tiistai 8. lokakuuta 2024

HALLITUS MITÄTÖI TARKASTUSLAUTAKUNNAN HUOMIOT 7-4


Kaupunginhallitus äänesteli eilen tarkastuslautakunnan huomioista ja etenkin kaupunginjohtajan vastauksista niihin. Seppo Nikula esitti asian palauttamista ja saapumista hallitukseen laadukkaampien ja täsmällisempien vastauksien kera. Seppoa tukivat äänestyksessä ainoastaan Birgitta Runola, Esa Aaltonen ja allekirjoittanut, joten kaupunginjohtajan jokseenkin puutteellinen, valmistelin vartissa -vastaus, jäi hallituksen hyväksytyksi päätökseksi. Näin meillä enemmistö päättää ja ihmettelee hallituksen noloa asemaa perille menemättömien viestien jakajana.

105 kommenttia:

  1. Kokoomus ja keskusta meni äänestyksessä halki?

    VastaaPoista
  2. Siinä nähdään kuka ajaa asukkaiden etua, vain 4.

    VastaaPoista
  3. Perille menemätön viesti tässä on ainoastaan tämä alustus. Siis mistä asiasta on äänestetty ja minkä asian palauttamista on vaadittu? Ei pitäisi olla niin vaikeaa kirjoittaa asioita selkokielisesti auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et taida lukea lehtiä tai seurata muutenkaan poliittista keskuskustelua. Tarkastuslautakunnan vastausesitys on ollut pääpuheenaihe turuilla ja torelle ja markkinoilla.

      Poista
  4. Selvästi sanotaan tarkastuslautakunnan huomiosta.

    VastaaPoista
  5. Se on ollut selvä jo pitkään, että KH:n pj. Raimo Löfstedt on kaupunginjohtajan juoksupoika, jonka kompetenssi ei riitä noin vaativaan tehtävään. - Mutta se, että Veli-Matti Virtanen, joka oli yhden kauden jopa tarkastuslautakunnassa äänesti sen puolesta, ettei KHALL sano mitään tarklan huomioista, osoittaa millainen luopio on kyseessä.

    VastaaPoista
  6. Nyt viimeistään tuli selväksi, millainen korruptoitunut MAFIA Uuttakaupunkia hallitsee. Sen ei tarvitse välittää tuon taivaallista sen paremmin kuntalaista kuin hallintosäännöstäkään. Vaikka kuntalaki edellyttää KHALL:n vastaavan tarkastuslautakunnan raportissaan esitettyihin havaintoihin konkreettisista laiminlyönneistä ja epäkohdista, kj. Atso Vainiota se ei sido. Eikä seitsemää KH:n jäsentä. - Hallintosääntö taas edellyttää, että kaupungin toimielimen kokouksista tehdään pöytäkirja. Meillä konsernijaosto kyllä istuu kerran kuukaudessa mutta niistä ei ole yhtään pöytäkirjaa ! - Kokouspalkkiot on sentään kokouksista maksettu. - Onko nyt niin, ettei myöskään muitten toimielinteen tarvitse tarvitse enää merkitä päätöksiään pöytäkirjaan vaan riittää suulliset päätökset ?? - Miten ne dokumentoidaan ?

    VastaaPoista
  7. Kiitos Laura Kontu ja Raimo Löfstedt ja Veli-Matti Virtanen meillä demarit voitti vaalit.

    VastaaPoista
  8. Aivan käsittämätöntä tämä touhu. Tuli selväksi kaupungin poliittisen eliitin tapa työskennellä asukkaitten parhaaksi.

    VastaaPoista
  9. Pieni eliitti pelaa omaan ja virkmiesten pussiin.

    VastaaPoista
  10. Miksi Laura ja Raimo ei ole demarien listalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelen, ihme hyypiöitä!

      Poista
    2. Laurahan on piilodemari ja löfokun vasemman laidan hännystelijä. Ne oli jo ennenkin tiedossa

      Poista
    3. Järjestivät Ankelon kokoomukseen tuen toivossa.

      Poista
  11. Miksi työllisyyspalveluihin perustetaan virkoja? Suurin osa muista uusista on työsuhteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan holtitonta touhua hallitukselta.

