maanantai 17. kesäkuuta 2013

ESITYS VASTUUVAPAUDEN EVÄÄMISESTÄ KAUPUNGINHALLITUKSELTA TILKAUDELLA 2012


"ESITYS VASTUUVAPAUDEN EVÄÄMISESTÄ
KAUPUNGINHALLITUKSELTA TILKAUDELLA 2012


Tarkastuslautakunnan arviointikertomus on varsin karua luettavaa niin tapahtumien kuin lukujen osalta. Väistämättä kertomuksesta saa sen kuvan, jotta on perustellut syyt epäillä sitä, että kaupungissamme kaikki ei ole edennyt päätökseen ja toteutukseen osalta lain edellyttämällä tavalla: kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi toimien. Mielestäni on perusteltua selvittää kaupunginhallituksen toimet menneellä tilikaudella.

Haluan myös korostaa tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen osoittamien epäkohtien osalta kaupunginhallituksen mahdollista vastuuta. Kun laki em. lisäksi asettaa yhdeksi kaupunginhallituksen tärkeimmistä tehtävistä ellei peräti tärkeimmäksi kaupungin taloudesta vastaamisen, mielestäni kaupunginhallituksen jäsenet ovat tässä asiassa tilivelvollisia.

On väärin yrittää syyllistää po. asiassa virkahenkilöitä. Halutessaan kaupunginhallituksen jäsenet olisivat voineet vaatia valmistelevilta virkahenkilöitä vaihtoehtoisia esityksiä ja lisäperusteluja ennen päätöksentekoa. Niin ikään kaupunginhallitus olisi voinut toimia avoimemmin ja tuoda asioita ajallaan tiedoksi ja päätettäväksi valtuustolle.

Edellä esitettyyn vedoten esitän ettei kaupunginhallitukselle myönnetä vastuuvapautta po. tilikaudelta. Tämä on mielestäni tärkeää myös kaupungin mahdollisten kasvuedellytysten realisoitumisen osalta, jos itse setvimme omin voimin tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esiin nostamat mahdolliset ongelmat. Kaupungin kehityksen ollessa nykyvaiheessa, on positiivisia mahdollisuuksiamme turha pilata negatiivisella julkisuudella, jonka väistämättä toisi asian selvitys kaupunkimme ulkopuolella. Uskon oman uutisvalikointiin erikoistuneen lehdistön kantavan tässä asiassa vastuunsa.

Siis esitän, ettei kaupunginhallitukselle myönnetä vastuuvapautta käsiteltävän tilikauden osalta!"

Kaupunginhallitus ei riittänyt, joten siihen lisättiin tilivelvolliset. Tällä esityksellä jäävättiin porukkaa niin, että Timo Järvisen esittämä valiokunta ryhtyy syynäämään tilivelvollisten tekemisiä. Valiokunnassa yhdistyy entisen menon siunaaminen ja tietämättömyys entisestä menosta eli käytänössä vastuuvapaus taidettiin myöntää viiveellä!.

Oluthalli sai takauksensa ja Tontonmäki siirrettiin tuonnemmaksi. Eli kärryt kulkee edelleen kohti rotkoa, mutta enemmän kolisten!

37 kommenttia:

 1. Oli Runola,Tuominen,Kallinen,Myllymäki,Jokinen.
  Kuka oli Yksi puuttuva jäsen muistatko java.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kysymästä ja käynneistä! Ei nimellä ole väliä, kun se on kaiken entisen menon siunaava demari!

  VastaaPoista
 3. Anteeksi! Järvinen on puutuva nimi, Kokoomuksen Järvinen!

  VastaaPoista
 4. Millä perusteella nuokin taas valiittiin ainoa vissiin joka tuntee kirjanpidon on järvinen no runolasta en tiedä.
  Veikkaan, että valituista ainakaan kolme ei ole edes lukennut tarkastulautakunnan raporttia.

  VastaaPoista
 5. Mitä tarkoittaa tilivelvolliset?

