lauantai 22. kesäkuuta 2013

VALTUUSTOSSA KUULUTUA:EILISESTÄ SAA VAIN VALEHDELLA?Meillä ei yhteisten asioiden hoidossa ole minkäänlaista logiikkaa! Poliittinen retoriikka ja päätökset sekä jälkipuheet eivät kohtaa toutuutta  millään tasolla. Ensinnäkin he ketkä juhlivat tuhansien makkaroiden ja kahvilitrojen voimin kaupunkimme valtavaa menestystä, huutavat ettei vanhoja saa muistella! Eikö moinen juhliminen ole vanhojen muistelua ja jopa siinä piehtarointia?

Jos joku haluaa, lyömällä selkeät faktat, palauttaa makkarajuhlijat valheista ja illuusioista maankamaralle arkitodellisuuteen, saa hän syyteryöpyn päälleen. Korneinta on se, että totuutta ja realismia esiin nostaville kehdataan valtuustossa sanoa: JOKAINEN PYSTYY ARVOSTELEMAAN MENNEITÄ! Mielestäni tästä logiikasta saa väistämättä sen kuvan, että totuus ja realiteetit eivät paina määrätyille tyypeille mitään, sen sijaan heidän ja median kiillottamaa valheetta pitää kumartaa sokeasti ajattelematta totuuden hitustakaan.

Tulee mieleen perhe, jonka isää on höynäytetty kesärengaskaupassa. Hänelle luvattiin laadukkaat uudet kesärenkaat, joista hän maksoi paljon. Kuitenkin jokainen joka viitsii edes vilkaista po. auton renkaita näkee niiden olemattoman kulutuspinnan läpi paistavat kudokset ja voi todeta renkaat hengenvaarallisiksi. Mutta, jos renkaiden kuntoon ja siihen, että perheen isää höynäytettiin rengaskaupassa ei saa puuttua, ajaa perhe hengen vaarallisilla renkailla ja kenties kuolee ponnettomuudessa vain siksi, ettei vaarallisesta ongelmasta saa puhua. Kumpi on tärkeämpää: Isän valheeseen perustava maine oivana renkaan ostajana vai perheen turvallisuus!

Meillä on kaupungissamme aivan sama tilanne kuin em. perheessä, joka ajelee hengenvaarallisilla renkailla. Elämme illuusiossa ja siksi estämme asioiden pistämisen kuntoon ja siksi kaupunkimme putoaa kuin kivi yhä synkempään taloudelliseen tilaan. Mutta muistelkaamme makkarajuhlia ja sen aikaisia tapahtumia. Ensinnäkin makkarajuhlissa esiintyi melkoisesti kokoomuslaisia, mutta esim. demarit ja keskustalaiset uupuivat paikalta lähes tyystin. Valtuustossa ja hallituksessa äänestettiin ikävät asiat yli vaalien ja esim. valtuustossa kokoomuslainen valtuustonpuheenjohtaja esti rättihallin vuokraepäselvyyksien käsittelyn. Vaikka asiasta kysyttiin kolmasti, puheenjohtaja ei noteerannut kysymystä eikä vaatinut siihen vastausta.

Makkarajuhlien ykkösesiintyjistä niin vasemmalta kuin oikealta tehtiin valheeseen ja vaikenemiseen nojaten vaaliemme ääniharavia. Media halusi, Kokoomus halusi ja muutama muu halusi valheella valtaa ja menestystä vaaleissa. Näin myös kävi ja siksi sama meno kaupungissamme jatkuu: EILISESTÄ SAAT VALEHDELLA, MUTTA TOTUUTTA ET SAA SANOA, ETKÄ NOSTAA ASIOITA ESIIN KORJATTAVIKSI. Muistakaa keiden kolmen vaalimainokset olivat läpyskässä rinnakkain ja muistakaa makkarajuhlien päävierailijoita, he ovat meillä vallassa edelleen!

29 kommenttia:

 1. Muistisi on kyllä pelottavan tarkka. Mitä kokoomukseen tulee Ukissa niin eikö juuri siellä ole aikamoinen pyykinpesu käynnissä. Mm. suurimman oikeistopuolueen hallituksen kolmelle jäsenelle ei myönnetty vastuuvapautta. Demarit sen sijaan jatkaa kuin ennenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailuista ja kommentista! Kokoomuksessa valta on vaihtunut, mutta kannattaa pitää mielessä, että joukkoon mahtuu vielä sellainenkin, kenen nimikirjoitus sopimuksen alla ei merkitse mitään! Kokoomuksen ryhmäkurista on tylyimmät näytöt menneeltä valtuustokaudelta. Kun puolet tuosta ryhmästä istuu nykyisessä valtuustossa, on heidän hiukan heikko sormella osoitella tässä asiassa toisiin suuntiin!

