sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

KATSE KAUEMMAKSI JA OPPIMAAN MUIDEN ONNISTUMISISTA!


Piipahdus Ikaalisissa opetti pari asiaa: Osaamista ja itseluottamusta ruokkivaa kannustamista seuraa onnistuminen. Kun pienen paikkakunnan asukkaat yhdistävät kaikki voimansa ja puhaltavat yhteen hiileen takaa se menestyksen koko paikkakunnannalle. Kaiken takana tulee olla vilpitön avoimuus, tasapuolinen ideoiden kuuntelu, lähimmäisten kunnioittamine, kyky asettua lähimmäisen asemaan ja kyky hyväksyä lähimmäinen. Jos ei ideoita löydy itseltä voi aina ottaa mallia muualta, siten onnistuminen on kovin yksinkertaista ja kaikki nauttivat menestyksen lopputuloksista.

Ilman tavoitteellisuutta ei mikään asia voi saavuttaa tai edes lähestyä tavoitteita kuin vahingossa. Jos yrittäjä haluaa bussilasteittain ulkopaikkakuntalaisia asiakkaita, tarvitaan siihen oman yrityksen markkinointia tai mahdollisesti markkinointiyhteistyötä muiden yrittäjien kanssa. Jälkimmäisessä tapauksessa piilee yrittäjälle se riski, että hän joutuu jakamaan muiden yrittäjien kanssa ulkopaikkakuntalaisen matkailijan ostovoiman. Mukava tapa välttää mainittu riski löytyy virkahenkilön voitelusta. Esim. kaupunkiin saapuva näyttelyvieraiden bussi ohjataan vain ja ainoastaan  virkahenkilöä voitelevan yrityksen eteen. Tuolloin yrittäjä pääsee yksin maksimoimaan bussin sisällään pitämän ostovoiman.

Enkä missään tapaa tarkoita kyseessä esitetyn voitelun olevan maan tapa tuolla tai täällä. Saattaahan kuvitellun esimerkkiyrittäjän viehättävä olemus säteillä ja huokua niin voimakasta virkahenkilöihin kohdistuvaa lämpöä, jotta yrittäjän valloittava habitus riittää lumoamaan virkahenkilön tuottamaan busseja yrittäjän toimipisteeseen. Oli bussin pysähtymisen syy mikä tahansa, ei sen kaupungille antama elinkeinoruiske ole kovinkaan merkittävä, jos kyseinen yritys ei myy omalla paikkakunnalla valmistettuja tuotteita, vaan pikemminkin muualla ja jopa halpatuotanto maissa valmistettuja tavaroita.

Ikaalisissa muutaman isomman valmistajan halpamyymälät toimivat ostoskeskuksen houkuttimina ja tämä turvaa yrittäjille riittävän asiakasmäärän. Ostoskeskus palvelee paikallisia asukkaita ja saapa jonkun turistinkin piipahtamaan useissa paikallisissa yrityksissä. Näin omat eurot työllistävät omia ja omat eurot pysyvät omalla talousalueella rahoittamassa paikkakunnan ihmisten palveluita sekä elinolosuhteita. Ikävä realiteetti on se, jos ihmiset eivät saa haluamaansa kotipaikkakunnalta, he hakevat sen muualta - kuntalaisten ostokäyttäytymiseen ei vaikuteta vetoamalla paikkakuntauskollisuuteen, vaan tarjoamalla heille tavaroita tai palveluja niin hyvin tai laadukkaasti, etteivät he löydä syytä matkata muualle ostelemaan tavaroita tai palveluja - Jokainen suosii luonnostaan kotikuntaansa, mutta harva on valmis maksamaan siitä.

