tiistai 25. maaliskuuta 2014

Sote-uudistus vie Aluesairaalan ja tappaa Uudenkaupungin!

Sote-uudistuksesta voidaan todeta: Hallitus vei ja Sipilä ja Soini vikisi. Soinin osalta uudistuksen läpimeno ei ole mikään ihme, eihän hänen suunnalta löydy kannanottoja juuri muuhun kuin pakkoruotsiin, islamiin ja unioniin. Sen sijaan ihmettelen Sipilän lähtöä moiseen uudistukseen, joka keskittää valtaa muutamille suurille paikkakunnille ja tekee suurimman osan kunnista ja kaupungeista täysin turhia!

Täällä on käyty näennäistaistelua aluesairaalan puolesta. Näkyvimmät aluesairaalan puolestapuhujat ovat niitä, härskejä politiikantekijöitä, ketkä muutama vuosi sitten nostivat Aluesairaalamme alasajon esille. Nyt näitä ketkuja edustavat puolueet sinetöivät valtakunnan tasolta sairaalamme hautaamisen. Kuulumme sote-alueeseen, johon kuuluu Turkua, Vaasaa, Kaarinaa Naantalia jne. Luuleeko joku, että noiden paikkakuntien poliitikot ajavat jotain omista kunnistaan alas, jotta meillä, vauhdikkaan väestökadon kaupungilla olisi oma sairaala? Noin ei tule tapahtumaan, koska se olisi po. poliitikoille ja heidän puolueilleen totaalinen itsemurha.

Realistisesti katsottuna, meillä ei edes ole varaa Aluesairaalaan. Me satsasimme halleihin, risteyksiin, katuvaloihin, mutta ne eivät tarvitse saati rahoita sairaalaa, kuten asukkaat rahoittavat ja tarvitsevat po. terveyskombinaattia. Ajoimme väärällä politiikalla kaupungistamme asukkaat pois ja nyt ollaan tässä: Sote uudistus vie päätösvallan 60% siitä rahasta, mistä nyt päätämme. Vaasalaisilla on pian enemmän valtaa tuon 60% suhteen kuin meillä, joten he, kuten muutkin kärkkyvät tuota 60%:a, mutta vähät välittävät meistä.Se ei ole poliittisesti viisasta ja nyt jos koska tehdään politiikkaa!

Väestökato ja siihen johtanut ja sitä aktiivisesti ruokkinut politiikkamme tuhosi Uudenkaupungin. Peruskysymys kuuluukin: Tarvitseeko ja kannattako jäljelle jäävää taloutemme 40% varten pyörittää omaa kuntaorganisaatiota? Lapsilta on viety koulut, opetus on ajettu alamaihin, liikuntapaikat ovat ränsistyneet, harrastuspuitteet on laiminlyöty, joten väestöpako jatkuu ja pahimmillaan kiihtyy. Tarvitsevatko uudet hallimme, katupylväämme, rakentamattomalle korttelille vedetty, horsmia kasvava, asfaltti oman kaupunkiorganisaation? Tuskinpa tarvitsevat! Organisaatiota tarvitsevat vain ja ainoastaan kaiken tämän aikaan saaneet virkahenkilöt, jotta saavat ruhtinaallisella palkalla suunnitella vuokrakerrostaloa, homekoulun remonttia ja päästä kaiken tämän jälkeen huokaisemaan helpotuksesta: Päästiinpä ruhtinaalliselle eläkkeelle, enää ei tarvitse vain lomailla etelässä, nyt voi muuttaa sinne!

Aivan oma lukunsa on se härski yksityistäminen, mikä piilee sote-uudistuksen takana. Koko paletin suurimmat ja ahneimmat voittajat taitavat löytyä terveydenhoidon ammattilaisista, enkä nyt tarkoita hoitajia! Six pack oli tosi surkea ja sen surkeuden ylittämiseen tarvittiin eight pack.

41 kommenttia:

 1. Anonyymi25. maaliskuuta 2014 19.39

  Terveyskeskus lääkärit voidaan korvata kokonaan/osittain keikkalääkerillä ja tarjotaan suuria kokonaisuuksia esim. vanhustenhoitoa sotealueelta ja sitä ei pysty hoitamaan kuin nämä suuret veroparatiisi firmat. Suuria kysymyksiä edessä ja huomatkaa kunnan päätäntä valta poistuu.

  VastaaPoista
 2. Kuntien pakkoliitokset voi nyt unohtaa. Sillä Sipilä saatiin mukaan.

  VastaaPoista
 3. Kesäsulku tietää vilkasta ambulanssiliikennettä Turkuun. Näin plarissa. Mitä jos nyt käy kuitenkin niin kesäsulku muuttuu pysyväksi olotilaksi: Valkosen teksti on räiskyvää mutta siinä on enemmän faktaa kuin fiktiota. Ydin on tässä:
  "Kuulumme sote-alueeseen, johon kuuluu Turkua, Vaasaa, Kaarinaa Naantalia jne. Luuleeko joku, että noiden paikkakuntien poliitikot ajavat jotain omista kunnistaan alas, jotta meillä, vauhdikkaan väestökadon kaupungilla olisi oma sairaala? Noin ei tule tapahtumaan, koska se olisi po. poliitikoille ja heidän puolueilleen totaalinen itsemurha.