  VastaaPoista
 3. Kannattaako Java katkaista siteet Kokoomukseen. Ilman niitä olet aivan yksin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vilkkaasta vierailemisesta blogissani ja kiitos tänne tehdystä kommentista! En minä pyri veljeilemään kenenkään kanssa ja olisin todella epätoivoisen yksinäinen, jos se olisi kokoomuslaisten seurasta kiinni. Siellä on hyviä tyyppejä ja sellaisia keiden kanssa olen mielelläni tekemisissä. Samanlaisia ihmisiä löytyy melkein kaikista puolueista.

  Jos välit johonkin puolueeseen menevät siksi, että siellä ei kestetä totuutta omasta toiminnasta, niin silloin joutavat välit mennä. Kokoomuksessa on kuitenkin ryhdytty ottamaan selkeästi eroa entiseen tyyliin, joten siitä hatun nosto heille. Puolueesta löytyy kyvykkyyttä. Mutta onko kyvykkäiden ongelma se, ettei heillä ole aikaa?

  Ei minulle yksinäisyys muutenkaan ole mikään ongelma, sillä, syrjään vetäytyvänä erakkotyyppinä, viihdyn mainiosti yksinäni ja kaipaan yksinäisyyttä; siksi asun syrjässä Uudenkaupungin urbaanista hulinasta ja sykkeestä. Yksinäisyyteni politiikassa alkoi siitä, kun ei saa istua, seuranaan R Tähtinen ja J Aaltonen, valtuustossa. Voin vakuuttaa, että joskus jopa meidän ryhmäkokoukset olivat melkoisia spektaakkeleita oivallusten, tietojen kaivuun ja äänen käytön suhteen. Niitä on ikävä. Siksi olenkin tuuminut: EI TÄMÄ SOTA YHTÄ MIESTÄ KAIPAA EIKÄ YKSI MIES KAIPAA SOTAA, JOSSA EI OLE VOITTAJIA!

  VastaaPoista
 5. Vääryyttää mielistelemällä saa kuulemma suosiota ja palstatilaa.

  VastaaPoista
 6. Asian sivusta mutta;
  Kerrohan Java, onko sinulla havaintoa siitä, koska/kenen toimesta kaupunkiimme on perustettu erillinen tapahtumatoimisto?
  Tul Toril-tapahtumien aikaisempaa konsulttia ei ollut varaa palkata tapahtumaa järjestämään, mutta nyt samainen henkilö työskentelee kaupungin tapahtumatoimistossa toisen henkilön kanssa. ? Mihin tarvitsemme tapahtumatoimistoa, varsinkaan kun sen kalenteri loppuvuodelle on tyhjää täynnä?
  Eikös rahojen pitänyt olla vähissä ja säästötoimien käynnissä?

  VastaaPoista
 7. Laita Java hame päälle

  VastaaPoista
 8. Suurimmalla osalla valtuutetuista on jo hame päällä.
  Paras on java ei mielistele vääryyttä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä, viesteistä, kysymyksestä ja pukeutumisohjeista! En ole kuullut millä lihaksilla ja kenen toimesta tapahtumatoimisto on perustettu. Epäilen emmääätiiä -hallitusta - siis nykyistä edeltävää hallitusta. Kysyn asiasta, kun näen esim. Saloa. Uskon esim. Kokoomuksessa olevan sellaisia tyyppejä, ketkä eivät sulata puolueessa aiemmin harjoitettua peliä. Hyvä osoitus tästä on määrättyjen tyyppien syrjään ripottelu luottamuspaikoilta.

  Olen jo sen verran vanha mies, että pitäydyn housuissa. Saattaa, näillä leveysasteilla, paikat mennä hameen kanssa huuruun aina ahterikarvoja myöden. Tämän seurauksena voinee esiintyä virtsan karkailua. Kun kyse on minun kokoisesta ruhosta, voi virtsan äkkinäinen ja hallitsematon losahtelu olla hyvin runsasta. Tuskinpa kukaan haluaa kokea kyseistä episodia esim. Alicellakadulla ämpärillisen ureaa yllättäen purkautuessa, iloisesti roiskuen ja lähi tienoot kastellen. Tyydyn siis kiittämään pukeutumisvihjeistä, mutta pysyttäydyn entisessä kuosissa.

