. Inkerikin meinaa taas käyttää kalliita konsultteja, Ehkä parempikin niin. Miltä tuntuisi kamreeri, joka ei ole ikinä käyttänyt rahaa tai pappi, joka ei ole lukemut Raamattua.
  Ehkä sivistystoimenjohtajalta, joka ei ole ikinä kasvattanut lasta.

  VastaaPoista
 55. Kiitos hyvistä huomiosta viimeiselle kommentoijalle! Osaamista ja kokemusta tarvitaan ja se tulisi maksimoida juuri lasten osalla, koska heissä on tulevaisuus ja heillä on tulevaisuus edessä. Ollaan kuitenkin varovaisia, sillä syyt siihen ettei ole kasvattanut lapsia, saattavat olla ikäviä!

  VastaaPoista
 56. Onneksi kaupunkilla on rahaa millä mällätään, hinkuilaan ja tontoilaan

  VastaaPoista
 57. Tosiaan. Luukkuun on kannettu 24-sivuinen ja plarin kokoinen reunamitoiltaan Hinku-aiheinen sanomalehti. Ei muuten näytä olevan ihan halpa tuote. Mitäköhän se onkaan maksanut ja kenen määrärahoista se on otettu? Mainostuloilla lehden tekoa ja jakelua tuskin on katettu; luulisin äkkinäkemältä.
  JAa

  VastaaPoista
 58. ....Suosittelen TimoAJ:n uusinta FB-kirjoitusta....ei liene yllätys että se liittyy tähän torstaiseen kirjoitukseen
  Ei kaupunkilaisten asioita näin hoideta
  on luettavissa Uudenkaupungin Sanomien pääkirjoituksesta tänään
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/paakirjoitus/591734.html

  VastaaPoista
 59. Järvinen haukkuu Plaria ja Walaa. Siinä miehen politiikka. Ei mitään omia ideoita. Kahden loputonta haukkumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiasioitten kirjoittaminen ole haukkumista.
   Esim vakkiksen kirjoitukset valtuuston kokuksista ovat totuuden mukaisia, mutta läpyskän ei.

   Poista
  2. Onpa hieno kommentti. Missä kohtaa puhun Walasta ko kirjoituksessa? Niinpä.

   Olet myös näemmä sitä mieltä, että mitä lehti kirjoittaa niin siihen ei saa sanoa omaa kantaa. Onko sukusi P-Korean elittisukua?

   TimoAJ

   Poista
  3. Nyt taisit unohtaa Walan. Oliko kiire saunomaan

   Poista
 60. Tyhjä tynnyri kolisee eniten.

  VastaaPoista
 61. Mitä me tehdään postilla joka menee kiinni niin aikaisin, ettei sinne ennätä? Paketit kulkee paljon nopeammin (ja edullisemmin) Itäpoijun automaatin kautta ja ne voi helposti ja jonottamatta hakea silloin kun itselle sopii. Postin palvelukin on ihan ala-arvoista silloin kun nuoret myyjät ovat vapaalla. Toivottavasti se 28000 euroa varataan ensi vuonna johonkin järkevämpään käyttöön.

  VastaaPoista
 62. Järviseltä ei ole tullut ensimmäistä esitystä mihinkään.

  VastaaPoista
 63. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Järvinen ei ole tyhjä tynnyri, ole nähnyt täyttymisen. Järvinen tuo nimellään esiin näkökantansa ja on saanut aikaiseksi tämänkin keskustelun käänteen ja herättänyt jopa häneen kriittisesti suhtautuvat keskustelijat kommentoimaan. Eikö tämä ole hyvä asia avoimuuden kannalta ja Järvisen toimintaa voisi suositella muillekin.

