tiistai 4. kesäkuuta 2013

NYT KAIVATAAN JO SYYLLISIÄ, LAHTINEN JA KONEKIVÄRI MENI KORKOJEN KANSSA!
 Kaksi ja puolimiljoonaa kaupunkilaisten euroja meni tähän. Tämän vuoksi kaupunkilaisille tärkeitä palveluita ajetaan alas. Pitääkö tämäkin hyväksyä kuittauksella: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA?

Ensinnäkin nyky tilanteesta pisteet hallitukselle ja kaupunginjohtajalle! Tontonmäen traaginen rahatilanne tuotiin julkisuteen ja valtuuston päätettäväksi. On hienoa ettei ongelmaa salattu, kuten entisen toimintakulttuuriin toimintakuvioon olisi kuulunut. Sopii myös pohtia, jos hallituksen puheenjohtajaksi olisi aikoinaan valittu median suosikki, tietäisimmekö Tontonmäen tilanteesta mitään? Nyt ongelma on esillä, joten se synnyttäköön ratkailumallien singahtelun.

Tontonmäkeen tarvitaan 850 000€! Tuskinpa tuo tarve on syntynyt tänään, eilen, viime viikolla tai kuukausi sitten. Tuskinpa tuon summan syntyminen on ollut ennustamattomissa eli edellinen hallitus varmaankin tiesi Tontonmäen tarpeet ja osasi sisällyttää sen kaupungin säästöpuitteisiin. Kyseinen summa on suurempi kuin esim. koko sivistyspalvelukeskukselle kaavailtu säästötarve, joten sopii kysyä miksi ja mihin meillä esim. opetuksesta säästetään?


Tontonmäen yhtiö on pyörinyt vuosia kaupunkilaisten riesana jo muutaman vuoden ja nyt tämän 850 000€ jälkeen lienee sopivaa epäillä, onko yhtiön johdossa riittävästi taitoa ja sitoutumista kaupungin ja sen asukkaiden edunvalvontaan? Olisikohan viimeinkin paikallaan vaihtaa toimimattoman yhtiön vetovastuu? Jokainen voi kuvitella sallittaisiinko tällaista toimintaa jossain yksityisessä yrityksessä ja mitkä olisivat nyky saldon seuraukset?Tontonmäki alkoi julmetulla hehkutuksella, jonka mukaan se oli varma ja välttämätön sijoitus kaupungillemme. Kun katsomme Tontonmäen surullista syntyä, sen murheellista ehostusta ja pikku hiljaa rapistumiseksi kääntyvää olotilaa, on ehkä oikeutettua udella: KUKA ON TÄSTÄ  VASTUUSSA, ESITTELIJÄ VAI PÄÄTTÄJÄT? Rakennelma kustantantaa kaupungille vähintään 2,5 miljoonaa euroa eli vuotuisen veroäyrin verran. Eikö tuolla summalla olisi kaupungin tässä tilanteessa jotain muutakin käyttöä? Tontonmäki valmisteluineen ja välivaiheineen on pengottava juuriaan myöden, tätä ei voi enää kuitata perinteisellä lausahduksella: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, KUKA VANHOJA MUISTAA - KATSOTAAN ETEENPÄIN! Kun katsomme rehellisesti eteenpäin, näemme Tontonmäen ja muiden haihatteluiden maksut, joten koko elinkeinopaletti on hoonattava rehellisin voimin.

Lahtinen voi uhrata itsensä ja menettää mukanaan konekivärin, silloin jäämme kaipaamaan Lahtista ja konekivääriä, emmekä kaipaa syyllisiä. Mutta kun lahtiset ja konekivärit alkavat hävitä kuin liukuhihnalta, on pakko etsiä kaiken aiheuttajaa eli syyllistä. Mielestäni nyt viimeistään olemme saavuttaneet tämän pisteen - on pakko etsiä syyllistä ja estää katastrofimme kasvaminen hallisemattomaksi!

Samalla tulee mieleen sellainenkin seikka: Miksei Tontonmäen myymiseksi ole tehty juuri mitään, sillä käypiä ehdotuksia on esitetty aina valtuustoaloitteita myöden? Käsittääkseni turkulainen mainostoimisto on saanut vuosia markkinoida Tontonmäkeä saamatta yhtään taloa kaupaksi. Mikähän on tuon mainostoimiston osuus tarvittavasta 850 000€? Oli miten oli Tontonmäki nimi kuvaa hyvin suunnittelijoitaan ja rakentamisen siunaajiaan. Tonto on espanjaa ja tarkoittaa tyhmää!

23 kommenttia:

 1. Onpa hienoa että meillä on punaisia tupia ja jopa tyhjillään. Hatutus sen kun kasvaa!!!!!

  VastaaPoista
 2. On jo punanentupa, perunamaa vain puuttuu siihenkö se 850.000€ tarvitaan?

  VastaaPoista
 3. Älä Java anna Tontonmäkeen enää centtiäkää. Sinuun luotetaan. Forss hyväsyi tämän jo hallituksessa. Oikea porvareiden porvari

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailuista ja viestityksestä! Jos se olisi ollut minusta kiinni koko Tontonmäki tuollaisenaan olisi jäänyt rakentamatta- Ilman varmaa perustelua ei Tontonmäkeen pidä lyödä killinkiäkään kiinni. Minulle varman selityksen täytyy tulla myös USKOTTAVALTA TAHOLTA!

