keskiviikko 18. syyskuuta 2024

TALOUS KUNTOON JA SITTEN ON KASVUN AIKA!

 



Muuta meille ja satsaa lasten tulevaisuuteen - ei omien lastensa vaan seuraavan sukupolven lasten. Täällä saat nauttia karsituista palveluista, ontuvasta kunnallistekniikasta, mahtavasta koulu/vapaa-ajan keskuksesta, vähemmistä oppitunneista, isommista opetusryhmistä, pääset omistamaan valtavaa kiinteistömassaa ja sen kylkiäisenä korjausvelkaa sekä sokerina pohjalla: taksamme ja veromme nousevat, kiitos taitavan tasetalouden. Käytännössä se, että nojaamme tulevaisuuden lähisuunnitelmissa vain talouskarsintoihin, kuulostaa ja tuntuu juuri tuolta. Kukaan ei halua muuttaa kaupunkiin lapsineen, jos he ovat kaikella tavalla karsintakohde, jotta kymmenen vuoden päästä koittava huomen olisi kaupunkilaisille parempi. Tällaiseen toimintaan perustuu ennuste, jonka mukaan 15 000 asukkaan ikärakenne vinoutuu ja asukasluku putoaa varsin sukkelaan 12 000.

Ainoa konsti saada hommat kuntoon niin lyhyellä kuin pitkällä aikajänteellä piilee luovuudessa ja rohkeudessa. Kukaan ei muuta uudelle paikkakunnalle, joka tarjoaa vähemmän kuin nykyinen asuinseutu, jo se riittää, että menettää tutut ja sukulaiset muuton myötä. Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon: meillä on luontoa ja turvallisuutta sekä monenlaisia asumismiljöitä. Jopa sellaisia asuinpaikkoja löytyy täällä käyttämättömänä, joissa muualla asuvat kunnan parhaat veronmaksajat. Siispä meidän ei juurikaan tarvitse sijoittaa rahaa, jotta saisimme tänne uutta väkeä. Kehittämissä kaikki on kiinni rohkeudesta, luovuudesta ja positiivisesta asenteesta, joiden seurauksena Uudestakaupungista tulee korostua positiivista yhteistyökykyä ja tulevaisuuteen avoimen valoisasti suuntautuvan tekemisen meininki. Kun tähän lisätään viestintä/markkinointiosaamista, tulevaisuutemme on omissa käsissämme ja se voipi tulla vastaan jopa korostetun positiivisena.

3 kommenttia:

  1. Talous kuntoon? Jos asukasluku laskee joka vuosi 150-200 asukkaalla vuoteen 2040 mennessä niin eipä taida onnistua.
    Tänään on julkaistu investoitilistaa kolmen vuoden suunnittelukaudelle. Mörne 25 milj.€, Kalannin liikuntahalli 4 milj.€, Wintteri
    4.5 milj.€ jne.
    Kun verotulokertymät pienenevät asukasluvun vähentymisen myötä käsi kädessä, niin miten nämä investoinnit oikeasti aiotaan hoitaa.
    Jostain pitää leikata ja rajusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos leikataan, se ajaa asukkaita muualle. Wintterin seinät ei pelasta

      Poista
    2. Minä en ainakaan aio muuttaa muualle jos virkamieskuntaa pienennetään rajusti. Päin vastoin, se saattaa saada minut päättämään, että jään sittenkin tänne.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!