      Poista
    2. Viran hoito edellyttää julkisen vallaln käyttöä toisin kuin työsuhteessa.

      Poista
  12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Otetaan nyt hiukan rauhallisemmin, lasketaan kymmeen ja, jos oikein pahasti keittää, nukutaan yön yli ennen kommentointia. Kritiikin kohteilla on lähimmäisiä, ja jopa lapsia, jotka saattavat joutua ikäviin tilanteisiin täällä esitettyjen, jopa aiheellisten, kommenttien vuoksi. Harkintaa sanan säilän heilutteluun, vaikka joku käyttäisi etunsa hyväksi lähes viidentoistatuhannen ihmisen luottamusta, on väärin kostaa se hänen lähimmilleen. Kritisoikaamme tekoja ei tekijöitä, toivon vilpittömästi: anonyymit eivät kirjoittasi tännen kenenkään nimeä - Ollaan tyylikkäitä ja kohteteliaita!

    VastaaPoista
  13. SDP on vihdoin löytänyt uudet johtajansa Kosken pariskunnan manttelinperijöiksi. Äänestä Raimoa ja Lauraa – juuri se kokoomuslainen unelmajoukkue, jota SDP tarvitsee rynniäkseen läpi kaikki keskeiset päätökset ja varmistaakseen vallan jatkuvuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaa todella muutosta kaupungin nykymenoon niin seuraavassa kuntavaalissa kannattaa äänestää puoluetta joka sai vähiten ääniä viime valeissa. Ehdokkaalla ei niin väliä.

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Niin on kuten usein ennenkin alustuksissa.

      Poista
  15. Mikä voi olla kokoomuskaksikon motiivi äänestyskäyttäytymisessä?

    VastaaPoista
  16. Jos wintteriä saadaan haaveiden mukaan hyödynnettyä, tulee kahvila todennäköisesti tuottamaan voittoa. Onko tarkoitus saada tulos kaupungin kassaan vai annetaanko senkin valua yksityiselle taholle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran kova vuokra kahviosta, että kaupunki tienaa ja muita tiloja voidaan vuokrata edullisemmin seuroille.

      Poista
    2. Ei pidä paikkaansa. Ideana tietysti mukavaa pyöritellä Wintterin kahvion toinintojen järjestelyjä.

      Poista
  17. Tarklan lausunto on joillekin ilmaa vain ja kj joka johtaa. Sama kuin laivan tutka näyttää karille mennään, demokraattisesti päätetään kurssia ei muuteta. Haukutaan riidan kylväjiksi kurssin muutosta vaativat . Ehkä tutkialautkunta oikaisee virheen.

    VastaaPoista
  18. hallintovalitus edessä ? kuka tekee? avi varmaan kiinnostuu kokouksista missä ei tehtä pöytäkirjoja jne...

    VastaaPoista
  19. Kiitos käynneistä ja kommenteistanne! Eiköhän tuosta päätöksestä seuraa valitus ja kaupunki saa jälleen kerran kyseenalaista mainetta, joka olisi voitu välttää nöyryydellä ja pykälien kunnioituksella! Politiikassa ja sodassa vahvat, kokemuksista oppineet fiksut ja viekkaat vievät aina heikkoja kuten lystäävät, jos laajennetaan hiukan Sunzin ajatuksia.

    Älykäs ja kokenut vaikuttaja tarvitsee tarvitsee vastapuolelta vain yhden kärkityypin, ketä hallitsee esim. kiitollisuuden velalla tai yhteisillä kokemuksilla/päämäärillä. Tämä tyyppi haalii puolestaan ympärilleen uskottuja, uusi tyyppejä ja ns. takarivin vaikuttajia, lupaamalla heille aseman ja valtaa, nämä taas lupailevat lähimmilleen jotain ja kas kummaan, kun tämä mainoittu poppoo kasvaa riittävän suureksi, ottaa se vallan vanhoilta johtajilta uudelle pienelle piirille, jonka jäsenet ovat omilleen kuuliaisia ja nöyriä alhaalta ylöspäin - näin demokratia toimii ihan loogisesti ja laillisesti. Mikään ei ole politiikassa suurempi apu kuin hallita vastustajaa sen heikkojen ja oman edun tavoitteluun tähtäävien johtohahmojen avulla. Jossain pitäisi tutkia tarkkaan omien kärkihahmojen motiiveja olus tavoitteita vilpittömin mielin. Nyt yhdessä porukasta tehdään itsestä pellejä, jotka pärjäävät sirkuksessa, mutta entä vaaleissa?