  Järvisellä on ajatuksia ja näkemyksiä kaupungin asioiden hoidosta, sen voin häntä kuulleena rennosti ja rehellisesti todeta. Lukekaa läpyskän torstain juttu otto-oikeuden käytöstä ja verratkaa sitä tämän päivän Vakka-Suomen Sanomien vastaavaan. Onpa jutuissa melkoisesti eroa jälkimmäisen eduksi. Jos jossain harjoitetaan jatkuvasti vilunkia, eikö pitäisi puuttua vilunkiin eikä häneen, kuka nostaa vilungin esille? Järvisen sivuille pääset klikkaamalla oikealta ylhäältä, laskurin alta, siellä on paljon lukemista. Olkaa hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisia näkemyksiä ja ajatuksia Järvisellä on? Toisi nyt ne julki, että voidaan niitä arvioida. Siis mitä säästöjä, esim. hän tekisi niin, että kunnan välttämättömät peruspalvelut säilyvät sellaisina, että asukkaat ei kärsi? Siis koulut, sair. hoito, myös vähävaraisille, vanhusten hoito?? Päivähoito?Mistä Järvinen säästäisi, ja miten? Ja mitkä investoinnit pitäisi totetuttaa?? En ole kuullut tai nähnyt Järvisen avautuvan näistä asioista, joita hoitamaan hänetkin on valittu, suurin odotuksin?

   Poista
  2. Java kehuu saunakaveriaan. Näytillä ei niin väliä.

   Poista
 64. Eikö? Tehdäänkö listaus 43 valtuutetun toimintasaldosta? Astupa sieltä ahtaasta kaapistasi ulos niin tehdään se yhdessä, hyvä annonym!

  VastaaPoista
 65. Nyt pitää ruotia tätä

  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20142451-7-1.PDF

  VastaaPoista
 66. Kiitos käynneiStänne ja viesteistänne! Järvinen on lukuisat kerrat tuonut julki kaupungin talouden vinoutumat ja korjaustarpeet. Käytännön toimien esittäminen kuuluu virkahenkilöille. Jo kesällä Järvinen yritti estää kaupungin lisävelkaantumista ja riskinottoa esittämällä ettei kaupunki lähde mukaan panimohalli sijoitukseen eikä riskitakuuseen. Tuota esitystään varten Järvinen teki, omalla ajallaan, sen verran valmistelutyötä, että moni valtuutettu ei tee samaa vertaa valmistelua koko valtuusto aikana. Järvisen toiminta on ollut tässä asiassa esimerkillistä: PYRITÄÄN ESTÄMÄÄN TALOUDEN VINOUTUMISTA JA SÄÄSTÖTARPEEN KASVAMISTA!

  VastaaPoista
 67. Vielä hallintosäännöstä sen verran, että ainakin minut on pidetty sen valmistelusta täysin pimennossa. Kosken aikana kaikki valtuustoryhmät saivat osallistua valmisteluun.

  VastaaPoista
 68. Java puolustaa aina kavereitaa ja ihanaa Inkeriään. Niiden loukkaaminen täällä tabu.

  VastaaPoista
 69. Itseasiassa olen seuraillut Timo A. Järvisen toimintaa. Olen häneen tyytyväinen, ja olen aina ollut jonkin sortin "demari", sellainen vanhakantainen, tiedättehän - no niin. Mutta en koskan ole ollut mikään puolueaktiivi !
  Tuntuu aika naurettavalta, kun häntä haastaa täällä - ilmeisesti jotkut valtuutetut - anonyymeinä.
  Pahin tunteeni kuitenkin näissä nykydemareissa (meillä) on heidän "lyhytnokkaisuutensa". Parhaatkin ääniharavat heistä ovat osoittautuneet illuusion aalllonharjalla ratsastaviksi öykkäreiksi.
  Niin vastenmielistä kuin minun on Kokoomusta kannattaakin, uskallan sen Järvisen kaltaisten toimijoide takia tehdä. Ollaan sentään paikallispolitiikassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukava viesti joskus tässäkin sävyssä.