  VastaaPoista
 10. Harton blokis yritettään tehdä syyllisiä Kaitaissesta ja sjöblommista tontontonmäkeen.

  VastaaPoista
 11. Siellä kaikki muut on syyllisiä paitsi Harto. Se blogi saa mun puolesta olla,

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Veeraa ja Mikaa on aivan turha syyttää Tontonmäestä. Syy po. sähläykseen ja sen tappioihin löytyy edellisen hallituksen ja valtuuston enemmistöistä. Enää asiasta ei voi syyttää edes virkahenkilöitä, niin monet siunaukset ja rahat hanke on luottamushenkilöiltä saanut. Katastrofaalisinta tässä on se, että pitkälti samat husaarit saavat jatkaa hallituksessa ja valtuustossa samaa tyyliä jatkaen!

  VastaaPoista
 13. Hartokin nukkuu osanaikaa todennäköisesti kokouksista, kun ei tiedä mistä puhuu eli asian viedestä.

  VastaaPoista
 14. Hallituksen suurin puolue on sdp 4/11 paikkaa, kok 3/11 ja kesk 2/11 joten siellä se viisaus maksaa niin kuin petaa.

  VastaaPoista
 15. Kaupungissa ei ole virallista tapahtumatoimistoa, vaan nimitystä on käytetty ko. Työtilasta. Tapahtumien koordinaattorit ovat aina työskennelleet väliaikaisilla sopimuksilla, eli esim. 4kk sopimuksella tmv.. Ns. Tapahtumatoimistossa ei ole koskaan ollut kahta palkattua työntekijää yhtä aikaa, vaan työssä on aktiivisesti käytetty erillisiä harjoittelijoita, ilmaisia työkokeiluissa olevia, työllistettyjä. Mistä tieto, että olisi kaksi töissä? Tul toril -koordinaattori ei ole mikään toimi, vaan ns. Kesätyö, jossa on ollut joka vuosi eri koordinaattori, joskus plkattuna, joskus esim. Koulun työharjoittelijana. Mistä näitä "tietoja" oikein tulee?

  VastaaPoista
 16. 1.48 valkeana kesäyönä kirjoittanut kaupungin työntekijä olisi voinut vaikka laittaa nimensäkin kommenttinsa perään kun noin tarkkaan tiesi kuka on milloin missäkin suhteessa Ukin kaupunkiin. Luottamusmiehet eivät tiedä tuolla tarkkuudella ko. hallintokunnan asioista.

  VastaaPoista
 17. Anonyymille, olen pahoillani etten jättänyt jäljitettävää nimimerkkiä perään viime yönä - ehkäpä kellonajalla oli osuutta asiaan. Kirjoittajan oli siis Sonja, Kukkamessujen koordinaattori ja kesän matkailuneuvoja. Olisit itsekin voinut näitä kyselyjä tehdä omalla nimelläsi - nimettömille usein tulee vastattua nimettömänä. Olettamus siitä että viime vuotista koordinaattoria ei olisi voitu palkata ei kaatunut rahan puutteeseen ei pidä paikkaansa omalla tavallaan. Budjettiin oli varattu kesän tul toril -koordinaattorin palkkaan tarvittava summa, mutta kyse oli siitä että ko. paikkaa ei saanut täyttää.

  Virve viime vuoden koordinaattori opiskeli markkinointiassistentiksi ja teki harjoitteluaan kaupungilla ja sai opintonsa valmiiksi viime vuoden puolella. Hän ei ole tällä hetkellä töissä kaupungilla, toisin kuin viestissäsi kirjoitit. En tiedä mihin tämän tiedon perustat. Jos sinulla on kysymistä lisää näistä järjestelyistä niin otathan yhteyttä esimieheeni Kristiina Saloon. Halusin vain korjata muutaman väärinymmärryksen tekstistäsi, mutta jätän jatkossa kommentoinnin - koska se on, kuten jo sanoin esimieheni tehtävä - ei minun. Näistä lyhyistä facebook/blogivastauksistakin voi helposti väärinymmärtää asioita, jolloin olemme rikkinäinen puhelin tilanteessa. Jos haluat sen sijaan vinkkejä kesän riennoista Ukissa, niin tervetuloa meitä Matkailutoimiston tyttöjä katsomaan tänne Raatihuoneelle.

