lauantai 28. syyskuuta 2024

TAAS OPPIRAHAA - NYT 25 MILJOONAA €UROA


Jossain vaiheessa sopisi tarkastella sen organisaation toimivuutta, jonka tarkoitusperiin kuuluu tuottaa kaupunkilaisille elämisenpuitteitta sekä palveluita plus vapaa-aikaa unohtamatta. Nyt kuin salama kirkkaalta taivaalta rävähti esitys 25 miljoonan euron korjauskustannuksista Mörneen. Nykytilanteeseen johtaa päätösten ketju, jossa keskeisessä roolissa huseeraavat luottamushenkilöt. Olisiko päättäjien pitänyt vaatia päivitystä ja siihen nojaavaa, pitävää tietoa, kaupunkiorganisaation po. sektorista vastaavalta taholta, jotta 25 miljoonan euron yllätykseltä olisi säästytty? Vai onko sillä mitään väliä, miten kaupunkilaisten omaisuus ajautui miljoonien korjausta vaativaan rappiotilaan, kun se on korjattava kuitenkin? Saas nähdä kuinka Mörnen syntyneeseen tilanteeseen suhtaudutaan - todetaanko vaan, että virkakuntanne teki parhaansa, joten täytyy maksaa!


Muutaman kuukauden sisällä kaupunkilaisia hellitään Suomen kalleimmalla tekonurmella ja tiedosta 25 miljoonan euron korjaustarpeesta hallintokeskukseen. Väkisinkin tunkee mieleen ajatus voisiko kaupunkiorganisaatio helliä kaupunkilaisia paremmin tai ainakin edullisemmin? Siunaavatko päättäjämme ikuista oppirahojen maksua valmistelijoille, ketkä hakevat koko ajan töitä muualta eli eivät viihdy ohjastamassaan työyhteisössä tai tuntevat onnistuvansa muualla paremmin? Mielen syövereistä kumpuaa sellainenkin pohdinta, josko joku toinen tai toiset olisivat pitäneet kaupunkilaisten omaisuudesta parempaa huolta kuin nykyiset etätyöntekijät? Tätä ei tietenkään sovi esittää instanssissa, joka on ensisijaisessa luottamussuhteessa muihin saman elimen jäseniin ja mm. valmistelijoita kohtaan. Kunhan ainoastaan tässä itsekseni aprikoin, Uudenkaupungin tulevaisuutta kaupunkina, jonka asukasluvun määrästä kymmenen prosenttia työskentelee kaupunkiorganisaation palveluksessa - osa heistä ei tietenkään asu täällä vaan vero kikkailee asumalla turvallisen ja tulevaisuudessa alhaisen verotuksen kunnassa.

119 kommenttia:

  1. No esittikö kaupunginhallituksen enemmistö säästötoimia kaupunginhenkilöstöön kohdistuen ja vaatiko sama enemmistö selkeitä laskelmia kaupungin isojen rakennusten korjaustarpeista esimerkiksi viime syksynä kun kaupungissa näennäisesti haettiin talouden säästötoimia?
    Missä ne ovat luettavissa?

    VastaaPoista
  2. Hallitushan tekee valtuustolle päätösesitykset. Muistetaan tämä koko ajan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nykyinen hallitus ei ole juuri puuttunut po. esityksiin. Esim. kaikki rantoihin ja pääkatuun uponneet miljoonat eurot siunattiin niin selkeällä enemmistöllä, että on ajan haaskausta yrittää vaikuttaa puheenjohtajiston ja sitä kautta enemmistön ennalta sopimiin kuluihin - kaikkea kivaa pitää tulla. Jos jossain asiassa on ollut edes vähän toivoa muutoksesta, juntataan se valmistelijan toistoilla läpi kuin Kalannin pyöräkatokset, jotka eivät edes jää Kalantiin. Hallituksessa vaihtoehtojen esittäminen on äärettömän turhauttavaa ajanhukkaa - junttajat vie ja kaupunkilaiset maksaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Demokratiassa enemmistö päättää. Kaupunkilaisten voi suuremmalta osin olettaa olevan tyytyväisiä tehtyihin päätöksiin, koska vastustus on ollut hyvin vähäistä suhteessa kaupungin asukaslukuun. Niin pitkään kun valittajia on näin vähän, niin viranhaltijoiden voi katsoa tekevän hyvää työtä.

      Poista
    2. Voi olla että tulevaisuudessa, ei ehkä edes kaukana, meillä on ihan oma "Ukikapina" sulkemassa teitä ja varjäämässä rakennuksia. Ollaanko menossa ns. "huutoäänestyksiin" ?

      Poista
    3. 2026 viimeistään se alkaa jossain määrin.

      Poista
  4. Tuolla rahalla 25 miljoonaa tekee tarvittavan rakennuksen esim Eskoholvin tontille ja on aivan keskustassa kaikkien ulottuvilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä hinnalla saa 100 "omatkotitaloa" "Hallintokampukselle". Vanha tk sopii hyvin virastotaloksi. Mörne myyntiin. Oliko Mörnen investointiehdotus sittenkin vain vitsi ?