    VastaaPoista
  20. Mitä kuuluu kh:n lakisääteisiin tehtäviin? Voiko tarkastuslautakunta velvoittaa kh:ta tekemään jotain? Jos tämän nyt selvitätte niin katsotaan sitten lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hallituksen on noudatettava ja valvottava, että kaupungissa on noudatettu kuntalakia, valtuustonpäätöksii, ja hallintosääntöä. Räikeät virheet eivät korjaannu vaikenemalla tarkastuslautakunnan huomioista.

      Poista
    2. Mistä huomioista kh on vaiennut ja mitä kuntalain pykälää on mahdollisesti rikottu?

      Poista
  21. Aiheellinen kysymys.
    Täällä on vastine
    https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2024382-11

    VastaaPoista
  22. Mikä Birgitta Runolan pään käänsi?

    VastaaPoista
  23. Valtuusto päätti 10.6. tarklan arviointikertomuksen yhteydessä, että hallituksen on vastattava huomiohin, joten hallitus ei noudata valtuuston päätöstä. Lisäksi jotkut hallituksen jäsenet pitävät kokouksia, joista ei tehdä pöytäkirjaa. Tämä on vastoin hallintosääntöä. Muutama hallituksen pöydässä istuva luottamusmies on nostanut itsekkyydessään itsensä muiden yläpuolelle. He eivät voi mitenkään hyväksyä, että joku arvostelee pienen valtaeliitin tekoja. Eniten heitä ärsyttää tarkastuslasutakunan puheenjohta, jonka lahjomaton työ nostaa esille kaupunkiimme pesineen hyvä veli kerhon.

    VastaaPoista
  24. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mielestäni tarjottu vastaus tarkastuslautakunnalle oli tyyliltään ylimielinen ja sisällöltään vajaa, mutta jäin näkemykseni kanssa vähemmistöön. Kannustan asian tiimoilta tekemään hallintovalitusta, jottei sama vastaustyyli toistu ja siitä tule tapa täällä. Lukekaa po. raportti ja vastaus, niin jatkossa ei ilmene vastaavaa tarvetta ihmetellen inttää mutu-pohjalta.

    VastaaPoista
  25. Oletko Java ehdolla ensi kuntavaaleissa? Vai oletko päätöstä vielä tehnyt? Jos olet onko sama puolue?

    VastaaPoista
  26. Ja onko Juha Aaltonen? Tehnyt hyvää työtä Teklassa! Ja sinä Java myös.

    VastaaPoista
  27. Politiikkaa on siitä kummalista kun tehdään asioita jotka ei kestä päivönvaloa. Henkilöt jotka vaativat parempaa valmistelua vierkamiehiltä, noudattaen lakia, hallintosääntöä ja valtuuston päätöksiä joka on kunnan päättävin elin. Vaatiat leimataan riidankylväjiksi ja negatiivisuuden lietsojiksi.

    VastaaPoista
  28. Ukissa lehti nostaa paskahousut parrasvaloihin.

    VastaaPoista
  29. tulisi hyvä kirja päiväni valtuustossa sekä virkamiesten ja johtavien valtuutettujen paskapuheet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hallintovalitus näyttää syntyvän, niin sydämmistyneitä ollaan po. tapahtumaan ja kysymys on lähinnä siitä riittääkö yksi? En aio lähteä ehdolle, tämä on ääremmisen kuluttavaa touhua, esittää vaihtoehtoja, jotka tyrmätään vaikka nykytyylillä kaupunkimme kuihtuu asukaskadon ja äärettömän suurten talousongelmien alle. Seitsemäkymppisenä alkaa huumori ja kestävyys olla koetuksella, joten enpä tosiaankaan ole lähdössä ehdolle - pitäisiköhän sen sijaan koota ja tiivistää Uki-arkistoni menneistä vuosista selkeäksi lukupaketiksi?

