sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

HALLITUKSEN SÄÄSTÖT KÄÄNTYIVÄT TAPPIOKSI MUUTAMASSA PÄIVÄSSÄ?

On eittämättä selvää, että kaupunkiorganisaatiomme tarvitsee kovaa viilaamista. Nyt tehdyt viilaamiset aiheuttavat mielenkiintoista polemiikkia ja laaja-alaista, miltei mystistä, huolestumisista. Urheiluseurojen puuhahenkilöt kauhistelevat yhteistyökykyisen, rajuista tekemistään säästöistä huolimatta, arvostuksen ja tasapuolisuuden säilyttäneen alan ykkösvirkahenkilön potkuista. Yrittäjät ja elinkeinoelämää tuntevat taas ihmettelevät sen suunnan virkahenkilön pihalle pistämistä. On myös heitä ketkä näkevät hallituksen suurimmaksi virheeksi semminkin sen, ettei kaupungin palkkalistoilla ole sikses henkilöä, kuka kertoo, kuinka paljon sittemminkin voita voi voidella voileivän päälle, kuinka olut lihottaa ja kuinka suola sikses janottaa.


Kaikenlaista kritiikkiä kuulee, mutta se lienee selvä, jos hallitus ei tee jotain talouden oikaisemiseksi, valtaosalla kaupunkilaisista ei ole varaa voihin saatikka olueen - VÄKI PAKENEE JA VEROT KOHOAA! Menikö säästöinnossa hallitukselta jokin pahasti pieleen vai pitkän kokouksen tuoma uupumusko saneli asioihin ja niiden seurauksiin perehtymisen sijaan säästöjen kohteet eli UNI-JUKKAKO RATKAISI SÄÄSTÖKOHTEET?

Huolestuttavalta näyttää, järjestelyiltään, tarjonnaltaan ja kävijämäärältään loistavasti onnistuneiden Pestuumarkkinoiden herättämä mediahehkutus: UUDESSAKAUPUNGISSA ON SATOJA TYÖPAIKKOJA, MUTTA EI TYHJIÄ ASUNTOJA EIKÄ TONTTEJA! Totuushan on se, että kaupungissamme on tarjolla kaikenlaisia asuntoja kaikenlaisissa puitteissa niin vuokralle kuin ostettavaksi. Samoin tontteja löytyy runsaasti. Olisiko pestuutilaisuudessa pitänyt olla kaupungin puolesta sen verran aktiivinen henkilö, että hän olisi saanut julkisen sanan ylistämään ympäri maakuntaa: UUDESSAKAUPUNGISSA ON TÖITÄ, ASUNTOJA JA TONTTEJA!

Kävikö, Tontonmäen hyväksyjiä ja kaupungin miljoonatappioita siunanneita luottamushenkilöitä vilisevälle, hallitukselle mokien moka, kun se, epäasiallisen kohtelun jälkeen, antoi lopputilin ja vei viimeisenkin työmotivaation juuri siltä kaupunkiorganisaation henkilöltä, joka oli osannut kääntää Pestuumarkkinat myös asukasmarkkinoiksi? Olisiko hallituksen pitänyt syynätä virkahenkilöiden tekemisiä, saavutuksia eli perehtyä asioihin, kuten päätöksentekijän kuuluu perehtyä päätettäviin asioihin ja vasta sitten tehdä päätöksiä?

Kasvava asukasmäärä on se tekijä, joka ratkaisee kaiken tässä kaupungissa. Ilman uusia asukkaita ei tarvita sairaalaa, ilman uusia asukkaita kaupunkia ei kehitetä, ilman uusia asukkaita palveluita ei turvata. Kehittäminen ei ole vaihtoehto säästämiselle, mutta pelkkä säästäminen vie meidät perikatoon ja siitä me olemme enää muutaman vikapäätöksen päässä!

101 kommenttia:

 1. Java, hienosti kiteytetty! Hallitus ei juuri tunnu ajattelevan. Tarvitaan uusia asukkaita. Ja se tulee sitä kautta, että tämä kaupunki koetaan mukavaksi paikaksi elää. Että tänne HALUTAAN muuttaa! Taidan etsiä töitä muualta. Onneksi asun vuokralla enkä ostanut täältä asuntoa.

  VastaaPoista
 2. Saman tilaisuuteen olis pitännyt olla kaupunkin esittelijat vapaat asunnot tontit. Eipä näkynnyt, mahdollisuus meni jo,

  VastaaPoista
 3. Siitähän se säästämisestä on kiinni mistä säästetää, ei ainakaan Valkosen mölyämisellä säästöjä synny.

