perjantai 14. maaliskuuta 2014

MIKÄ MEILLÄ ON MENNYT VIKAAN JA MIKSI SÄÄSTÖISTÄ TULI/TULEE KULUJA?

 Meillä päättäjien perisynti on se, ettei asioihin perehdytä. Tuijotetaan lukuja, luotetaan uskoon sekä yritetään vaientaa ja häpäistä asioihin perehtyneet erimieltä olevat. Tehdyistä vääristä päätöksistä vaietaan, vaaditaan muita olemaan niistä hiljaa ja lopuksi maalaillaan iänikuisia sammutusfraaseja? Jospa sadannen kerran kerron lyhyesti, mitä on, tapahtunut ja miksi alkuviikon säästömme eivät olleet palon sammuttamista vaan pikemminkin sytykkeen heittämistä liekkeihin.

Meillä lakkautettiin viisi koulua, laiminlyötiin vapaa-ajan puitteiden kehitys ja jopa niiden kunnossapito - MEILLÄ SÄÄSTETTIIN. Naapureissa päinvastoin satsattiin juuri samoihin asioihin ja jäimme harrastusmahdollisuuksissa ja opetuspuitteissa altavastaajaksi. Tämän johdosta menetimme pahimpana vuotena satoja asukkaita ja esim. Laitilaan muutti Uudestakaupungista lukuisia lapsiperheitä. MUISTAKAA: ennen kouluverkon alasajoa opetuksen hinta Uudessakaupungissa oli alle valtakunnan keskiarvon, nyt se on noussut keskiarvon yli. Samalla kasvatamme opetusryhmien kokoa entisestään -TÄTÄKÖ TAVOITELTIIN?

Viiden hyvän koulun lopettaminen aiheutti merkittävän rakentamistarpeen, jotta lopetettujen koulujen oppilaille kyettiin järjestämään opetustilaa. Jopa Kalannin, kymmenet vuodet käytöstä poistettuna ollut, koulu jouduttiin uudistamaan opetuskäyttöön. Lisäksi päiväkoti-ikäisille ryhdyttiin pakon edessä rakentamaan tiloja. Tähän kaikkeen koulujen lopettamisella "säästämisen" jatkotoimiin upposi satojatuhansia kenties miljoonia euroja ja UPPOAA EDELLEEN esim. SEIKOWIN REMONTTI. Surkeinta oli kuitenkin se, että kouluverkon alasajo sai lapsiperheet muuttamaan muualle eli veronmaksajia hävisi.

Kun naapurit satsasivat em. kuntalaisten palveluihin, me teimme "tontonmäkiä", rahoitimme illuusioinnossa halleja, tuimme yrityksiä, jotka eivät, mitä ilmeisimmin, saaneet pankista lainaa. Me teimme kahdellamiljoonalla kaksi koulukeittiötä sadan metrin päähän toisistaan. Ensimmäinen ylitti budjetin puolella, sen rakentaminen aloitettiin ilman valtuuston lupaa ja toinen keittiö tehtiin vanhaan huonokuntoiseen osittain tyhjään, nyt 9 mi9ljoonan euron remonttia vaativaan, kouluun. Kun tähän lisätään älyttömät katulamput, tienpätkät, hullut risteykset ja muu huuhaavalmistelun toteutus, voitaneen todeta kaupungissamme hukatun kaupunkilaisten rahan kohonneen miltei tai peräti yli kymmeneen miljoonaan euroon. SUURIN OSA HANKKEISIIN, JOTKA PIKEMMIN HANKALOITTAVAT RAHOITTAJIEN ELI KAUPUNKILAISTEN ELÄMÄÄ. Näin ja vieläpä pitkälti salaillen syntyi nykyisen hallituksen seitsemänmiljoonan miinuseuron perintö.

