keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

VOI TÄTÄ UUDENKAUPUNGIN JUHLAVUOTTA - VOI - OI

Juhlavuotemme on lurahtanut jo yli puolenvälin ja yksikään kaupunkimme juhlatapahtuma ei ole ylittänyt tavaratalon viikonlopputapahtuman tasoa. Muutama yksityinen on rakentanut taloihinsa hienot juhlakoristeet, mutta kaupunki taasen on tyytynyt koristelussaan pikkulippuihin ja kaivonkansiin. Kun käyt toteamassa kaupunkimme sivuilta heinäkuun, vilkkaimman matkailukuukauden tarjontaa, ei siellä 400-juhlavuotemme ihmeemmin nouse esiin. Samat paikalliset puhallintapahtumat mäkikarkeloineen kohoavat näkyville. Kaikki on kuin kopio menneiltä vuosilta listalta.


Juhlavuotemme  ei kuitenkaan jää totaalisesti unohduksiin, sillä muistorikkaita hetkiä on täällä saatu, jos ei nauttia, niin ainakin elää: Kaikki alkoi ikimuistoisella taskulamppujen heilutuksella. Koripallojoukkue meinasi tehdä konkan ja pudota sarjasta - Pohitullissa järjestettiin nuorisotapahtuma, joka ei nuorisoa isommin kiinnostanut - ensimmäiset kaupunkilaisille maksulliset, kaupungin tukemat, Merefestit, joihin ei isommin väkeä tullut. Mutta vikahan ei ole tapahtumissa, vaan ymmärtämättömissä kaupunkilaisissa. Tämän ovat julkituoneet järjestäjät, heidän kellokkaat ystävänsä ja näiden molempien porukoiden alamaiset, uskolliset nuolijat ja kaikkia edellisiä hyysäävä nöyrääkin nöyrempi media.

Systeemimme pyörii pienen piirin ehdoilla. Olipa sitten kyseessä peli tai karkelo, samat ihmiset kavereineen valmistelevat, juhlivat ja tiedottavat. Jos ette usko, niin katsokaa nimiä kaikkien tekojen, juttujen  ja kommenttien takana. Muutamat nimet toistuvat heidän tukiessa ja puolustaessa toisiaan. Tällaiseen brezneviläiseen maaperään uusien ideoiden ja ajatusten kylväminen onnistuu yhtä hankalasti kuin kapitalismin markkinointi neuvostoliitossa. Seurauksetkin noudattavat Neuvostoliiton mallia: Annetaan viisivuotissuunnitelmalle lisää aikaa, valehdellaan kansalle ja passitetaan kritisoijat Siperiaan.

Elämme taantumuksen aikaa ja 400-vuotijuhlamme tekevät taantumustunareista tumpelolegendoja, jotka kirjataan historian lehdille. Jospa viimeinkin joku saisi päättäjät ja virkakoneiston huipun pohtimaan luomiskyvyttömyyttään. Ensimmäiseksi tarkasteluun pitäisi nostaa viestintä ja tiedotustoimintamme. Kuinka Mörnen ilmapiiri voi passivoida ja nynnyttää yhden kaupunkimme luovimman ihmisen?: Tätä sopisi jokaisen päättäjän pohtia ja niistää ulos Mörnen mädättävät ja passivoivat ideamahot tyypit. Mikäli näin ei pian tehdä olemme valtakunnallinen naurunkohde.

Voimmepa kirjata jotain hyvääkin juhlavuotemme osalta. Keskustan kaupalliset palvelut ehostuvat. Toivottavasti tämän seurauksena jotain vetovoimaista sijoittuu pian myös entisen Ekan tiloihin. Se vauhdittaisi kaupunkimme keskustan kehitystä. Runsaasti lykkyä uudelle elinkeinojohtajalle. Hänen ja Nikkarin visioissa sekä luottamushenkilöiden päätöksissä on kaupunkimme tulevaisuus.
18 kommenttia:

 1. Eipä tosiaan käy kateeksi elinkeinojohtajan ja teknisen johtajan tehtäviä. Heillä suuri vastuu viedä muutoksia eteenpäin, mutta pelkäänpä että he palavat loppuun alta aikayksikön, ikävä kyllä.

  VastaaPoista
 2. Ai onko kaupungissamme elinkeinojohtaja? Jos on, niin hyvinpä osaa olla piilossa. Paha kilpailija kaupunginjohtajalle - kumpi voittaakaan piilossa luuraamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sen elinkeinojohtajan tarvitse kuntalaisille esillä ollakkaan. Parempikin ettei ole täällä näytillä, koska se on poissa näytillä olemisesta jossain muualla.

