torstai 19. syyskuuta 2024

MALLIA TYKS:stä: HALLINTOA ja JOHTAJIA SOPEUTETAAN

     Toistammeko jatkuvasti samoja virheitä ja unohdamme sen, miksi kuntasysteemi yleensä luotiin?




Jotkut yrittivät jo hallintosäännön muokkauksessa keventää raskasta hallintoa ja lisätä suoritustason valtaa johtajia vähentämälläTämäpä ei kiinnostanut ketään vaikka korkeimman johtomme alaisuudesta oli kadonnut 60alaisistaKun moista ihmettelinsain vastaukseksiettei organisaation alaisten määrä vaikuta johtajiston määräänTokaisin tuohonVarmaan sitten General Motorsia ja nakkikioskia pyöritetään samanlaisella johtajistollaKeskustelu loppui siihen kera mukinoiden ja niin hallintosäännöllä turvattiin virkakunnan johdon lokoisat olot ja edut jatkossakinSen sijaan luottamushenkilöiden määrää rukattiin rajusti alaspäin eli kaikki tapahtui demokratiaa halveksien ja sitä rajusti maan rakoon nuijien.

Nyt olemme ankeassa tilanteessaväki pakenee kaupungista ja talouden yllä leijuvat pahanteisen synkät pilvetJoten johtomme esityksistä seuranneiden päätösten vuoksi meidän on sopeutettava organisaatiotamme olemassa olevien resurssien mukaiseksiJos emme halua huonontaa kaupungin palvelutasoatäytyy johtajiston tehtäviä siirtää suoritustasolleEiköhän lumenauraajat hoksaa pitkällä kokemuksellaettä lunta aurataan silloinkun sitä on paljon ja heinikot leikataan ruohon ollessa pitkää jne.. Kaupunkimme väkimäärä laskee sellaista vauhtiaettä kohta kaupungin työntekijöiden määrä on lähes 10asukasmäärästäKaupunki organisaation tarkoitus on tuottaa laadukkaita palveluita sekä pitää huolta kaupunkilaisten omaisuudesta ja pitää se siedettävässä määrässäKun mikään mainituista ei ole kuosissalienee kohtuullista ottaa mallia TYKS:stäjossa Turun Sanomien mukaan karsitaan hallintoa ja johtajistoaOlemmeko omantuhoon vievänneroutemme vanki?

6 kommenttia:

  1. Monen työt väheni huomattavasti, mutta palkka ei, eikä henkilökuntaa vähennetä. Taloudellista kuormitusta nosti huomattavati suhteuttuna vanhaan.

    VastaaPoista
  2. Kaupungilla ei ole "työnantajaa" joka sopeuttaisi henkilöstöä tarpeita vastaavaksi. Toisin sanoen kaupungin henkilöstö itse yrittää sopeuttaa mikä käytännössä ei mitenkään ole tehokasta koska kaikki ovat tarpeellisia ja kaveria ei jätetä riippumatta siitä onko työt ja vastuun vähentyneet. Kenelle tämä on yllätys ? Tämän tilanteen muutos on käytännössä mahdotonta.

    VastaaPoista
  3. Onnistuu vasta sitten kun on pakko. Tullennee mielekiintoinen budjetti vuodelle 2025. Löytyykö poliittinen konsensus????

    VastaaPoista
  4. Konsensus mistä?
    Miten tästä saat konsensuksen jos asukasluku laskee joka vuosi 150-200 asukkaalla vuoteen 2040 mennessä niin eipä taida onnistua.
    Eilen on julkaistu investoitilistaa kolmen vuoden suunnittelukaudelle. Mörne 25 milj.€, Kalannin liikuntahalli 4 milj.€, Wintteri
    4.5 milj.€ jne.
    Kun verotulokertymät pienenevät asukasluvun vähentymisen myötä käsi kädessä, niin miten nämä investoinnit oikeasti aiotaan hoitaa.
    Jostain pitää leikata ja rajusti.
    Kohta on velkaa niin paljon, että valtionvarainministeriön konsultit sanovat, ketä on tarpeellinen organisaatiolle ja kuka ei.
    Tämä taitaa olla valtapuolueiden tavoite, niinkö? Mistään ei leikattu viime eikä tänä vuonna niin, että ulkopuolinen huomaisi jotain tapahtuneen.

    VastaaPoista
  5. Konsensus budjetista, ettei tarvi yhtään äänestystä.

    VastaaPoista
  6. Konsensus budjetista, ettei tarvi yhtään äänestystä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!