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommentista! Valitaan harkitsematta sopivia ei päteviä! Onhan aivan ahterista kuin yrittäisi lypsää viisi vuotta mahona ollutta lehmää!

  VastaaPoista
 7. Tilivelvolliset tarkoittaa, käsittäkseni johtavia ts. esitteleviä virkahenkilöitä ja hallituksen jäseniä, myös niitä varajäseniä, ketkä ovat edes kerran istuneet po. elimen kokouksessa.

  VastaaPoista
 8. Haverinen olis pitänyt valita ja perusuomalaisista arvonen.
  Tietysti tuominen on edunvalvoja varmaan jotenkin homma hanskas??

  VastaaPoista
 9. Komission vahvuus on kuusi, niinkö on. Kolme oikealta ja vasemmalta. Mistä tuo toimikunta sai päälukunsa? Onko siihen jokin pykälä mikä sen määräsi?

  VastaaPoista
 10. Kunhan innoissaan ja hädissään keksivät! Ensin ehdottivat neljää.

  VastaaPoista
 11. Ennustettavissa paljon porua vähän villoja veikkan , että mikään ei muutu.
  Tuo panimokin paljon jo haaskattu rahaa ja mittä päätöstä ei ollut.
  Todennäköisesti sama meno jatkuu.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommentista! Näinhän se on! Toiset hakkaa rahaa golfklubin clubtaloon toiset panimoon. Siinä meillä oikeiston ja vasemmiston ero. Tästä ei oikein voi tulla mitään. Mutta se ei ole uutta!

  VastaaPoista
 13. Olisiko jo aika katsoa sinne pelin takapuolelle mitä sieltä löytyykin.Tietysti ne samat tunarit jotka ovat tunaroineet jo 8 vuotta.

  VastaaPoista
 14. - Valtuuston PJ Antola manipuloi härskisti tuon valiokunnan jäsenmäärän ja vielä senkin, ettei sille valittu puheenjohtajaa valtuustossa, kukas sen nyt kutsuu koolle ?
  - Kun tässä asiassa voimasuhteet menivät 23 - 20, sama suhde jatkuu silloin kun valiokunta syksyllä tuo ehdotuksensa valtuustolle ( eli KH:n jäsenet ml. Wala ja Vahteran Helle ) ovat edelleen jäävejä ). Eli Kokoomus, Kepu, Persut, Java ja Haverinen ratkaisevat sen, mihin toimiin valtuusto päättää ryhtyä ......

  VastaaPoista
 15. Sillä lailla. Kun miettii, kuinka monta ristikuulustelua on edessä, kuka oli missäkin päätöksessä mukana ja ketä oli kaupungin palveluksessa minäkin ajanhetkenä ja kuka oli päätöksien aikana mitäkin mieltä, niin ennustan, että totuuskomission työ jatkuu pitkään. Kesällä ei tapahdu mitään.

  VastaaPoista
 16. Vastuussa on vain tilivelvölliset ja ne laissa lueteltu tarkasti keitä ovat. Ei se sen kummempaa.

  VastaaPoista
 17. Millaisessa vastuussa ellei pystytä osoittamaan törkeätä tai tuottamuksellista toimintaa?!?

  VastaaPoista
 18. Vastuussa niinkuin laki määrää.

  VastaaPoista
 19. Ja sanktiot on mitä kun poliiikot koittavat löytää kilpailijoistaan syyllisiä heh heh

  VastaaPoista
 20. Minun mielestäni lailliset tilintarkastajat, eivät ole politiikassa kilpalijoita.

  VastaaPoista
 21. Merja Halinen kirjoittaa nyt toduuden mukaiseti eilisestä kokouksesta.
  Onko linja muuttunut?????

  VastaaPoista
 22. Java miksi halusit pelastaa virkamiehet tulosvastuulta. Nehän sinua on vainonnu.

  VastaaPoista
 23. Javalta puuttuu poliittinen pelisilmä siksi ei ole valtuustossa. Nyt olisi ollut koston paikka.