   Haluaisitko että hän istuisi ennemmin sinun kanssa kahvilla, kuin on ajamassa kaupungin asioita eteenpäin?

   Poista
 3. Ja meillä on oikein viestintäkoordinaattori. Voittaa piiloutumiskilpailun.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tohtorismies tietää miten ja missä pitää näkyä elinkeinoasioissa. Valtaosa työstä ei näy julkisuudessa.

  VastaaPoista
 5. Viime alustukseen palatakseni Java voisi itse kerrata tapahtumia Walan taustojen osalta. Minä en näe kokoomuksen tukeneen Walan valtaannousua, Vartiainen antoi paikan Walalle.

  VastaaPoista
 6. On täysin käsittämätöntä, henkilölle jolle annetaan Kunnalisneuvoksen arvonomi ei kunnioita demokratiaa eikä äänestäjien tahtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demokratia toteutui ylivoimainen ääniharavava sai parhaan paikan.

   Poista
  2. Anonyymi6. heinäkuuta 2017 klo 22.20
   Älä puhu paskaa missä kunnissa muualla annetaan hallituksen pj.n paikka eniten ääniä saaneeella jos ei ole kysymys eniten ääniä saaneeesta puolueesta.
   Kyllä selityksiä löytyy voishan ajatella näinkin, kuka onnistuu eniten kusettamaan äänestäjiä sille kuuluu hallituksen pj,n paikka. Demokratia tässä ei kyllä tpyeudu missän muodossa vaikka tietämättömät yrittää toisille tietämättömille puolustaa valintaa.

   Poista
 7. Mitä ihmettä tämän kokoinen kaupunki tekee viestintäkoordinaattorilla? Hänkö se on sotkenut kaupungin nettisivutkin niin, että ne muistuttavat lähinnä Aku Ankkaa, myös sisällöltään? Mistään todellisesta aiheesta ei sitten tietoa tahdokaan löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungin viestinnästä ei ole aikoihin vastannut kukaan. Uudet nettisivut ja some vaikuttavat sähköiseen viestintään entistä enemmän. Hyvä että kaupungilla on edes väliaikainen "viestintäkoordinaattori" hoitamassa ulkoista viestintää. Kaupungin viestintä on kj:n vastuulla ja hän vastaa pysyvän viestintäratkaisun löytämisestä.

   Poista
 8. Täytyi löytää uskolliselle sisäpiiriläiselle töitä. Ja kaupunkilaiset saavat maksaa.

  VastaaPoista
 9. Koska tuo työpaikka on ollut avoinna eli julkisesti haettavana? Vai onko kyseessä joku 400v projekti?

  VastaaPoista
 10. Pellepäättäjät sallivat pelleilyn kaupunkilaisten rahoilla. Tulokset puhuvat puolestaan viestintäkordinaattori on pelkkä vitsi.

  VastaaPoista
 11. Java,ei meistä valtakunnan pelleä tule....jäämme vain unholaan kipristelemään pienellä porukalla konkurssipesäkkeen ytimeen.Valtakunnan Pellen nimi kaupungillemme olisikin sitä negatiivisen markkinoinnin tuomaa näkyvyyttä.Turisteja ja vilinää tulisi kun koko Suomi ottaisi ohikulku reitikseen kaupunkimme lomallaan; "TULE UUTEENKAUPUNKIIN ALOITTAMAAN LOMASI,KAIKKI MUUT KOHTEET TUNTUVAT MONINKERTAISESTI UPEAMMALTA.KANNATTAA STARTATA UGISTA."

  VastaaPoista
 12. Miksi Java näet kaikki asiat yleensä hyvin negatiivisenä ja on paljon asioiota joissa on myös hyvinkin positiivisiä puolia. Ymmärrän kyllä virheitten esille tuomisen ja niistä on otetteva opiksi, yleensä virhe varsinkin polittisella tasolla ei johdu yksittäisen ihmisen virheestä vaan virhe on kollektivinen. Päälliköille maksetaa korkeampaa palkkaa vastuunkantamisesta kun tulee sen aika, vatuunkantajaa ei löydy mistään vaikka sormella pystyy osoittamaan kelle siitä maksetaan palkkaa.Turun kupittaantapaus on hyvä esimerkki.

  VastaaPoista
 13. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707082200253654_u0.shtml

  VastaaPoista
 14. "Toivottavasti tämän seurauksena jotain vetovoimaista sijoittuu pian myös entisen Ekan tiloihin"

  Nykyinen sähköliikekö sitä ei ole ? Kadun toisella puolella on hiljaisempaa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!