maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kokoomus ja SDP nostivat Walan jo eduskunnan kynnykselle!

Siinä koko Bolore Herbert won Karajan johtamana. Jos viitsitte kuunnella ja katsoa, tässä näkee kuinka kaikki alkaa pikkurummulla.

Olipa kyse musiikista tai uusikaupunkilaisesta politiikasta, tarvitaan vain tyhjää yksinkertaisuutta ja menestys toteutuu mellevästi. Tämä sävellys pitää sisällään äärimmäisen yksinkertaisen rytmin ja kaksi simppeliä säveltä. Näitä toistamalla, niihin lisäämällä soittimia, soitinryhmiä sekä voimaa syntyy klassisen musiikin simppelein menestyscrescendo ja eräs tunnetuin musiikkiteos Ravelin Bolero. Koko teoksen perustan luo monotooninen rumpu ja tyhjä putki eli huilu, johon säveltäjä puhaltaa hengen - Samoin uusikaupunkilaisessa politiikassa tyhjyyteen puhaltamalla, saadaan aikaiseksi kansaan uppoava ilmiö.

Boleron tavoin uusikaupunkilaisessa politiikassa toistetaan yksinkertaista rytmiä ja kahta säveltä: TULEVAISUUDEN UTOPIAA ja MENESTYKSEN VALHETTA. Musiikkikappaleen tapaa, kukaan ei tiedä tuleeko politiikan versiosta mitään kaiken alkaessa hiljaisella rummun nakutuksella ja huilun ujelluksella. Vaisusti toistetaan: rauhan mies, rauhan mies ja kansa herätetään kiinnostumaan ilmiöstä. Ravel lisää soittimien ja soitinryhmien määrää ja kasvattaa niiden avulla Boleroaan.  Aivan samoin politiikassa lisätekijöillä kasvatetaan olemattoman tapauksen uskottavuutta.

Uusikaupunkilaisessa politiikassa tyhjän tukijaksi saadaan ensin yksi luottamushenkilö seuraavaksi luottamushenkilöryhmä ja yksi puolue ja lopulta useita puolueita. Samalla kuvioon lisätään virkahenkilö ja pian virkahenkilöryhmä. Lopuksi koko virkakoneisto tukee tyhjyyttä. Kiitos taitavan säveltäjän simppelistä rytmistä ja muutamasta melodiasta kasvaa valtavan suosittu esitys, jonka suuruutta ei voi ennustaa onnettomilla lähtökohdilla tahikka vaisulla alulla.

Kun katsomme viime vaaleja edeltänyttä aikaa, voimme todeta Walan, mies vailla realismia ja toimivia visiota, nousseen tyhjästä poliittisen menestyksen mittoihin.  Hänen nosteensa takaa löytyy ensin yksi toimittaja, seuraavaksi muutama toimittaja ja lopulta media. Samoin virkahenkilöiden ja luottamushenkilöiden laajentunut tuki nostivat Walan poliittisen "Boleron" menestykseen. Nyt Uudenkaupungin talouden kääntyneen velasta velattomaksi ja autotehtaan kasvun myötä tulevaisuuden osalta positiiviseksi, ollaan Uudessakaupungissa tilanteessa, jossa hölmöinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja ei voi epäonnistua, ei vaikka tukena häärisi kuinka armottoman töppöjä virkahenkilöitä ja itsekeskeisyydessään härskejä politiikkoja.

Kiitos kokoomuksen toimien  ja paikallisten demarien vetämien paikanjakoneuvotteluiden Wala nousi askelmalle, josta hän ei voi pudota. Wala harppasi kokoomuksen ja demarien tuella asemaan, josta on enää pikkuloikka eduskuntaan. Etenkin kunnallisneuvoksettaren ansiosta Wala näyttää nyt kaupunkilaisten silmissä poliitikolta, jota tukevat useat puolueet samoin, kuten viimeistä suoraan vaaleissa eduskuntaan noussutta uusikaupunkilaista Risto Ahosta. Vai voiko joku väittää, että kokoomuksen puoluetoimistossa jätetään viidensadan äänen mies valitsematta eduskuntavaaliehdokkaaksi ja hänet korvataan jollain jäitä hattuun -tyypillä? Walan ura etenee ja kasvaa kuin Bolero konsanaan, mutta kuinka Bolero päättyykään? - KUIN RÄJÄHDYKSESTÄ KOKO HOMMA HAJOAA.......

16 kommenttia:

 1. Uskomatonta jos kokoomus ja demarit lähtevät tukemaan samaa henkilöä, vieläpä henkilöä jonka poliittiset voimateot ovat yhtä runsaat kuin italialaisten uroteot sodassa.

  VastaaPoista
 2. Johan ne nostivat Walan merkittävimmän luottamushenkilön asemaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Katsokaa hiukan lähihistorian tapahtumia ja jos vielä ihmettelette, niin ihmetelkää sattumia, jolla Wala ja Ankelo nousivat nykyisille paikoilleen. Heillä on vahvat tukijat molemmissa puolueissa.

  VastaaPoista
 4. Kokoomus heitti Walan ulos ja demarit ei ikinä kannata Walaa eduskuntaan.

  VastaaPoista
 5. Ei savua ilman tulta tai totuuden siemen saattaa olla Javan jutussa.

  VastaaPoista
 6. Viidellä valtuutetulla kaksi keskeisintä luottamuspaikkaa. Se on Suomen ennätys. Kunnallisneuvos oli antelias Hessulle. Mutta miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai koko demarivaltuutetut poikkeuksellisen naiiveja hyväksyessään tämän paikkajaon.

   Poista
 7. Javan juttu on taas kerran täyttä potaskaa. Kokoomus heitti Walan tylysti pihalle ja Vartiainen ei Walaa arvosta. Kokoomus ja demarit heittää kapuloita Walan rattaisiin.

  VastaaPoista
 8. Ugilainen edustaja saadaan eduskuntaan yli puoluerajojen äänestäneiden aktiivisuuden voimin. Historia on näin. Varapaikaltakin on tosin onnistuttu, samasta syystä.

  VastaaPoista
 9. Jawa tykkää, kun Wala nousee eduskuntaan.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kokoomus ja demarit tykkää ja ajaa eduskuntaan Walaa. Muistelkaa kokoomuksen waalikampanjaa ja paikanjakonynnyilyä sekä demareiden roolia Walan noustessa hallituksen johtoon. Ei voi olla kahta epäilystä siitä, että Walalle pedattiin ääniä sekä johtotähden asemaa eli hänen kannatus on merkittävää molemmissa puolueissa. Liian monta ihmeellistä käännettä tapahtui Walan eduksi, siksi en usko niitä sattumiksi tai pelkän hölmöyden tuotteiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Java erimieltä koska minulla on erilainen käsitys tapahtumakulusta jonka olen kuullut eri tietolähteistä.

   Poista
 11. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707032200242710_pi.shtml
  Mikä on todella kokoomuksen arvomailma, todellakin perusuomalaiset eivät sovi samaan arvomailmaan , siinä Orpo ja Vapaavuori on oikeassa.

  VastaaPoista
 12. Java on kokoomuksen totuudentorvi.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Totuudesta en tiedä, mutta melkoinen torvi taidan olla. Anonyymi 4. heinäkuuta 2017 klo 23.40:lle: Eihän kyse ole mielipiteestä vaan tapahtuneista asioista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!