Tuo perintö jäi huomattavasti todellista, töppäyksien aiheuttamaa, summaa pienemmäksi, koska myimme miljoonilla euroilla kaupunkilaisten omaisuutta: Kaatopaikka, Novidan kiinteistöt ja saaritontteja jne.. Kaikki tämä tehtiin edellisen valtuuston ylivoimaisella enemmistöllä. MUISTAKAA: Viime valtuustokauden hallihulluttelun yksi innokkaampia siunaajia oli nykyinen hallituksenpuheenjohtajatar. Elinkeinoillassa hän jopa riemuiten aplodeerasi Kosken valtuustolle esittämille elinkeinovisioille. Kaupungin nykytilasta on turha jatkuvasti jankuttaen syyttää vain demareita. Keskustalaiset ja kokoomuslaiset ovat yleensä olleet takaamassa selkeän enemmistön kaupunkimme nykytilaan johtaneelle päätännälle. Ehkäpä sen verran voi nostaa esiin Keskusta roolia, mikäli Kokoomuksella tai Demareilla on ollut esityksestä eri näkemys, on Keskusta, lähes poikkeuksetta, ratkaissut kaupunkilaisen kannalta huonoimman vaihtoehdon läpimenon.

Nyt meillä tilanne näyttää todella positiiviselta satojen uusien työpaikkojen vuoksi, tämän johdosta olisi ollut tärkeää satsata mm. nuoriso- ja liikuntatoimeen sekä kaupunkimme markkinointiin. Em. toimijat olisivat saaneet uudet työpaikat muuttumaan uusiksi asukkaiksi, kaupungin nykytilan muuttuvan kehittyviksi palveluiksi ja kasvaviksi verotuloiksi eli kaiken kaikkiaan UUDENKAUPUNGIN POSITIIVISEKSI TULEVAISUUDEKSI!

Näin lyhyesti, kahdeksan vuotta liikuntalautakunnassa, neljä vuotta koulutuslautakunnassa kokemuksella, perustelen eriävän näkökantani kaupunginhallituksen tekemistä irtisanomisista. Itse olisin pistänyt auki niitä virkoja, joiden nykyiset haltijat ovat aktiivisimmin olleet valmistelemassa kaupungin nykyasemaan johtanutta päätäntää. Istuva hallitus tuijottaa vain lukuja eikä hahmota ns. säästöjen vaikutuksia tai kaupunkimme nykyisiä mahdollisuuksia. On kerrassaan häkellyttävän naurettavaa heittää iänikuisia tulipalon sammutusjuttuja, kun on heitelty sammuttamisen sijaan pääasiassa pommeja palavaan taloon.

Irtisanottavat työ- ja virkasuhteet:
  Yrittäjien sihteeri
  Yhteysjohtaja
  Kaavoitusarkkitehti
  Palkkasihteeri
  Kirjanpitäjä
  Henkilöstöjohtaja
  Nuoriso- ja liikuntatoimen johtaja
  Päivähoidon avustaja
  Koulunkäyntiavustaja
  Luokanopettaja
  Sairaanhoitaja
  Ravitsemusterapeutti
   
  Mikäli haluatte oikaista tai olette erimieltä, voitte rustata sen pohjalta tekstiä tänne! Kiitos!

56 kommenttia:

 1. Vladi14. maaliskuuta 2014 15.33

  Etenkin nyt kinataan vielä hallituksen pöytäkirjamerkinnöistä. Pöytäkirja piti olla esillä torstaina.
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 15.38

  Kuulin, että nyt sanottiin irti ns. hankalat ja ei niin pidetyt henkilöt.
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 15.44

  Onneksi Uudessakaupungissa "ollaa ain hyväl huumoril" !
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 15.58

  Kuulemani juttu: "Yksi yrittäjä tokaisi, että kun Salo lähtee, niin yrittäjät jäävät sammuttamaan kaupungista valoja. Siihen toinen yrittäjä: Valot palaa silloin vielä hallituksen huoneessa, kun kaupunginhallitus kokoustaa!"
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 16.45

  Nämä yrittäjät taitavat kuiskia Sairisten metsissä.
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 17.58

  Tässä on lista:

  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20142474-34-1.PDF

  JAa
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 18.34

  Mitä kuntapäättäjiä yrittäjät ovat ? Totta on tietysti, että paikalliset yrittäjät palkitsivat entisen KJ:n jollakin palkinnolla, josta "koko maa" kohisi hyvän tiedottamisen ansiosta. Muuta roolia ei heillä ole, paitsi tietysti niillä yrittäjillä, jotka ovat päättäjinä.
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 18.57