  VastaaPoista
 4. Perjantain tilaisuudessa käyneille tuli varmaan selväksi että vuokra-asuntoja on runsaasti. Turun radion paikallisuutisissa pe iltana haastateltu järjestäjätahon siis Ukipoliksen edustaja sitä korosti.

  VastaaPoista
 5. Ote: "Olisiko pestuutilaisuudessa pitänyt olla kaupungin puolesta sen verran aktiivinen henkilö, että hän olisi saanut julkisen sanan ylistämään ympäri maakuntaa: UUDESSAKAUPUNGISSA ON TÖITÄ, ASUNTOJA JA TONTTEJA! "

  Kommentti/päätelmä: Turun Sanomien (15.3 la s.7) / painetun maakuntalehden laajan artikkelin pidetyistä Pestuu-markkinoista lukemalla saa kyllä ikävästi täysin toisenlaisen kuvan, eli että asuntotilanne Ukissa olisi huono.
  Haasteteltu viestittää huonoa asuntotilannetta kaupungissa. Kaiken kukkuraksi TE-keskuksen virkamiehen lausunto loppuu sanoihin, " Nyt Uudenkaupungin pitää ratkaista, mistä työntekijöille järjestyy asuntoja".

  Lopputulema: kaikki po. työpaikoista oikeasti kiinnostuneet eivät olleet perjantaina markkinoilla Ukissa saatika kuunnellut radiota/ katsonut paikallisuutisia. Suurin osa ulkopaikkakuntalaista po. työpaikoista kiinnostuneista luki varmaankin TS:n jutun Ukista. Väittäisin, että valtaosa.

  Vastaus JaVa:n avoimeen kysymykseen markkinoilla paikan päällä itse kuitenkaan käymättä: Kyllä olisi, ja mieluummin kaksi!
  Mutta vielä ei ole myöhäistä. Mainoskampanja pystyyn, että asuntoja on!
  Ja vanhojen vuokra-asuntojen korjauskampanja pystyyn valtuuston myöntämällä erillisrahoituksella.

  Täältä pääsee alkuun:
  http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=1686&startdepth=243

  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa linkissä taisi olla peräti kuusi asuntoa. Eikä yksityisten asunnonvälittäjien sivuillakaan montaa ole. Missä ne sadat vuokra-asunnot oikein piileskelevät, mistä niistä saisi tietoa? Paikkakuntalaisena pitkäaikaisena asunnonhakijana en ole sopivaa, pientä vuokra-asuntoa löytänyt.

   Poista
 6. En nyt ihan ensimmäiseksi ryhtyisi omakotitaloa rakentamaan näine "tuhansine työpaikkoineni". Olisi mielenkiintoista tutkia, ketkä nykyisin pystyvät rakentamaan. Yksi väestönosa lienee vakituiset virkahenkilöt... todella raharikkaat rakentavat yleensä poikkeusluvalla, kaava-alueiden ulkopuolella.

  VastaaPoista
 7. Kyllä aina jokunen rakentaa.

  VastaaPoista
 8. Kannattaisi myös korostaa, että asunnot ugissa ovat todella edullisia! Ei sitä taloa tarvitse itse rakentaa, täällä on myös myytäviä taloja valmiina. Ja vuokra-asuntoja löytyy satoja, niissäkin vuokrat todella alhaiset esim. Turkuun verrattuna.

  Mitä irtisanomisiin tulee, niin miten hallitus voi kuvitella, ettei lastenhoitajan ja kouluavustajan irtisanomisilla olisi vaikutusta palveluihin? Nyt jo on laittomasti 23 lasta jonossa odottamassa päivähoitopaikkaa. Siinäkö syy, että avoimiin työpaikkoihin pitää palkata ulkopaikkakuntalaisia kun ukilaiset eivät saa lapsiaan hoitoon? Itse olisin ennemminkin potkinut pihalle kyvyttömän virkamiesjohdon joka ei saa edes päivähoitopalveluita hoidetuksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas mitä suurinta kakkapuhetta. Ellette tunne asioita käykää Forssin blogissa kysymässä niin saatte oikeaa tietoa.

   Poista
 9. Halpoja ovat.
  Reilusti yli 100 erilaista asuntoa on myynnissä tällä hetkellä UKin alueella.
  Noin 20 vuokra-asuntoa vapailla markkinoilla ja kaupungin noin 40 vuokra-asuntoa.
  Kaupungissa on asuntoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis missä ne vapaat vuokra-asunnot oikeasti ovat, kun julkisesti niistä ei missään tietoa ole? Kaupungilla näyttää olevan 6 vapaata asuntoa sivuillaan.

