maanantai 16. syyskuuta 2024

OTTAKAA MALLIA UURAISISTA tai VÄISTYKÄÄ


Apaattiset tilastoihin ja ennusteisiin uskovat päättäjät ovat takuu varma kunnan ja kaupungin tuho. Jos vallan ovat omineet toisiaan tukien luomiskyvyttömät tumpelot, jota kulkevat ennusteisiin uskoen ja mitään tekemättä kuin lampaat teuraalle, ei siitä seuraa kuin murhetta, kyyneliä ja väkipakoa. Ennusteet ovat vain haasteita, jotka tulee selättää luovuudella ja rohkeudella. Uurainen osoittaa, että luovuus voittaa tilastot ja menestys takaa hyvän tulevaisuuden. Kysyn vaan missä ovat meidän positiivisten innovaatioiden tukija? -Heitä ei juurikaan löydä ja kun demokratiassa elämme, apaattinen enemmistö pitää huolen siitä, että kasvun ja asukkaiden viihtyvyyden kannalta tehdyt ratkaisut ankeudessaan tuhoavat tulevaisuuden mahdollisuudet. Jopa Wintteristä on onnistuttu tekemään uhka tulevaisuudelle ja vain siksi, ettei ole eväitä hyödyntää sitä tai juuri mitään muitakaan mahdollisuuksia, joita meillä on yllin kyllin.

Jos joku tuppukylä Keski-Suomessa saa väestöpohjansa sille mallille, että sen huoltosuhde on kerrassaan loistava, on se osoitus siitä, että luovuudella ja osaamisella pärjätään. Jos luovuutta ja osaamista ei löydy valtaeliitistä, ei se kykene hoitamaan päätöksentekoa kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi eli se rikkoo lakia. Kun on yrittänyt tuoda kasvun vaihtoehtoja kuoliaaksi säätämisen vaihtoehdoksi ja kaikki aina tyrmätään alkaa mitta olemaan täysi. Tämä on tietenkin, enemmistön mielestä, asiatonta riidan haastamista ja virkakunnan perusteetonta haukkumista. Meidän täytyy, enemmistön junttauksella, vain tyytyä nurkumatta siihen, mitä onneton päättäjien enemmistö meille tarjoaa. Jospa seuraavaksi hössötetään junaa, pistetään sinne miljoonia euroja rahaa ja tyydytään kasvavaan väkikatoon sekä siihen, että kaikkien mahdollisuuksien äiti Wintteri muuttuu kaupungin kaulaa väijyväksi giljotiinin teräksi, näin meillä menneen ja toteutetaan ideoita, jotka päivän vanha päästäinenkin näkee silkaksi huuhaaksi.


Katsokaa nyt ympärillenne uusikaupunkilaiset, meillä on kaikkea sitä, mitä sadattuhannet suomalaiset vaativat asuinpakkakunnaltaan. Kehitetään positiivisin mielin yhteistyöllä kaupunkiamme ja pistetään ne muutamat puutteet kuntoon. Jos teistä ei ole siihen tehkää kuin minä eli hypätkää syrjään ja antakaa muiden yrittää. Meitä on vielä miltei 15 000, joten luulisi tuosta populaatiosta löytyvän myös positiivisia tekijöitä, ketkä satsaavat ankeuteen ja huuhaahan sijoittamisen sijaan terveeseen järkeen plus siitä sikiävään kasvuun. Päästäkää positiiviset ajatukset ja luovuus esiin ja ostakaa vaikka burka peittämään hapanta naamaanne ja apaattista olemustanne. Jos päättäjien enemmistöllä ei ole uskoa paremmasta ja kaikki aktiivisuus menee vallassa pysymiseen, ei heidän kotikunnallaan ole tulevaisuutta! 


24 kommenttia:

  1. U:gissa on kaikkea mitä uusikaupunkilaiset tarvitseva rippumatta siitä montako meitä on.

    VastaaPoista
  2. Otetaan 1000 nuorta pakolaista asukkaaksi, saadaan huoltosuhde kuntoon.

    VastaaPoista
  3. Kuka maksaa 1000 nuoren asuttamisen? Istuva maan hallitus vai?

