lauantai 8. maaliskuuta 2014

WOIHAN WALHEIDEN WALE ON TOTUUS!

Kerrankin voi todeta läpyskän kirjoittavan asiasta, mistä se tietää ja on kirjoitetulla alalla oikein käytännön mestari: LEHTI KIRJOITTAA VALEHTELUSTA! Käännetäänpä kuitenkin katseet alkuviikon tapahtumien uutisointiin, sieltä löytyy lehden toinen bravuuri eli mielikuvilla manipulointi. Totalitaristisen tiedotuksen kaikki opit ovat käytössä ja kansa saa samaa kuin viime vuosisadan alkupuolella Keski-Euroopassa ja loppupuolella edesmenneessä suuressa ja mahtavassa..., enää tuosta tiedotusopista taitaa olla jäljellä Pohjois-Korea ja .....

Suuri paha Seppo puhaltaa pieneltä sukkaa kutovalta lampaalta kodin alta, näin teksti ja kuvat antavat ymmärtää. Mutta eikö kuva ollut valtuustosta, jossa pitää toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi? : -Sieltähän kuva oli, joten kuka toimikaan KAUPUNKILAISTEN PARHAAKSI? Kun keskeltä kaupunkia ollaan myymässä merkittävää taloa tontteineen hävyttömän halvalla, eivät ainakaan myynnin puoltajat ole kaupungin ja sen asukkaiden asialla!

Taustalta taas kerran joku öykkäri örähtää: Kun päätös on tehty, siinä täytyy pysyä! Näin tässä kaupungissa on siunattu miljoonien mokat jatkamalla tokaisua julkisuudessa ikisanonnalla ja kaiken siunaavalla teesillä: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA - TÄYTYY KATSOA ETEENPÄIN. Näin meillä on myös ikiajat toimittu: ETEENPÄIN ON KATSOTTU JA VAROTTU VISUSTI OPPIMASTA VÄHÄÄKÄÄN TEHDYISTÄ VIRHEISTÄ. Siksipä samat töppääjät ovat saaneet jatkaa töppäyksien tekemistä ja kiitos valehtelevan ja manipuloivan tiedotuksen: KANSA ON SAANUT MAKSAA, TIETÄMÄTTÄ SITÄ, MIKSI JA MITÄ SE ON SAANUT MAKSAA!

Meillä on kova pula lastenhoitotiloista, joita pyritään sijoittamaan, satojentuhansien eurojen siivittämillä remonteilla, vanhaan koulurakennukseen . Olisikohan nyt myyty talo ollut edullinen ratkaisu päiväkotilasten tilantarpeeseen? Se ainakin on selvä, ettei talon myyntituloilla kateta edes puolia vanhan koulun kaavailluista remonteista! - GO AHEAD, tehtyjä päätöksiä ei muuteta, oli ne kuinka huonoja tahansa touhujen rahoittajan eli kaupunkilaisen kannalta: Tämän linjan jatkamisen takuuksi meillä on oiva media!

Ehkäpä sittenkin, semminkin, sikses sopiva tärkeä ratkaisu kaupungin talousongelmiin löytyy kaupunkimme ydinkeskustasta. Edellisessä valtuustossa kävi ilmi, että kaupungin keskeisimmälle eli kalliimmalla tontille, kaupungin omistamalle maalle, on rakennettu rakennus. Po. rakennus on tönöttänyt tontilla lähes 150 vuotta eikä kaupunki ole saanut sen enempää kopeekan, pennin kuin sentinkään vuokraa kaupungin tontilla sijaitsevasta rakennuksesta. On siis korkea aika aloittaa korkoa korolle -periaatteella neuvottelut vuokrarästeistä. Tontin arvo on helppo määritellä, joten asian tiimoilta on syytä ryhtyä toimeen kaupungin ja semminkin sen asukkaiden parhaaksi.

Mikäli toinen, kaupungin maalle rakentanut, osapuoli ei suostu asiallisiin ehtoihin, se voi siirtää, nykyisin vähälle käytölle jääneen, rakennuksensa muualle, esim. Janhualla on tarkoitukseen sopivaa tilaa ja kunnallistekniikka sekä tiestö valmiina. Kun tämä ongelma on hoidettu menestyksellä, on kaupungille kertynyt rutkasti rahaa vuokrarästeistä ja jäänyt sikses hyvää rakennusmaata keskelle kaupunkia vaikkapa sittemminkin tärkeälle vuokrakerrostalolle.