  On tämä politiikka yhtä helvetin pelleilyä.
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 19.13

  Nyt aletaan maksaa hintaa saaduista palkinnoista, kun vuodesta toiseen henkilöstöön kohdistuvia ratkaisuja on vaan siirrelty eteenpäin. Organisaatio ei silti virtaviivaistu vaikka niin luullaan. Suossa tarpominen ei lopu tähän irtisanomispäätökseen.
  VastaaPoista
  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 20.38

  Uusikaupunki menee metsään ja pahasti. Meille nauretaan muualla. Ensin yksi kaupunginjohtaja vie luottamusmiehiä kuin pässiä narussa. Ja sitten tulee uusi kaupunginjohtaja, jota viedään kuin pässiä narussa. Mutta sehän riittää politikoille! Ei ole ihme, että tänne ei muuteta. Maine kantaa...
  VastaaPoista
  Vastaukset

  Anonyymi14. maaliskuuta 2014 20.46

  En nyt vielä tuota kokonaan allekirjoittaisi. Sillä Kosken yrittäjiltä saamalla tunnustuksella (huom. siis paikallisten yrittäjien) on ollut tosiaan aika laaja kaiku, kuten tuolla ylempänä todetaan. Sillä on jonkinverran sellaista muka dynamiseen paikkakuntaan viittaavaa mielikuvavaikutusta, mikä ehkä vielä kantaa.
  Lähinnä on ollut huvittavaakin seurata, että omat yrittäjät ylistivät omaa jäsentään eli Koskea. No mikäs siinä, onhan tänne luotu yrittäystävällinen "yhden pysähdyksen taktiikka" julkisine pankkitoimintoineen, joka ei mielestäni ole kuntalain mukaista.

  VastaaPoista


 2. Hallitus perusteli kolmannen arkkitehdin palkkaamista kahdenvuoden määräajaksi.Saadaan ostopalveluja vähännettyä 100000e/v.
  Nyt vakituinen arkkitehti irtisanotaan ja nyt sitten ostopalvelut kasvaa vastaavasti ton satatuhatta/v jos noudatamme samaa logiikka ja mksi emme noudattais.
  Kyllä on hallitukseslla hanskat hukassa.

  VastaaPoista
 3. Mr Valkonen. Mihin tieteelliseen tutkimusnäyttöön perustuu väitteesi että Ukista on muuttanut pois lukuisia lapsiperheitä esimerkiksi tehdyn kouluverkkopäätöksen vuoksi tai kalliisti remontoitujen Pohitullin ja Viikaisten koulujen keittiöiden vuoksi?

  VastaaPoista
 4. Olise hyvä ettei kaupunginjohtaja antanut itsellee potkua persauksille.

  VastaaPoista
 5. Tuosta dokumentista mistä nyt on syntynyt tietynlainen kohu ( tujunen vastaan tuottaja) sekin voi olla näennäistä saadakseen kokoomus julkisuutta.
  Mistään ei koskaan voi olla varmoja mitkä todellisuudessaa ovat intressit toimia näin.
  Vaikkuttaminen ihmisten mielikuviin on erittäin tärkeä pointti ,asialla niinkään merkitystä. Nykymailmassa uskoisin, että mielikuvat ja hetkelliset ilmiöt varsinkinkin vaalien läheisyydessä saattavat muuttaa suurestikki tietylaista perinnepolitiikkaa.( valtakunnallisesti ajatellen suomi kriisissä jopa kaksikymppisissä oletaan olevan sote/kunta asiantuntijoita) uudet näkökulmat ovat tervetulleita myönnän sen, mutta sitä mikä toimii ei voi sivuutta.

  Kyllä nyt pitää muuttua ukissa jotain, vai jatkuuko nevavuorihaapailaisuus,Suuret oli odotukset , että muutos tulee nyt jatkuu sama vain erinimikkeellä tuhlaapojan kotiinpaluu.