      Poista
    2. Kuka ostaisi tämän ja tulevan maailman tilanteen vallitessa Mörnen, joka on suojeltu rakennus ja kohta 100 vuotta vanha?

      Poista
    3. Mörnen suojelu ei velvoita mitään eli sen voi vaan antaa olla.

      Poista
    4. No miksei kaupunki sitten muuta tiloista pois?

      Poista
  5. Kaikki muuttuu paremmaksi kun saadaan lähijuna. 13000€ konsultille joka saa kannattamattoman kannattavaksi .

    VastaaPoista
  6. Kaikki ei muutu paremmaksi. 13000 euron konsultointiosuuden maksu on tavanomaista etukäteen tehtävää selvittelytyötä. Sitä vastaavaa selvittelyä tehdään joka vuosi kaupungin vanhoihin rakennuksiin. Tuskin oli esimerkiksi Mörnen suunnitelmat saatu ihan pikkurahalla.

    VastaaPoista
  7. Kaupunkilaiset tyytyväisiä? Keskusta on tyhjä ja asukkaat muuttavat täältä pois. Ei tyytyväinen noin toimi.

    VastaaPoista
  8. Juuri näin. Ensimmäiseksi asiakkaat osoittavat mielipiteensä jaloillaan. Eli he eivät astu liikkeen tai toimijan tiloihin enää jaloillaan.
    Kapinointia on ollut jo yli 30 vuotta. Väki on vähentynyt.
    Korreloikaa tämä asia niiden päättäjien kanssa, ketkä ovat olleet tekemässä päätöksiä kaupunkilaisten "eduksi" vuosikymmeniä putkeen.

    VastaaPoista
  9. 25 miljoonan huolimattomuusvirhe ja joku väittää kaupunkilaisten enemmistön olevan tyytyväisiä siihen. Voiko olla paksumpaa valheessa elämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HEI ! JÄÄHÄN MEILLE ARVOTTOMAT RAKENNUKSET jos meitä on 25 vuoden päästä enää reilut 12000 asukasta.

      Poista
  10. Miksi hallitus antaa kaiken jatkua? 🇬🇧 Vaaleissa oikeisto lupasi ihan muuta.

    VastaaPoista
  11. Ugin kaupunginhallituksen pöytä 2024-2025

    Löfstedt Raimo puheenjohtaja kok

    Koski Kari 1. vpj sdp

    Virtanen Veli-Matti 2. vpj kesk

    Grönlund Li jäsen vas

    Jääskeläinen Johanna jäsen ps

    Kontu Laura jäsen kok

    Koski Merja jäsen sdp

    Nikula Seppo jäsen kok

    Runola Birgitta jäsen kesk

    Sjölund Janne jäsen sdp

    Valkonen Jari jäsen ps

    Kontu Mauri kvalt pj kesk

    Reijonsaari-Korsman Jaana kvalt 1. vpj sdp

    Virtanen Lasse kvalt 2. vpj kesk

    VastaaPoista
  12. Etuovi.com palvelu näyttää näin

    Asuntojen hinnat alueella Uusikaupunki
    Neliöhinta
    1118 €/m²

    Millä logiikkalla lähes 100 vuotta vanha Mörnen virastotalo kannattaisi korjata yli kolminkertaisella neliöhinnalla mitä kaupungin asuntojen keskimääräiset neliöhinnat ovat etuovipalvelun mukaan?

    Tai miksi parempikuntoisia rakennuksia remonttikustannusarvioiden mukaan on päätetty kaupupungissa purkaa? Esimerkkejä on vanha terveyskeskus ja Pohitullin koulu.
    Onko näissä tehdyissä päätöksissä ja esityksissä jokin järki vai tunne mukana?
    En taida vastausta mutta kysyn kuitenkin.

    VastaaPoista
  13. Eiköhän kj laita Mörnen korjausrahat takaisin kaup.hallitukselle kun saa palautetta alaisiltaan?!

    VastaaPoista
  14. Jos äänestysprosentti alkaa viidellä, suurin puolue on nukkuvien puolue ja demokratia ei toimi.

    VastaaPoista
  15. Miksi äänestää, kun mikään ei muutu?

    VastaaPoista
  16. Ellei äänestä niin aina samat jatkaa. Mitäs järkeä siinä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listoille valitaan tyypit, jotka eivät uhkaa valtaa päässeiden asemaa. Mikään ei muutu äänestämällä.

      Poista
    2. Paitsi jos äänestää perussuomalaisia.

      Poista
    3. Persut tekisi samoin kuin prouki. Vaaankieliasema murenisi hetkessä. Eli mikään ei muuttuisi.

      Poista
    4. Persut on Java ja Juha. Muista ei kuulu eikä muita näy. Jos Java ja Juha jää pois, persut on alta pron.