Ikaalisen esimerkki ilmentää selvästi ja yksinkertaisesti, tuplaten suuremman, Uudenkaupungin mahdollisuudet pitää kaupalliset työpaikat ja eurot omassa kaupungissa. Koska meidän suurimmat puutteet löytyvät luovuudesta ja yhteistyökyvystä sekä muiden ideoiden vastaanottokyvystä, kannattaa Uudenkaupungin ideoinnin sijaan pohtia Ikaalisten ostoskeskussapluunan kopioimista tänne. Ehkäpä elinkeinopuolemme pitäisi kääntää katseet myös voimakkaasti kasvavaan tavarataloketju Kärkkäiseen sekä M-kauppaketjuun. Jospa kerrankin lähestyisimme jotain uutta asiaa positiivisesti ja kehityshenkisesti, jollain muulla kuin perinteisillä torppausmenttaliteetilla eli tee ite - tai ei käy -asenteilla - Vai vaatiiko tämäkin uusia valmistelijoita, päättäjiä, kellokkaita ja heidän nöyriä nuolijoitaan?
35 kommenttia:

 1. Java sinun mielestäsi uusikaupunkilaiset eivät osaa yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosta vaan että miksi Alinenkatu jatkaa tyhjentymistään eri putiikeista vaikks kaupungin verotulot kasvaa? Mikä on juurisyy?

   Poista
 2. Sisäpiiripoppooo jatkanee kaupungin järjestämiensä tapahtumien kehumista ihan kaikkien edestä.Turistit kritisoivat tapahtumamäärien olevan onnettomia myös käyntikohteiden.Jonkun täytyy hoitaa se vastakkainenkin mielipide,muuten ei koskaan kehitystä tapahdu.Kehitystä ei rapahdu valtakunnallisesti kuin myöskään täällä kylällä ellei silmiä avata.Ulkopaikkakuntalaisen mielestä tämä kaupunki on seitkytäluvulle jämähtänyt onneton omassa pikkupiirissään asuva pikkukylä,vaikka kuinka ihanassa omassa pesässä touhuava pikkukylän asukki uskottelisi itselleen olevansa Kaupunkilainen.Koskaan ei mikään muutu jos pienipikkupiiiri keskenänsä saa rakennella niittä "keisarin vaatteita" kaiken upoten sokeitten kyläläisten mieliin Totuutena.Sorry vaan ,mutta ne jotka tänne töihin tulee ,tulevat ja lähtevät heti kun duunin muualta saavat,ja vielä muualta töihin ajavat kaasuttavat samoin tein kaupparetkilleen muualle.Jos tätä ei halua kuulla ja nähdä,ainoastaan kieltäää samalla väittäen täällä olevan upeeeeta ja viriää kaupunkimme tukee pysymään seisovana ,sekä konkurssikypsänä vielä hamaan tulevaisuuteen.Pysykää sokeana pienissä piireissänne sanoo muualta tullut ja poistunee eikä rahojaan tänne enää tuo.Herätkää Ukilaiset tähän päivään

  VastaaPoista
 3. Alahan nyt sinä sitten aktiivisesti toimimaan, kun mielestäsi kaikki tässä kylässä on peestä. Helppo on tuollaista diibadaabaa kirjoitella,siihen pystyy jokainen. Joten alahan toimia muutosten eteen.

  VastaaPoista
 4. Ei hassumpi heitto tuo Kärkkäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai kasvava Kärkkäinen? Firmahan on yrityssaneerauksessa ja kroonisessa kassakriisissä. Mitä me Ugissa tuollaisella firmalla tekisimme. Kaksi rihkamakauppaa jo on, joten ne riittäköön. Kanattaa lukijoiden suhtautua "vapaan median" alustuksiin ja kirjoituksiin kriittisellä silmällä.

   Poista
  2. Juuri näin valheilla Ukin kehityksen jarrut estävät kehityksen ja pitävät vallan pienellä piirillään.

   Poista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei Uudessakaupungissa ole yhtään väärää ihmistä, kaikilla on paikkansa. Meillä, ikävä kyllä, oikeat ihmiset ovat väärissä paikoissa - siinä ongelmamme. Kärkkäinen "pääsi" yrityssaneeraukseen 2010 ja avasi nyt keväällä suuren tavaratalon Jyväskylässä - käsittääkseni tämä on kasvua. RIHKAMAKAUPPA??? Kaikkiin kirjoituksiin kannattaa suhtautua kriittisesti, etenkin vanhojen päivittämättömien tietojen levittämiseen.