    VastaaPoista
  4. Ei sillä väliä, tärkeintä on että huoltosuhde on kunnossa. Tavallaan tuo luku kerro mitään, miten kunnassa menee. Aina pitäisi puhua taloudellisesta huoltosuhteesta.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa niin helpolta. Miksi kukaan ei ole sitä vielä ehdottanut?

    VastaaPoista
  6. Java puhuu huoltosuhteesta joka ei kerro mitään taloudellisesta tilanteesta. Sitten voitaisiin kehua että huoltosuhde Suomen parhaita kun otettas tuhat nuorta kolmansista maista asukkaaksi.

    VastaaPoista
  7. Taloudellisen tilanteen voi käydä lukemassa Ari Saastamoisen sunnuntai-illan kommentista Facebookista
    "
    Lisäys tuohon valtionosuusasiaan. 3.9 päivitetty valtionosuuslaskelma ensi vuodelle osoittaa kaupungille maksettavan n.7 miljoonaa euroa valtionosuutta, mikä on n. puoli miljoonaa euroa tätä vuotta enemmän. Tuo valtionosuus sisältää kuitenkin 2.5 miljoonaa euroa TE-uudistuksen rahoitukseen. Käyttömenoihin jää siis 4.5 miljoonaa euroa. Jos verotuloja kertyisi ensi vuonna hieman tätä vuotta enemmän, vaikkapa 40.5 miljoonaa euroa, olisi kaupungin tulorahoitus käyttömenoihin yhteensä 45 miljoonaa euroa. Kesäkuussa annettuun talousraamiin on merkitty toimintakatteeksi n.45 miljoonaa euroa (sattuneesta syystä siinä on kasvua tähän vuoteen n. 5 miljoonaa euroa). Aletaan lähestyä tilannetta, jossa vuosikate voipi painua miinukselle ja ylijäämästä haukataan kerralla puolet sekä aikaisemmassa postauksessasi kaikki esittämäsi ennusteet käyvät toteen.
    "

    VastaaPoista
  8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meillä ongelmaksi on muodostumassa tarpeita suurempi kiinteistö. Tämä ei korjaannu kuin lapsimäärän kasvulla. Jos olette huomannaat, niin yleensä lasten seurana muuttaa aikuisia, ketkä maksavat veroja. Meillä ei olisi kasvupaineita, ilman menneisyyden tempauksia - tämän myönsivät päättäjät kirjatessaan strategiaa 2030 20 300!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On toinenkin keino eli luopua tarpeita suuremmasta kiinteistömassasta. Utopistinen asukasmäärän kasvu ei ole keinovalikoimassa U:gin tulevaisuudessa. Kun väki vähenee niin pidot paranee. Vaikka väki vähenee niin kaupungin kulutkin vähenevät ja jopa suhteeessa enemmän kuin väki vähenee. Pienemmällä asukasmäärällä kaupunki voi paremmin.

      Poista
    2. Miten aikoisit luopua ylimääräisistä kiinteistöistä? Myydä niitä venäläisille vai niiden bulvaaneilleko?
      Oletko myös tietoinen, miten kaupungin kirjanpidossa käy jos saataisi huomattavasti poistettua rakennuksia kaupungin kunnossapidosta?
      Vihjeenä, että ----.

      Poista
  9. Taas meni arkkitehdiltä riman ali. U.S tänään kirjoittaa "Kaupungilla ei ole Arvela-Hellenin mukaan suunnitelmia satsata erityisemmin vapaiden tonttien markkinointiin, vaan niitä tuodaan esille muun markkinoinnin yhteydessä" Jo nyt on perkele! Vapaita tontteja kaupunki pullollaan, mutta ei markkinoida vaikka uusia asukkaita tarvittaisiin kipeästi. Muut kunnat huutokaupaavat, myyvät eurolla, arpovat, mainostavat valtateiden varsilla, jne. Meillä ei viitsitä edes yrittää markkinoida ja parhaat tontit kaavoitetaan jollekin kummalliselle ryhmärakentamiselle (=jäävät myymättä!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ihmiset ostaa omakotitontteja jää tiiratorin kerrostalot rakentamatta.