  VastaaPoista
 5. Onkohan tuo Tontonmäen taistelu jos äänestäjille valjennut ? Joko lämpökaivojen mahdollisuus on kiinteistöillä tutkittu? Suoralla sähkölämmityksellä niihin ei muuta kukaan...
  Melkoinen vedätys Finndomolta ja siltä jumalaiselta esittelijältä. Ei tästä oikein voi luottamusmiehiäkään syyttää, nehän menivät viime kaudella kaupunginjohtajan perässä vaikka minkä hankkeen takuumiehiksi. Elleivät olleet myötämielisiä, syytetttiin kiusaamisesta Tosin 10 valtuutettua ei ollut hankkeen rahoituksen takana.
  Olisi hyvä julkaista näiden (10) nimet aina silloin tällöin. Taitaa muutama olla jo valtuustosta tipahtanut.

  VastaaPoista
 6. Enemistö antaa rahaa

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuista ja viesteistä sekä Jormalle: Tervetuloa foorumille. Koko Tontonmäki kuvio on jo alusta alkaen niin älytön, ettei sen hyväksymistä voi puolustella päättäjienkään osalta. Mistä rahat, kun sitä ei ole edes kuntalaisten välttämättömiin tarpeisiin?

  VastaaPoista
 8. Hiivin tästä taas maille, mutta juuri näin Java: Mistä rahat tosiaan...? Sampo takoi Pyhämaalle todellisen "Sammon" - antisammon, joka toimii kuin "käsitelty" raha-automaatti.
  Demarit ovat kuitenkin sanoneet, että maahanmuuttajat ovat mahdollisuus ja rikkaus. Ja samassa veneessä tässä ollaan---ei näitä humanidäärisistä syistä maahan otettuja ainakaan ole maasta karkoittamaan ryhdytty. Ainakin Pyhämaan Pientalot saisivat kolme vuotta valtiolta vuokratuloja. Vai oletteko te siellä päin ennakkoluuloisia? Entäs ne tuhannet työpaikat...?

  VastaaPoista
 9. Älkäs nyt. Ugin sanomien mukaan Tontonmäen talot on melkein myyty!!)! Lue tänään lehden artikkeli.

  VastaaPoista
 10. <Sillä verukkeella enemistö päättää antaa rahaa.
  Ja valtuutetille kerrotaan, että on salaista tietoa tässä vaiheessa.
  Suut kiinni ja rahat tänne.

  VastaaPoista
 11. Virkamiehet valehtelee ihan mitä vaan, että Tontonmäkeen saadaan rahaa ja päästään muutama vuosi eteenpäin.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kämistilastanne ja viesteistä! Täytyy tulla nimiä, päivämääriä, yhteystietoja ja vastaus kaikkiin kysymyksiin, muuten en usko rahaa heltiävän. Esittelyn aikaisempi luotettavuus on niin alhainen, että uskon enemmistön nyt vaativan faktoja!

  VastaaPoista
 13. Minä en taas usko vaatimuksiin raha hyväksytään.

  VastaaPoista
 14. KIITOS KÄYMISISTÄ JA VIESTISTÄSI! Saattaahan siinä noinkin käydä, mutta se on jo vapaaehtoista lankulle kävelyä tai totaalista ymmärtämättömyyttä.

  VastaaPoista
 15. http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132327-6.HTM

  Hyviä merellisiä festejä niin kun vaan!
  JAa

  jk. tasan neljä vuotta sitten tilanne oli tämä:

  http://pohtiva.vuodatus.net/lue/2009/06/pyhamaan-tontonmaelle-rakentamaan

  VastaaPoista
 16. Kiitos vierailuistanne ja Juhalle viestistä! Kannaatta todellakin käydä Juha Aaltosen blogissa lukemassa historian soljuntaa ja sitä kuinka hurmahenkinen ja utopiohin nojannut valmistelu on johtanut nykyiseen talodelliseen katastrofiin. Kun vielä pistäydytte Raken ja Harton blogeissa, selviää kuvion arkkitehdit ja järjen valoa tarjonneet!

  VastaaPoista
 17. Jos minä myyn jotain, saan siitä rahaa.Tuntuu ihmeelliseltä että myydessä Tontonmäkeä tarvitaan vielä 850 000 € rahaa. Sehän tarkoittaa yli satatonnia per asunto. Sitten hallitus meinaa saada säästöjä henkilöstöstä. Aika valopäitä koko sakki.

  VastaaPoista
 18. Kiitos vierailuista ja viestistäsi! Kun pallo on karannut pyörimään, ei sitä hevin pysäytetä. Kun pölvästi peittelee munaustaan, tulee sille hintaa ja munaus jää se peittelemättä. Mutta olisikohan tähän jokin muukin ratkaisu?

  VastaaPoista
 19. Hei! Veljet ja Siskot.
  Kyllä teitä on pissitetty jo pitkään ONTONMÄEN talojen takia.Vieläkö löytyy €kuja kaupungin piirunginlaatikon salaisesta lokerosta?
  Vaan veikö omankylän poju avaimen ja €kut mennessään.

  VastaaPoista
 20. Muistakaa tie maksaa 800000 ja tonttu 80000 on menny 1,6 miljoonaa

  VastaaPoista
 21. Kiitos käymisistä ja viesteistä! Enpähän usko, että Tontonmäkeen pistetään tuota 850 000€. Syys on se, ettei se kertakaikkiaan ole toimintaa kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi!

  VastaaPoista
 22. Hei java otas niittyluodosta mallia ja ota valokuva jussilasta ja jussila julkaisee valokuvan ugin sanomissa merihistoriallisessa merkeissä

  VastaaPoista
 23. Anna Java olla. Heität helmiä sijoille. Eivät he ymmärrä. Pääset itse helpommalla, jos annat näiden jatkaa sotkujensa parissa. Tyhmissä tieto herättää vihaa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!