  VastaaPoista
 24. Kiitos vilkkaista vierailuista ja viestinnästä! Kun katsotte valiokuntaan valittuja, hehän ovat, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, lähes tilivelvollisten edunvalvojia. Hirvittävä suunnittelu ja vääntö taidettiin tehdä ihan turhaan.

  Olen kritisoinut luottamushenkilöiden tekemisiä, kun olen nähnyt sen aiheelliseksi, kenenkään persoonaa vastaan minulla ei ole mitään. Mielestäni luottamushenkilöiden enemmistö pistää virkahenkilöt ruotuun tai pihalle, jos heidän työnsä ei tyydytä. Jos he saavat luottamushenkilöiden puuttumatta puuhastella touhujaan, on virkahenkilöitä turha pistää jälkikäteen mihinkään vastuuseen. Minusta sellainen on alhaista vastuun pakoilua.

  Pyrin ymmärtämään ihmisten mielenlaatua, heidän taipumuksiaan ja outouksiaan. Jos joku on toiminut minua kohtaan väärin, paraneeko asiat siitä entiselleen, jos vastaavasti kostan hänelle? Eikö siitä tule parempi olo, jos pystyy nielemään kostonhimonsa ja katkaisemaan orastavan kostonkierteen? Mitä isomman pahuuden tai vääryyden pystyy antamaan anteeksi, sitä parempi olo anteeksiantajalla.

  Politiikassa menestyminen on minulle yks´hailei. Jos käytännön tekoni ovat niin vähäiset, että kansa antaa minulle loparit niin silloin olen ansainnut ne! Ensinnäkään tämä ei ole kovinkaan hauskaa, vaikka joitakin hyviä tyyppejä olen oppinut tuntemaan. Toiseksi valtuutetut, keiden kanssa saa touhuta, eivät, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ole sellaisia ihmisiä keiden kanssa vapaaehtoisesti vapaa-ajalla viihdyn!

  VastaaPoista
 25. "Tekopyhyyttä ja vallan käyttöä

  - Pykälien taakse menemällä halutaan näyttää, kenellä on valtaa. Ja tämän takia niiden taakse mennään myös sellaisissa tilaisuuksissa, missä ei edellytettäisi niin tarkkaa sääntöjen noudattamista."

  VastaaPoista
 26. Olet sä Java raukka. Anteeksi sun olis pitäyt pyytää eikä jatkaa ihmisten vainoomista. Olet alhainen paska. Kuinka monen ihmisen elämän uran haluut tahrata.

  VastaaPoista
 27. Jos java on raukka mitä muut sitten mahtaakaan olla.Vois käsitykset muuttua monen kohdalla,kun tietäisitte mitä kulisseissa tapahtuu.
  Mikä mahtaa olla perättömän kirjeen lähettäjä ja virkamies joka antaa lehdistöön lausunnon ennen tutkimista mitä ne ovat( ikoneita vai)
  Politiikka on likaista peliä monen kohdalla siitä on tullut uskonto.

  VastaaPoista
 28. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olen esittänyt mitä esitin. Kuten totesin, minulla ei ole ketään vastaan mitään henkilökohtaista. Kaupunkia on hoidettu ahterilleen ja aivan kuten liikenne onnettomuudessa, meidänkin on löydettävä korvaaja tehdyille vahingoille. Se on kaupungin ja sen asukkaiden etu ja sen mukaan toimin.

  Pykälän siirtoa lukuun ottamatta, on syytä ymmärtää valtuuston puheenjohtajaa, sillä kokouksessa oli useita poikkeuksellisia tilanteita. Joskus teimme aloitteita, jotta kaupunkiorganisaatioon saataisiin lakimies. Muut olivat sitä mieltä, että pärjäämme ilman. Tässä yksi esimerkki puutteesta, toinen löytyy esim. panimohallin vuokrasopimuksesta.

