keskiviikko 25. syyskuuta 2024

KUKAHAN SE ON KAIKEN DISSAUKSEN TODELLINEN ÄITI

 


Vallitseva keskustelukulttuurimme jarruttaa positiivisen kaupunkikuvan syntyä vahvasti ja tekee ongelmien korjauksen kerrassaan mahdottomaksi. Mitään ongelmaa, puutetta tai vastaavaa ei voi nostaa keskusteluun ja korjattavaksi ilman, että ongelman esiin nostaja tai ongelma mitätöitäisiin. Tilastot osoittavat tämän toteutuneena asukaskatona, kuten esim. lukiomme sijoituksen romahtamisen rankingissa. Jos tyyliämme verrataan vaikkapa auton ylläpitoon, näin se kävisi meillä: Sinulla on takarenkaassa vähän ilmaa kanttaisiko se täyttää, esittää ystävää auttava lähimmäinen huomionsa autoilijalle huoltoaseman pihalla. -Saatana, väitätkö, että en osaa pitää huolta autostani. Minä en sinun käskystä mitään ilmaa lisää, se on hyvä noin. Painu helvettiin siitä ja hoida omat renkaasi, toteaa auton omistaja ja lähtee matkalle rengasta täyttämättä ja jää tielle renkaat lojahdettua.

Tällä tyylillä, meidän kaupunkimme alamäki jatkuu vapaassa pudotuksessa kuntien ja kaupunkien pohjakastiin. Viestin tuojan tai hänen huomionsa vähättelyn sijaan, pitäisi yrittää korjata näin esiin nousseet ongelmat ja uutisoida positiivisesti parannustoimenpiteet. Mutta eiväthän nämä tunarit hoksaa, että toistuvasti haukkumalla kaikki ongelman huomioijat ja jopa niille korjausratkaisuja tarjoavat he antavat kaupunkimme politiikasta toraisen kuvan, jonka kruunaa se, että mitään asiaa ei saada täällä kuntoon. Pitäisi tyhmemmänkin hoksata, että sellaisesta asiasta kukaan ei voi enää urputtaa, joka on pistetty kuntoon, olipa sitten kyse asukaskadosta tai opetuksen laadusta yms.. Nämä säälittävät ruikuttaja rääpäleet ovat luoneet kaupunkimme surullisen negatiivisen maineen ja pitävät sen jatkuvilla möläytyksillään ikävän ikilikaisena. Kun samat tyypit samaan aikaan hyväksyvät hyvä veli/sisko -kuvion kaikkein kuvottavimmat käänteet ja totuudeksi verhotut valheet, ei voi muuta kuin ihmetellä kyseisten mollaajien inhimillisyyttä ja moraalia.

Kuntalaki vaatii aivan selkeästi luottamushenkilöitä toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Kuntalaisen tulee voida luottaa valitsemiinsa päättäjiin ja heidän moraaliinsa. Onko meillä asia näin vai onko tilanteemme se, että meillä paremminkin valmistelija voi luottaa siihen, että hänen älyttöminkin valmistelu menee aina läpi, kuten myös siihen, että karkeat munaukset maksatetaan vähin äänin kaupunkilaisilla. Ainoastaan luovuudella ja yhteistyöllä me selätämme tämän kaupungin ongelmat; sitä ei tehdä tuomitsemalla munausten huomioitsijoita, parannusesitysten esittäjiä tai parannusesityksiä, vaan etsimällä luovia ratkaisuja julkisuuteen nousseisiin ongelmiin. Ei siis pidä uskoa mihinkään tasetalouden jne. kannattajiin, jotka vain ostavat itselleen lisää aikaa keikkua kuntalaisten kustannuksella hyvillä paikoilla. Takarivin Taavit pysykööt takarivissä, pitäkööt mölyt mahassa ja lopettakoot tarkkaavaisten luottamushenkilöiden dissaamisen - jos ei ole luovuutta, kannattaa vaieta ja jättää ontuvat kritiikit/selitykset sikseen. Kaupungin asukasluvun kammottavat kehitys todistaa, että viimeinkin tarvitaan luovuutta ja yhteistyötä eikä sitä synny kaikkien dissaajien äitien mölinästä!

35 kommenttia:

  1. Mikäli viittaat tällä alustuksellasi facebookissa käytävään keskusteluun ja Saastamoisen alustuksiin kohdistuvaan kritiikkiin, niin hän on kyllä kaiken ansainnut. Ongelmia saa ja pitää nostaa esille, mutta niitä väitteitä saa ja pitää myös kumota, jos ne ovat lähtökohtaisesti yhtä naurettavia kuin Trumpin vääliväittelyssä heittämät päättömät letkautukset.

    VastaaPoista
  2. Mitä väitteitä valt. Saastamoinen on esittänyt, jotka ei pidä paikkaansa ja jotka pitäisi kumota? Mallin vuoksi esitä jokin väite.