   Sen verran pohdin, että kun hallituksessa kokoomuksen linja lienee jo selvinnyt, ja sitä linjaa ryhmän pj:na teen yhdessä hallituksen jäsentemme ja valt.ryhmän kanssa, niin tulisiko minun rivivaltuutettuna muutoin olla näissä teemoissa isolla äänellä liikkeellä? Minulle tämä on joukkuetyötä ja keskiössä on hallituksen jäsenet ja linjaa siis tehdään yhdessä.

   En tiedä onko anonymos yllä minkä sortin sosialisti tahi ei, mutta hallituksessa ei ruuhkaa ole itsenäisistä avauksista keskijoukoissa tai vasemmallakaan. Ei kok ole ruuhkaa myöskään tehnyt, mutta väitän toiminnassa olleen yhdessä sovitun linjan.

   Todella toivoisin hyvää vuoropuhelua demarien kanssa. Siihen kuuluu mm avoimuus, ei nimimerkit. On joka tapauksessa sanottava, että jos kyse olisi ryhmänvetäjien asiasta, niin Järviset x 2 eivät saisi tällaista toraa aikaiseksi, mistä näytään nyt osin keskustelevan.

   Ja nyt lähden sinne saunaan, ilman Javaa.

   TimoAJ

   Poista
  2. Mää kylm luulen, et tää TAJ saa aikaan vaik mitä hässäköit, mut tää toine J o senverra flegmaatti, et ei se viiti mistä mittä sanno?

   Poista
 70. ja kuitenkin vaan kyse on halusta mennä politiikkaan, minkä pitäisi tarkoittaa yhteisten asioiden hoitoa. Totta kai taustalla on Ahosen ja Vartiaisen esimerkki päästä eduskuntaan. Sellaista ei demaripiireissä nyt ole!!! Ääniharavankin luonne paljastui noissa "kiusausjutuissa"

  VastaaPoista
 71. Ja hiekkalaatikosta lähtemiseen. Minä, minä, minä.

  VastaaPoista
 72. Kiitos käynneistänne ja viesteistänne! Ei ole pienintäkään pyrkyä yli kunnallisen päätöksenteon. Jos kerron mitä Järvinen sanoi valtuustossa kesällä, ei kai se mitään puolustamista ole - ainoastaan totuuden kertoilemista ja täällä esitetyn väärän väittämän oikaisua. Ihan samoin toimin valtuustossa Kosken suhteen ja todellakin ihmettelin, että minä olin ainoa. Tästä tyylistäni seuraa koominen paradoksi, aina olen jonkun puolella tai jotain vastaan, vaikka kerron vain sen, mitä on tapahtunut!

  Valtuustossamme on kaksi oivaa Järvistä ja jokaisesta puolueesta voi nostaa esiin luottamushenkilöitä, jotka toimivat järkeä käyttäen ja pyrkivät kaupunkimme kannalta parhaisiin ratkaisuihin. Ikävää vain on se, että tämä älynliekki sammutetaan, aivan kuin lorautettaisiin nuotioon, vanhojen jyyrien ja kaavoihin kangistuneiden sekä valheilla valtuustoon päässeiden toimesta! VALTUUSTOSSA OLLAAN TEKEMÄÄN PÄÄTÖKSIÄ KAUPUNKILAISTEN PARHAAKSI EIKÄ PUOLUEIDEN TAI VIRKAHENKILÖIDEN PARAHIGSI!

  Nyt minä menen saunaan!

  VastaaPoista
 73. Noh, ei toi Kari Koski toimistaan olis noin dramaattista pulustusta kaivannut. Annoit kuvan, että hän olisi ollut aina tarkka demokraatti, tai ylipäätään demokraatti. Jos tuota asiaa tarkemmin tutkii, turhaan puolustit !!! Ja Haverinenkin on Pohjoiskoreasyndrooman uhri ollut koko KK:n kauden.
  Hienoa kuitenkin, että pelastitte legendan joka elää ja tuhlaa rahaa..