  VastaaPoista
 4. Kehysriihen tietovuodoista poimittua
  Lehdistölle tukea?
  Lehdistö on STT:n tietojen mukaan saamassa kehysriihiratkaisussa 20 Me hanketuen uudistavien innovaatioiden kehittämiseen.

  Suomeksi siis että maksetaan sanomalehdille selvää rahallista tukea kun niiden mainokset valuvat nettiin ja paperilehtien tilauskanta pienenee älypuhelimien ja tablettien yleistymisen vuoksi. Samalla rahoitetaan lehdistön uudistavia innovaatioiden kehittämistä.
  Suomeksi siis että veronmaksajain rahoilla maksetaan eri lehtien tietojärjestelmien kasvavia kuluja. Eli lehtien nettiversioiden kehittämistä.
  Sikses näppärää vai mitä Java? Se se vaan on sillä lailla. On tässäkin maassa vaan niin paljon mälsää. Ei sitä tartte edes paljon kavereilta kysellä.
  Arvaa Java kuka kirjoitti tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. HYVÄ PAAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 6. Kyllä joskus sanottiin muuten Paavoksi. Näin on. Huomaa että on tullut turistua 70 ja 80-luvuilla Ukissa koulunsa käyneiden kanssa kulmahuoneessa. Edelleen sanon että jotkut ne vaan toimii ilman lehdistötukeakin ja kehittää uudistavia innovaatioita.

  VastaaPoista
 7. Olisiko se Kepun isäntäkuntamalli ollut parempi, oleellisesti ?

  VastaaPoista
 8. Ukin henkilöstöraportista löydettyä: v. 2009 kunnan työntekijöitä oli 817 kpl, nyt n. 1000. Miksi näin, vaikka asukasmäärä on tuolla ajanjaksolla vähentynyt tuhansilla? Viime vuonna sairauspoissaoloja (palkallisia) oli n. 10000 työpäivää!! Eli maksamme poissaoloja n. 50 henkilön vuosityöajan verran. Kannattaisiko tutkia mikä henkilöstöryhmä lintsaa eniten ja suunnata sinne lisäresursseja tai harkita toimenkuviin muutoksia?

  VastaaPoista
 9. Noin ja noin. Tarkkuutta vielä lisää eli Laitilan sanomat uutisoi 14.3 että Ukin kaupungin palveluksessa oli viime vuoden vaihteessa 1058 henkilöä joista 838 oli vakinaista ja 220 määräaikaista.
  Ukin sanomat uutisoi 13.3 että vuodenvaihteessa työntekijöitä oli yhteensä vähän yli 1000.
  Nyt ne laskimet esiin ja leikattaa ensin vaikka se 7% kuten leikataan lapsilisistä.

  VastaaPoista
 10. Tuo 2009 luku on vain vakituiset.

  VastaaPoista
 11. Harton blokiin on ilmestynyt täysin järjettömiä kirjoituksia, kun Paavo ja kumppanit otti ritolat.

  VastaaPoista
 12. Vuoden 2013 vuoden lopussa oli 838 vakituista. Suunta ylös vuodesta 2009. Uusina kuntayhtymän srh-työntekijät ja poistoina Novidan työntentekijät. Siitä erotus tulee?

  VastaaPoista
 13. http://www.talouselama.fi/uutiset/tyotuomioistuin+maarasi+soijatehtaan+lakkoilijoille+sakkoja++taas/a2239890

  VastaaPoista
 14. En tiedä sitten. Mutta kalliiksi on käynyt tämä Euroopan laajentuminen suomalaisille. Ja oma mieskin oli "laajentumiskomissaarina". Ei ihme että nyt leikataan, ei edes indeksikorotusten jäädyttäminen riitä.
  Olsipia nuori, lähtisin Bulgariaan, Slovakiaan tai Romaniaan, jossa korruptio kukoistaa Eu:n sääntöjen vastaisesti.
  Mutta kuka päätti antaa Ukrainalle rahaa ? Joku rämböyi siellä kävi omin nimiinsä lupailemassa... antoiko kaikkivoipa Tuomioja siunauksensa, vai kuka Suomesta.
  Katainen tietysti meidän nimissämme. Saatana tätä touhua!

  VastaaPoista
 15. Suomi käyttäytyy Eu:ssa ikään kuin olisi Naton jäsen. Tai siis Katainen ja Tuomioja.

  VastaaPoista
 16. Huh-huh....Tämän sekopäisemmiksi eivät kirjoittelut enää varmaankaan voi tulla. Minkämoinen bloginpitäjä/alustaja semmoiset myös kommentit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulehan käppänä. Meitä on monia, jotka emme halua sokeasti seurata USAN päätöksiä, joita EU orjallisesti seuraa, koska suurin osa EU- maista kuuluu Natoon.
   Ellet ymrrrä näin suuria asioita, jätä noin alkeellinen kommentointikin. On tietysti päivän selvää ettet ymmärrä.