   Poista
 10. Mitä maksaa kaupungille se, että asunnot ovat tyhjinä? Kuka tietää? Miksei niitä markkinoida?

  VastaaPoista
 11. Hui, kaupungin sivuilta selviää, että me kuntalaiset omistamme 831 vuokra-asuntoa. Esim. Raisiossa, jonka väkiluku on n. 25000, on 766 kaupungin vuokra-asuntoa. Älkää vaan rakentako lisää noita murheenkryynejä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, kuten edelläkin on ollut hyviä kommentteja

   Poista
 12. Java ja Juha taas oikeassa ja hallitus väärässä. Missä ne 900 kadonnutta asuntoon on. Joko ne löyty.

  VastaaPoista
 13. Seminaarissa selvisi kaikille muille paitsi Juhalle ja Jarille kysessä olevan tilastokeskuksen virheen. Java se vaan toistaa älyttömyyttään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle asia selvisi jo "seminaarissa". Tosin niistä n. 900 "kadonneesta" asunnosta on voinut vinoilla kukin tavoillaan ;)
   JAa

   Poista
 14. Rahasumma sijoittaja-kunnan (lue: Uki) omistamien asuntojen vuokramenetyksinä kuukaudessa on verrattavissa uuden keskivertoauton hankintahintaan!

  Siis kuukaudessa! (Mistä em. "autosumma" tulee: 50 vuokra-asuntoa k.m. tyhjillään koko ajan ja k.m. asuntojen koko n. 50 neliötä ja vuokrataso noin 10 e/neliö = 50*50*10 =25000e/kk + kaupungin verotulojen menetykset + palvelusektorimme menetykset menetettyinä ostotapahtumina)

  Kyseinen vuokratulo tarvittaisiin ehdottomasti taloyhtiön tilillle /kk, jotta rakennusta voitaisiin ennakoivan suunnitelman mukaan ylläpitää ja jossain vaiheessa myös perusParantaa rakenuksen tasoa oikean vuiosikymmenen tasolle.

  Kenellä yksityisellä asuntosijoittajalla on varaa tällaiseen tyhjänämakuuttamiseen? Kun asuntoja joudutaan jossain asuntoyhtiössä makuuttamaan tyhjillään, niin se on poissa myös muilta yhtiön asukkailta. Talon järkevään kunnossapitoon tarvitaan siis kaikken huoneistojen maksupanos per kk, joten voi arvailla, miten muiden maksamien vuokrien kanssa käy ajan myötä. Ja kun kunta kompensoi kukkarollaan tätä vuodesta toiseen, niin sitten taas voi alkaa fundeerata. Eli mitä järkeä on kaupungin sijoittaa rahojaan uusasunto-tuotantoon, kun vanhojakaan ei pystytä ylläpitämään taloudellisesti.
  Ei tarvitse olla mikään asiantuntija tai ennustaja, jotta pystyy päättelmään, mihin tämä johtaa.
  Päivänjatkoja.

  VastaaPoista
 15. Kaikkein älyttömin toisto on se, että taas Java toistaa älyttömyyttään. Pestuumarkkinoiden järjestelyistä ei ole kukaan kirjoittanut aikaisemmin.

  VastaaPoista
 16. Juuri äsken klo 11.45 "kaupungilta" varmistettu tieto:
  Tällä hetkellä / tänään on tilanne seuraava:
  -42 kpl kaupungin vuokra-asuntoja on vapaana
  -6 kpl asuntoja on vapautumassa
  -eniten vapaina on kaksioita ja sitten kolmioita.

  Päivänjatkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keneltä näistä vapaista asunnoista voi tiedustella?

   Poista
 17. Eli parisataa muuttajaa pystytään majoittamaan välittömästi jo pelkästään kaupungin vuokra-asuntoihin. Lisäksi vielä yksityiset vuokranantajat ja myytävät asunnot. Asuntopula EI siis voi olla syy haluttomuuteen muuttaa Ukiin. Olisiko jo aika ryhtyä miettimään, että mikä sitten?

  VastaaPoista
 18. Tarkoitit kai parikymmentä

  VastaaPoista
 19. 20-200 väliltä jos on tarvis. Kaksioon mahtuu aluksi kaksi, kolmion kolme. Mutta ei näytä olevan poliittista halua. Tässä se syy.