      Poista
    2. Kirjoita kirja ja anna jonkun muun kustantaa se ihan jo uskottavuuden vuoksi

      Poista
  30. Mistä ihmeestä löytyy sellainen seikka, että hallinto-oikeus kumoaisi tehdyn kaup.hall päätöksen? Esittäkää yksin.

    VastaaPoista
  31. Korjaus edelliseen --->Siis yksikin sellainen seikka Turun Hao:n kumoamiseen. Asia on käsitelty ja päätös tehty. Selkeä enemmistöhän oli saadun selvityksen takana.

    VastaaPoista
  32. Ei tarkoita että päätös olisi lainmukainen vaikka enemistö olisi päätöksen takana. Kyllä demokrattisesti voi tehdä lainvastaisia päätöksiä. Kittilän kunta hyvä esimerkki ja tuomiot tuli.

    VastaaPoista
  33. Nyt menee puurut ja vellit sekaisin. Miksi valittaa hallinto-oikeuteen? Kantelu on parempi jolloin asiaa joututaan avaamaan enempi. Pyhärannan entisellä kunnan johtajalla lienee jo kokemusta asiasta?

    VastaaPoista
  34. Minkä lain pykälää on rikottu nyt jonkun mielestä?
    Eihän kaikkia valtuuston päätöksiä ole laitettu täytäntöön. Esimerkkinä kaupunkisuunnittelun linjaorganisaatiota.

    VastaaPoista
  35. Lukekaa huomiot ja vastine, hölmömmällekin selviää tehdyn virheen suuruusluokka.

    VastaaPoista
  36. Virhe, puute, suurpiirteisyys tai mahdollinen voimassaolevan jonkun lain, asetuksen, määräyksen ja päätöksen rikkominen ovat kaikki ihan eri asioita.
    Yksikään tarkastuslautakunnan löydöksistä ei täytä lainsäädännön ylityksiä. Ja jos täyttäisi, niin kovin vaikeaa on yksittäistä kohtaa löytää.
    Kohteliaimmin U:gin
    paikallispolitiikan seurantaryhmä.

    Saanemme huomauttaa, että tämän asian pöyhiminen hukuttaa alleen kaupungissa huomattavasti kalliimpia ja laaja-alaisimpia puutteita ja toimintoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siloin kun kaupunki irtisanoi henkilöitä kaikki vakuutti, mitään lakia ei ole rikottu. Korvauksia jouduttiin maksamaan, ja monesta muustakin asiassa kun on tehty lainvastaista, veikkaa että paljon, mutta moni ei uskalla valittaa. Koski teki tutkintapyynnön aivan perätön, vesiperä. Ym historiassa, jotkut jopa vaatii että valitusoikeus pitää poistaa joka johtaisi vahvemman oikeuteen.

      Poista
  37. Eikö kokomuksella ole sitä vertaa ryhmäkuria, että saisivat sooloilevat jäsenensä kuriin?

    VastaaPoista
  38. Ketkä tähän "U:gin paikallispolitiikan seurantaryhmään" kuuluvat ?

    VastaaPoista
  39. Chat GPT:n ehdotuksia vesitorniin liittyen:

    Julkis- ja yksityissektorin yhteistyö

    Sponsorointi ja kumppanuudet: Kaupunki voi etsiä yksityisiä yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan tornin kunnostukseen vastineeksi markkinointinäkyvyydestä tai rakennuksen käytöstä.
    Yksityinen rahoitus ja joukkorahoitus: Joukkorahoituskampanjat voisivat olla mahdollinen ratkaisu kerätä varoja paikallisilta asukkailta ja kiinnostuneilta tahoilta, jotka haluavat säilyttää vesitornin osana kaupunkikuvaa.