  Dokumentin anti politiikka on aina likaista, mutta kuka huomaamattomin sitä tekee se on voittaja, onko näin???????????????????????????

  VastaaPoista
 6. Kiitos vierailuistanne ja viesteistä! Ensin mukavia uutisia Pestuumarkkinoista, joista Esa Kerkola kertoo Facebookissa näin:

  Esa Kerkola Heppulei. Pestuumarkkinat-tapahtuma ainakin onnistui erinomaisen mainiosti. EIkä edes sikses. Nyt peukut pystyyn että a) kaikki arvioidut seudun työpaikat realisoituvat, b) töitä löytyy uusikaupunkilaisille ja c) niiltä osin kun "tullista tulleita" pääsee töihin Uuteenkaupunkiin niin myös muuttavat tänne. Pestuuta olisi syytä harjoittaa vaikka vuosittain - edes imagomielessä. SImmottos.

  Aikoinaan päätimme lopettaa viisi koulua Uudestakaupungista. Puolivuotta päätöksen jälkeen lopetettujen kyläkoulujen lähistölle jaettiin esite teemalla: MUUTA LAITILAAN! Vuonna 2011 Uudenkaupungin väkiluku väheni reilulla 200 ja Laitilan lisääntyi 76. Kysyin Laitilasta, ketä sinne muutti ja vastaus oli: Yli puolet muuttaneista oli Uusikaupunkilaisia lapsiperheitä. Myös entistä voimakkaammin vinoutunut huoltosuhteemme todistaa osaltaan väittämän. Niin ikään Eero Laesterä on pitänyt valtuustolle luennon, jossa hän ihmetteli/varoitteli huoltosuhdekehitystämme.

  On todella ikävää, että nykyinen hallitus on mitä on. Osaamattomat tyypit pitävät härkäpäisesti vääryydellä ja vippaskonsteilla saaduista paikoistaan kiinni. Hallituksessa on ainoastaan muutama jäsen kenen kanssa kannattaa keskustella. Istuin viime valtuustokauden kahdessa lautakunnassa, tuolloin hallituksen puheenjohtaja oli useimmissa kokouksissa mukana. Nykyinen ei, saamieni tietojen mukaan, ehtinyt/viitsinyt edes saapua sosiaalijohtajan haastatteluihin. Viime valtuustokaudella tarkastuslautakunnalla oli merkittävä rooli epäkohtien esiintuonnissa, nyt se on täysin näkymätön ja tarkastuslautakunnan sisältä singahtelee hyvin surullisia viestejä.

  VastaaPoista
 7. Allekirjoitan tuon vuodon Laitilaan. U:gin väkiluku on tieteellisesti todistaen (tilastot) vähentynyt joka vuosi. Eikö päättäjät lue tilastoja ?

  VastaaPoista
 8. Thor Heyerdahl oli vakuuttunut, että Polynesian alkuperäiskansat olivat tulleet saarilleen Etelä-Amerikasta. Hän teki itse tuon merimatkan, samalla hän paljasti myös Inkojen tarun pitkäkorvsta todellisuuksi. Nämä olivat Inkojen keskuudessa elänyttä ylimysluokkaa, jotka merkiksi tiedoistaan ja taidoistaan venyttivät korvansa sukupolvesta toiseen. Lopulta pitkäkorvat lisääntyivät niin runsaslukuisesti, että he kävivät ylivoimaiseksi tehtäväksi tavallisten kansalaisten elättää. Niinpä nämä tuhosivat pitkäkorvat viimeiseen mieheen.

  Onko meillä tänä päivänä pitkäkorvien luokka elätettävänämme ? Poliittinen eliitti ?