  VastaaPoista
 20. Poliittista halua mihin? Kaksioon muuttamiseenko? Näyttää kyllä siltä että asuntoja on liian vähän. Sentään 400 työpaikkaa kyseessä ja kolmioon muutto ei juuri nuorta pienipalkkaista yksinasujaa kiinnosta.

  VastaaPoista
 21. Poliittinmen halu voisi olla käydä oikeasti läpi kaupungin omistamat vuokra-asunnot ja tehdä niille asuntokohtaiset korjaus/muutossuunnitelmat. Jostain tukikohta-asunnosta on aina lähdettävä. Sopivaa asuntoa ei aina löydy 1. puhelinsoitolla. Vaihtoehtona on matkustaminen jopa kolme tuntia päivässä matalapalkattuun työhön vaikka jostain Salon seudulta. Kuten JAa kirjoitti eilen että vanhojen vuokra-asuntojen korjauskampanja pystyyn valtuuston myöntämällä erillisrahoituksella.

  VastaaPoista
 22. vai 400 työpaikkaa....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmet 300, Hub 60, Vahterus 40 = 400 työpaikkaa

   Poista
 23. Turha tähän keskusteluun nyt on mitään korjauskampanjaa sotkea. Eikä nyt eletä enää 60-lukua jolloin oli ihan sama mihin päänsä kallisti kunhan oli töitä. Ja jos tosiaan ainoana vaihtoehtona on pitkät työmatkat niin moni jatkaa työn etsimistä muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskusteluun juuri pitää ottaa erlaisia vaihtoehtoja. Kaupunki siis heittäköön 20-30000 euroa kuukaudessa vuokratuloja Paskalahteen kun ei tee omuistamistaan asunnoista haluttavia, niinkö?

   Poista
 24. Ei vaan osata/viitsitä markkinoida. Kaikki "työ"aika näyttää kuluvan lomautusten ja irtisanomisten päivittelyyn. Eipä näy Passarin ikkunassakaan tietoa vapaista vuokra-asunnoista, eikö siitä olisi hyvä aloittaa? Ja lisäksi voisi uusien työpaikkojen luojien postilaatikkoon laittaa listaa asunnoista ja tonteista ja pyytää sitä laitettavaksi työntekijöiden näkyville. Ei siihen montaa A4:sta kuluisi.

  VastaaPoista
 25. Näyttää kaupungin asuntosivulla olevan vanhoja linkkejä esim. Aluesanomiin: http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=1686&startdepth=243
  Eikö näitäkään muka kukaan ehdi päivittämään?

  VastaaPoista
 26. Melekin 50 kämppää tyhjänä. Onneksi asun nyt Laitilassa ettei niistä tarvitse minun maksaa pienistä veroistani. Matka Ugiin töihin ei ole paha.

  VastaaPoista
 27. Ehkä loppukesäälä voi olla se 400 uutta työpaikkaa ellei Ukraina sekoita koko maailmaa sitä ennen.

  VastaaPoista
 28. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Eipä täällä mitään asuntopulaa ole. Jostain kummasta sitä tyrkytettiin koko viime valtuustokausi ja siihen maaperään asuntopula upposi kuin huhu hörhöön. Samoin ihmettelen sitä, kuinka joku kehtaa tulla valtuustolle esittämään 900 asunnon kadonnen ja sen perusteella valmistelevan viidenmiljoonan euron rahareikää veronmaksajille.

  Oikeilla päätöksillä ja investoinneilla saamme kaupunkiin muuttoliikettä muutenkin kuin työpaikan perässä. Esim. uusvanha puutalokaupunginosa, Kokoomuksen esitys Madonmaan kaavoittamisesta jne.. Tarvitaan vain rohkeita päätöksiä ja reipasta markkinointia. Nyt olemme tekemässä tästä nukkavieruilla ränsistyvillä asunnoilla ja liikekiinteistöillä höystettyä teollisuusaluetta, josta asukkaat lähtevät lätkimään.

  VastaaPoista
 29. Mutta kun se muuttoliike olisi nyt tulossa juuri työpaikan perässä. Tuskin kokoomuksen esitykset Madonmaan kaavoituksesta muuttopäätökseen vaikuttaa.

  VastaaPoista
 30. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Madonmaa vetää puoleensa niitä ökyjä, jotka haluavat asumaan aivan meren äärelle. Kaavoitus ja huutokaupat pystyyn. Piristäisi kummasti paikallisia rakentajia, jos rantaan nousisi kymmen ökytaloa. Myös näiden meren äärelle muuttavien asukkaiden maksamat verotulot ovat tervetulleita siinä kuin muidenkin.