    Suojelu ja ulkoinen kunnostus ilman käyttötarkoitusta

    Suojelustatus: Vesitorni voidaan julistaa suojelukohteeksi, mikä voi avata mahdollisuuksia saada tukea suojeluun erilaisten säätiöiden tai valtioiden tahoilta.
    Kevyt ulkoinen kunnostus: Jos täydelliseen kunnostukseen ei ole varaa, voidaan keskittyä vain tornin ulkopuolen kunnostamiseen, jotta se säilyy kaupunkikuvan kannalta edustavana, vaikka sisätilat eivät olisi käytössä.

    VastaaPoista
  40. Kertoiko tekoäly myös kustannusarviot eri vaihtoehdoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellisuudessa tekoäly pystyy parempiin ratkaisuihin kuin nykyinen kaupungin luottamushenkilöiden päätöksenteko tai virkamiesesittely.

      Poista
    2. Kova väite. Mutta voihan sitä väittää jos siltä tuntuu.

      Poista
    3. Luvut puhuvat luottamushenkilöitä ja virkamoiehiä vastaan.

      Poista
  41. Riikka-Petteri ja pari muuta ainakin.

    VastaaPoista
  42. Mikään ei muutu, ainostaan nimet seuraavissa vaaleissa.

    VastaaPoista
  43. Ja miksi lehdet vaikenevat eniten kohauttaneesta hallituksen listan asiasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä päättäjät saavat median suojeluksessa kähmiä.

      Poista
    2. Kaupunki maksaa lehdelle, ei voi kirjoittaa negaa. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Yleensäkin Suomessa journalismin taso laskennut. No tutkijoista aikoinaan ohjelmassa, Hesarista tullut 7-päivää tason juorulehti.

      Poista
  44. Virkamiehet ja heitä tukevat surkimukset haluavat vaieta omista mokistaan . Tarklan huomiot ovat totta ja myrkkyä valtaa pitävällä juntalle.

    VastaaPoista
  45. Kaupunki menettää asukkaita, talous katastrofaalisessa tilassa, Winteriä ei ole suuhiteltu hyödyntävän mitenkään, kiinteistöt rapistuvat käsiin, päättäjiä palkataan kaupungin virkaan. Kuinka yksikään rehellinen ihminen voi kannattaa tätä? Tarklan työlle on annettava sen ansaitsema kunnia ja joutavat selitykset tulee lopettaa.

    VastaaPoista
  46. Kiitos käynneistä ja ajatustenne avaamisesta! Murheellinen totuus on se, että päättäjien enemmistö hyväksii sellaisen kaupunkiorganisaation toiminnan, joka ei toimi, kuten kuntalaki määrää, kaupungin ja sen asukkkaiden parhaaksi. Jokainen voi päätellä tuosta, ollaanko lakia rikottu vai ei. Vai onko kaupunkiorganisaatio silloin onnistunut, jos väki korjausvelka kasvaa, väki vähenee ja talous ajautuu katastrofaalisiin ongelmiin. Hyssyttelemällä ja jollain henkilöjunahössötyksellä ei tämän kaupungin tulevaisuutta käännetä posotiiviseksi. Tarvitaan rehellistä faktoihin perustuvaa arviointia, tätä tarkastuslautakunta on tarjonnut hallitukselle jo aiemminkin, mutta sen huomioihin ei ole tartuttu. Täytyisi edes sen verran ottaa mallia Neuvostoliitosta, että ongelmista vaikenemalla niitä ei koskaan saada kuntoon. Kuten joskus aikaa sitten esitin, meidän olisi olluit perusteltua perustaa kriisiryhmä, joka auttaisi kaupungin luovimaan ongelmien karikon läpi turvallisille tulevaisuuden vesille. Suurin este minkään sorttisille positiivisille korjausliikkeelle löytyy hallituksen enemmistöstä, jolle ongelmien hoitamista kaupunkia kehittämällä voidaan pitää kirovaihtoehtona.

    VastaaPoista
  47. Monelle on vaikea ymmärtää että menot ja tulot pitää olla tasapainossa.