  Olen esittänyt tässä kaupungissa kaikenlaista. Vaikka ideallani olisi valtuuston yksimielinen tuki, on se silti jäänyt toteutumatta UUDESSAKAUPUNGISSA. Alustuksessani on muutama ajatus vapaasti vastustettavaksi tai käytettäväksi, mutta minä en lähde ilman minkäänlaista keskusteluyhteyttä, vaikutusmahdollisuutta tai mandaattia esittämään saati puuhaamaan yhtään mitään; Kunhan lämpimikseni kirjoittelen kaikenlaista, mitä mieleen juolahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käytä kokoomusystäviäsi vaikuttamiseen.

   Poista
  2. Java kirjoitti: "Voimmepa kirjata jotain hyvääkin juhlavuotemme osalta. Keskustan kaupalliset palvelut ehostuvat. Toivottavasti tämän seurauksena jotain vetovoimaista sijoittuu pian myös entisen Ekan tiloihin."

   Päivittämätöntä tietoa ellet tarkoita että sähköliikkeen paikalle haluat vetovoimaisemman liikkeen. Kadun toisella puolella on hiljaisempaa.

   Poista
 6. Tässä alla on fundeeraamista vähän isomminkin. Kopioitu Hartolta ja lopussa täydennystä jota sopii sitten sommitella omaan päähän.
  """

  onk viljoo näkynyt kirjoitti 8.7.2017 klo 18.36

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707082200253654_u0.shtml


  Vastaa  Hamburg kirjoitti 9.7.2017 klo 11.56

  Vasemmistolla näyttää olevan erilainen tapa osoittaa mieltään kuin oikeistolla.
  Autot palamaan, kauppojen ikkunat hajoitetaan ja siinä ohessa toista sataa poliisia joutuu sairaalahoitoon. On tässä ymmärtämistä.


  Vastaa  mistä tiiät kirjoitti 9.7.2017 klo 22.03

  Oliko kaikki vasemistolaisia?


  Vastaa  Media kirjoitti 9.7.2017 klo 22.27

  Eri medialähteet niin väittää mm. Yle.


  Vastaa  Harto Forss kirjoitti 10.7.2017 klo 10.08

  Medialta tulee usein harkitsemattomia väitteitä. Oli sitten kysy äärioikeistosta tai -vasemmistosta niin yhtäläisyyttä ei pidä vetää mihinkään yleiseen ajatteluun. Väkivaltaisesti suuntautuvia ihmisiä löytyy joka suunnalta jopa uskonnollisista järjestöistä tai varsinkin niistä.


  Vastaa  täyttä asiaa kirjoitti 9.7.2017 klo 14.58

  Tulipas mielenkiintoinen ohjelma telkusta kansalaissodasta


  Vastaa  Yli 5000 kirjoitti 10.7.2017 klo 07.35

  https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/entista-useampi-lahio-vaikeuksissa-ruotsissa-23-lla-alueella-poliisin-vaikea-tai-mahdoton-suoriutua-tehtavista/6498610#gs.0GHTv10


  Vastaa  �� kirjoitti 10.7.2017 klo 13.20

  Suomessa tulee käymään samanlaisesti, mutta kun asiasta ei saa puhua kun leimataan rasistiksi.

  """
  https://yle.fi/uutiset/3-9709831
  Suomen vastaanottokeskuksista on "kadonnut" yli 5000 turvapaikanhakijaa
  Aikavälillä 1.1.2015–1.7.2017 Suomesta on hakenut turvapaikkaa 40 600 henkilöä.
  Lisäksi vastaanottokeskuksista on aikavälillä "kadonnut", eli poistunut ilmoittamatta 5 100 henkilöä. Heidän olinpaikkaansa ei tiedetä. Henkilöt ovat voineet jäädä Suomeen paperittomina, he ovat voineet poistua muihin EU-maihin, tai palanneet kotimaihinsa omatoimisesti.

