torstai 13. kesäkuuta 2013

HALLITUKSEMME ON PAKKORAOSSA!

Yksi jo toteutettu säästö Uudessakaupungissa! Roskat saavat lennellä ympäri luontoa. Ei ole varaa investoida yleishygieniaan. Pistetään kaupungin työntekijät keräämään roskia. Onkohan tämä tyylikästä ja tuleekohan tästä edes säästöä?
Totuus on se, että nykyinen hallitus on pakkoraossa. Meidän on tehtävä viimeinkin kaupungin kasvavalle alijäämälle jotain. Hallitus kysyi ratkaisua johtoryhmältä, kun sitä tullut, on edessä yt neuvottelut. Hallitus on ajettu nurkkaan, eikä sillä ole muita vaihtoehtoja. Kaupunkimme on kuin laiva, jota ei korjattu ajallaan, vaan sitä maalailtiin ja ehostettiin komentosillan osalta prameampaan ja viihtyisämpään kuntoon. Nyt tämä, kunnoltaan laiminlyöty, alus vuotaa niin pahasti, etteivät kaikki siinä olijat voi päästä edessä häämöttävien jäävuorien luokse TURVAAN- osa väestä on heitettävä ulos, tai kaikki hukkuvat!

Kaupungin taloudellinen tilanne on syy yt neuvotteluihin ja taloudelliseen tilanteeseen löytyy syy edellisestä hallituksesta ja valtuustosta. Nämä uskoivat ja hyväksyivät sokeasti mukisematta yhden mallin valmistelun salailuineen. On täysin käsittämätöntä, jos 150 000€ pistetään oluthalliin, josta ei ole pienintäkään hyötyä kaupungille tai sen asukkaille. Vielä käsittämättömämmäksi po. rahojen käytön tekee se, että päätöksen tekijät tiesivät tämän vievän kaupungin talouden entistä syvemmälle ja kohti yt neuvotteluja. Oluthalli on vain pieni murunen ja jäävuoren huippu tämän kaupungin taloudelliseen  perikatoon vieneessä politiikassa. Älkää siis syyttäkö nykyistä hallitusta, se on selvittämässä nykyistä tilannetta, ei siis aiheuttanut sitä - SOPPAA ON PAKKO SYÖDÄ HAARUKALLA, JOS LUSIKKA ON KANISSA!

Ihmiset ansaitsevat sellaiset päättäjät, ketkä he ovat valinneet. Tämä pitää paikkansa, jos äänestäjät ovat tienneet millaisia ehdokkaita he ovat olleet valitsemassa. Jos kansa saa väärää tietoa kaupungin tilasta ja ehdokkaiden kyvyistä, he ovat syyttömiä vaalitulokseen. Nyt taisi käydä juuri näin vai muistanko väärin: Juhlittiinko torilla menestystä ja messiasta vai syötiinkö makkaraa saatanan ja tuhotun kaupungin talouden vuoksi?

Katsokaa kiihkottomasti tarkastuslautakunnan arviointikertomusta. Mikäli intoa piisaa, katsokaa myös tarkastuslautakunnan aikaisempia kertomuksia ja perehtykäämme kaupunkimme talouden toteutumisten elinkeinosivujen tarjoamiin lukuihin. Kun näihin lyödään lisäksi faktat verojen ja taksojen korotuksista, alas ajetuista palveluista, miljoonilla myydystä kaupunkilaisten omaisuudesta, otetusta velasta, tomppeleille suunnatuista kannustinlisistä ja palkankorotuksista ja huuhaa hankkeista, huomaatte kaupungin menettääneen miljoonia. Entä mitä tuli vastineeksi, elinkeinoelämän kasvua ja hyvin vointia vai mitä? -Eipä tullut mitään hyvää: 3 000 asukasta on muuttanut pois, 1 500 työpaikkaa on mennyt, yritykset ovat vähentyneet kaupungissamme ja kuten edellä mainitsin palveluja on ajettu alas.

Olemme käyttäneet miljoonia kaupunkilaisten varoja ja omaisuutta ja tehneet rajusti miinusmerkkisen tuloksen saavuttamatta mitään konkreettista hyvää tilalle. Jos emme olisi tehneet em. miljoona manöövereja, ei ketään tarvitsisi nyt lomauttaa, voisimme investoida kaupunkimme parhaaksi ja saada tänne lisää asukkaita. Syytteiden sijaan hallituksen enemmistö ansaitsee kiitosta vastuun kannosta, suoruudesta ja avoimuudesta. Kuinka helppo olisi hallituksemme tilanne, jos se olisi päässyt korjaamaan talouttamme jo 2009 tilanteessa. Mutta silloin oli toinen hallitus ja nyt on nyt! 

5 kommenttia:

 1. Kun meil on meri ihan rannas niin myäs paat on. Jos paat vuotaa niin se jää jumiin matalaa Pasklahteen. Siks o hyvä ettei ole liikaa porukkaa paatis koska menee entistä syvemmälle jumiin. Tämä on ollut strategia päättäjillä.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen valtuuston kokous tulossa.
  Vakkis kirjoittaa tänään mielekiintoisen artikkelin ei niittä työpaikkoja ole tullutkaan tuhansia uusia.Kupla puhkes

  VastaaPoista
 3. KIITOS KÄYMISISTÄ JA KOMMENTEISTA!
  Suomalainen kirjoittaa faktaa ja asiaa, joku toinen vaikenee ja kolmas valehtelee. Kokous tulee olemaan mielenkiintoinen ellei peräti historiallinen.

  VastaaPoista
 4. Mitä vakkiksessa on kirjoiteltu. Ei kai sentään tulevaisuutta ole jo paalutettu kun joku kirjoitti 1000 työpaikasta.

  VastaaPoista
 5. Valtuusto myöntää lisää rahaa tontonmäkeen sekä panomolle annetaan takauksia.
  elikä mikään ei muutu vin henkilöt on osittain muuttunut.
  Javankin on se pakkoa uskoa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!