  VastaaPoista
 18. Lisäksi vielä jos ymmärrän kalenteriasian oikein, olet katsonut netissä olevaa googlekalenteria - se on tarkoitettu tilan lainaamiseksi, siihen on merkitty jos tila on kokonaan poissa käytöstä. Tarpeen mukaan ollaan sitten siirrytty Kohteesta Raatihuoneelle esim. kokouksen ajaksi. Elikkä jos kalenterissa on tyhjää se ei tarkoita sitä etteikö tilassa kukaan työskentelisi, siellä vaan ei ole silloin sellaista varausta joka sulkisi tilan kokonaan. Se ei siis kerro mitään siitä, että onko esim. Tul toril -koordinaattorilla vapaata tai työskenteleekö hän tilassa - se on vain sitä varten että jos ulkopuolinen haluaa sitä lainata, niin on voinut tarkistaa onko jotain akuuttia meneillään, joka kokonaan estäisi tilan lainaamisen. Useinmiten palavereja ei ole edes kalenteriin merkitty, kun tuplapuukkauksia ei historian aikana ole tullut vielä yhtään, vaan aina on järjestynyt vaihtoehtoinen tila tai aika.

  VastaaPoista
 19. Todistus tuli että blogeja luetaan myös työajalla kaupungin töissä. Mutta erinomaista että joku uskaltaa nimellään vastata. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 20. Halusimme seurata tilannetta, koska asiaa oli tänään jopa lööpissä tekstaripalstalla. Some on matkailussa tärkeä työväline. Sonja

  VastaaPoista
 21. ¨Niin ja on meillä ihan lain mukaiset kahvitauotkin täällä ;D

  VastaaPoista
 22. pitkiä taukoja kaupungin töissä

  VastaaPoista
 23. Se on henkilöstä itsestä kiinni millaisia taukoja pitää sama se yksityisellä puolella.

  VastaaPoista
 24. Kiitos vierailuista ja viestityksestä! Sen verran voin todeta, että useimmat kaupungin työntekijät tekevät todella aktiivisesti töitä eikä siinä ole moittimista. Ainoa ongelma ovat eräät johtajahenkilöt, heidän osaamattomuutensa ja herkkähipiäisyys.

  VastaaPoista
 25. Ensimmäiset vastaukset vartissa ruokatunnilla ja toiset kolmen minuutin sisällä kahvitauolla, nyt ei voi ymmärtää????

  VastaaPoista
 26. Mitenkähän se Sonja sieltä tekstaripalstalta tänne Javan blogiin päätyi? Osoitteessa http://kohteessa.blogspot.fi/ oli vielä viime viikolla työntekijöiden nimet yhteystiedoissa, nyt ne on näemmä poistettu...

  Ja siitä aktiivisuudesta; juhannuksen aatonaattona torstaina klo 13.30 bongasin Itäpoijun pitkästä kassajonosta ainakin 4 Mörnessä "työskentelevää" virkamiestä. Tuolloin ruokatunti oli jo ohi ja kesälomathan ovat vasta heinäkuussa... Maksamme siis heille palkkaa kauppajonossa seisomisesta.

  VastaaPoista
 27. Haista huilu :D...en ole koskenutkaan koko blogiin. NYT todellakin toivoisin, että tulet tänne Matkailutoimistoon selvittämään nämä asiat :D. Tänne vaan katsomaan blogin päivitystiedot. Mää en jaksa tällaista - tää menee ihan lekkeriksi jo.

  Siellä on edelleen minun nimi ja Päivinkin nimi, kun emme ole sitä varmaan kahteen vuoteen päivittäneet niitä osin, kun on ollut muutakin puuhaa, eikä blogiin johda mitään linkkejä. Joten ei sinne kovin helposti eksy. :D. Pitää varmaan nyt sitten päivittää.

  Jos haluat tietää, seuraan Javan blogia koska olemme tuttuja vuosien takaa ja kaupungin asiat tietysti kiinnostavat. Seuraan aktiivisesti myös Facebookin valtuustoryhmää sekä Hartokin blogia. Ja tekstihän ilmestyi blogissa ennen kuin Ukarissa. Ukari vasta aamulla ja minähän vastasin jo silloin yöllä. Joten taisin löytää tieni blogista tekstaripalstalle :D jos tarkkoja ollaan.