  VastaaPoista
 74. Kiitos käynneistä ja kommentista! Koski noudatti pykäliä ja sai enemmistön tukemaan esityksiään, näin minä sanoin. Ei hän mikään demokratian esitaistelija ollut, mutta ei häntä muiden tekemistä päätöksistä voi syyttää ja vielä vähemmin tuomita! Päättäjien olisi pitänyt ottaa aikoinaan asioista selvää ja vaatia parempia esityksiä ja tehdä vasta sitten päätöksiä. Turha nyt on syyttää esittelijää omasta kyvyttömyydestä ja törkeällä huolimattomuudella kaupungille aiheutetuista miljoonatappioista.

  VastaaPoista
 75. Jos hallitus vaikka jostain vuokraamisesta päättää, se voi edellyttää, että sen pääätös pannaan toimeen. Halliasioissa vastuu toimeenpanosta ( = vuokrasopimus ) on elinkeinoasioista vastaavalla ( = kaupunginjohtaja). - Ei hallituksen tarvitse kysellä viikon tai vuoden päästä, onko se ja se päätös pantu täytäntöön. - Ja toisekseen ei hallituksen jäsen valmistele asioita eikä tuo niitä KH:n esityslistalle ( = Tontonmäki ) vaan esittelija ( = kaupunginjohtaja). Virkavastuu on virkamiehellä.

  VastaaPoista
 76. Kiitos käynneistä hyvästä kommentistasi! Jos minä tiedän valtuustossa kysyä tekemättömästä hallin vuokrasopimuksesta, eiköhän siitä tiedä silloin kaikki muutkin ja varsinkin hallituksen jäsenet! Jos puheenjohtaja ei anna kenenkään vasta kysymykseen tekemättömästä vuokrasopimuksesta, se osoittaa asian kiusalliseksi, kuten sekin, että halli myytiin vaivihkaa kaupungin omistamalle satamalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä java näillä kommenteilla vapautat kaikesta vastuusta entisen ja nykyisen kj.n.
   Helppoo olla laivam kippari kun ei ole mitään vastuuta, näin ainakin java ajattelee?
   Tein pelkästään analyysin sinun kommenteista viime aikoina, etkö huomaa mitä kirjoittelet.

   Poista
 77. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! En minä vapauta ketään. Koko mennyt valtuustokausi teimme esityksiä avoimuuden ja vaihtoehtojen puolesta. Hävisimme nämä äänestykset, joten enemmistö antoi tukensa entiselle menolle ja samalla otti tekemillä päätöksillään vastuun itselleen. Jos olen toiminut koko viime kaudenrehellisesti ryhmäni kanssa, niin pitäisikö minun ryhtyä nyt, vastoin normaalia oikeustajua, kuittailemaan jotain muissa asioissa kokemiamme vääryyksiä? Tuolloinhan olisin kuin ne kaksi naista, jotka jättivät säästöpoppoon!

  Olen tehnyt mm. pressuhallin vuokrasopimuksesta tutkintapyynnön. Haluan kuitenkin huomauttaa, että pressuhallin vuokrasopimuksen tekemättä jättäminen on vain pieni osa tekemääni tutkintapyyntöä. Lisäksi on naurettavaa luulla, että täällä toisiaan äänestyksellä suojelevien luottamushenkilöiden valtuustokäyttäytyminen vaikuttaisi syyttäjän tai oikeiden toimintaan millään tavoin.

  VastaaPoista
 78. On siitä näyttöjä muualla, että vastuuvapauden myöntäminen vaikuttaa ainakin poliisin tutkimuksiin. Tosin on oltava aika rajapinnalla, ei siis kokonaan harmaalla alueella.

  VastaaPoista
 79. Missä Java olit silloin kun DDR ja BRD yhdistyivät? Rehellinen kommentti on paikallaan nyt, mistä se kertoi tai mitä se kuvasi tuolloin eli miksi se lähti liikkeelle?

  VastaaPoista
 80. vastaisin mielelläni, mutta ootellaan nyt Java V:tä Ruotsista.