      Poista
    5. Käytännössä on kolme puoluetta, jotka vaikuttavat. Kuten on huomattu niin niistä kahden yhteistyö hallitsee ja lisäksi kolmas myötäilee tarvittaessa. Muilla ei ole käytännön vaikutusta päätöksentekoon vaikka niiden jäsen olisi missä lautakunnassa tahansa ja vaikka missä roolissa. Pieni on aina pieni.

      Poista
  17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kuten joskus on tullut todettua, ajan saatossa pakkaa käymään niin, että ihmiset pilaavat hienot kuviot ja systeemit. Tuskinpa kukaan suomalaisen demokratian alun säännöt luonut päättäjä kuvitteli 1900-luvun alussa, että lopulta ammattipoliitikot puolueineen kaappaavat maassaamme vallan itselleen. Vaalit lähestyvät, vieläkö niihin mennään tase ja juna edellä?

    VastaaPoista
  18. Kiitos käynneistä ja asiallisista kommenteista! Aina olisi voinut toimia paremmin, kun tuli toimittua, siitä ei pääse mihinkään. Huomiokaa kuitenkin se, että persujen ryhmä on lähes täynnä ensikertalaisia. Silti esim. Mikko Saari on toiminut näkyvästi kaupunkilaisten edun puolustajana niin varavaltuutettuna kuin tarkastuslautakunnan jäsenenä. Kun katsotte tulevan vuoden kaavailuja ja opetuspuolta, noudattaa se Saaren tekemää valtuustoaloitetta esittämällä lisää resursseja opetukseen. Petri Marttilan sooli teklassa on ollut merkittävä, samoin Sami Virtasen hallituksessa. Johanna on hoitanut leiviskänsä tyylikkäästi maakuntavaltuustossa. Muita luottamushenkilöitämme väheksymättä totean, että kuteen valtuustopaikkaan nähden persut ovat toimineet jokseenkin tyydyttävästi. Jos päätöksenteossa olisi noudatettu persujen yksimielistä linjaa, olisi taloutemme huomattavasti paremmalla tolalla. Mikäli persut pääsevät tulevien kuntavaalien jälkeen riittävän vahvaan asemaan, Uudellakaupungilla on vielä toivoa paremmasta. Tarvitsemme uutta arviointia yhteistyökumppaneista ja uskomme löytävämme sellaisia luotettavia yhteistyökumppaneita, joiden jäsenet keskittyvät oman vallan hamuamisen sijaan kaupunkilaisten etujen kehittämiseen plus takaamiseen

    VastaaPoista
  19. Titteli "KAUPUNKILAISTEN etujen puolustaja" on sellainen, josta erikoisen moni valtuutettu ja ryhmä kokee tunnistavansa itsensä.
    Jos valtuutettu on jatkuvasti paskaa niskaansa saava ja laajasti ärsytystä aiheuttava persoona, niin voiko silloin tituleerata itsenään kaupunkilaisten etujen puolustajaksi? Vai olisiko rehellistä myöntää, että on lähinnä omien arvojensa ja lähipiirinsä etujen puolustaja?
    Pitää saada hieman laajempaa tunnistustusta, ääniä ja arvostusta ajatuksilleen ennen kuin voi pukeutua sankarin viittaan.

    VastaaPoista
  20. Edustajia on nyt 43. Kuinka monen mielipiteitä olet kuullut?

    VastaaPoista
  21. Lautakunnissa, hallituksessa ja valtuustossa tulee hyvin esille äänestyksissä ko valtuuttettujen miten toimivat asukkaiden hyväksi. Mielipiteillä ei asiat muutu vain päätöksillä.

    VastaaPoista
  22. Asukkaiden hyväksi on tehty Wintteri, kivinen kävelykatu ja tekonurmi. Näistä saa "nautia" poikkeuksellisen suuri ja kiihtyvästi kasvava eläkeläisten joukko.
    Elokuussa kaupungissa oli verottajan mukaan 6173 palkansaajaa, 5644 eläkkeensaajaa ja 1101 työttömyysetuuden saajaa.
    Tästä saamme kiittää asukkaiden parhaaksi toimivia valtuutetuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka eläkeläisten osuus on tällä hetkellä suhteellisen suuri, niin ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi vielä päätöksillä ohjata kaupungin muuttumista Suomen suurimmaksi vanhainkodiksi. Työikäisellä, modernissa maailmassa elävällä ihmisellä on vähän kovemmat toiveet kotikaupungin palveluiden suhteen kuin elämänsä ehtoopuolella olevalla eläkeläisellä.

      Poista
    2. Eläkeläisiä ja työttömyysturvansaajia on enemmän kuin palkansaajia. Eläkeläiset eivät tarvitse koulutus/varhaiskasvatuspalveluja eikä kaikenmaailman skeittipuistoja tai vastaavia. Selvää on että työikäiset ja lapset tarvitsevat erilaisia palveluja elämänsä aikana. Myös aikanaan eläkkeelle siirryttyään.

