torstai 13. maaliskuuta 2014

Uudenkaupungin irtisanomiset ihmetyttävät

Kaupungin taloutta voidaan kuntouttaa kahdella tavalla, joko vähentämällä työväkeä, huonontamalla palveluja eli säästämällä tai kehittämällä kaupunkia niin, että sinne muuttaa lisää väkeä eli kasvattamalla verotuloja asukasmäärää lisäämällä. Alkuviikosta teimme edellistä ja huomenna yritämme tehdä jälkimmäistä. Uudessakaupungissa järjestetään maamme ensimmäiset: PESTUUMARKKINAT!

Tavoitteena on hyödyntää kaupunkimme satoja uusia työpaikkoja ja sitä kautta saada Uuteenkaupunkiin uusia asukkaita. Suomalaiset haluavat asua väljästi ja mielellään itse valitsemassaan ja jopa itse suunnittelemassa sekä osittain rakentamassaan talossa. Tätä varten meillä on runsaasti tontteja. Siispä nopealla toiminnalla saamme uusien asukkaiden rakentamisen vauhtiin. Näin he pääsevät Jouluksi uuteen kotiin ja ovat 1.1.2015 uusia uusikaupunkilaisia ja uusia veronmaksajia. Meillä on siis kiire tai menetämme vuoden verotulot.

Varmaankin PESTUUMARKKINOIDEN tunnelmaa haittaa hiukan se, että tapahtuman organisaattori sai alkuviikosta potkut. Mikähän mahtaa olla huomisen tapahtuman yleisilme ja mitkä ovat vastaukset mahdollisten uusien asukkaidemme kysymyksiin ja ketkä mahtavat olla iloisia vastaajia, kun kaupunkimme organisaatiossa alkaa olla vajetta: Nyt tai pian meiltä puuttuu insinööri, lakimies, henkilöstöjohtaja, nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja, elinkeinopuolen vetäjä eikä meillä viihdy terveyskeskuksen johtavat lääkärit ja sosiaalijohtajaakin valitaan varsin usein.

Tekikö hallitus äärettömän lyhytnäköisen yksimielisen päätöksen eli sahasi poikki kaupunkimme kasvunoksan? Kävikö meillä niin, että erottajina toimivat he ketkä olisi pitänyt erottaa jo vuosia, osa jopa kymmeniä vuosia sitten?

45 kommenttia:

 1. Uusia omakotitaloja noin 12 euron tuntipalkalla on kiva maksaa. Käytänössä on niin että et saa pankista lainaa uudelle omakotitalolle etenkään silloin ellei sinulla ole jotain vanhaa asuntoa ennestään. Uudet työpaikat näyttää nyt olevan järjestään mininipalkattuja. Nyt on työnantajan markkinat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja hyvästä informaatiosta! Toivottavasti tuokin asia korjaantuu, mutta siihen tarvittanee toisenkin hallituksen vaihtuminen!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi13. maaliskuuta 2014 16.56

  Yaralla 150 ihmisen ulosmarssi!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti. Toivotaan ja toivotaan. Yaralla ihan eri ja parempi palkkataso kuin auto ja soijatehtaalla. Nyt Yaralla lakkoillaan tuotantopalkkioiden leikkamisesta. Tätä menoa tehtaiden työt tekee itäisen Euroopan väki vuokrafirmojen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan kumma, ettei nykyään työntekijä saisi ilmaista mielipiteitään. Ollaan heti pelottelemassa ulkomaisella työvoimalla.

   Poista
  2. Ei kannata kommentoida jos ei tiedä mistä yaralla on kysymys eivät lakkoile tuotantopalkkion leikkauksesta vaikka eräs lehti niin väitää

   Poista
  3. On se vaan vaikea paikka joillekin, kun työntekijät pitävät puoliaan kovassa työelämässä. Työntekijöiden toimenpiteitä eivät juurikaan kommentoi yritykset/yrittäjät, vaan asialla ovat sellaiset palkkatyöläiset, jotka eivät ymmärrä, mihin leiiin kuuluvat. Mikään ei ole niin inhoittava, kuin omaan pesään paskova työkaveri..