  VastaaPoista
 31. Ei kukaan tervejärkinen tänne muuta jos asunto ja puolisolla vakituinen työpaikka toisella paikkakunnalla.Käydään sitä töissä yli tunninkin ajomatkan päästä eikä se autotehtaan työpaikka ole varma jos mersunteko sitten loppuu.

  VastaaPoista
 32. Eiköhän Ykskoivu riitä esimerkistä tulonsiirrosta rikkaille. Tässä taloustilanteessa tekninen infra Madonmaahan ei liene edes kokoomuksen edun mukaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetilla onkin nyt Vilissalon saaret, Madonmaan takana lähempänä Isokaria.
   JAa

   Poista
 33. Hiu 2:n tontit tulevat varattaviksi lähiviikkoina, Kokonaan uusi alue. Lisäksi taitaa olla ainakin 50 tonttia muuallakin vapaana. Mahdollisuuksia on.

  VastaaPoista
 34. Olen seuraillut näitä teidän blogikeskustelujanne ja tehnyt sellaisen havainnon, että tuolla toisessa blogissa määräajoin huomautetaan, että täällä kirjoittavat vain ääliöt, tai jotenkin huonommat ihmiset.

  Mitä sellainen palvelee? Ketä se hyödyttää? Ja miksi sitä harrastaa tuo toinen blogi?

  VastaaPoista
 35. Millähän konstilla saisi tänne muuttoa harkitsevat olemaan lukematta näitä tämän palstan älyttömyyksiä. Taitaa tämä blogi kommentteineen olla pahin jarru kaupungin kehitykselle...Luulevat muuttoa harkitsevat, että kaupungissamme on enemmänkin tuommoista porukkaa...ja niinhän asian laita ei onneksi ole....
  - j -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marginaalin leikkipaikka.

   Poista
  2. Onpa tämä pelottava paikka. Hui sentäs! Onneksi toveri Forssin blogi on niin säädyllinen, säyseä ja inhimillinen ;)
   JAa

   Poista
 36. Ihan sama mitä joku huomauttaa ja sehän voi olla kuka tahansa ja motiivi mikä tahansa. Harton alustukset ja Javan populistiset pläjäykset kiinnostavat eniten. Muut sepustukset tuppaa olemaan yhtä trollausta. Ei kai näitä kukaan vakavasti ota. Kuntapolitiikkaa tehdään ihan muualla.

  VastaaPoista
 37. 19.26 kirjoittava kuuluu varmaan Kosken perheeseen, kun uskoo, että näitä lukee koko Suomi eikä tule sen taka tänne asumaan.

  VastaaPoista
 38. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän tähän kaupunkiin suurin muuttamiseste löydy täällä tehdyistä päätöksistä. Jos ei olisi päätetty tehdä tontonmäkiä, janhuanniemia, hulluja halleja, älyttömiä valopylväitä, tietä risteyksiä, koulujen lopettamisia jne.. Pitäisikö näistä olla hiljaa, jotta jotta sama kaupungin hävitys jatkuu?

  Kaupungillamme on myös vetopuolia, ja niitä sopisi hyödyntää, ei tänne mahdotonta ole saada ihmisiä muuttamaan.

  VastaaPoista
 39. Java sai kaverin nyt hesusta häh häh kun muutenkin pitää näistä täst vinkkelist tyypeistä
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/tastvinkkelist/607806.html

  VastaaPoista
 40. http://yle.fi/uutiset/nakokulma_olen_riippuvainen_verkosta/7141234

  VastaaPoista
 41. Niin maailma muuttuu. Heikki Wala on muuttunut sanan- ja ajatuksen vapauden puolestapuhujaksi. Väitän tietysti nyt, että hän on poliittinen kameleontti. Pari vuotta sitten hän hyvinkin selkeäsanaisesti kertoi valtakunnan medioille mitä saa sosiaalisessa mediassa sanoa, mitä ei.
  Kameleontti pystyy muuttamaan väriään. Eikö tämä Pro- Uusukaupunki ole jokseenkin kuin vilkkuvat värivalot.

