lauantai 27. helmikuuta 2016

LIITTOUTUMATON SUOMI VOISI EDISTÄÄ TURVALLISUUTTA!

 Sipilän, Soinin ja Stubbin toimesta Suomen ja Venäjän suhteet on ajettu katastrofaaliseen tilaan. Venäjää syytetään pohjoisen Itämeren alueella tapahtuneista sotilaallisista aggressioista. Joku voisi osoittaa Venäjän sotatoimet tai edes uhittelun Itämerellä. Käsittääkseni Venäjä on aina ollut Itämeren pohjoisosissa, mutta NATO on pesinyt tänne menneenä muutamana vuotena ja pesii nyt Suomen valtion alueelle.

Venäjän sanotaan olevan Suomelle uhka ja sillä perustellaan maamme lähentymistä NATO:n suuntaan. Mitään aggressiivisia tai Suomen vastaisia toimia Venäjä ei kuitenkaan ole tehnyt lukuunottamatta EU:n pakotteille asettamiaan vastapakotteita. Nämä pakotteet purevat eniten Suomeen ja ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat jatkossakin tuhansien, kenties kymmenientuhansien suomalaisten, työttömyyden.

Kun arvioimme Venäjän toimia Ukrainassa, on meidän pohdittava tilannetta Venäjän kannalta sekä nostettava esiin valtamedian vaikenevat faktat: Tammikuussa 2013 Ukrainassa oli 45 547 800 asukasta. Venäläisten osuus Ukrainan väestöstä oli reilut 17% eli yli kahdeksanmiljoonaa asukasta. Ukrainalaisista lähes 30% puhui äidinkielenään venäjänkieltä. Ukrainan venäjänkielisiltä alueilta on Venäjälle paennut oman maansa hallituksen sotatoimia satojatuhansia, jopa yli puoli miljoonaan ihmistä. Venäjällä ei siis ole tavoitteena Ukrainan tai Euroopan valloitus, vaan venäjän kielisten ihmisten turvallisuuden takaaminen.

Tarkastellaanpa Viron tilannetta:2008 noin 15 prosenttia maan asukkaista oli ilman Viron kansalaisuutta ja vuonna 2014 yhä 6,5 prosenttia oli kansalaisuutta vailla. Tämä tarkoittaa, että Viro on yksi niistä maailman maista, jonka pysyvästi asuvasta väestöstä suurehkolla osalla ei ole edes oikeutta äänestää asuinmaansa eduskuntavaaleissa.

Virossa Viron venäläisiin on vedottu, että he palaisivat Venäjälle, kuitenkin Viron hallituksen ns. virallinen politiikka on ollut kotouttaminen. Sen mukaan edellytetään Virossa asuvilla olevan ainakin perustaidot viron kielessä ja Viron historiassa.  Jopa  Amnesty Internationalin raportoi  Viron kielipolitiikan diskriminoivan maan venäjää puhuvan vähemmistön oikeuksia. Kaikkiaan Virossa oli vuonna 2015 noin 330 000 venäläistä eli 25 % maan väestöstä.

Ehkä edellä esitetty ei oikeuta Venäjän toimia esim. Ukrainassa, mutta auttaa ymmärtämään Venäjän sotilaallista sekaantumista Ukrainan sisäisiin asioihin. Venäjän toimissa ei ole mitään mullistavaa, jos sitä verrataan esim. joidenkin EU:n valtioiden  tai eräiden NATO valtioiden toimiin Syyriassa, Irakissa, Libyassa jne. Merkittävin ero Venäjän ja ns. länsiliittoutuneiden toimissa löytyy pakolaisten kohtelusta. Venäjä on ottanut vastaan satojatuhansia ukrainalaisia pakolaisia ja pyrkinyt poistamaan pakolaisuuden aiheuttaneet syyn. Sen sijaan EU:ssa ei haluta vastaanottaa pakolaisia eikä tehdä yhtään mitään pakolaistulvaan johtaneiden syiden poistamiseksi.

Mikäli Suomi todellisuudessa haluaa lisätä Itämeren pohjoisosien turvallisuutta, se ei edisty vähääkään 1930-luvun tyylisellä aseidenkalistelulla ja ryssävihan lietsonnalla. Suomi voisi puuttua aktiivisesti vaikkapa Viron venäläisten maassaan saamaan nurjaan kohteluun. Sen sijaan, että Suomi uhittelee Venäjälle ärsyttäen sitä kutsuen maahamme NATOn asevoimia, voisimme vaatia  inhimillistä kohtelua kaikille Virossa asuville ihmisille!