  Ukilaiset ! Tarkkailkaa ohikulkijoittenne korvia ! Muistakaa, että elämme demokratiassa. Onko omat korvanne kasvaneet ?  Poliittisen eliitin voisi periatteessa tuhota valeissa

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistänne ja kommentoinnista! Jos faktat kiinnostaisi tai harrastettaisiin edes normaalia aivotoimintaa, häviäisivätkö miljoonat eurot tontonmäkiin, älyttömiin tienpätkiin, surrealistisiin hallihankkeisiin, huuhaapankkileikkiin tai katulamppujen siirtämiseen keskelle tietä? Jos sinä tilaisit pihallesi pihavalopylvään, sijoittaisitko sen niin, että se haittaisi liikkumista ja lumen aurausta? -Viimeistään emäntä puuttuisi asiaan silloin kun monttua aloitetaan kaivamaan: Ei kai sitä tohon laiteta! Mutta meillä kukaan ei välitä, kun se on kaupungin ja kaupunkilaiset maksaa sekä läpyskä kehuu. Pitää varmasti tutkia ensin omat korvat!

  VastaaPoista
 10. Kauppaa on tehty niiden välillä ketkä nyt irtisanottiin. Syistä tihkuu jo tietoa. Politiikan teko jatkuu edelleen samanlaisena sulle-mulle peliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuleeko heistä nyt konsultteja, jotka myyvät kaupungille palvelujaan noin 50 euroa tunti ? No, toisaalta kannattaa myös miettiä kuinka kallista Suomesssa on pitää työntekijää vakinaisessa palveluksessa... eläkeyhtiökulut sun muut. Tapaturma -sairaus ennenaikaisesti jne.

   Poista
 11. Vituttaa Jawan kaikkitietävyys. Miksei esitä asioita valtuustossa. Täällä ölisee jälkikäteen.

  VastaaPoista
 12. Heh he, sano. Jos Java olisi kaikkitietävä niin lopettaisin viestittelyni heti tällaisen kaikkitietävän kanssa. Myönnän toki, etten aina ymmärrä miehen jorinoita. Ehkä se johtuu siitä, kun mies esiintyy valokuvassa kissan kanssa ja kissalla on kuulema useampia henkiä. Jospa Javallakin on?
  JAa

  VastaaPoista
 13. Kiitos vierailemisesta ja viestinjätöistä! Kunpa tietäisi edes jotain tai olisi hiukan enemmän kuin huono arvaaja. Olen aloitteilla ja keskusteluilla yrittänyt saada näkemyksen esiin päätöksenteossa. Olen jopa esittänyt työryhmää kaupungin kehittämiseksi, mutta demokratia on sitä, että tumpelot pitävät saavuttamistaan pakoista kiinni, jatkavat töppäilyjään ja oman asemansa säilyttämiseksi vaientavat parempia vaihtoehtoja tarjoavat luottamushenkilöt. Totuus on se, jos saisin valita tyypin tai kaksi kaikista puolueista(-kaksi puoluetta), saataisiin kokoon ryhmä, joka nostaisi kaupunkimme kasvuun. Mutta tätähän hallitus ja täst vinkkelis -tyypit eniten pelkäävät. Mielummin annetaan koko kaupungin pudota polvilleen kuin annetaan valta osaajille.

  Kuules Juha, kissa on ajokortti-ikäinen ja katsellut olkapäälläni telkkaria yli 20 vuotta, joten ei sitä yhden kuvan takia mihinkään häädetä. Minulle riittää tämä yksi elämä ja henki!

  VastaaPoista
 14. Turunsanomat kirjoittaa tänään ukis ei ole tarjota asuntoja.
  Turku järjestää yhteiskuljetuksen turkulaisille jos pääsevät autotehtaalle töihin, taitaa jäädä uusien aukkaitten saaminen haaveeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttina, että kyllä Ukissa on edelleen kymmeniä erilaisia asuntoja vapaana. Edes kaupungin omaa keinovalikoimaa ei ole vielä käytetty loppuun. Sen sijaan mielenkiintoinen tieto oli mahdollisten bussikyytien aloittamisesta Turusta Ukiin -suoraan työpaikalle.
   JAa

   Poista
 15. Java haluaa Walan takaisin hallituksen puheenjohtajaksi. Näinkö voidaan päätellä kun nykyinen puheenjohtaja saa kyydityksen alustuksessasi.

  VastaaPoista
 16. Walan johdolla talous syöstiin alamäkeen.
  Muutosta ei saada aikaan niin kauan kuin hyvävelijärjestelmä jatkuu.