    VastaaPoista
  48. Mielekiintoista myös noi ekonomien kannanotot. Varskin korkman " arvostettu" § kertovat tänää sitä ja tätä ja kolmantena päivänä sitä sun tätä. Jos ekonomit tietäisi mikä on oikein tulevevaisuuteen tähtäävissä toimenpiteissä, kaikki ekonomit olisi miljärdöörejä. Korkman, eu liittyminen oli hyvä asia mutta euroon huono asiaa. Vuosia kuluu molemmat on hyviä asioita. Velkaa voi ottaa jos on talouskasvua joka syö suhteessa bruttokansantuoteessa. Nyt ei ole? Sanna Marin oli samoilla linjoilla kun bruttokansantuote kasvaa valkaa voi ottaa, suhde pusyy samana jopa pienenee. Maalikko ymmrtää metsään meni, mutta ei ekonomi.

    VastaaPoista
  49. Mielenkiintoista, onko kaikki ollut Wintterin suhteen ollut yksimielistä. Jos Kolkka olisi äänestänyt toisin, olisiko ko Wintteriä, joskus yksi ääni voi muutta koko historian.

    VastaaPoista
  50. Miten pienet asiat voi muuttaa koko uudenkaupungin tulevaisuuden, esim: koulupäätökset, yksi ääni?

    VastaaPoista
  51. Ai yksi ihminen Wintterin rakentamisesta. Joten höpö höpö nyt taas.

    VastaaPoista
  52. 21.17 et näköjään tunne historiaa.

    VastaaPoista
  53. Yksi ihminen ei ole ollut Wintterin päätöksen takana. Päätös on tehty enemmistöjen päätöksillä.
    Voitte toki jatkaa kinaamistanne pienessä piirissänne.

    Itse olen kuitenkin huomattavasti enemmän huolissani tästä, miten Ukrainassa selvitään ilman sähköä ja lämmitystä ensi talvena. Tekeekö Venäjä vielä tämänkin

    Suunnaton tuho uhkaa miljoonia Kiovassa
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/28ed0dc3-2907-4cb6-8555-a7c316cc5fd2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 9.56 etpä taida sinäkään seurata politiikkaa.

      Poista
    2. Pienet ovat yhden tai kahden kommentoijan murheet Ukin kunnallispolitiikassa. Mutta mitäs tässä blogissa voit.

      Poista
    3. Enemistö päätöksillä kylläkin, enemistö on yksikin.

      Poista
    4. Miksi juuri yksi ihminen muodotaa tarvittavan enemmistön? Jos se olikin Liisa, Pekka tai Martti. En ymmärrä.

      Poista
    5. On vaikea ymmärtää, jos päätös on 22-21 tai 5-6
      Näissä tapauksissa yhden siieryminen toiselle puolelle voi vaikuttaa suuresti kuntien tulevaisuuteen.

      Poista
  54. Suomessa on 309 kuntaa. Kolmen viime vuoden aikana niissä on vaihdettu johtajaa yli 150 kertaa.

    Vaihtuvuutta selittävät monenlaiset asiat, kertoo Kuntaliiton tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom.

    VastaaPoista
  55. Ukin tilanteelle voidaan jotain täällä tehdä, mutta Ukrainan sotaan Suomi ei voi vaikuttaa mitenkään muuten kuin muuttua vastaanottavaksi osapuoleksi. On parempi puhua omista ongelmista ja yrittää ratkaista niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. U:gin ongelmat ovat ihan U:gin omia ja niistä ei voi syyttää "isoa kuvaa".

      Poista
    2. Miten muka Ugissa vaikutat Varhan alueella tämän sektorin asioihin, esimerkki tässä
      Toisen hyvinvointialueen laskelmat maalaavat karun maiseman: yli tuhat henkilöä irtisanottaisiin, lakisääteisistäkin palveluista leikattaisiin
      https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000010756772.html

      Poista
    3. Varha, pirha ja terveydenhoito.
      Miten varhassa on tämä asia?
      Pirhalla rästissä palkankorotuksia helmikuusta lähtien
      https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000010757596.html

      Poista
  56. Eiköhön ison kuvan eli usean konfliktin yhteissumma vaikuta Ukinkin päätöksiin?
    Elintaso on jo alkanut länsimaissa laskea. Se näkyy katukuvassa levottomuutena, turvattomuutena ja näköalattomuutena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu oudolta että Suomessa päivitetään ohjeita sodan varalle. Onko ohjeiden tarve tiedossa tai todennäköinen ?
      https://yle.fi/a/74-20117537