  VastaaPoista
 42. Joo. Kyllä nyt tapahtumatiheästi esiintyvän expj. Walan kirjoitukset menivät pelkäksi palstatilan täytöksi. Kaikki -lähes- kh:n toimet irtisanomisissa olivat päin p... Onneksi helppoheikki esitti tiukasti ratkaisumalliksi oman ison ryhmänsä vaihtoehdot- tosin niitä oli vaikea havaita.
  JAa

  VastaaPoista
 43. Miksi pitäisi kaavoittaa Madonmaahan tontteja kun eivät Janhuan tontitkaan kelpaa kellekään? Nyt luukut kiinni kaavoitusosastolla, porukka lomautukselle ja keskitytään myymään kaikki valmiiksi kaavoitetut tontit pois, sillä sitä säästöä saadaan.

  VastaaPoista
 44. Noita valmiita tontteja on muuten 72 kpl.

  VastaaPoista
 45. Java kopioi Walan ajatuksia ja silti haukkuu Walaa täällä. Lukekaa päivän Plari. Ihmeellistä

  VastaaPoista
 46. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Janhuan tontteja on myyty niin typerästi: Etsi kymmenen kaveriperhettä ja muuttakaa yhdessä ja kerralla Janhuan niemeen, jotenkin noin se meni. Pitäisi pohtia kyseisen valmistelijan kyvykkyyttä tehtäväänsä, kun vielä muistetaan Tontonmäenkin olevan hänen käsialaansa, mutta mitä vielä: KANNUSTINLILISIÄ, PALKANKOROTUKSIA JA LISÄÄ VALTAA. Näin toimivat niin entinen kuin toimii nykyinenkin hallitus. Ryhmämme teki vuosia sitten valtuustoaloitteen, jossa esitettiin Janhuaan muutoksia, jotka helpottaisivat tonttien myyntiä.

  Olen samaa mieltä anonyymi 8.13 kanssa, että kaavapuolen luukut kiinni. Joskin poikkeuksena pidän Madonmaata. Ykskoivun veto osoittaa, että ko. rantatontit vetävät kaupunkiimme hyviä veronmaksajia. Kuinka minä voin kopioida jotain etukäteen? Olen ollut kaupungin kehittämisen kannalla jo vuodesta 2009 alkaen. Kuten hallituksen viime päätöksestä näette, asioihin syventyvät ja tulevaisuuteen tähyävät Uudenkaupungin kehittäjät ovat harvassa!

  VastaaPoista
 47. Kyllä kaupunki teki jos oikein EMÄMUNAUKSEN,kun antoi pilkahintaa rakentaa golfkentän sairaalan entisille pelloille. Siinä meni hyvä omakotialue herrojen temmellyskentäksi,kyllä asukkat olisivat maksaneet enemmän veroina kaupungille, kun nykyinen golfi harrastus yritys vuokramaksuina.

  VastaaPoista
 48. Harto selittää blogissaan, että tyhjät, vanhat tontit ovat suota tai kalliota. Herää kysymys, että pitäisikö kaikki kaavoitus ostaa ulkopuolelta jos virkamiesten jälki on tällaista. Onhan se jo nähty, ettei asukasluku lähde nousuun vaikka täällä kaavoitettaisiin mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian ostetaan kun kaupunkin omalle palkkalistalle jää vain yksi arkkitehti ja sekin suunnittelee käyttämättä jääneitä teitä.

   Poista
 49. Ajatelkaa nyt mitä tämä kaupunkin politiikka oikeesti on???Hallitus muuttaa valtuuston päätöksiä tai jättää ne toteuttamati.
  Kun ei edes päätöksiin voi luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös nuo suot ja kalliot ole luojan työtä enempi kuin virkamiesten. Suomi nyt sattuu olemaan paikka mistä ei löydy suurta aluetta ilman kalliota ja suota.

   Poista
 50. Kyllä muualla vain kallion päälle on rakennttu, miksei ukissa.

  VastaaPoista
 51. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Vai suota ja kalliota ovat kaikki rakentamattomat tonttimme? Onpahan taas yhden sortin selitys. Eikö pieni vilkaisu auta eliminoimaan moiset luontoelementit rakennusmaata kaavoitettaessa. Meidän päätöksentekomme on ollut jo mittavat ajat merkittävän mystistä! Kuten tehdyt säästöt osaltaan osoittavat: PARHAITEN MEILLÄ OSASTAAN SÄÄSTÄÄ JÄRJEN KÄYTTÖTTÖÄ! Suota ja kalliota, voi hel...