      Eläkeläiset harvemmin muuttavat paikkakunnalta eivät ainakaan työn perässä mutta moni eläkeläinen voi muuttaa kaupunkiin jos tarjolla on heille sopivia palveluja joita paikkakunnalta löytyy ja elämisen kustannukset ovat edullisia.

      Monikohan täällä koulunsa käynyt palaa opiskelujensa jälkeen tänne töihin tai maksaa veronsa U:gille ? Tuskin Uusikaupunkikaan voi jatkossa olla "kasvatuslaitos" eli koulujen jälkeen nuoret muuttavat kaupungista pois, usein palaamatta.

      Poista
    3. Nuorten haluun asua Uudessakaupungissa voi päätöksillä ja ennen kaikkea OMILLA SANAVALINNOILLA vaikuttaa. Jos väkisin luo kaupungille brändiä eläkeläisten ja työttömien saattohoitolaitoksena, niin silloin tulee työntäneeksi jatkuvasti niitä toivottuja asukkaita pois.

      Ei aina tarvitse ajaa sitä asiaa minkä uskoo tapahtuvan, vaan sen minkä toivoo tapahtuvan.

      Poista
    4. Usko, toivo ja todellisuus. Todellisuus voittaa aina. Ellei heti niin hetken päästä.
      Tämä niiden sukupolvien kannattaa muistaa, joille kännykkä ja tietokone lykättiin leluiksi vuosituhannen vaihteessa.
      Elämän arkea ei pyöritetä tiktok-videoilla ja emoijeilla.
      Vain päätökset ratkaisevat. Nämä paikkakunnalla tehdyt poliittiset päätökset lankeavat kokonausuudessaan maksuun seuraavasta tilivuodesta alkaen.
      Kannattaa siis opiskella, mitä tarkoittaa velka ja sen määrä omassa lompakossa. Kun velkaa on kunnalla liikaa, niin siitä nauttii tai kärsii ihan kaikki.

      Poista
    5. Nämä työttömyysturvan varassa olevat tulevat kalliiksi kaupungille kohta. Ei vieläkään suunnitelmia miten ohjataan eläkkeelle ne ketkä eivät ole enää oikeasti työkykyisiä

      Poista
  23. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pöytäkirjoista löytyy totuus ja eikö opetuksen laadun patrantamisesta tehty aloite ole kaupunkilaisten etujen parantamista ja puolustamista - kuinka moni valtuutettu on tehdyt vastaavan eikä vain katsonut opetusongelmien kasvua? Somekeskusteluissa faktojen selittely, pyörittely ja etenkin vähättely, niiden esittäjien dissaus ja ongelman ratkaisemiseksi tähtäävien keskustelujen kääntäminen väärille urille ei tee muuta kuin nolaa koko kaupungin. On selvä, että keskustelua tarvitaan, mutta kuten totesin, totuus siitä, kuka yrittää todellakin toimia kaupunkilaisten etujen turvaamiseksi, löytyy pöytäkirjoista. Murheellista on se ettei mediamme toimi toimituksen osalta ammattimaisesti, kunnianhimoisesti saati edes välttävän tasapuolisesti, vaan heillä on etulyöntiasema, ketkä kykenevät suoltamaan luettavaa tekstiä. Kun tähän lisätään somessa kupliva avauksia tekevien jopa henkilöön menevä mollaus toisten luottamushenkilöiden osalta, ei ihme , jos tämä kaupuingin kehitys tahtia voi luonnehtia ontumiseksi ja sen kehityksen suuntaa negatiiviseksi.

    Menneenä vuonna Mikko Saaren aloitteen sisältämät asiat esitetään nyt toteutettaviksi. Mielestäni on kaikkien kannalta hyvä asia, kun panostamme lapsiin ja nuoriin perinteisen selittelyn sijaan. Otetaanpa toinen persun tekemä aloite, jolla oli vaikutusta: Esa Aaltonen nosti leirintäalueen rappiotilan esille aloitteessaan ja vaati toimia ongelman oikaisemiseksi. Katsokaapa nyt miltä leirintä alue näyttää ja minkälainen ihmisvilinä sinne on saapunut. Kiitos käytännön toimista kuuluu Tapio Pääkölle, mutta olisiko mitään tapahtunut ja Pääkkö saanut toteuttaa suunnitelmiaan ilman persu-Esan aloitetta ja leirintäalueemme olisi yhä nukkavieru ja luontaantyötävän oloinen? Jos meillä hehkutetaan turistien tuoneen kaupunkiin 16 miljoonaa euroa, niin miten olisi pieni provisio tuosta summasta Esalle - olisiko kymmenen prosenttia kohtuullinen summa ja miten palkitseminen vaikuttaisi muihin luottamushenkilöihin, alkaisiko toimivia kehitysaloitteita somedissauksen sijaan tulla enemmänkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä kirjoitat aloitteet ja muut lukee niitä. Näin oli, kun istuin itse valtuustossa. Sinä istuit kokousta ennen persujen kanssa kahvipöydässä, kädessä nippu alotteita, kysyit muilta kuka haluaa lukee minkäkin. Onko tyyli vielä sama.