      Poista
  57. Ei tunnu yhtään oudolta, päinvastoin. Kauan se onkin kestänyt, että kännykkä- ja tietokoneriippuvaista ja alati fyysiseltä kunnoltaan rappeutuvaa reserviä ja työssäkäyvää väestöä aletaan vihdoin ohjeistamaan.
    Suomi kun ei voi naapuriaan valita.
    Miten muuten on? Joko ne kuluvan vuoden tapahtumat kuten mm. vesitorneihin murtautumiset, kännykkämaston kaatamisen ja valokuiturunkojohdon katkojat eli syylliset löytyivät?
    On toki olemassa toinenkin vaihtoehto. Jatketaan oloa hyödyllisinä idiootteina.

    VastaaPoista
  58. Mieluummin ei, sanoi Moilanenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konekorjaamo Partenen.
      Munkkipossut oli tärkeitä.

      Poista
  59. Elämisen välttämättömät perustaidot ovat unohtuneet, koska niitä ei arvosteta. On hyvä, jos asiasta muistutetaan.

    VastaaPoista
  60. Ei hyvältä näytä, kun matalaotsaiset kokoomuslaiset vievät maata tuhoon ja meitä Uudessakaupungissa Raimon ja Lauran johdolla kohti selvitystilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisessa puolueessa on "matalaotsaisia" enemmän tai vielä enemmän. Polittikka on varma tie tuhoon meillä ja muualla.

      Poista
    2. Näin on, meillä vaan tuhoutuu kaupunki, kun matalaotaisten valta kasvaa.

      Poista
    3. Kyllä näin on , kun enemistö lähtee kaikkeen hullutukseen mukaan, varsinkin demarien kelkkaan, onneksi järki voitti 250000 euron laululavaa ei hyväksytty, leijonapuiston laivan korjaus, menee osakkeen hinta?? Täytyy sanoa, teknisellä puolella ei kyllä ole homma hanskassa. Julkista rahaa voi köyttää kun vastuu on nolla ja kukaan ei puutu tuhlaamiseen.

      Poista
    4. Asiavirheitä! Tekninen puoli ei päätä yhdestäkään määrärahasta. Valtuusto, valtuusto, valtuusto.

      Poista
    5. Teknisellä missä väitetään että päättää rahasta, ottaen huomioon, hallintosäännössä on annettu että teknisen puolen johtaja voi yksin päättää rahojen köytöstä tiettyyn summaan asti.Saapi nähdä miten käy mörnen rahojen jonka tekla poisti. Palauttaako halitus/ valtuusto rahat??

      Poista
    6. Oikein. Valtuusto voi myöntää määrärahoja vaikka sinne Mörneen.
      Ja kaikilla palvelukeskusten johtajilla on oikeus tehdä päätöksiä hallintosäännön ja valtuuston myöntämien määrärahojen puitteissa.

      Poista
    7. 22.37 juuri näin. Hallitus voi myös ottaa käsittelyyn virkamiespäätökset jo tarvetta, esiintyy, yleensä ei ota.

      Poista
    8. Tekninen johtaja esittää ja hyväksyy suunnitelmat. Kyllä se sieltä vaan on tämäkin tuleva moka lähtöisin. Kalliiksi tulee!

      Poista
    9. Mitä suunnitelmia esittää ja kenelle? Määrärahoistahan päättää valtuusto.

      Poista
    10. 19.34 mitä tarkoitat? Sekava kommentti.

      Poista
  61. Poliittinen vastuu nolla.

    VastaaPoista
  62. https://seura.fi/asiat/tutkivat/uudenkaupungin-historian-suurin-rakennushanke-aiheuttaa-eripuraa-urakan-voi-saada-srv-jonka-perustaja-ilpo-kokkila-omistaa-ison-siivun-kaupungin-autotehtaasta/

    VastaaPoista
  63. Hiihtokeskus syöksykierteessä: Miljoonavelat ja repivä riita
    https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/d9cb1e6e-9a20-4bd4-a881-4618abbab573

    VastaaPoista
  64. Kiinteistöverot nousee

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!