  VastaaPoista
 52. Perehtyisit vähän kommentoimiisi asioihin. Eivät tontilta häivy kalliot ja suot vilkaisemalla. Siihen tarvitaan massojen vaihtoa ja se on kallista. Voisit käydä vilkaisemassa kommentin jota kommentoit. Siellä kerrotaan miten kaavoitetaan ja myydään tontit. Olet typerys joka ei tiedä mitä Madonmaan tontit maksavat. Siellä ei ole esteenä vain kalliot vaan meri myös.

  VastaaPoista
 53. Kokoomus ehdotti madonmaan kaavoitusta ja villisalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieneekö sitten joku kokoomuslainen jäänyt ilman Ykskoivun tonttia. Pakko laajentaa Madonmaahan...

   Poista
 54. Fossin kirjoitukset tonteista voi laittaa mappi ÖÖÖhön

  VastaaPoista
 55. Forssi on jäävi ja yrittää taas selitellä vuositolkulla siunaamiaan miljoonien munauksia. Sitä kiinnostaa vain oman kilven kirkastaminen ja kaverien etu. Muistakaa kuin se tuki Henton lomarakentamista kaupungin maille. Kaupunkilaisilta olisi mennyt lenkkimaat ja Hento olisi saanut tehdä mökkinsä ilmaiseksi kaupungin maalle. Näin meidän vasemmistoliittolainen häärii porvarin takuumiehenä. Nyt selittelee jotain tontei. Yäk.

  VastaaPoista
 56. Klo 17.33 joiden avohoidossa olo huolettaa, vielä enemmän ellei ole hoidossa ollenkaan.

  VastaaPoista
 57. Taitaa 17.33 tyyppi olla ainoa jolla pää pelaa edes m6istin osalta. Muut uhoo vahvassa uskossa. Olihan Harto antamassa salaa palkankorotuksia ja kannustinlisiä hyväpalkkaisille ja nyt potkii väkeö pihalle. Harto oli antamassa rahaammyös oluttehtaalle. On siinä meillä köyhiä puolustava vasemmistoliittolainen. Aito Arhinmäen mies.

  VastaaPoista
 58. Harto taitaa kohta ohittaa Kosken, Walan ja Jussilan haukutuimpien henkilöiden listalla...

  VastaaPoista
 59. Kiitos visiiteistä ja valistuksesta! Jospa jätetään Harto rauhaan. Mies on tehnyt enimmäkseen hyvää, jospa keskitytään jatkossa siihen!

  VastaaPoista
 60. Sanokaas mitä hyvää Forss on tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoiteli ja hoitelee Tontonmäen, esti Veneveistämön rakentamisen jne, jne.....

   Poista
 61. No nyt pistit pahan. Ei tuu mitään mieleen.

  VastaaPoista
 62. Entä Walan ohjeet tänään plarissa? Hyviä olivat mielestäni.

  VastaaPoista
 63. Valtonen se saa itse arvostellella senkun kerkiää,mutta jos joku arvostelee näitä hyviäveljä niin heti muuttuu ääni kellossa.

  VastaaPoista
 64. Kiitos käynneistä ja teksteistä! Kyllä perustellusti arvostella saa, mutta yhden miehen höykkyyttäminen ei ole mielestäni mukavaa, vaikka olisi perusteltuakin. Muutamat henkilöt ovat kuin kuiva sytyke ja heidän nimensä mainitseminen saa aikaan roihun, jota on vaikea sammuuttaa oikein.

  VastaaPoista
 65. Se on sitten 1000 rikki! Ei hassumpi, ei hassumpi moottori, sano!
  JAa

  VastaaPoista
 66. Tässä oivaa lukemista
  http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/201403180130758_uk.shtml

  VastaaPoista
 67. Valtonen kuuluu siihen porukka,kumartaa eteenpäin ja pyllistää takanaoleville.

  VastaaPoista
 68. Kiitos käynneistä, vierailuista ja ehommasta nimestä! En pyllistele, en kumartele, käsittelen asioita asioina!

  VastaaPoista
 69. Mitähän tulee maksamaan laittomat irtisanomiset? Siinä on säästöt...

  VastaaPoista
 70. Kyllä sinä nyt Valkonen kirjoitelet ihan sitä aitoa pa.......

  VastaaPoista
 71. Valkonen on totuuden torvi,korjatkaa mikä on valetta tai paskaa

  VastaaPoista
 72. Kaikki poilitiikot puhuvat paskaa, mutta java vähiten

  VastaaPoista
 73. Mukava näitä on lueskella. Kaikki tieto, myös sosiaalisen median välittämä, on osattava jäsentää omissa aivoissa. Kaikkiin asioihin on tulokulmansa, myös venäläisen median toimittamissa uutisissa. Ette te paskahousut niihinkään puutu, Ugin Sanomien uutisoinnista puhumattakaan: niitä kai pidätte jumalan sanana.