   Poista
  4. Aika syvältä tuommoinen leiri-ajattelu. Yrityksessä toimivien pitäisi ymmärtää, että kuulutaan samaan porukkaan ja puhalletaan yhteen hiileen...
   - j -

   Poista
  5. Eivätpä vaan tunnu tämän päivän yritykset puhaltavan yhteen hiileen työtekijöidensä kanssa.

   Poista
 5. Kiitos vierailuista ja tiedosta! Juuri tuohon pitäisi kyetä puuttumaan valtiontasolta. On muillakin EU-mailla rajoituksia työvoiman liikkumisesta!

  VastaaPoista
 6. Alustuksessa virhe. Potkut saanut ei ollut organisaattori pestuutapahtumassa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuista ja oikaisusta! Toivon, että edellä esitetty virheeni korjaus huomioidaan!

  VastaaPoista
 8. http://files.kotisivukone.com/ukipolis.palvelee.fi/Fokus/pestuu5p.pdf

  Tuollahan ne vuokratyön eli halpaltyövoiman välittäjät kohtaavat koulun tiloissa. Pestuu vai kerjuumarkkinat. Pienestä palkasta ottaa vuokrafirma ja työnantajafirma omansa niin siitä voi laskea mitä työntekijälle maksetaan. Tuskin ainakaan mitään tuotantopalkkioita.

  VastaaPoista
 9. Eilen on taas jaettu pikavoittoja Mörnessä! Kaksi toimihenkilöä sai fudut, ihan vaan tuosta noin. Ovatkohan sanoneet joskus jossain jonkun mielipiteensä? He ovat olleet nyt jo ylityöllistettyjä, kuten kollegansakin. Kukahan ne työt nyt sitten hoitavat? Pian koko Mörne on sairauslomalla. Nyt jo ihmiset siellä näyttävät hautajaisväeltä. Sympatiat sinne!

  VastaaPoista
 10. On isoja suomalaisia rakennusliikkeitäkin, joiden osaavien työntekijöiden runko on ulkomaista alkuperää. On se vaan niin, että paha on suojata kotimaista työvoimaa, jos joku tekee yhtä hyvin ja jopa halvemmalla.

  VastaaPoista
 11. http://www.iltalehti.fi/talous/2014031418122869_ta.shtml

  VastaaPoista
 12. http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=1144&startdepth=211 Tuosta linkistä löytyy kaupunginhallituksen yhteystiedot. Heille voi vaikka kommentoida tai kysyä jotain. Tekstarikin toimii. Poliitikothan ovat meidän asialla ja haluavat kuulla äänestäjiään.... Hah!

  VastaaPoista
 13. VASEMMISTO TEKI KARDINAALIMOKAN14. maaliskuuta 2014 klo 10.14

  Vasemmisto suuri virhe lähteä yksimieliseen päätökseen mukaan!!!!!!! Nippeliasioissa äänestävät ja nyt oltiin samaa mieltä koko porukka. Vain pöytäkirjaus kertoo totuuden!!!!!!!
  LUE täältä
  "
  Anonyymi13. maaliskuuta 2014 12.35

  Kiitos taas saamastani mielenkiinnosta, vaikka en ole edes enää kaupungin etulinjan päättäjäryppäässä. Sen sijaan jonkun hampaankolossa edelleen olen. Ei se minua haittaa -taitaa mennä jo toisinpäin. Minulle sopii vinoilla, mutta kannattaa sitten pysyä faktoissa ja pitää tunteet taka-alalla. Paljastan tässä täten erityisesti pari asiaa, jotka anonyymit voivat parhaansa mukaan yrittää kumota.

  Ennustan edelleen. Irtisanomiset ja lomautukset eivät pääty tähän. Nyt Ukin kaupunki joutuu ostamaan muutamat toiminnot talon ulkopuolelta. Kaikkien irtisanottujen töitä ei voida järkevästi jakaa. Kuvioon tulee yksi kaupungin enemmistöomisteisista yhtiöistä: Ukipolis Oy.
  Yhteenveto: ostopalveluita tulee nyt siis osin tilalle. Erityisesti elinkeinopuolelle ja osin henkilöstöpalveluihin.

