tiistai 19. toukokuuta 2015

KANNABIS TULI - JOKO AVATAAN SILMÄT?

Kannabis on joillekin osa arkea. Tästä faktasta ei pääse yli ei ympäri. Jotkut syyttävät syntyneestä ongelmatilanteesta Schengen sopimusta, toisille syypää on EU, kolmansille netti ja neljänsistä kyseinen tilanne ei ole ongelma vaan kannabis on hyvä juttu joko lääkkeenä ja/tai illanistujaisten mukavana nautintoaineena.

Välillä kannabistuotteita verrataan varoitellen koviin huumeisiin ja toisaalla sen vaikutuksia vähätellään verraten sen olevan alkoholia vaarattomampi nautintoaine. Kun juuri rippi-ikäinen nuori pössyttää elämänsä ensimmäistä tötsää naama sinisenä keuhkoja kirvellen ja rykien, hänen ensimmäinen huomionsa on se, että varoitukset ja rinnastukset kauhukuviin olivat yliampuvia ja vailla faktapohjaa. Muutaman käyttökerran jälkeen, rykimisen vähennyttyä, nuoren kokemus vahvistuu : UHKAKUVIEN MAALAILU OLI VALHETTA! Yliampuva valistus on vienyt itseltään uskottavuuden ja laskenut nuoren kokeilukynnystä myös vahvempiin huumeisiin.

Lienee kaikille selvää, että kannabiksen viihdekäyttö ei ole terveellistä kenellekkään ja vahingollista nuorelle ja varsinkaan hänen vielä kehittyville aivoilleen. Kokonaan toinen juttu on se, ovatko kannabis ja sen jatkojalosteet alkoholia vaarallisempia aikuiselle. Tutkimuksia löytyy puolesta ja vastaan siinä määrin, että niin puoltajat vastustajat pystyvät perustelemaan vakuuttavasti kantansa.

Kannabista voi kasvattaa itse, se on halvempaa kuin tupakka, joten sitä saa kaikkialta ja kuka tahansa voi ostaa sitä. Kun kannabiksen kasvattaminen/hankkiminen on helpompaa kuin porkkanan, sitähän  ei tarvitse edes kitkeä, niin voiko kannabiksen käyttöä kielloilla tai valvonnalla ehkäistä tai lopettaa kokonaan? Onko meidän Suomessakin hyväksyttävä se tosiasia, että kannabis on osa tämän päivän elämää?

Jos hyväksymme kannabiksen käytön, kuinka suojelemme kasvavaa ikäluokkaa siltä? Mistä vanhemmat saavat apua lastensa kannabiksenkäyttö ongelmiin? Kuinka ja kuka haluaa tai voi jakaa asiallista tietoa kannabiksesta? Eletäänkö Suomessa kannabiksen suhteen täysin valheellisessa tilassa: Kauhistellaan, paisutellaan, pelotellaan, mutta käytännössä ei tehdä mitään; kielletään ongelma tekemättä sille yhtään mitään? Mitäpä olette mieltä, jos ennustan, että kannabiksen viihdekäyttö tullaan laillistamaan alkaneella eduskuntakaudella?


7 kommenttia:

 1. Luonteen heikkoutta tupakan poltto saatikka joku pössyttely. Ei muuta. Toimi on toimi. Piis. Rakkautta.

  VastaaPoista
 2. Mitäpä olette mieltä, jos ennustan, että kannabiksen viihdekäyttö tullaan laillistamaan alkaneella eduskuntakaudella?
  Tällä SSS-kolmikon johdolla ei tulla vapauttamaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kysehän on siitä, että kielloilla ei ole mitään virkaa, kun kannabis ei maksa juuri mitään, sitä saa lähes mistä tahansa ja käytön valvonta on ajettu alas.

  VastaaPoista
 4. Ai jaa. Itse en kyllä tiedä mistä jotain pössyä saisi mutta en kyllä sellasta tarvitse. Kepu riittää ja joskus muutama paukku vaikka kossusta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommentista! Juuri näin ongelman juurilla!

  VastaaPoista
 6. Mielekiintoista kun jo television välityksellä käydään keskustelua uuresta hallituksesta ja haukutaan asioista vaikka ei tieretä mitä tuleman pitää.
  Olettamus keskustelu aivan turhaa, haukutaan tai kiitetään sitten vasta, kun tieretään mitä päätöksiä on tehty.

  VastaaPoista
 7. Kööpenhaminan kaupunginvaltuustohan harkitsee kannabiksen myynnin laillistamista siten, että kaupunki ottaa myynnin vastattavakseen saaden siten myyntituotot hyväkseen, tuotto ohjattaisiin narkomaanien hoitoon.

  En itse kannata kannabiksen vapaata laillistamista, ainoastaan lääkekäytön valvotuin rajoituksin. Uudessakaupungissahan naapurit epäilevät jo automaattisesti, jos rivarin ikkunat ovat sälekaihtimet alhaalla jatkuvasti, että kasvattamohan se siellä... Voisihan Ugin kaupunginvaltuustokin hakea lupaa ko. kasvattamolle ja kaupalle, verotuloja saataisiin pontevasti pienemmäksi vähin panostuksin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!