      Poista
    2. Kyllä ne aloitteet ihan itse tehdään

      Poista
    3. Kuinka monta aloitetta nipussa oli. En ole kyllä huomannut että perussuomalaisilta tulee nipussa aloitteita?

      Poista
  24. Hyvä kun joku tekee alotteita

    VastaaPoista
  25. Hyvä kun joku tekee alotteita

    VastaaPoista
  26. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kaikki Uudenkaupungin persut kykenevät ajattelemaan, toimimaan itsenäisesti sekä tekemään päätöksiä vailla ohjausta. Tulosvastuullista kehittämistä meillä kaivataan ja yhden sen peruspilareista tulisi olla pitkäjänteisyys ja toisen houkutteleva ulospäinsuuntautuminen. Asioiden hoidosta ei tule mitään, jos yht'äkkiä pompsahtelee esiin mitä mystisimiä kuluja: narettavasta pyörakatoksesta Suomen kalleimpaan tekonurmeen ja kulisseissa kasvavaan junahössötykseen. Nykyinen toiminta on täysin vastuutonta, kun toisaalla jätetään kasvu/kehitysmahdollisuudet käyttämättä, yhtäällä rahaa hassataan jokseenkin kohtuuttoman hintaisiin joutavuuksiin ja kolmanneksi päättäjien enemmistö ei vähääkään puutu ahdinkoa valmistelleen kaupunkiorganisaation kokoon tai kookoonpanoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä konkreettisia kasvu-ja kehitysmahdollisuuksia Uusikaupunki on jättänyt käyttämättä?

      Poista
    2. Kaikki vai tuleeko mieleen jokin käytetty mahdollisuus ?

      Poista
    3. Väkipako kaupungista osoittaa karkean epäonnistumisen laajalla rintamalla.

      Poista
  27. Kyllä ja nyt hakataan rahaa lähijunaan 13000€ konsultille. Eikö nyt ymmärretä, kaikki entiset asemat yksityisessä omistuksessa, rata vaatii korjausta. Linja-auto-liikenne juuri kannattaa , ely-keskuksen tuella. 30% matkustajista siirtyy junaan päivässä on noin 30 henkilöä vähän kasvua eli 35. Junan tarkoitus kulkea tunnin välein, matkustajia alle kymmenen / juna.

    VastaaPoista
  28. Hetkinen!
    Henkilöjunakortti on vielä käyttämättä.
    Kysymyksiä tähän liittyen.
    Mihin linja-autolla matkustavat tarvitsevat linja-autoaseman esimerkiksi Ugissa, Lokalahdella, Vinkkilässä, Mynämäellä, Maskussa, Raisiossa tai Turussa?
    Itse en ole tarvinnut vielä kertaakaan. Eihän niitä edes ole.
    Ei niitä siis tarvitse junalla matkustaessakaan!

    Korjataanko teitä? Kai sentään korjataan. Eli myös rautateitä korjataan. Tietenkin.
    Joten juna tulee enemmistön päättäjistä niin halutessa. Tällä kuljetaan. Kai ymmärrät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. U:gissa tehdään "kahjoja" päätöksiä valtuuston salaisessa kokouksessa ja yksimielisesti. Henkilöjuna on kuolleena syntynyt ajatus talouden nykytilanteessa ja ennusteissa paitsi jos junaliikenne ei vaadi kaupungin rahallista tukea eli liiketoiminta kannattaa aina matkustustajilta saaduilla tuloilla kaikilta osin.

      Lähijuna voisi olla yksi vaaliteema seuraaviin kuntavaaleihin. Äänestäisinkö ehdokasta jos tiedän hänen kannattavan lähijunaliikennettä ?

      Poista
    2. Kyllähän kaikenlaisilla Pessimisti-Perteillä omat äänestäjänsä on taas seuraavissakin vaaleissa, mutta ei mitenkään siinä määrin, että heillä mitään suurempaa vaikutusvaltaa olisi tehtäviin päätöksiin. Kaiken vastustaminen ilman parempien vaihtoehtojen esittämistä on paskaa ja mielikuvituksetonta politiikan tekemistä. Kyllä kansa tietää.

      Poista
    3. Parempien vaihtoehtojen lyttääminen ilman parempia perusteluja on vienyt uskon demokratiaan. Onko Ukissa Suomen alhaisin äänestysprosentti.

      Poista
    4. Voiko yksityisiltä pihoilta nousta linja-autoon tai junaan. Ymmärtkö 23.59. Turusta lähtee kymmeniä linja-autoja erisuuntiin, tuskinpa niistäkään yksikään yksityisen omistavalta omakotitalon pihasta.