  Lopputulema: nyt laskennallisesti saatu säästöolettama henkilöiden irtisanomisista tuntuu isolta. Se on kuitenkin harhaa, koska joudutaan ostamaan muutamia asioita/palveluja/töitä ns. ostopalveluina oman kuel-vetoisen palkkahallinnon ulkopuolelta. Näitä em. ostoja voidaan tehdä viranhaltijapäätöksillä. Eli yksittäisen viranhaltijan harkinnan mukaan. Ukin kuntahistoriassa on esimerkkejä siitä, miten harkinta voi pettää. Harkintakyvyn pettäessä ja sen tultua julki alkaa poliittinen sirkus, kun haetaan syyllisiä.

  Irtisanomisista sen sijaan tuli nyt eräänlainen signaali nro 1. Tämä signaali nro 1 tulee vaikuttamaan myös poliittiseen kenttään kaupungissa.
  Syy: kh oli irtisanomispäätöksessään yksimielinen, vaikka yhden irtisanottavan henkilön kohdalla oltiin kitkatilanteessa pöydän eri puolilla.
  Olettama: vasemmisto = kh:n pöydän vasen puoli teki "virheen". He, vasemmisto, eivät enää voi esiintyä torilla kuntahenklöstön puolustajina.
  Se ei ole enää vaaliase!

  Signaali nro 2: irtisanomisista saattiin nyt pysyväispelote. Tarkoittaako se lisää tehoja kunnan töihin jääville työntekijöille vai mitä tästä seuraa? Työrauhaa on nyt vaikeaa rakentaa, koska pysyväispelko kylvettiin nyt Mörneen kh:n -yksimielisellä- päätöksellä. Tutun ja turvallisen ay-liikkeen yli ajettiin nyt - kh:n yksimielisellä päätöksellä. Seuraako tästä esim. työtaisteluja / lakkoja?
  Kun ja jos seuraatte maan ja maailman talouden isoa kuvaa, niin Ukikaan ei pääse tätä isoa kuvaa karkuun! Kohta tulee toinen taloustsunami.
  Se tulee toisin muihinkin kuntiin.
  Päivänjatkoa!
  JAa
  "

  VastaaPoista
 14. JAalle!

  On HERRALLA huono muisti itse olet jo noin kymmenen vuotta ollut ajamassa tegnillistä puolta alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mistä tämä kommentti nyt tuli tähän völiin JAalle!
   ??????

   Poista
 15. Vähän ihmetyttää kaupungin irtisanomisten aiheuttama suurehko kohu. Yksityisellä puolella firmat pistää väkeä solkenaan ulos parantaakseen tulosta. Nyt olisi jo korkea aika ymmärtää, että kaupunkien/kuntien on pakko sopeuttaa toimintansa nykypäivään. Niiden tehtävä on hoitaa ensisijaisesti lain määräämät asiat ja kohdentaa niihin varoja. Muita suoritteita voidaan karsia jopa kokonaan.

  VastaaPoista
 16. Siitä kohisevat vaan Java ja Juha. Vastaan pistän vaikka en mitään tiedä.

  VastaaPoista
 17. Javalla ja Juhalla on arvot kohillaan. Ei johtajille pidä antaa lopputilejä vaan lääkäreille ja hoitsuille.

  VastaaPoista
 18. Eivät kaikki irtisanotut mitään johtajia olleet!!!!

  VastaaPoista
 19. Siis saiko siellä yhteysjohtaja ja henkilöstöjohtaja kenkää. Miten sellainen on perusteltavissa?

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän Juhan ja Raken kanssa oltu niitä harvoja, ketkä eniten asioihin perehtyivät ja yrittivät tehdä jotain, ettei tähän tilaan jouduttaisi. Koko kaupunki kohisee ja ihmettelee irtisanomisten kohdistamista. Kyselkääpä vaikka urheiluseuroista tai yrittäjiltä.