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Saastamoinen on esittänyt erilaisia tilastoja. Mielestäni niihin pitää reakoida, jottei ne toteudu eli nykytyyliin kaivataa selkeää ja voimakasta muutosta. Enkä tarkoita kierrosten lisäämistä junavouhotukseen tai uusien pyöräkatosten hankkimista turvaamaan liikenneturvallisuutta. Meillä täytyy olla selkärankaa vaatia valmistelijoilta parempaa, koska meillä on selkeät mahdollisuudet siirtyä kasvu-uralle palvelujaan kaiken ikäisille parantavaksi kaupungiksi.

    VastaaPoista
  4. Taas on tehty valtuuston päätöksen ohittanut viranhaltijapäätös tilavuokrauksesta.

    VastaaPoista
  5. Saastamoisen esitti tuoreimpana tilaston, jossa kaupungin asukasluku oli pudonnut 30 asukkaalla alkuvuoden tilanteesta. Kyseisestä lukemasta ei voi päätellä mitään, eikä sen johdosta tarvitse huolestua.

    Saastamoinen on myös esittänyt putoavan oppilasmäärän kertovan Wintterin vetovoiman puutteesta. Hän siis tekee etukäteen arvioita rakennuksen vetovoimasta, joka ei ole vielä edes valmistunut. Tarvitseeko ihmitellä miksi on vaikea ottaa tosissaan tällaisia päätelmiä?

    Pyrkimys vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon nostamalla esiin ongelmia tai keksimällä niitä on huono ja pelkkää riitaa aiheuttava tyyli saada ääntään kuuluviin. Jos haluatte oikeasti vaikuttaa, esittäkää uskottavia KEHITYSIDEOITA ja keskittykää vähemmän ongelmien kaivamiseen ja laskukäyrien korostamiseen. Silloin joku saattaa hetken jopa kuunnella mielipiteitänne, eikä vain menettäisi hermojaan jatkuvaan negatiivisuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! On esitetty lukuisia selkeitä parannuksia jopa jättämällä valtuustoaloitteita asiantilojen kohentamiseksi, mutta aina niiihin vastataan ja ne nostetaan esiin kaupunkiorganisaation ja se työntekijöiden arvosteluna. Mitään et pysty täällä esittämään niin, että se otettaisiin vastaan rakentavasti. Näin meillä on syntynyt kaupunki, jossa opetuksen laatua parannetaan opetustunteja vähentämällä ja ja opetusryhmiä kasvattamalla - TÄHÄN SELKEÄ ENEMMISTÖ USKOO ja TÄMÄN SE HYVÄKSYY!

      Poista
    2. Rakentava palaute/aloite/ehdotus syntyy kolmesta palasesta: Ongelman esiintuominen, perustelu sille miksi kyseessä on ongelma, ja lopuksi ehdotus mitä voitaisiin tehdä jatkossa paremmin. Saastamoinen ja kumppanit etsimällä etsivät vain pelkkiä epäkohtia esittämättä mitään perusteluita tai kuuntelematta muiden poikkeavia näkemyksiä. Jos uskoo Uudenkaupungin kulkevan kohti helvettiä ja etsimällä etsii vain lukuja jotka ovat päin helvettiä, niin kyllä silloin näkee vain helvetillisen tulevaisuuden.

      Poista
  6. Tulossa onkin kova tupla quattro kun ps laajenee Hentolla ja Saastamoisella. 2 paikkaa taas hallituksesta ja lautakunnista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat saa paljon ääniä kuten java, jos jatkaa. Kokoomus kaatuu vaaleissa Ankeloon.

      Poista
  7. Kaikki luvut esitetty julkisesti, kun Saastamoinen pisti faceen, sai kova krittiiikkiä osakseen. Ottaen huomioon että pieni osa lukee facee. Pitäisikö soittaa lehtiin että tilastoja ei saa julkaista, kun tietty piiri ei tykkää.

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Ne on halpoja pellejä jotka ei saa suuta auki luottamustoimissa. Nuolevat demariien konkareita toivoen, että isojen toverien pöydältä putois murusia heille.

      Poista
  9. Pienet ovat murheet meillä. Sotatilanne alle viiden tunnin lentomatkan päässä on tämä.
    Iranin mukaan Lähi-idän alue on täysimittaisen katastrofin partaalla
    https://yle.fi/a/74-20114011

    Alle kahden tunnin lentomatkan päässä on Ukraina.
    Mitäs jos nämä yhdistyvät. Natoko sen estää ja millä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naapurinkin ohjukset ovat alle minuutin kohteissaan Suomessa. Kauhukuvia riittää nyt enemmän kuin ennen kun naapurin kanssa tultiin toimeen ja kauppaa käytiin.

