Kaupunki lyö Tontonmäkeen kiinni reilun miljoona euroa. Tuolla summalla saadaan seitsemän vuokraomakotitaloa. Miljoona on kaksikertaa se summa, mikä sivistyspalvelukeskuksesta joudutaan säästämään ensi vuonna.
   Kun otetaan huomioon Tontonmäen haastellinen rakennuspaikka(kalliota), niin uskon Tontonmäkeen uppoavan 1,5mij€. Saattaa käydä niinkin, että kustannukset pärähtävät edelleen tuostakin ylemmäs. Niinhän on täällä kulttuuri, kun koohoo siunaa ylityksen.
  Mutta mitä tuolla summalla, 1,5milj.€:lla saadaan? Vuokraomakotitaloja, joiden vuokrataso on häkellyttävä: alle 100 neliön talosta 1 100€ kuukaudessa! Eikö tuolla summalla lyhentäisi mukavasti omaa asuntoa? Lyhentäisi tietysti ja siksi koko hanke vaikuttaa varsin uuvatilta.
  Kuinka pysyviä veronmaksajia tulee Tontonmäen vuokra-asuntoihin? Sitä ei tiedä kukaan tuleeko sinne ketään. Olisiko kaupunki päässyt parempaan tulokseen, mikäli mainittu summa olisi jaettu talopaketteina Pyhämaahan muuttaville. Olisi siis jaettu vaikkapa 50 000€ 30 perheelle.
   Perheet olisivat asuneet ja kasvaneet Pyhämaassa. Olisi saatu lapsia kouluun ja veronmaksajia Ukiin. Homma olisi, lahjoitusperiaatteella edes joskus maksanut itsensä takaisin. Nykyisen hankkeen ainoana voittajana voidaan pitää talotehdasta. Se sai ilman kilpailua tuottoisan urakan!
   Eihän se ole realistista, jotta rahaa jaettaisiin ilmaiseksi kennellekkään, mutta järkevämmältä sekin vaihtoehto tuntuu kuin nykyinen Tontonmäen suunnitelma!