  VastaaPoista
 81. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Ei Suomessa eikä edes Italiassa voi kumota rikoksia luottamusmiesten päätöksillä. Enpähän muista missä olin muurin kellistyessä. Silloin kaatui hienon aatteen rippeet ja unelmayhteiskunnan ironisin luomus: MUURI JONKA OLI TARKOITUS PITÄÄ IHMISET PARATIISISSA! Seppo Nikula on avannut oman keskustelupalstan Facebookissa, sinne pääsette klikkaamalla oikealta ylhäältä laskurin päältä jo aloitus on lukemisen arvoinen. Olkaa Hyvä!

  VastaaPoista
 82. Javalle: siinähän se raja menekin. Tottakai poliisi rikoksia tutkii...mahtako sellaista juristi jälkeensä jättää?

  VastaaPoista
 83. Suomen tunnetuimpia juristejakin tuomitti, esim sharias ei sitä noin kyllä kirjoiteta, mutta sinnepäin jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Zakharias on Topeliuksen jälkeläinen, kuten Jukka Kuoppamäkikin. Mahdetaanko sitä noinkaan kirjoittaa ?

   Poista
 84. The pravdum says alkoi etenemään. Käy kattomassa.

  VastaaPoista
 85. Vaikeaa on päästä Porissa kaupunginjohtajasta eroon. Demarit vetäytyivät neuvotteluista, koska KJ on demari, tietysti. Kaupunginjohtajan kannattaisi aina hankkiutua lehdistön suosioon ja antaa mitättömistäkin asioista uutinen, tietenkin niin, että uutinen korostaa kaupunginjohtajan erinomaisuutta. Julkisuus on ikäänkuin suojaverho, jonka suojissa saakin tehdä melkein mitä tahansa.

  VastaaPoista
 86. "Positiivisena täytyy todeta hallituksessa löytyneen vastuullisuutta; Äänin 5-5 estettiin kaupunginjohtajan esittämä älytön päätös. Nummi äänesti tyhjää, mutta parempi on äänestää tyhjää kuin väärin. Tekemänsä esityksen johdosta voi kaupunginjohtajalle esittää pohdintarupeamaa teemana: TULIKOHAN OTETTUA VÄÄRÄ HOMMA VASTAAN?"

  En käsitä mitä ihmeelistä tässä (Valkosen alustus yllä) tapahtui, eikös Kh vaan merkinnyt asian tiedokseen ?

  VastaaPoista
 87. Onpas meillä omituisia ongelmia: kaupunginhallitus ei muka pysty puuttumaan kaupungin omistamien yhtiöiden asioihin ? Yksimielinen kaupunginhallitus pystyy mihin tahansa! Forsskin selittää, että HÄN on pyytänyt sitä ja tätä Yardiaan liittyvää.. tai että yhdessä Juhan kanssa ovat pyytäneet. niin kai sitten.
  Eikö muita Kh- jäseniä kiinnosta kaupunkikonsernin tila ?

  VastaaPoista
 88. Forssin blogissa Tarmo ( ilmeisesti Kangas) on yrittänyt avata tuota KH:n roolia kaupunkikonsernin tytärhtiöitten ( mm. YARDIA ) valvonnassa. - Eipä ole paljoa kommentoitu, Timokin meni ihan mykäks vaikka on juristiksi viisas mies ?

  VastaaPoista
 89. No, joku wetää oikein kunnolla Forssille. Saa nähä mitä selittää. Mutta totta tuo minunkin mielestäni on: Kaupunki otti talot ihan sokkona ! Käsittääkseni vielä rakennuslain muuttumisen kynnyksellä. Siitä voisi vetää vaikka mitä johtopäätöksiä, ellei olisi ollut iduiootteja KH:ssa, joille sai esitellä mitä halusi.

  VastaaPoista
 90. Älkää nyt enää puuttuko Porinkaupungin kj asiota murheeksi teillä on siellä ihan tarpeeksi oman paskaämpärin putsaamiseksi.

  VastaaPoista
 91. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Alkaa into mennä näihin paikallispoliittisiin puuhiin ja alkaa tuntua myös siltä, että huonompaan suuntaan on menty ja mennään!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!