51 kommenttia:

 1. Hyvää näkökulmaa Valkoselta (Muutos-2011). Entäs sen todellisen vaihtoehdon kirjoittajat: Missä viipyy teidän kannanottonne yhtään mistään. Vai saako teitä jo ryhtyä kutsuman Perusjunttilaisiksi ?

  VastaaPoista
 2. Juu, hyvin kirjoitettu. Tuonlaisella ammattitaidolla on varaa arvostella lehteäkin, muustakin kuin kielioppivirheistä. Eipä lehti niitä tee, se valehtelee hyvällä Suomen kielellä. Tai ainakin kohtalaisella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaikkei valehtelisi, paikallinen jättää oleellisen kertomatta. Joskus se on pahempi kuin valhe.

   Poista
 3. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Viiden vuoden aikana on tullut kirjoitettua 680 alustusta, näissä on 49 775 kommenttia, kun näihin lisätään Juhan ja Raken blogit, löytyy sieltä runsaasti vaihtoehtoja, korjausehdotuksia sekä kehitysideoita - sopii käydä perehtymässä. Lisäksi olemme mm. kymmenin valtuustoaloitteiden kautta pyrkineet konkreettisesti korjaamaan tehtyjä mokia ja esittämään kaupunkia kehittäviä ideoita. Siispä kantaa on otettu rakentaen eli kantaa on otettu. Minua täällä saa jokainen kutsua ihan miksi parhaaksi tuntee, ei se vaikuta elämääni tuon taivaallista - kuten ei puolueetkaan vaikuta.

  VastaaPoista
 4. Onko Java unohtanut sai se Nikula aika halvalla keskeltä kaupunkia arvokiinteistön ja muistaakseni vaati kaupungilta hyvityksiä lisää kun huomasi ongelmia joten väärä mies esittämään asiaa.

  VastaaPoista
 5. Kyseessä ei ole millään muotoa merkittävä talo. Tekisi mieli kysyä, että millä tavoin muka merkittävä. Kuntoon nähden myyntihinta realistinen. Kuten 22.02 toteaa, niin kyllä Nikula on omien kauppojensa jälkeen täysin väärä mies ottamaan esille muiden kiinteistökaupat. Härskiys huipussaan ja tuollainen sitten on ajamassa kaupunkilaisten asioita. P.....le sentään.

  VastaaPoista
 6. UginSana rangaisi heti Nikulaa tarketiedolla tekstaripalstalla kun meni facebookiin antamaan vastinettakin UginSanan väärään kokousuutisointiin. Nimettömänä tietysti. Näin toimii "vapaa sana" meillä. Jos entisajan valtuutetut, joista muutamat ovat edelleen valtuutettuna, ovat myyneet päätöksellään Nikulalle rakennuksen silloisella hintatasolla niin pitäköön naamansa itsekin hieman pienemmällä tasapuolisuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisarvoinen asia on, kuka ao. viestin on rustannut ja tietenkin tämän blogin henkeen kuuluen, "syyttävä" sormi osoittaa lehden suuntaan.. Sitä vastoin oleellista on sisältö, jossa muistutetaan menneistä (sehän on suosittua tässä blogissa) ja saadaan jälleen kerran ihmiset huomaamaan, millaista jeesustelua poliitikot harrastaa. Tuollaiset toimet äänestäjät muistavat tulevissa vaaleissa.

   Poista
 7. Nyt on ehtoja ja ohjeitakin sitten viilattu.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käymisistä ja kommenteista! Pitäisi oppia näistä tehdyistä kaupoista jotain eikä lahjoitella puoli-ilmaiseksi kaupunkilaisten omaisutta ja syytää heidän rahojaan älyttömyyksiin. Aivan varmasti ammattimyyjä olisi saanut nyt myydystä talosta tontteineen enemmän. Aaraksen taidetalo meni vielä halvemmalla ja se myytiin toiseksi parhaan tarjouksen perustella. Missään vaiheessa ei toteutunut kaupunkilaisen etu, joita luottamushenkilöiden pitäisi ajaa ja valvoa. Jos joku saa pitää rakennustaan kaupungin mailla yli 100 vuotta, kai sama oikeus koskee kaikkia kaupunkilaisia?

  VastaaPoista
 9. Anteeksi munaus! Lisäys:100 vuotta maksamatta vuokraa!

  VastaaPoista
 10. Anteeksi yksinkertaisuuteni, mutta onko niin, että päätoimittaja Uudenkaupunginsanomissa päättää mikä tekstiviesti valitaan printtijulkaisuun ? Höh, kaikkea minäkin kysyn...toisinsanoen: kaikki tekstiviestit eivät tietenkään ylitä julkaisukynnystä.