  VastaaPoista
 21. Kertoneet on ja ovat sitä mieltä, että meni kohdilleen, tosin ovat purnanneet irtisanomisajan työvelvollisuudesta. Heti olisi pitänyt ottaa avaimet etteivät tee enempää vahingoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittäjä ja ITKIN, kun kuulin kuka lähtee. Tämä ei voi olla totta.

   Poista
 22. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Kerropa hiukan aiheutetuista vahingoista ja siitä kenelle niitä on aiheutettu. Kiitos!

  VastaaPoista
 23. Mielenkiintoinen kommentti päätöksentekoon osallistuneelta. On kysytty yrittäjiltä jne.
  Asianosaisille on jo kerrottu miten kävi niin koska saamme lukea kaupasta joka tehtiin yksimielisyyden saavuttamiseksi. Tänään, huomenna?

  VastaaPoista
 24. Etenkin nyt kinataan vielä hallituksen pöytäkirjamerkinnöistä. Pöytäkirja piti olla esillä torstaina.

  VastaaPoista
 25. Kuulin, että nyt sanottiin irti ns. hankalat ja ei niin pidetyt henkilöt.

  VastaaPoista
 26. Onneksi Uudessakaupungissa "ollaa ain hyväl huumoril" !

  VastaaPoista
 27. Kuulemani juttu: "Yksi yrittäjä tokaisi, että kun Salo lähtee, niin yrittäjät jäävät sammuttamaan kaupungista valoja. Siihen toinen yrittäjä: Valot palaa silloin vielä hallituksen huoneessa, kun kaupunginhallitus kokoustaa!"

  VastaaPoista
 28. Nämä yrittäjät taitavat kuiskia Sairisten metsissä.

  VastaaPoista
 29. Tässä on lista:

  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20142474-34-1.PDF

  JAa

  VastaaPoista
 30. Mitä kuntapäättäjiä yrittäjät ovat ? Totta on tietysti, että paikalliset yrittäjät palkitsivat entisen KJ:n jollakin palkinnolla, josta "koko maa" kohisi hyvän tiedottamisen ansiosta. Muuta roolia ei heillä ole, paitsi tietysti niillä yrittäjillä, jotka ovat päättäjinä.

  VastaaPoista
 31. On tämä politiikka yhtä helvetin pelleilyä.

  VastaaPoista
 32. Nyt aletaan maksaa hintaa saaduista palkinnoista, kun vuodesta toiseen henkilöstöön kohdistuvia ratkaisuja on vaan siirrelty eteenpäin. Organisaatio ei silti virtaviivaistu vaikka niin luullaan. Suossa tarpominen ei lopu tähän irtisanomispäätökseen.

  VastaaPoista
 33. Uusikaupunki menee metsään ja pahasti. Meille nauretaan muualla. Ensin yksi kaupunginjohtaja vie luottamusmiehiä kuin pässiä narussa. Ja sitten tulee uusi kaupunginjohtaja, jota viedään kuin pässiä narussa. Mutta sehän riittää politikoille! Ei ole ihme, että tänne ei muuteta. Maine kantaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt vielä tuota kokonaan allekirjoittaisi. Sillä Kosken yrittäjiltä saamalla tunnustuksella (huom. siis paikallisten yrittäjien) on ollut tosiaan aika laaja kaiku, kuten tuolla ylempänä todetaan. Sillä on jonkinverran sellaista muka dynamiseen paikkakuntaan viittaavaa mielikuvavaikutusta, mikä ehkä vielä kantaa.
   Lähinnä on ollut huvittavaakin seurata, että omat yrittäjät ylistivät omaa jäsentään eli Koskea. No mikäs siinä, onhan tänne luotu yrittäystävällinen "yhden pysähdyksen taktiikka" julkisine pankkitoimintoineen, joka ei mielestäni ole kuntalain mukaista.

   Poista
  2. Eihän palkinto ollut Koskelle vaan koko elinkeinotoiminnalle. Tosin Koski otti kunnian kyllä ja sillä ratsasti Raumalle.

   Poista
  3. Koski ja Koski... Tämä Javan blogi kommentteineen on oikea arkeologian kehto....vanhoja vaan kaivellaan...tulevasta ei tunnu kukaan olevan kiinnostunut...
   - j -

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!