      Poista
    2. Mitä enemmän taivaalle ammutaan räjähteitä sitä enemmän on mahdollista että tulee huteja. Niitä on jo nähty natomaissa.

      Poista
  10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mielipiteistä voimme olla eri mieltä, mutta sen esittäminen omalla nimellä on kunnioitettavaa, vaikka se joskus ärsyttäisikin. NATO on monessa mukana ja me sen myötä automaattisesti osapuoli maailman kiistoissa. Ehkä murheemme ovat pieniä, mutta onko niiden koolla silloin väliä, jos emme murheiden voittamiseksi mitään osaa tai voi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NATO on mukana mutta onko Suomi sen enempää kuin Turkki ja Unkarikaan ? Suomi on sen verran pieni maa, että se liikkuu ilmavirran mukana kuin pöly.

      Poista
  11. Tässä
    https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024380

    VastaaPoista
  12. Hyviä, kuntalaisten allekirjoittamia ajatuksia esittävä Takarivin Taavi nauttii huomattavasti suurempaa vaikutusvaltaa kuin enemmistömielipidettä vastaan kiukkuaan purkava Eturivin Erkki. Takarivi on monelle erittäin hyvä lähtöpaikka kuntavaaleihin.

    VastaaPoista
  13. Suurin osa takarivin taaveja on näitä. Eivöt käytä yhtään puheenvuoroa valtuustossa tai lautakunnissa. Saanen kysyä mikä vaikutusvalta, eikö juuri lautakunnnat ole missä pitäisi keskustella monipuolisesti ko asioista. Harvoin yes henkilöt saa mitään aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä saa aikaiseksi sanomalla kaikkeen EI?

      Poista
    2. Mitä saa aikaiseksi sanomalla kaikkeen kyllä. Talouden kuralle

      Poista
    3. Mitä saa aikaiseksi, jos ei koskaan laita euroakaan mihinkään? Aution, kuolleen kaupungin.

      Poista
    4. Euroja voi laittaa mutta sillä on merkitystä, mihin. Mäkelä aikoinaan totesi, piti piilottaa rahoja tuhlailevilta virkamiehiltä.

      Poista
  14. Nyt on euroja laitettu joka paikkaan. Silti kaupunki autioituu. Miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autioituminen on vähän kärjistetty sana kuvaamaan tilannetta, jossa kaupungin asukasluku on pienentynyt vuodessa 30 ihmisellä ja meitä on silti lähes 15 000. Huhuu, onko täällä ketään, huhuu?

      Poista
    2. Pudotus lähti 18 000 ja ilman Putinia se olisi vuosdessa satoja muuttajia. Syytä huoleen on.

      Poista
    3. 30 vuodessa asukasluku on pudonnut yli 3000 asukkaalla. Noin joka viides on asukas on poissa veronmaksajain tai ainakin asukkaiden kaartista. Miltä näyttää?

      Poista
  15. Mukavaa viikoloppua, kiitos vierailuista ja sanan jaosta! Sillä ei voiteta mitään, jos vain säästetään, mutta investointien suhteen on syytä olla äärimmäisen harkitseva, kun Matti tekee tuloaan kukkaroon. Eiköhän Suomen ja NATO:n välisten suhteiden suurin ongelma löydy meidän ulkomaille pokkuroivissa herroissa. Toinen kansainvälinen asia, joka meidä kannattaisi uudistaa löytyy ulkomaankaupasta. Olemme sen suhteen aivan liikaa, taloutensa sotkeneen, Saksan varassa. Jos her/historia ei muuta opeta niin sen, että se joka luottaa Saksaan hukkuu Saksan mukana. Oma etu ensin ja hyvin menee.

    VastaaPoista
  16. Ne ketkä syyttää muita kiusaamisesta ja kostamisesta on pahimpia kiusaajia ja kostajia. Luovuus herättää enemmistössä kateutta. Siinä syy luovien vaihtoehtojen torjumiseen. Demarien juniorit ei ole itse esittäneet ensimmäistä keinoa väkiluvun kääntämiseksi kasvuun. Ne haukkuu somessa kaikki muut, mutta ei demareita. Pahin niille on entinen demari, joka näkyy enemmän kuin muut demarit yhteensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Demarien juniorit voisivat antaa omalla esimerkillään mallia väkiluvun kasvuun.

      Poista
  17. Henry etunenässä tietysti.

    VastaaPoista
  18. Israel kertoo tappaneensa Hizbollahin ylimmän johtajan – yritystäkin tappaa Nasrallah pidettiin ”sodan käännekohtana”

    https://www.hs.fi/maailma/art-2000010727832.html

    Nimimerkillä lentoaika m/s

    VastaaPoista
  19. Hizbollah tunnustaa johtajansa Hassan Nasrallahin kuoleman
    https://yle.fi/a/74-20114553

    Nimimerkillä lentoaika m/s

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!