      Poista
  29. Teiden päässä oleva kaupunki lähtisi torppaamaan ympäristöystävällisimmän joukkoliikennevälineen tuloa kaupunkiin? Onkin muuten pahuksen "järkevää" politikointia ellei ole mitään kilpailevaa ehdotusta tarjota tilalle!
    Jos kaupungilla on varaa rakentaa "palatsi" keskelle kylää kukkulan päällejonne halutaan suuret päivittäiset ihmismäärät niin olisihan se enemmän kuin typerää jättää junakortti katsomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä katsomista junakortissa on muutaman kymmenen ihmisen takia kun ei kannata. Turhaa rahan haaskausta, siinä nähdään kun ei ole mitään vastuuta rahankäytöstä, yhyeisiä rahoja voi tuhlata.

      Poista
    2. Hei sinä JunaRiitikko.
      Mistä tiedetään, ettei juna kannata? Onko jostain jo luettavissa tämä tieto?

      Poista
    3. Erittäin ensiasteisen huhun mukaan Uuteenkaupunkiin on pamahtamassa lähitulevaisuudessa merkittävä, valtakunnallisen tason positiivinen talousuutinen. Ei siitä sen enempää, mutta toteutuessaan se saattaa tukkia turvat junakriitikoilta ja muilta epäilijöitä.

      Poista
    4. 9.43 sen pystyy sanomaan ilman mitää selvitystä. Kun vrt linja-auton matkustaja määriin.

      Poista
    5. Aivan niin. Niinhän ne asiat menevät eteenpäin eli luulemalla jotain tai vänkäämällä jotain.
      Juna kulkee radallaan ja bussit vähän eri reittejä. Ja erityisesti ymmärtämällä se tosiasia, että ne molemmat tukevat toinen toisiaan ja etenkin kun jatkuvasti kasvava väestönosa vanhenee ulos oman käytöstä ja kun se auton pito alkaa maksaa niin paljon, että yhä harvemmalla on varaa pitää omaa autoa.

      Poista
    6. Kyllä bussitkin kulkee sähköllä siinä kuin henkilöautotkin.

      Poista
  30. Eikö matkailutoimiston pitänyt muuttaa kaupungintalolle eikä keskikaupungille vuokratiloihin? Missä tälläinen päätös mahdettu tehdä niin tietääkö tästä kaupunginhallituksen jäsen Java Valkonen?

    VastaaPoista
  31. 10.17, matkailutoimisto ei ole kirjastossa.

    VastaaPoista
  32. Millä laskutoimituksella ei saa tätä väestömäärää henkilöjunaliikenteelle kannattavaksi.

    VastaaPoista
  33. Missä se laskutoimitus on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen selvityksen saa pyytämällä. Saa samalla muutkin selvitykset raideliikenteestä uki turku välillä. Onko ps ainoa ketä ne on pyytänyt?

      Poista
  34. Ei tarvita laskutoimitusta kun tietää ilman sitäkin ei kannata. Koska matkustajien määrä on vähäinen.

    VastaaPoista
  35. Kysyn lähijunan kannattajilta millä määrällä kannattaa? Näyttäkää laskelma.

    VastaaPoista
  36. Onko Suomessa yvtään joukkoliikennemuotoa, mikä kannattaa? Linja-autoliikennettä, kiskoliikennettä, meriliikennettä ja myös lentoliikennettä tuetaan jatkuvasti verovaroista. Kannattaa varmaan itse kunkin inttäjän tutustua, miten eri kunnat ja valtio tukee verovaroin näitä kaikkia.
    Mutama esimerkki isommasta päästä. Kuinka monella sadalla miljoonalla valtio tuki Finnairia korona-aikana, entä Porin, Lappeenrannan, Joensuun ja Oulun lentoreittejä saati syrjäseutujen bussiliikennettä?
    Suomi on suorien ja epäsuorien tukien maa.

    VastaaPoista
  37. Saako VR valtion tukea?
    Valtio ostaa VR:ltä henkilöjunaliikennettä alueille, joilla markkinaehtoinen liikenne ei ole kannattavaa. Tarkoituksena on turvata alueilla peruspalvelutason mukaiset joukkoliikenneyhteydet. Rahoitus pysyi tasaisena useiden vuosien ajan, mutta vuonna 2021 valtion ostoliikenne kasvoi.

    VastaaPoista
  38. Valtio pelastaa
    Valtio on ojentanut kättään Finnairille 2020-luvun kriisialun aikana taajaan – yhteensä 1,3 miljardin euron edestä, laski valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto perjantaina.

    Mukana on edellämainittu velka, toisen velan takaus ja yksi osakeanti heti koronakriisin alussa.

    Veronmaksajien kannalta keskeinen kysymys on, miten paljon yhteistä rahaa Suomen ainoan oman lentoyhtiön tukemiseksi on kannattavaa laittaa.

    VastaaPoista


  39. Onko linja-auto julkinen palvelu?
    Miten julkinen liikenne rahoitetaan?
    Joukkoliikenteen rahoitus koostuu valtion ja kuntien rahoituksesta. Liikenne- ja viestintäministeriö ja joukkoliikenteen toimivaltaiset viranomaiset hankkivat kaikille avoimia joukkoliikennepalveluita. Kaupunkiseutujen liikenteessä kuntien rahoitusosuus on merkittävästi valtionrahoitusosuutta suurempi.