  Ihan vaan sellaista kysyn että pitääkö olla huolissaan?

  VastaaPoista
 7. En tiedä mitäbloginpitäjätarkoittaa päivittämättömillä tiedoilla, mutta totean, että Kärkkäisen hakuduttua yrityssanaaraukseen, sille laadittiin 10 vuoden maksuohjelma n. 40 milj. euron velkoihinpohjautuen.
  Firmalla 0n myöskin kyseenalaisia toimia mm. Magneettimedian muodossa. Kyseisen "median" tuotosta on jaettu kotitalouksiimme. Kuvottava julkaisu sanoisin. Tuollaista rasistista ja juutalaisvastaista yritystä en ainakaan minä halua Ukiin. Blogin pitäjän aatemaailmaan Kärkkäinen ehkä istuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärkkäinen on osakeyhtiö, joten kannattanee vilkaista viime vuosien tuloksia.. Ei kauheasti plussaa, mutta varmaan mennyt ylimääräiset velkojen kuittauksiin. Mutta jos ei osaaminen tälläisten tutkimiseen riitä, niin kannattaa jatkaa blogeissa huutelua.

   Poista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Päivittämisellä tarkoitan tässä tapauksessa sitä, että kertoo mitä yrityssaneerauspäätöksen jälkeen on tapahtunut. Tuhannet ihmiset ovat saaneet sieltä töitä ja palkkansa, mutta se lienee sivuseikka, kun ollaan periaatteessa vastaa - jatketaan nykytyylillä ja pian voidaan järjestää bussikuljetuksia Myllyyn!

  Mitä arvomaailmaani tulee, kannattaa lukea pöytäkirjoja tekemiäni aloitteita esim. natsivarojen käyttämisestä kaupungin kaunistamiseksi. Meillä verovaroilla pidetään yllä Suomen ykkösnatsin nimikkopuistoa, joten eikö anonyymi 10. heinäkuuta 2017 klo 17.31 paheksunta kohdistu juuri siihen, mikä Uudessakaupungissa käytännössä, avoimesti ja demokraattisen päätöksenteon seurauksena hyväksytään? Minusta ei saa natsia tekemälläkään!

  En hyväksy väkivaltaa missään muodossa ja mielestäni kansan liikehdintä on aina oire tehdyistä suurista virheistä. Pitäisi puuttua syihin, joista väkivalta sikiää tulipa se sitten oikealta tai vasemmalta. Kuten olen useasti todennut, minulla ei ole mitään vaikutusmahdollisuutta kokoomuksen kautta mihinkään asiaan - minut ulostettiin puolueesta vaalien jälkeen. Eikä minulla ole pienintäkään halua ryhtyä minkäänlaiseen tekemisiin puolueen kellokkaiden eli walangistien kanssa - ANNETAAN TÄMÄN KOKOOMUSKORTIN JATKUVAN VILAUTTELUN VIIMEINKIN OLLA!

  VastaaPoista
 9. Hyökkäyksiä,hyökkäyksiä.En lukenut yhtään rakentavaa ehdotusta kaupunkimme eduksi,vain vastahyökkäyksiä henkilökohtaisuuksiin hypäten.Juuri tämä on sitä Yhteistyötä kaikkien hyväksi.Kirjoittaja sentään antaa ehdotuksia,ideoita josta lähteä liikenteeseen rakentavaan keskusteluun ja suureen ideatulvaan.Tämä kertonee paljon Uudenkaupunkimme hyvästä hengestä,piirit on pudettävä ja varsinkin se sokeus.Pikkukylänä pysymme ja onhan se hyvä jos suuri enemmistö niin haluaa elää.Mutta älkää kauaa niitä rahantuojaturisteja ootelko kylille,joka jättäytyy menneisyyteen.Kerran käväisevät ja hymähdellen poistuvat.Mökkiläiset toki ruokaistoksilla käyvåt,siinä se.