  Tiedotusväline tekee politiikkaa. Ongelmana on pieni yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa. Suuremmissa kaupungeissa tekstaripalstaa ei juurikaan huomioida, täällä se on tärkein poliittinen "keskustelukanava".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yksi asia on johon parjattu ei valita KOIRANPASKA

   Poista
 11. Kiitos käymisistä ja Euripidelle viestistä! Eiköhän epäilemältäsi taholta jopa masinoida kirjoituksia. Täällä uutisointi nojaa puhtaasti mielipidekirjoituksiin. Toimittajat esittävät mielipiteitä ja kas kummaa pääsääntöisesti niitä tuetaan läppänän palstalla. Koomisin esimerkki oli juttu älyttömistä, kohtuuttomasti rahaa nielleistä katuvaloistamme: Uusia valoja kehuttiin edistyksellisiksi ja kaikkia toimintoja helpottavaksi toimittajan kynällä, tätä tuki kansan mielipide kuvin höystettynä.

  Todellisuudessa jokainen voi käydä paikan päällä katsomassa lamppujen sijoittelun älyttömyyden. Yksi valopylväs on jopa niin keskellä ajorataa, että se on suojattu pukeilla! Kyseessä on selkeä liikenneturvallisuuteen negatiivisesti vaikuttava moka: Oikealle kääntyjät joutuvat koukkaamaan suoraan ajavien kaistalle reli vasemmalle, jotta pääsevät kääntymään oikealle! Lisäksi asennettujen lamppujen tekniikkaa ei juuri käytetä muualla!

  VastaaPoista
 12. En voi ymmärtää miksi NIkulan kimppuun nyt käydään ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. U:gissa ollaan aina, säännönmukaisesti jonkun kimpussa. Viime kaudella Valkonen & Aaltonen oli hampaissa nyt Nikula & Järvinen duo.
   Onko nämä raadot sosiaalidemokraatteja ? Forssin blogissakin joku älykääpiö nimittelee Valkosta Adolfiksi, vaikka se on epä-älyllinen johtopäätös miehestä, joka vastustaa totalitarismiä ja natseja jopa kotikulmillamme.

   Ei tarvitse olla mikään salaliittoteorian keksijä, kun oivaltaa, että kaikki uusi, rakentava lähestyminen asioihin kammoksuttaa. sosialidemokraattista kaupunkia.
   Varmaan tätäkin kommenttia saatellaan sanoin "turpa kiinni tyhmä", "et ymmärrä mitään", kaivelet vanhoja jne.

   Poista
 13. Harvemminn sitä kukaan syyttä joutuu toisten hampaisiin.

  VastaaPoista
 14. Kiitos vierailuistanne ja viesteistänne! Eipä nytkään mitään tai ketään syytellä, todetaan tapahtuneet ja niitä valistaneet kirjoitukset! Nyt kirjoitellaan alkuviikon päätöksistä, joten eipä kauhean vanhoista asioista ole kyse. Sen sijaan, jotkut, mitä ilmeisemmin sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa -tyypit, vetävät vanhat talokaupat keskusteluun. Lienevät vieläkin osittain vallassa samat päätäjät, jotka vastasivat Nikulan talon myynnistä. Kuinkahan paljon tuo porukka pistänyt kaupunkilaisten omaisuutta myyntiin alehinnoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Tontonmäen talot ainakin...ensi alkuun muistellen. Oletkos sinä Java pohtinut syytä miksi olet joutunut toisten hampaisiin ? Tai Aaltonen, joka tuntui olevan ikään kuin sijaiskärsijänä. Äänet putosi, mutta se voi johtua kun lähti ovet paukkuen demareista.

   Poista
  2. ...hmm. En ole lähtenyt ovet paukkuen yhtään mistään ainakaan oman mittapuuni mukaan.

   Mitä tulee Ukin kaupungin omistamien kiinteistöjen myyntiin, niin olen niiden myymisestä pääsääntöisesti "iloinen". Mitä vähemmän rakennettuja kiinteistöjä kaupungin kontolla on, sitä vähemmän on kaupungilla ylläpidettävää. Mitä vähemmän on kaupungilla ylläpidettävää, sitä vähemmän tarvitaan kaupungin veronmaksajain rahaa rakennusten kunnossapitoon.

   Yhteenveto: Kaupungin kontolla on edelleen liikaa rakennettuja kiinteistöjä! Asukaslukuun suhteutettuna aivan liian monta neliötä. Jatkuvasti niiden korjausvelka kasvaa! Väittäsin näppituntumalta, että kaupungilla on korjausvelkaa ainakin 20 miljoonaa euroa. Taitaa olla jopa alakanttiin?