    VastaaPoista
  40. Vuonna 2023 yksittäisenä tukena yli 500 000 € saaneet alukset (suluissa varustamo)
    Gabriella, Glory, Grace, Rosella (Viking Line Abp)

    Baltic Princess, Silja Serenade (Tallink Silja Oy)

    Finlandia (Rederiaktiebolaget Eckerö)

    Jaarli (Neste Shipping Oy)

    VastaaPoista
  41. Verorahoilla voi tukea mitä vaan kun poliittinen vastuu on nolla. Kun rahat loppuu nostetaan veroja.

    VastaaPoista
  42. Entäs sitten? Näinhän se menee.

    VastaaPoista
  43. Joukkoliikennettä pääsääntöisesti suurten kaupunkien tuetaan henkilöautoilijoilta kerätäyillä veroilla. Ilman henkilöautoilijoita ei ole joukkoliikennettä.

    VastaaPoista
  44. Höpö höpö. Valtion ja kuntien kirstuihin tulevat verorahat eivät ole korvamerkittyjä.
    Jokos muuten ne Mörnen ja Kalannin koulun isommat ongelmat ratkaistiin? Näyttää menevän fokus ihan toisaalle.

    VastaaPoista
  45. Henkilöautoilijat maksavat moninkertaisen määrän veroja teihin käytettyihin vetoihin nähden. Jos henkilöautoilun loppuu vastaavat verosiirrot, joudutaan ottamaan muualta, terveyspalveluista tai sosiaalipalveluista. Korvamerkitty tai ei kumpi parempi.

    VastaaPoista
  46. Ei ole sairailla tai köyhillä väliä, kun ollaan niin vihreitä ja kuljetaan junilla.

    VastaaPoista
  47. Sairailla ja köyhillä ei ole varaa ajaa omilla autoilla. Myös sitä varten yhteiskunta tukee eri joukkoliikennemuotoja.

    VastaaPoista
  48. Muuttaa kirjastoon tai torin lähelle. Mörneen täyttä utobiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokrattu tila vastoin kaupungin ohjeita. Näin kerrotaan. Eli mitä on tekeillä?

      Poista
  49. Seuraavissa kunnalisvaaleissa ei kannata rahan tuhlareita äänestää eikä ainakaan lähijunan kannattajia jotain rotia rahankäytölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten persuryhmä muuttuu 1 tai 2 valtuutetun valtuustoryhmäksi.

      Poista
    2. Voi muuttua tai ei mutta seuraavassa valtuustossa on kuusi valtuutettua vähemmän. Laskennallisesti viime vaalien äänten perusteella näyttäisi tilanne: SDP -2 KOK -2 Keskusta -1 Perussuomalaiset -1.

      Poista
  50. Tarmo ja Saastamoinen kirjoittaa asiaa tänään läpyskässä. Reijonssaari arvostelee demarien ja keskustan uutta sotea josta tuli täydellinen susi. Nyt syy on Orpon hallituksen, toisten virheitä kun yrittää korjata, syy onkin virheitten korjaajissa.

    VastaaPoista
  51. Petteri pulassa? Onko Petteristä tullut päivystävä selittelijä?
    Miksi Petteri Orpo alistuu perussuomalaisten nöyryytettäväksi?
    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010739591.html

    VastaaPoista
  52. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Miksi tuottamaton väestö on pitänyt esim. pääkaupuingin slummeihin, joissa he joukkoliikenteessä vaeltavat "työpaikkansa" ja valtion tukeman vuokra-asunnon väliä. Meidän hallitus kokoontui viimeksi noin kuukausi sitten, ei ole kuulemma ilmennyt tarvetta - pieni piirii huseeraa muuten. Muualla täällä on neroiltu senkin edestä, kartoitetaan Uudenkaupungin saunat ja sen seurauksena kaikki tulevat tänne saunomaan. Mielenkiintoinen visio, mutta unohtuiko, että Suomessa 3,3 miljoonaa saunaa eli eiköhän valintaa löydy muualtakin ja periaatteessa miltei jokainen suomalainen voi saunoa rauhassa yksin saunassa samaan aikaan. Ehkä hommaa kannataisi hiukan jalostaa, luomalla saunakeskus, jossa vaikkapa saunakultuurin sävyjä voi käytännössä kokea menneiltä ajoilta kuppausta ja suonen iskuan muuta. Vai katetaanko suopraan Pasklahti ja tehdään sen sen sisälle trooppinen palmukeidas turistiryssäksi?

    VastaaPoista
  53. Ehkä sinne Ukipolikseen voisi palkata yhdeksännen projektipäällikön selvittämään Pasklahen kattamista. Valkonen senkin hallituksen eduista nauttivana voisi esittää asian. Voisit viedä tuliaisina lämpimät ja tuoreet terveiset sanalla kaupunkisuunniittelujaoston visioita.