      Poista
    2. Tontteja myydään vasta sitten, kun niille on rakennettu. Jos niitä joku rakentanut haluaa ostaa. Tontit siis ensin vuokrataan rakentamista varten.
      Toinen juttu.
      Tässä mainitun tonttiuutisen sivulla oli julkaistu myös taannoin julkaistu väestöennuste.
      Jos 2040 ennustetaan pahimmillaan Ukissa olevan vain enää noin 12000 adukasta niin miten se lehti nyt tuollaisen julkaisi?

      Poista
  10. Kiitos vierailusta ja viestistä! Arkkitehdillä ei ole yhtään ääntä päätöksiä tehtäessä. Luottamushenkilöiden enemmistö on se, joka päättää. Kuten olen todennut, sieltä puuttuu luovuus ja kaukonäköisyys. Kohta on vaalit, joten pääsette pelastamaan sen, mitä täällä on pelastettavissa vielä jäljellä, jos jotain on pelastettavissa tämän valtuustokauden surkeiden päättäjien jäljiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paha se on valtuuston mitään muuta päättää, kun esittelijä suoltaa vain omia ajatuksiaan esityslistoille. Vai väitätkö tosissasi, että ajatus ryhmärakentamisesta oli joltain muulta lähtöisin? Ja varmaan ainakin voisi toimenkuvaansa liittyvien tonttien myymiseksi tehdä edes jotain, laittaisi ne monet suunnittelijat töihin pohtimaan, miten tontit saadaan myytyä.

      Poista
    2. Kiitän vierailutiheydestä ja hyvästä kommentista, joka parantaa muistia! Kuten tapaus osoittaa, ei po. ryhmärakentamisesta isommin riemua ollen ja sitä täydentää ihmeellinen virolaisten kojujen rypäs. Muistutan, että näitä ei tule, jos enemmiustö luottamushenkilöistä on toista mieltä. Enemmistö voi vaatia parempaa valtelua tai jopa parempaa valmistelijaa. Minusta surkeinpia epäonnistumisia ovat K-kauppa, lastetarha ja veneiden säilytys rannoilla, joissa voisi asustaa hyviä veronmaksajia tai vaihtoehtoisesti olla virkistyspaikkoja uusikaupunkilaisille ja muillekin.

      Poista
  11. Kiitos visiiteistä ja näkemyksistä! Jos taas kerran esitän tämän. Kaikki tontit, rakennukset ja kiinteistöt nostetaan esiin yhtenä kesäloma-ajan viikonloppuna vaikkapa toritapahtumassa, jota markkinoidaan KUNNOLLA! On se ihme, jos viidestämiljoonasta suomalasisesta ei löydy muutamaa kymmentä perhettä, jolle maailman kauneimmassa saaristossa sijaitsevan kaupungin turvallisen puittteet eivät kelpaa. Ei pitäisi olla mahdoton yhtälö toteuttaa ja saada kaupunki viehkeän eläväksi plus ihastuttavan vireäksi. Ongelma on nykyinen bonkluottamushenkilöstö, joka ylpeänä patsastelee asemissaan, joita he eivät kyken hoitamaan kaupunkilaisten parhaaksi. Näin mennään vielä vuosi - onkohan silloin edes hitusen toivoa jäljellä. Nyt seuraamaan paikallista päätäntää aidoista pöytäkirjoista, sieltä paljastuvat esittäjät, kannattajat ja maan hiljaiset.

    VastaaPoista
  12. Olikos nyt viikonloppuna kun OP-Koti mainosti useita myyntikohteita Facebookissa UUDENKAUPUNGIN puskaradiossa. Miksi ei Laitilan, Rauman, Vehmaan, Turun... puskaradioissa???

    VastaaPoista
  13. Vain ukilaiset lukee naamakirjan puskaradiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä kohteet haetaan muualta kuten esim. etuovi.com

      Poista
  14. V-S uutisoi perjantaina, että Masku ja Nousiainen hakevat korotusta harkinnanvaraiseen valtionosuuteen. Hakeeko Uki ja jos ei, niin miksi?

    VastaaPoista
  15. Lukekaa linkki Uuraisista. Hyvin siellä menee vanhat ja nuoret viihtyy. Ei junaa vaan vaan viihtyvyys kaupungissa kuntoon.

    VastaaPoista
  16. Miten on tarkoitus toteuttaa Wintterin kahvilatoiminnot? Toivottavasti se tajutaan pitää auki myös illalla!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!