9 kommenttia:

 1. Jawohl. Suattaap tua noin vähäjouko olla.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus! Katariina Suuri valloitti Krimin v. 1783 turkkilaisilta. Se ei ollut yhtään enempää oikein mitä USA valloitti Texasin ja Kalifornian Meksikolta 1847. Alue on ollut pääasiassa venäläisenemmistön asuttama. Hrutsev liitti niemimaan Ukrainaan 1954. Se ei tehnyt Krimistä yhtään enempää Ukrainalaista kuin Virosta Venäläistä 1945. Mitäpä jos Kreikassa leimahtaisi todellisia levottomuuksia ja Venäjän todettaisiin tukeneen Kultaista aamunkoittoa 10 miljardilla dollarilla ja samalla Venäjän ulkoministeri kävisi mielenosoittajien valtaajien hallitsemalla toriaukiolla puhumassa ja yllyttämässä väkijoukkoa väkivaltaiseen vallankumoukseen? Juuri näin tapahtui Ukrainassa Maidanin aukiolla Yhdysvaltain taholta. Mikäli Venäjä ei olisi puuttunut tilanteeseen, Olisi Krim ollut samanlaisen sodan ja tykkitulituksen kohteena kuin Itä-Ukraina. Ukrainassa oli demokraattisilla vaaleilla valittu parlamentti ja presidentti. Kun se väkivaltaisella vallankumouksella syrjäytetään, ei voi odottaakaan muuta kuin verta.

  VastaaPoista
 3. Lisään vielä, että olipa mukava törmätä blogiin, jonka kirjoittaja on niin samoilla linjoilla. Eksyin tänne sivustolta, jonka nimeä ei tohdi julkisuudessa sanoa... En tiedä puoluepoliittista kantaasi, mutta vaikutat tohtiiko sanoa, tolkun ihmiseltä. Näiden kirjoitustesi perusteella äänestäisin sinua koska tahansa. Harmi vaan, ettet ole ehdolla Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä yhtään häpeile. MV-lehdestä minäkin tänne löysin. Hyvä blogi.

   Poista
 4. Maailma ei ole todellakaan mustavalkoinen. Marraskuussa ratkeaa paljon mihin suuntaan maailma menee. Liekö koskaan jenkkien pressavaalikampanjointi saanut näin suurta huomiota mitä nyt. Sillä on vaikutusta myös Syyrian sotaan jo nyt. Olisiko jo nyt nähtävissä venäläisten maltillinen esiintulo Syyriassa ja sitä myöden myös Euroopassa?

  VastaaPoista
 5. Veikkaan, että ellei pääsiäiseen mennessä Syyriassa ala rauhoittumaan oikeasti niin se tietää kaaosta Eu-maihin jo vapuksi. Jo nyt Turkissa ja Kreikassa on eri lähteiden mukaan niin paljon lähtömaistaan paenneita ihmisiä että on suorastaan ihme ettei kummassaan maassa ole tapahtunut ilmeisesti suurempia joukkokuolemia pakolaisleireillä tai vastaanottopisteissä unohtamatta Välimereen jo hukkuneita.
  Ilmat lämpenee ja se tietää sitä että pakenevat ihmiset liikkuvat taas pitkiäkin matkoja ja se aiheuttaa uusia paineita turvapaikkaa hakevista myös Venäjälle. Tuntuukin äärimmäisen oudolta ellei Syyriaa saada rauhoittumaan. On kysyttävä että kenen etua tämä kaaos Syyriassa ja sen heijastusvaikutukset koko Euroopassa ja myös Venäjällä viime kädessä palvelee? Ketkä muut tekevät tiliä kuin ihmissalakuljettajat?

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En ole minkään puolueen jäsen, joskus olin kuntavaaleissa sitoutumattomana ehdokkaana Persujen joukossa ja viime kuntavaaleissa muutoksen jäsenenä muutoksen listoilla. Usko puolueisiin on rapistunut.

  Meidän kannattaisi viimeinkin pohtia tämän maan ja sen asukkaiden etua. Nyt Suomi on menossa niin syvään allikkoon, jotta oksat pois. Pelaamme korttimme todella huonosti. Tiliä tekee kansainvälinen PunainenRisti ja asekauppiaat, mutta sehän ei isoa poppoota auta. Kansainvälisesti ajateltuna pallo karannut käsistä. Suomessa muutosta ei saa kuin uusilla vaaleilla . vai saako sittenkään?

  VastaaPoista
 7. Uudet eduskuntavaalit tarkoittaa vaan sitä että maan velkaantumista ei yrittettäisi suitsia tässä aikataulussa mitä nyt yritetään. Vai mitä muuta Valkonen luulet uudella kansanedustajaenemmistöllä saavutettavan kuin nyky-yhteiskunnan rakenteiden hitaanpaa purkunopeutta?

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommentista! Saattaa todellakin olla niin, ettei Suomessa vaaleilla vähään aikaan ratkaista mitään - todelliset vaihtoehdot puuttuvat! Siinä vaiheessa voimme odottaa muutosta parempaan, kun oikeiston teollisuusmiehet ja vasemmiston duunarit päättävät maan asioista. Nythän eduskunnassa istuu juristeja, lääkäreitä, opettajia ja leipääntyneitä ikipolitiikkoja oikealta sekä vasemmalta. He turvaavat omien ammattikuntiensa ja pienten etupiiriensä edut ja paskat välittävät yhteiskuntamme kaipaamista välttämättömistä muutoksista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!