    VastaaPoista
  54. Juna ja saunavaunuja lauma konsultteja valmistelemaan. Style by Uki.

    VastaaPoista
  55. Kun katsoo yleensäkin kuntien ja valtion rahankäyttöä, sieltä löytyy paljon karsittavaa, hyöty asukaille puhdas nolla. Yhteisiä varoja voi tuhlata surutta jopa kauneudenhoitoon kun vastuu on nolla. Ei edes tarklan ohjeita noudateta, pitäisikö hallituksen ryhdistäytyä. Nyt pitää seuraavissa vaaleissa äänestää järjellä eikä mielikuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä tiedät ketä kannattaa äänestää, kun kaikki valehtelee enen vaaleja ja sama meno jatkuu?

      Poista
    2. Kun katsoo pöytäkirjoja kuka äänestää jaa ja ei. Tehnyt ehdotuksia muttei ole voittanut äänestyksissä, saa aika hyvän kuvan ehdokkaista. Mielipiteet ei vaikuta vain päätökset. Reijonsaari tänään lakia on rikottu, miksei tee demriveljien kanssa aviin ilmoitusta tai soita hyvinvointialueiden demaripäättäjille että lakia on rikottu.

      Poista
  56. Sama "meno" ei enää voi jatkua ainakaan U:gissa, koska ensi vaalikaudella ei enää voi siirtää eteenpäin hankalia ja kiusallisia päätöksiä kuten kaupungin henkilöstöön puuttumista. Lomautukset eivät enää auta vaan tulossa on irtisanomisia.
    Esimerkiksi tänään on julkaistu yksi kaupungin talousennuste versio valtuutettu Ari Saastamoinen. Siitä saa esimakua.

    VastaaPoista
  57. Henkilökunta lisääntyy, kun Wintter valmistuu, uimahallin ja koulujen siivouksesta vastaa srv joka ulkoistetaan, mutta kaupungin siivoojia ei irtisanota. Kaupunki maksaa Wintterin siivoojat ja edelleen omat.

    VastaaPoista
  58. 23.17, oletpa keksinyt todellisen rahaongelman!
    Tiedätkö kuinka monen siivoojan palkkaa nauttii yksi kaupungin johtoryhmään kuuluva johtaja?

    VastaaPoista
  59. En ole keksinyt, 2/3 hävisi budjetista mutta johtoryhmän palkat pysy samana ja päälle nyt Wintterin tuomat lisäkulut. Tämä on nyt vaan realisimia valitettavasti.

    VastaaPoista
  60. Sama "meno" ei enää voi jatkua ainakaan U:gissa, koska ensi vaalikaudella ei enää voi siirtää eteenpäin hankalia ja kiusallisia päätöksiä kuten kaupungin henkilöstöön puuttumista. Lomautukset eivät enää auta vaan tulossa on irtisanomisia.

    VastaaPoista
  61. Kaupunki tarvitsee siivoojia, opettajia, työhenkilöitä. Tarviiko kaupunki johtajia, jotka johtavat harhaan.

    VastaaPoista
  62. Miksi persut ei ollu markkinoilla, muut oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Java ainakin oli ja veljeili kokoomuslaisten kanssa.

      Poista
  63. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En tiedä perupuolueen päätöksistä, kun en kuulu po. poppoon hallitukseen enkä muutenkaan ole mikään järjestöihminen. En minä veljeilyt vaan juttelin Tarmo K:n, Reko V:n ja muutamien muiden kanssa sekä paikelle saapuneiden todellisten puolueTOVERIEN kanssa - niitähän Ukissa piisaa. Tuoretta kokoomusvaikuttaja M: Ankeloa en löytänyt Kokookomuksen teltalta vahvistamassa panoksellaan tulevaa kuntavaalitulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taran kanssa kannattaa aina jutella järkimies.

      Poista
  64. Kaikkonen, keskustan mainos säilytetään palvelut. Keskustan vaatima sotealueet tuli täysi susi. 🤔🤔

    VastaaPoista
  65. Suomenkieli on vaikeaa. Sen näkee kommenteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Ei haitta ku ymärtää mitä taakoittaa.

      Poista
    2. Kielipoliiseille oma paltsa.

      Poista
    3. Juuri näin, yleensä kielipoliiseilla mitään annettavaa.

      Poista
  66. Verbi eli teonsana unohtui taas.

    VastaaPoista
  67. On mennyt tarkaksi kommentoinnin kieliasu, kenties tärkeämmäksi kuin itse asia.

    VastaaPoista
  68. Asiaa ei tarvi olla kun kieliasu on oikein, pilkun viilaajat, tyhjänpuhujat.

    VastaaPoista
  69. Suurin osa kommenteista on tasoa "ite oot tai mutsis on". Harvemmin täältä löytyy perusteltua kommenttia eikä etenkään silloin kun väitetään jotain ihan posketonta.

    VastaaPoista
  70. Mikään ei muutu.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!