  VastaaPoista
 10. Muutama ihminen kirjoittaa kaupungin ongelmien korjaamisesta. Muut pistävät hanttiin. Tässä kaupungissa ei voi mikään uudistua. Varma mikä ei mene konkurssiin on Korihait, sinne syydetään ja kerätään rahaa. Samat johtohenkilöt ja valmentaja saa jatkaa. Pienipiiri pyörii.

  VastaaPoista
 11. Harto Forss kirjoitti 10.7.2017 klo 10.08

  Medialta tulee usein harkitsemattomia väitteitä. Oli sitten kysy äärioikeistosta tai -vasemmistosta niin yhtäläisyyttä ei pidä vetää mihinkään yleiseen ajatteluun. Harto kirjoittaa:olenko ollut väärässä persujen luullessani enemmistön olevan inhimillisiä suomalaisia?

  VastaaPoista
 12. Keskityttäisiin alustuksen mukaan kaupungin elinkeinopolitiikkaan eikä persuihin ja pakolaisiin, niihin ei ukissa voi vaikuttaa. Valkosella on hyvä ajatus, johon päättäjät ei halua tarttua. Miksi kaikki Valkosen esittämät ideat hylätään.

  VastaaPoista
 13. Pitääkö muuten paikkaansa, että Muumimaailman perustajat olisivat kyselleet sille paikkaa Uudestakaupungista?

  VastaaPoista
 14. Nöyryyttä Java. Ota hattu kouraan ja palaa kokoomuksen joukkoihin. Kyllä sinulle on siellä tilaa.

  VastaaPoista
 15. Java on kokoomuksen kannattajia kyllä se on jo selväksi tullut.

  VastaaPoista
 16. Kokoomusjava hyysää kokoomuslaisia.

  VastaaPoista
 17. Jyrki ei kun Java Katainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Java ei voi luokitella oikeastaan minkään puolueen kannattajaksi, samalaisesti saavat kaikki puolueet huutia tai kehuja.

   Poista
 18. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Äänestäjille ollaan aina nöyriä, mutta hessuhenkisiä walangisteja en ryhdy koskaan pokkuroimaan. Eikä heidän piireissä uskalla ottaa hattua kouraan - joku saattaa täyttää sen jäillä. Sain vaalien myötä kokoomuksen listalta ja kermasta paljon ystäviä - uusia ja entisiä.

  VastaaPoista
 19. Tarkennusta kiitos. Ketkä ovat hessuhenkisiä walangistejä?

  VastaaPoista
 20. kunnallisneuvoksetar, kaupunginjohtaja ovat ainakin walangisteja

  VastaaPoista
 21. Olen seurannut tätä blogia muutaman viikon. Muutamat asiat eivät aukea. Walangistit ymmärrän, mutta kertokaa mikä tuo hattujuttu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aukea minullekaan. Javan pitäisi ryhtyä satukirjailijaksi, kun kertoo satuja.

   Poista
 22. Javan jutut ovat hullun jokellusta. Niitä ei pidä ottaa todesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidäkkään suurin osa on mielipideasioita ja suurin osa oletusteoriaa jota tavallaan esitetään faktana. Monesta kommentista kyllä löytyy osatotuuksia tai tapahtuneet asiat tukevat oletuksia.
   Täytyy todella tiiviisti seurata asioita ja käydä valtuuston kokouksissa , että asiat avautuvat ja muistaa myös vuosien takaa mitä on tapahtunut tai ei ole tapahtunut.

   Poista
  2. Esitä väittämäsi tueksi pöytäkirjoja.

   Poista
 23. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jäitä hattuun -lausahdukseen kiteytyy pitkälti kokoomuksen vaalitaistelu ja paikanjako.

  VastaaPoista
 24. Javaa haukutaan valehtelijaksi, mutta eipä löydy pöytäkirjoja valeväittämien tueksi. Java voisi oman uskottavuuden vuoksi hiukan perustella väittämää kokoomus ja demarit ajaa Walaa eduskuntaan. Sen tueksi ei taida löytyä pöytäkirjoja.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!