  VastaaPoista
 17. Valkonen se on "viisas" samaani kaikkitietävä jälkiviisas sopisi Paavo Väyryselle tiedotussihteeriksi.

  VastaaPoista
 18. Niin. Kaipaatko Walaa.........

  VastaaPoista
 19. Java haluaa toimikunnan, jossa on Kontu, Järvinen, Nikula, Vasama ja muutama muu sen kaveri. Tarkoittaako - kaksi puoluetta - miinus kaksi puoluetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasama, miten kunnostautunut?

   Poista
  2. Kuuluu tohtorihattunsa kanssa jo valmiikisi pitkäkorviin..

   Poista
 20. Java arvostelee muita ja ajaa kuitenkin kavereitaan valtaan. Ihan samanlainen kuin muut. Ääntä vaan lähtee enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kiva tietää tai varsinkin ymmärtää, onko Javalla sellaisia kavereita tässä pikkukaupungissa..

   Poista
 21. Java on valehteva paska. Siksi sillä ei ole kavereita missään. Poliittinen henkipatto Aaltosen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukasti sanottu tuo edellinen. Ainakin näiden blogipaljastusten perusteella kavereita on korkeissa asemissa. Olkoon viimeisenä esimerkkinä irtisanottujen johtajien julkaiseminen. Itse en saanut mitään nimistä irti en edes vahvistusta kun tiedustelin asiaa nimien oltua täällä luettavissa. Ja kysyin kahdelta eri henkiölöltä mutta ei vaikutusta.

   Poista
  2. joo, hyvä nimi:poliittinen henkipatto: ei mikään hyvävelimies ainakaan..

   Poista
 22. Mihin valtaan nyt ollaan menossa? Sivuraiteilla koko tinkaaminen moisesta asiasta. Oli miten hyvänsä mutta sitä en ymmärrä kun jatkuvasti jankataan ettei kaupungissa ole vapaita asuntoja. Missä ne 3000 ihmistä asui jotka lähtivät jonnekin kaupungista tässä viimeisten 20 vuoden aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat vissiin mallia Väyrysen jalasmökkejä ja ottivat ne mukaansa

   Poista
 23. Ainoot rehelliset on java ja juha.

  VastaaPoista
 24. Alan minäkin jo epäilemään hieman paikallisen lehden tekstarivalintoja. Tuntuu todellakin siltä, kuin tarkoitushakuisesti julkaistaisiin määrätynlaisia tekstejä. Esim. tämän lauantain tekstareista löytyy useampi, jossa paheksutaa lakkoilevia työntekijöitä, mutta ainostaan yksi teksti heitä puolustaa. Jokainenhan nyt tietää, millä mallilla nykyään työsuhteet ovat, joten painotus tesktien valinnassa on asenteellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää paikkansa. enemmän kuin moni luulisi. Ukari näytää julkisuuteen mm. valheellista julkikuvaa kaupungista. Negatiivisiä asioita ei saa näkyä.

   Poista
 25. Napakka ja naulan kantaan osunut kommentti työttömien hööpötys- eli pestuumarkkinoista: http://www.ts.fi/keskustelut/ketju/33493
  Paikallisen hitsifirman edustajalta lauantain Ukarissa naurettava tai paremminkin itkettävä kommentti, jossa hän toteaa suunnilleen tähän tapaan, että ei me työväkeä tarvita, mutta tultiin nyt katseleen millasta jengiä täällä hengailee. Sääliksi käy...........

  VastaaPoista
 26. Kiitos käymistilasta ja kommenteista! Saaduilla eväillä yritän hankkia tietoa ja toimia sen mukaan, joten se siitä. En ole ollut kaavailemassa hallituksenjäseniä mihinkään toimikuntaan. Toimikunnan pitäisi etsiä ja tuottaa hallitukselle tietoa ja ideoita päätöksenteon tueksi. Järvinen olisi todella hyvä jäsen kaavailemassani toikunnassa, mutta ei se Järvinen, jonka poliittinen teelusikka hukkui demarien puhaltamiin valiokunnan vaimeisiin aaltoihin.

