maanantai 23. syyskuuta 2024

10 VUODEN ODOTUS PÄÄTTYI: TEKONURMI KÄYTTÖÖN

Reilun kymmenen vuoden odotus palkittiin ja Uusikaupunki sai oman tekonurmensa ja kalliin sellaisen, muistaakseni hinnaltaan 780 000 € - oikaiskaa, mikäli olen väärässä. Koomisinta kuviossa ja kentän syntymisessä lienee se, että sen taustalta löytyy kokoomuksen jättämä valtuustoaloite, sama puolue polki innolla jarrua pohjaan reilut kymmenen vuotta, jotta moista urheilupaikkaa meille ei rakenneta. Minkälainen vetovoimatekijä po. kenttä olisikaan ollut, jos se olisi tehty ajallaan. Tuolloin Uudessakaupungissa elettiin jalkapallobuumia, kaikki kentät käytössä aina Hipposta myöten, kaupungissa kaksi seuraa, aktiivinen nuorisotyö sekä paikkakunnan kokoon nähden Suomen merkittävin harrasteliiga. Tuolloin tekonurmia löytyi Suomesta muutaman kymmentä, nyt niitä on lähes ellei jo yli tuhat. Joskus täällä oli merkittävä jalkapalloinnostus, joka kuihtui puitteiden jäädessä jälkeen naapurikuntien vastaavista.


Jos haluaisimme tekonurmesta vetovoimatekijän, niitä tulisi rakentaa useita. Vain siten saisimme tänne suuria jalkapalloturnauksia. Kun käyt katsomassa jalkapalloa Maskussa (asukasluku reilu 9 600), tekonurmi on jalkapallohallin takana, huomaat luonnon nurmikentän, siinä pelataan ykkösjoukkueen pelit. Lisäksi jossain epäillään tulevaa tekonurmikieltoa, niiden aiheuttamien ympäristöhaittojen vuoksi. Meidänkin olisi siis kohtuullista varautua luonnonnurmikentän rakentamiseen. Nykyinen tekonurmi aiheuttaa sijainnillaan lisä investointeja. Vanhat suihku/huoltotilat taitavat olla 1960-luvulta ja aikansa eläneet, joten ne täytyy korvata ja tämä niellee satojatuhansia euroja yhteisestä kassastamme. Samalla Wintterin vastaavat tilat jäävät käyttämättä, vaikka käsittääkseni juuri niiden takia haluttiin keskittää urheiluharrastukset Wintterin nurkille. Oli, miten oli, niin viimeinkin meillä on tekonurmi, joten pyritään hyödyntämään ja kehittämään sitä vilpittömin mielin, mutta kukkaroa säästäen.


Tekonurmen myötä saimme merkittävästi lisää kunnossa pidettävää omaisuutta kaupunkiorganisaation alle. Po. taho on varsin onnettomasti suoriutunut tehtävästään huolehtia kaupunkilaisten omaisuudesta, lähes joka suunnasta paukkuu miljoonien jopa kymmenienmiljoonien eurojen korjausvelkakorjauskohteita ja osasta, kuten Kalannin koulusta, ei edes kerrota kaikkea luottamushenkilöille. Tätä taustaa vasten ajateltuna Wintteri lienee ainoa kaupungin käyttämä kiinteistö, jonka ylläpito on taatusti sellaisissa käsissä ettei ylimääräistä miljoonien laskutusta kaupungille ole pelättävissä ja eikö Wintterin kiinteistön ylläpitokin hoidu varsin kohtuullisin kustannuksin? Kokoomuksen aloitteesta alkoi tämä turina, joten loppuun voimme pohtia muuttuuko puolueen linja urheiluvastaiseksi, kun sinne marssii, rintarottingilla rähinäremmiä venyttäen, sen ajan kokoomuslaisia, jotka kannattivat ohjemaa, joka jätti esim. uimahallin kunnostukset tekemättä ja liikuntapaikat päivittämättä. Onko kyseessä kyky vai kyykky puolue, sitä sopii jokaisen pohtia? Loppuun suuret kiitokset Itäpoijun kauppiaalle sadoista makkaroista ja jalkapalloista, jotka juhlistivat avajaistilaisuutta onnistuneesti!

15 kommenttia:

  1. Aika hyvin lohkaistu kokoomuksesta, johon yksin jäänyt demarien luottotukija upseeri marssi sisään. Kuka nauraa kokoomukselle makeimmin kepu, demarit vai persut?

    VastaaPoista
  2. kokoomus laskee saavansa Ankelon avulla pron äänet. win win tilanne molemmille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomus tai mikä puolue tahansa voi laskea sitä sun tätä. Todellisuudessa kaupungissa ei mikään muutu parempaan suuntaan oli valtuuston kokoonpano mika tahansa. Puoluepolitiikalla ja kaupungin menestymisellä ei ole korrelaatiota.

      Poista
  3. Miten on mahdollista kun äänestänyt aina kokoomusta vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomuksen päättäjät ovat helvetin tyhmiä, jos tuon huolivat joukkoonsa.

      Poista
  4. Politiikassa on kaikki mahdollista kun ei perustu järkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen vuoksi moni "järkevä" ei lähde politiikkaan.

      Poista
    2. Tekonurmi maksetaan markkinaehtoisella pankkilainalla. Melko halpaa. Ai niin. Koska me voimme.

      Poista
  5. 17.51 juuri näin. Järkevät ja rehelliset ei politiikassa pärjää.

    VastaaPoista
  6. Alustus on uudesta tekonurmikentästä. Mutta mistä nyt täällä oikein kommentoidaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ankelon johtama kokoomus jarrutti tekonurmen tuloa ja nyt Ankelo marssii takaisin kokoomukseen, kun pro hävisi ympäriltä. Selvä syy-yhteys kommenteilla ja alustuksella. Kiitos tekonurmesta, joka oli liian kallis ja tehtiin väärään paikkaan.

      Poista
    2. Poliitikko menee aina siihen suuntaan mihin pöytä on kallellaan.

      Poista
  7. Nyt haetaan rahaa toiseen kaukaloon 🤔 mitä tämä alue tulee lopulta maksamaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään jos kaukalon rahoja ei myönnetä !

      Poista
  8. Ei haeta kaukaloon

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!