   Poista
  2. Kukahan tässä nyt yrittää pienellä koneistolla isoja asioita ymmärtää..? Minua käppänäksi haukkumalla et voi tosiasioita muuttaa. Etkä edes ajatuksiani. Minulla sentään niitä vielä on....sinusta en olisi niinkään varma.
   - j -

   Poista
 17. Valtakunnan vertailun kestävä alustus. kerro puskista ampuja mikä siinä on vialla, äläkä jeesustele ympäripyöreitä. Jos sulla on parempaa. Pistä paremmaksi.

  VastaaPoista
 18. Ärsyttää kaikkien haukkuminen ilman ensimmäistäkään perustetta. Hyvä alustus ja hyviä kommentteja.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi 26. maaliskuuta 2014 19.34 kerro omat näkemykset. Älä hauku muita.

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Sana on vapaa, joten sietäkää toisianne. Paavo otti vaaliritolat ja taisipa lähdöllään sinetöidä SDP:n puheenjohtajavaihdoksen?

  VastaaPoista
 21. Paavo mitään vaali ritoloita ottanut, täytyyhän muitten keksiä joku tekaistu syy .
  Vassarit eivät hyväksynyneet heikennyksiä lapsipereheille ja varsinkin pienepi osasille ja sillä sipuli.

  VastaaPoista
 22. ??????????????????????????????????????????????

  VastaaPoista
 23. http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/paakirjoitus/611343.html

  Kohta lähtee?????

  VastaaPoista
 24. Sanotaan mitä sanotaan, mutta Arhinmäellä ja kumppaneilla alkoi painamaan "Puolueen Etu"- niminen tauti. Mukava se ministerinä tietysti oli olla, ihan inhimillistä se on. Mutta kolme vuottaa politiikkaa Kokoomuksen kanssa ? Tiedämme kaikki mistä Kokoomusta ohjataan. Kuntataso on eri asia.

  VastaaPoista
 25. kuntatasolla ukissa vassarit ajaa kokoomuksen ohi oikeelta. rahaa halleihin, yrityksille ja palkankorotuksia hyväpalkkaisille virkamies kavereille. nyt on maksun aika ja tavalliset duunarit pihalle ja palvelut kuntalaisilta aras- arhinmäkeläiset on arhinmäkiläisiä meilla ja muualla. sama peli. vaalien alla ollaan niin köyhien asialla. vaalien jälkeen köyhät unohdetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko henkilöstöjohtaja, yhteysjohtaja ja nuorisojohtaja tavallisia duunareita?

   Poista
 26. http://kylma.vuodatus.net/lue/2014/03/morjeksia-vaan-yhdelle-ja-toiselle

  VastaaPoista
 27. Lapsilisiä leikattiin tasapäin: rikkailta ja köyhiltä. Paralleelinä kunnallisvero: yhtä paljon tuloista riippumatta. Ei se voi olla Arhinmäenkään mielestä oikein.
  Tosiasiassa onneksi 7-8 euroa/kk ei vielä ketään kaada, mutta olisi voitu pidättäytyä esimerkiksi korottamasta lapslisiä vähään aikaan.

  VastaaPoista
 28. Vassarit esitti lapsilisiin verotusta, silloin lapsilisää saisi tulojen mukaan.

  VastaaPoista
 29. Tutkimuksen mukaan nyt tehty ratkaisu, verottaa kaikista eniten vähäosasia lapsiperheitä jotka eivät vielä kuulu toimeetulopiiriin.
  Elikä sieltä mistä vähiten oli otettavaa otettiin eniten ja tätä vassarit eivät hyväksyneet.
  Näin taloustutkija kertoi.

  DEMARIT hyväksy tälläisen, älkää missä nimessä äänestäkö demareita jos he tälläisen menon hyväksyvät.

  VastaaPoista
 30. Vassarit oli kolme vuotta syytämässä rahaa yrityksille ja kreikkaan ja espanjaan. Samalla kyykytettiin suomalaista köyhää ajettiin laivatilukset ranskaan ja suomen telakat alas. Rinne pelastaa vasemmiston uskottavuuden. Äänestän demareita sen jälkeen.

  VastaaPoista
 31. Niin myös demarit ja koko hallitus, en usko rinteen saavan muutosta aikaiseksi jos lähtee hallituksesta niin siinä tapauksessa voin minä myös harkita demareita.

  VastaaPoista
 32. Mustajärvi ja Yrttiaho ovat ainoot kunnon vasemmistolaiset. Arhinmäki puolusti homoja ja joi. En tiedä Rinteestä, mutta hallituksesta lähtö on osoitus muutoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joi niin, josain juhlissa. Minä koen Arhinmäen lähdön ihan järkevänä; "Hän on viimeinen mohikaani "

   Poista
 33. No, Eu- ja eduskuntavaalit on nurkan takana.
  JAa

  VastaaPoista
 34. Vastaukset
  1. Eu- vaalit 25.5.14 ja eduskuntavaalit sitten seur. vuonna, ei aiemmin.

   Poista
 35. Ihmisillä saattaa olla myös periaatteita ja rajoja joita ei voi ylittää

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!