   Esimerkkejä:
   -Viikaisten yläaste
   -uimahalli
   -jäähalli
   -kaikki muut koulut ja päiväkodit
   -terveyskeskus

   Se, ketä ostaa kontolleen rakennetun kiinteistön, ottaa myös vastatakseen sen kunnossapidosta. Jos siitä luistaa, niin ostajan kukkaro kevenee kunnolla. Ts. on kuin heittäsi rahaa kaivoon!

   Eli olen jokseenkin toisella puolella venettä esim. Mr. Valkosen kanssa näistä em. myyntiasioista. Silti Mr. Valkonen tarjosi meikäläiselle kahvin perjantaina ja istuttiin jopa samassa pöydässä -eri puolilla tosin. Java siellä "teenjuojien puolella".
   Että tommottis.
   JAa

   Poista
  3. Kiitos käynneistä osanotosta keskusteluun! En vastusta kaupunkilaisten palvelujen kannalta turhien kiinteistöjen myyntiä, mutta niiden alehintaan myyntiä vastustan ja rajusti! Myynnissäkin pitää huomioida kaupunkilaisten etu eli antaa tehtävä ammattilaisten hoidettavaksi. Ammattilaisten valinnassa ja ammattilaisten valinnan suorittajien suhteen on syytä olla tarkka. Ehkä totaaliset vaihdokset ovat paikallaan: Muistakaapa Tontonmäen myyntiprojekti, eikö myyntiä hoitanut turkulainen mainostoimisto - KAKSI VUOTTA MYYNTIÄ EI YHTÄÄN KAUPPAA eli onneton oli onnettomien valitsijoiden valinta! Valmisteluumme ja päätöstemme toteutukseen on saatava muutosta, vaadin sitä ja rajusti!

   Istumme siis eri puolilla pöytiä ja veneitä, mutta keskustelemme tai ainakin soudamme samaan suuntaan ja rajusti. Minun puolellani pöytää ei ollut kuin yksi teenjuoja enkä se ollut minä. EN JUO KOSKAAN TEETÄ, EN VIINIÄ ENKÄ NAUTI MUITAKAAN HÄMÄRYYKISIÄ!

   Poista
 15. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Olen vaatinut avoimuutta, muutosta entiseen meininkiin sekä tehnyt vaihtoehtoisia esityksiä yhden mallin valmistetulle. Nämä personoitiin ja uutisoitiin häiriköintinä, kiusauksena ja hyökkäyksinä muutamaa valtaeliitin jäsentä kohtaan. Tätä markkinoitiin, valtuuston enemmistön siunauksella, tutkintapyynnöillä ja nimilistoilla höystäen vuosia, joten ei ole mikään ihme, jos ihmiset pitävät minua epäihmisenä. Elämme täst vinkkelist -hamojen kaupungissa. Nämä vinkkeliin kuuluvat puolueidensa onnettomimmat hahmot puolustavat yli puoluerajojen toisiaan. Heidän ainoa motiivi löytyy omasta egosta ja henkilökohtaisesta linssiluteilun tarpeesta. Po. palsta vetää puoleensa puolueiden heikointa aineista kuin höyryävä lehmän läjä kärpäsiä. Eiköhän Aaltosen äänet pudonneet aivan toisesta syystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurten työpaikkojen kaupungissa on kuitenkin laajalti "sosiaalidemokratiaa". Demareita nekin ovat, jotka ovat jo eläkkeellä töistään ja aktiivisia äänestäjiä, suurimmaksi osaksi.
   Se teidän Muutos-listanne oli hieman aneeminen, viime tingassa kasattu. Ikään kuin olisitte miettineet vaalipäivään saakka menettekö ehdolle vai ette.
   Niin siinä taisi käydäkin.
   Niin. Taisi Koski vaikuttaa myös vaalitulokseen. Ainakin vaimonsa osalta...

   Poista
 16. täst´vinkkelist´hamot ? Vai pitikö olla homot?

  VastaaPoista
 17. Vain niin!

  Onkos Valkonen ukin Puuttin, jonka pumaskien mukan täytyisi tanssia ripaskaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. politiikan ulkopuolelta9. maaliskuuta 2014 klo 18.31

   Minusta Valkosen alustus oli perusteltu !

   Poista
  2. Mielenkiintoinen kysymys? Ehkei kuitenkaan vielä.
   JAa

   Poista
 18. Intia tukee Putinia. 1,5 miljardia ihmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei 1,5 miljardia vaan niiden edustajat.