  Vain osalla Mörneläisistä on heinäkuussa lomaa, moni jakaa ne jo useampaan osaan...Muillahan ei tätä heinäkuukäytäntöä edes ole.

  VastaaPoista
 28. Sonja *jättää nyt tämän ketjun*26. kesäkuuta 2013 klo 18.09

  Lakkaan omalta osaltani täyttämästä tätä javan postausta näillä kommenteilla, jotka eivät alkuperäiseen aiheeseen edes liity. Mitä luultavammin Anonyymi kommentoi tänne jotain, joka pitäisi oikaista, mutta tästä ei nyt voi tulla minulle harrastusta ;D. Menee pelkäksi ping pongiksi tämä. Vastaan henkilökohtaisesti mielelläni kaupunkilaisten kysymyksiin, jos niitä herää näiden viestien ja tulevien viestien pohjalta.

  En tiedä miten tällaisen aikuismaisesti lopettaisi, kun puskista heitellään asioita. Olen esiintynyt omalla nimelläni, joten jos on kysyttävää minut kyllä löytää ja niin työnumeronihan löytyy vielä kohteen blogista (toisin kuin anonyymi väitti) vasemmasta palkista.

  Koska ko. sivustoa ei ole päivitetty, enkä tiedä kuka sitä jatkossa edes päivittää, niin tulen sopivan ajan kuluessa pistämään sen piiloon, jotta vastaisuudessa vältyttäisiin vanhojen tietojen aiheuttamalta hämmingiltä. En itsekkään pidä siitä, että törmään vanhoilla tiedoilla varustettuihin sivuihin, kun etsii tietoa netistä, joten putsaan ainakin kohteen sivun sieltä.

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistä ja kommentoinneista! Matkailutoimiston väki hoitaa varmasti leiviskänsä. Työskentelevät iltaisin ja viikonloppuisin ihan omalla ajalla ja ilman palkkaa. On hienoa, jos matkailutoimiston väki kierrättää esim. teatterivieraita kaupungin yrityksissä ostoksilla. Siitä hyötyvät kaikki, niin yrittäjä, kuin kaupunkilaiset - ainoa talkoolainen on matkailutoimiston työntekijä.

  Sonja on ollut luomassa ja toteuttamassa tähän kaupunkiin paljon erilaisia tapahtumia. Viimeksi lähtisin hänen työtunteja räknäämään, siinä jää varmasti kaupunki maksun puolelle. Jospa ensin puuttuisimme johtoportaamme kansainvälisiin seikkailuihin, ulkomaalla pidettyihin työpaikkakokouksiin ja laivalla hillumisiin.

  On täysin turha syyttää suoritustason väkeä huonosta työmoraalista, jos johtajat vaeltavat kuin lehmät pellossa. Hallituksen tehtävä on pistää johtajisto kuriin ja jos se ei onnistu, niin pistetään pihalle. Niin se menee muuallakin, tehdään kuten käsketään. Varmasti autotehtaaltakin lentää pihalle, jos muiden tehdessä Mersuja tekee itse poliittisista syistä Ladoja tai vetää laiskuuttaan lonkkaa.

  Mielestäni ei ole oikein, että Sonja joutuu täällä vastailemaan Mörnen työmoraaliepäilyihin. Johtajisto voisi laskeutua kansan keskuuteen ja osoittaa ymmärtävänsä sen, että he ovat kaupunkilaisia varten eikä kaupunkilaiset heitä varten maksamassa perusteitta korotettuja jättipalkkoja ja älyttömiä, parhaimmillaan 10 000€, kannustinlisiä. Parasta tietenkin johdon osalta olisi saada kaupunki toimimaan niin, että epäilevät puheet homman ontumisesta häviäisivät. Kun johdolla on ollut aikaa ja rahaa pistää paletti kuntoon, niin heidän kyvyillään kuntoon saattaminen olisi varmaankin tapahtunut jo vuosia sitten. Joten nykyjohdon positiiviset saavutusodotukset lienevät yllätyksenä kaliiperia: maho lehmä synnyttää. Mutta aina kannattaa toivoa, sillä nauroihan Saarakin turhaan!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!