  En ymmärrä noita "vihakommentteja". Voisi tuon "eriävän mielipiteensä" paljon älyllisemminkin tuoda esiin. Mitä Harto Forssiin tulee, hän on aika usein ollut hyvien puolella pahiksia vastaan. Pidän niitä 10 valtuutettua, jotka älysivät olla antamatta rahoitusta Tontonmäkeen, edelleen TOP- kymppinä. Asian esittelijä on yhä liero, joka vei kuin "litran mittaa" Kh:n ymmärtämättömintä osaa.

  VastaaPoista
 74. Ei täällä usein noin typeriä juttuja näy kuin eilinen 17.33. Hänellä on yläpää taatusti käyttökelvottomassa kunnossa. Yäk.

  VastaaPoista
 75. Tämäkö houkuttelisi kaupunkiin lisää asukkaita: http://www.youtube.com/watch?v=h8K2E-8LxrU
  Miksi video ei pyöri esim. Passarin ikkunassa ja viereen tiedot kaikista vapaista asunnoista ja tonteista. Myytäviä asuntoja on samalla kadunpätkällä jo kahdessa ikkunassa.

  VastaaPoista
 76. Työn perässä Ukiin kyllä alkaa muuttaa väkeä siinä vaiheessa, kun työntekijöitä palkkaavat yritykset alkavat hoitaa rekrytoinnin itse. Suurimpana esteenä ihmisten uskolle työpaikoista ovat nämä työelämän syövät, joita kutsutaan rekrytointifirmoiksi. Jokainen hiemankin elämän- ja työkokemusta omaava ei alennu toimimaan ao. firmojen kanssa. Onhan se nyt päivän selvää, että työtä etsivän on parasta olla suorassa kontaktissa työtä tarjoavaan yritykseen ja sen rekrytoinnista vastaavaan. Miksi ihmeessä tuossa koko prosessissa pitäisi olla välissä rekryfirman sotkemassa kahden osapuolen yhteistyön sopimuksen rakentelua.

  VastaaPoista
 77. Mikä eilisessä 17.33 kommentissa ei pidä paikkaansa. Forss ei kiellä kuin tarjoamansa kahvit herrojen kanssa tehdyt ulkomaanmatkat.

  VastaaPoista
 78. Java pistää facebookissa Järvistä halvalla. Onko Java jo Järvisestäkin tullut paskahousu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä vaan löytänyt facebookist sellaista kohtaa, jossa Java olisi Järvistä halvall opannut

   Poista
 79. Ei paljon enää kiinnosta nämä kaupungin työntekijöiden irtisanomiet, kun rajan takana liikehtii mailman toiseksi tehokkain armeija, jonka ylipäälliköllä on valtaa enemmän kuin IL jong Sunilla, tai ylipäätään kellään presidentillä maailmassa.
  Putinilla on edellen samat valtaoikeudet kuin Jeltsinille annettiin Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin.
  Eli poikkeustilan valtoikeudet aamusta iltaan.

  VastaaPoista
 80. Kiitos käymisistä ja kommenteista! Tässä yhteiskunnassa niinkin kaiken perustana oleva juttu kuin työ on muuttunut täysin käsittämättömäksi asiaksi aina rekrytointia myöden. Liian monilta on epävarman työn myötä hävinnyt elämän varmuus. Pitäisi nostaa esille Perustuslain pykälä, jossa valtiovallan erityisessä suojeluksessa on työvoima.

  Järvinen on juristiksi tosi hyvä ihminen. Tietenkin samalla mittapuulla hitsariksi hän olisi täysi paska. No, tuo oli ilkeä vitsi, jota näin huono ihminen ei voinut pitää sisällään. Sen verran Järvistä tunnen ihmisenä, että hänen inhimillisistä elämän perusarvoista on meillä kaikilla oppimista eikä vähiten minulla. Olen ylpeä siitä, että voin kutsua Järvistä ystäväkseni. Eiköhän hän kestä kevyet poliittiset kenttänaljailut ja useimmiten hän antaa samalla mitalla ellei peräti korkojen kanssa takaisin. Kannattaa muistaa, että täällä käsitellään pääsääntöisesti vain paikallispolitiikan kiemuroita ja elämässä on paljon muutakin. Ja antakaa Harton ärsyttämisen olla.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!