   Poista
  2. älä saivartele. Intia on mailman vanhin demokratia! Toisaalta en minäkään hyväksy Tuomiojan ja Haglundin sun muiden Stubbien toimintaa tässä Ukraina hommassa.

   Poista
 19. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kun kerran kaukaisista asioista kertoillaan niin todettakoon, että Pohjois-Koreassa pidettiin vaalit: YLLÄTYS YLLÄTYS, VOITTAJA OLI: Kim Jong-un!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin U:gissakin. Yllätys, ylätys - vanhat jatkaa

   Poista
 20. Nikulan facebookissa on uusi juttu Ukin yt-asioista.

  VastaaPoista
 21. Joopa joo!

  Samaa vanhaa uudelleen lämmitettynä

  VastaaPoista
 22. Kun Suomen kuntien palveluksessa alkaa olla pian 30 % kaikista valtakunnan työllisistä, rajat ovat tulleet vastaan. Ei ihme, että puhutaan jo roboteista korvaamaan ainakin joitakin toimintoja.
  Tuottavuusvajeen aikaansaama kustannusrasitus RÄJÄHTÄÄ SYLIIN !
  Mutta meillä: valtuusto on muka Yt- toimija ? Hyvä Luoja sentään vasemmisto !

  VastaaPoista
 23. Viimeisin uutinen plarissa että
  Taidetta ja taikuutta naistenpäivän kunniaksi

  Ei sanaakaan että soijatehtaalla on väki lakossa jopa viikon.
  Mutta mitäs me sellaisella tiedolla kun plaria ei palkittukaan uutisten välittämisen nopeudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko niin sanottu, että Ukari tietäääkään lakosta. Tai jos ovat kuulleet, eivät usko.

   Poista
  2. Kannattaa lukaista uudemman kerran viime viikon lehdet.

   Poista
 24. Miksi pitäisi lukea jotain vanhasta lehdestä ja hakea vanhaa lehteä ja uutista???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit lukenut silloin kun lehti oli tuore...oma mokasi.. Kun et silloin lukenut lue edes nyt...

   Poista
  2. 9.29: kuka nyt vanhoja lehtiä lukisikaan. Uutiset luetaan silloin kun ne ilmestyvät eikä täällä ihmetellä olemattomia.

   Poista
 25. Kuulun niihin joille ei Ukari tule enkä täältä syrjäkylältä lähde sitä lukusaaliin lukemaankan, joten kysynkin: onko Ukari yhtän analysoinnut lakkoa, tehnyt jatkouutista syistä ym. Olen vain Forssin blogin varassa, jossa hän sanoi että Soijalaisten olisi kannattanut liittyä Kemianliittoon.??
  No, on siinä jonkinmoista analyysiä...

  VastaaPoista
 26. Työnantaja sen määrä mihin liittoon kuulutaan tässä tapauksessa kun tehdas on uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mielenkiintoinen teoria. En tuota tiennytkään, että työnantaja voi määrätä järjestäytymisestä. Varmaan myös järjestäytymisen asteesta - kuten esimerkiksi sako liittyä mihinkään liittoon.

   Poista
 27. Siis mihin liittoon kuulutaan uuden tehtaan toiminnan alussa. Työnantaja sen määrittelee alkutilanteessa.

  VastaaPoista
 28. Niin tehdas valitsi sen liiton missä pienimmät pohjapalkat eli varmaan alle kymmenen euroa reippaasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin juu...nyt ymmärrän tuon "työnantaja määrää". Tietysti työntekijöitten kannattaisi mennä heti kättelyssä Paperiliittoon, olisi kk/palkka siinä 3500-4000 ecua/kk.

   Poista
 29. Harto ei tiennyt taaskaan yhtään mitään. Sama kaupungin asioissa. Helvetin hallilla. Ei välitä tuon taivallisista kaupunkilaista tai työläisistä. Vetäisi satekaariskragan kaulaan kuten esikuvansa.

  VastaaPoista
 30. Sel -tes sopimuskausi päättyy 31.3.2014. Sekin osiltaan selittää miksi ajankohta juuri nyt.
  http://www.selry.fi/edunvalvonta/tes-2014/

  Voimassaoleva tes on tässä
  http://selry-fi-bin.directo.fi/@Bin/3c4a6c803a5b5b7c77cb9ca93a6c1288/1394547787/application/pdf/12894380/ELINTARVIKEALOJEN%20TES%202010-2014%20FINAL%20120702%20%28ID%2016928%29.pdf

  sivulta 18 alkaen, olkaa hyvä!

  VastaaPoista
 31. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Laitoin uuden alustuksen!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!