keskiviikko 6. toukokuuta 2015

SUOMI NOUSUUN: Kaikkien pitäisi tehdä vartti enemmän töitä päivässä vai olisiko joidenkin oltava vartti tekemättä!

Suomi nousuun on päivän teema. Yksi Ylen perusöläyttelijöistä möläytti tänään oman hienon ideansa saaden valtavasti valtakunnallista julkisuutta lausahduksella: Kaikkien on tehtävä päivässä vartti kauemmin töitä ja maamme pelastuu. Julkisuuden ymmärtäisi, jos esiin olisi nostettu kyseisen esittäjän esityksen typeryys. Mutta sepä nostettiin vakavaksi mahdollisten ratkaisujen juureksi, jotta yritettiin keskusteluilla kastella ja saada siten itämään.

Koko ajatus on täysin käsittämätön ja osoittaa ajattelijan askeettisen kyvyn rakennella aivoissaan po. teemasta järkeviä ajatuksia. Jos kaikki Suomen opettajat tekevät päivässä vartin kauemmin töitä, mitä he tuolla vartilla tekevät, pistävät koululaiset joka päivä vartiksi jälki-istuntoon? Entäpä bussikuskit, ajavatko he viimeisen vuoron varttia hitaammin? Istuvatko kaupan kassat töissä vartin kauemmin, kun kaikki muuallakin tapahtuu, uudistuksen jälkeen, vartin myöhemmin? Po. listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Eihän meillä ole kyse itse työn tehokkuudesta tai työntekijöiden tehottomuudesta. Ruotsissa duunari tienaa enemmän kuin Suomessa ja siellä pyyhkii paljon paremmin. Syy tehottomuuteemme löytyy työn puitteista, siihen vaikuttavista tekijöistä sekä sellaisesta yksinkertaisesta seikasta ettei yritykselle jää rahaa investointeihin eikä työntekijälle jää rahaa yhteiskunnan pyörittämiseen. Meidän täytyy siis kyetä laskemaan työn oheiskuluja ja kanavoida jäävä raha yrityksille, jotta ne voivat investoida ja työllistää sekä työntekijöille, jotta heillä on ostovoimaa yhteiskunnan pyörittämiseen.

Yksinkertaisimmin teollisuuden ja kansan asemaa sekä yleistä taloutta parannetaan energiakustannuksia laskemalla. Sähkön ja polttoaineiden hinnanlasku 20 prosentilla saa teollisuuden pyörät pyörimään ja lisää tavallisten kulkevaisten ostovoimaa. Tämä lisää työllisyyttä itsestään ja vähentää valtion ja kuntien kuluja merkittävästi sekä parantaa yritysten ja yksityisten ihmisten veronmaksukykyä.

Jokainen todellista työtä tehnyt ymmärtää, että verot syntyvät palkoista ja mitä parempi palkka, sitä enemmän veronmaksukykyä. Luonnollisesti on myös ns, loistöitä, jotka tuottavuudella mitaten eivät ole lainkaan työtä vaan selkeä kulu, joka pitää Suomen lamassa sekä ulosmittaa kansan hyvinvointia ja perusturvaa.

Suomen tuottamattomin kolkka on pääkaupunki seutu, jossa erään väittämän mukaan on puolimiljoonaa mitään hyödyllistä tekemätöntä yhteiskunnan kuppaajaa. Jos nämä tyypit tienaavat keskimäärin neljäkymmentä euroa tunti ja he lähtevät kotiin joka päivä vartin aikaisemmin, saavutetaan joka työpäivä viidenmiljoonan euron säästö ilman, että se vaikuttaa vähääkään yhteiskunnan toimintoja heikentävästi. Jos kuvitellaan, että näiden loisten puuhastelu, jota he itse pitävät työnä, tapahtuu 300 päivänä viikossa, saavutetaan vartin työajan lyhennyksellä vuodessa 1,5 miljardin euron säästö! Ja entäpä, jos heille, kun eivät tuota mitää ei myöskään makseta mit......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!