  VastaaPoista
 29. Ajatelkaa hyvät lukijat millainen oli ensimmäinen vuorasopimus ja nyt sitä on korjattu, mutta vieläkin se on huono.
  Taas sama juttu hanketta oli valmisteltu jälleen kerran niin pitkälle, että valtuusto laitettiin seinää vasten.
  Millä helvetin oikeudella virkamiehet laittavat rahaa hankkeisiin etukäteen vaikka ei ole mitään päätöstä, että rahaa annetaan.
  Tiehanke tontonmäki ym,ym ja nyt viimeinen panimotakaus.
  Järvinen kyseli miksi osakepääoma on niin suuri ei siihenkään mitään oikein selvää vastausta tullut???
  Näyttää huonolta.
  Lehti kirjoittaa tänään, että tarkastuslautkunnan puheenjohtajan vika, että raportti on sellainen kuin on.( Kosken ja Kangaan henkilökemiat eivät kuulemma pelaa siinä on syy)

  VastaaPoista
 30. Missä lehdessä "luki" tänään tarkastuslautakunnan raportista? Täytyy mennä ostamaan se lehti. Tuollainen on melkoinen väite (jonkun vika) lehteen painettuna, koska lautakunta on lautakunta ja puheenjohtaja on siinä vain yksi jäsen !!!

  VastaaPoista
 31. Turunsanomat suora lainaus.
  Kari Koski sanoo Turun Sanomille, että uusimmat käänteet ovat yllättäviä ja ihmeellisiä.
  Kosken mukaan kyseessä lienevät henkilökemiat hänen ja viime valtuustokauden tarkastuslautakunnan puheenjohtajan väliillä.
  Elikä erimielisyydet johtuu vain henkilökemioista ei muusta kosken mukaan????
  Kuuluu kai tarkastuslautakuntaan muitakin kuin puhenjohtaja.

  VastaaPoista
 32. Mitä tarkastuslautakunnan puheenjohtaja sanoo jutussa.

  VastaaPoista
 33. En ole Turkkaria vielä lukenut mutta pari seikkaa tulisi ehkä muistaa: - Tarkastuslautakunnan havainnot perustuvat JHHT eli ammattitarkastajamme raportteihin ja sitten se, että lautakunta oli täysin YKSIMIELINEN huomioistaan - ne eivät ole siis minun eli T.Kankaan ikiomia aivoituksia .... ja sitten sekin, että nuo lautakunnan havainnot ovat TÄYTTÄ FAKTAA, jolloin K.Kosken tulee kumota ne kohta kohdalta - eikä itkeä lehdissä ajojahdista; minähän se nyt olen kiusaaja ja ajojahdin kohteena !

  VastaaPoista
 34. T.Kangas kirjoittaa: - Minulta ei ole mikään lehti eikä varsinkaan TS pyytänyt minkäänlaista kommenttia. - Kuvastaa hyvin TS- konsernin ( johon meidän ikioma puolueeton Plarimmekin kuuluu ) toimitusmoraalia ja eettisiä pelisääntöjä - eli niiden täydellistä puuttumista !

  VastaaPoista
 35. Tietysti voi kirjoittaa jos tosiaan Koski on näin sanonut, mutta kyllä ehdottomasti pitää olla vastapuolen näkemys ko.asiasta.
  Jotenkin tuntuu, kun sivullisena tätä politiikkaa seuraa, miten voi olla vaikeea joillekin henkilöille noudattaa perusarvoa rehellisyys.

  VastaaPoista
 36. No niin. Lehti selvisi. TS tänään 19.6.2013 ke s. 13. Tässä nyt alkaa olla näitä henkilökemiajuttuja ja väitteitä suuntaan ja toiseen. Jostain kumman syystä toinen osapuoli on aina sama. Pitäisikö jo ostaa jollekin peili? Mitä mieltä sinä Java olet?
  Ai niin.
  Lähdetäänpä vaikka purkutalkoisiin tästä ao. linkistä:

  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20122312-4.HTM

  JAa

  VastaaPoista
 37. Kiitos käynneistä ja viesteistä!Laitoin uuden alustuksen jatketaan siellä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!