  En ole esittämässä Walaa mihinkään, mutta hän oli tehtävässään seuraajaansa huomattavasti aktiivisempi. Tämä seuraaja oli lähes aina, silloin kun saapui valtuustoon, kannattamassa silloista päätöksentekoa. Taitaa seuraajan poliittinen motiivi löytyä ainoastaan siitä ettei Walan johtama hallitus eikä Kokoomus kutsunut häntä edes kaupunginjohtajaehdokkaiden haastatteluihin. Mielestäni hallitus toimi väärin, sillä po. hakijan pätevyys ja kokemus oli parempi kuin tehtävään valitun tarjokkaan! Tarkoitan miinus kahta puoluetta, jos kyseessä ovat valtuutetut.

  VastaaPoista
 27. Pyhämaan koulu säilyy 3-opettajaisena äänin 41-2.Valtuuston päätös 10.12.2013
  Pyhämään koulusta lopetetaan määräikainen työsude 31.7.2014 hallituksen päätöksellä 11.3.2014.

  Voiko joku viisas selittää miten tämä on mahdollista

  VastaaPoista
 28. Varmaan joku vakituinen siirtyy tilalle

  VastaaPoista
 29. Työsuojeluorganisaatioonkin tulee muutos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .. kun jotakuta kiusataan, ei enää tiedoteta valtakunnallisesti vai ?

   Poista
  2. Jos Valkosen ja Aaltosen kuva olisi tähän maailman aikaan Turun Sanomissa, he kai olisivat kansallissankareita virkamiesten jahtaajina. Vaikka eivät ketään kiusanneetkaan.
   Julkisen sektorin työntekijät eivät ole nyt oikein huudossa, heitä pidetään etuoikeutettuina.

   Poista
 30. kiitos visiiteistä ja viesteistä! Mielestäni Pestuumarkkinat oli hyvä aktiivinen tapahtuma. Sen järjestäjät eivät voi valtakunnan työvoimapolitiikalle mitään. Ehkäpä kaupungin rooli esim. Uudenkaupungin asuntopula huhun osalta olisi voinut olla aktiivisempaa. Kaupunki organisaatioon tulee rutkasti muutoksia. Jos hallituksen päätöksestä etsii jotain hyvää, se lienee hanan aukaisu!

  VastaaPoista
 31. Kommenttiin 15.3.2014 klo 18.14.:
  Ennen minä Valkosen ja Aaltosen kanssa asioin kuin demari/kokoomus kasvottomien kanssa, jos jotain kaupungin asioista haluan tietää.
  Ja olen asioinutkin...

  VastaaPoista
 32. Miksi Ahteen ja Rädyn juttu oli jo oikeudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siksi, että seuraavat viisi vuotta menee eriasteisten valitusten kanssa. Saattaa päätyä korkeimpaan oikeuteen, jotta saadan ekkakotapaus

   Poista
 33. Miksi nämä ukivetoiset mediakiusaamistapaukset ei ole sitten edenneet oikeuteen asti? Onko väärät lakimiehet asialla?

  VastaaPoista
 34. Aika paha niitä on mihinkään viedä kun on jo yli 2 vuotta aikaa ettei pian kolme. Eikä näyttöäkään tiettävästi ollut. Koko homman luonne oli käsittääkseni sellainen, että mm. eräs lopputiliehdokas hoiti asiaa täysin ala-arvoisesti, Mm. ns."kiusaajie" yksityisyyttä loukattiin todella röyhkeästi.
  Kuka syyttäjä tällaisia eteenpäin veisi. Luottamushenkilöt vastaan virkamiehet, mitä kiusaamista edes on tapahtunut? Kuka on työnantaja? Kuka alainen?
  Näin minä sen näin..

  VastaaPoista
 35. Nigeriassa erilainen pestuu tapahtuma

  Ihmisiä tallautui kuoliaaksi työnhaussa Nigeriassa


  Ulkomaat | Turun Sanomat15.3.2014 16:54 | 0  .

  Ainakin seitsemän ihmistä tallaantui kuoliaaksi ja kymmeniä loukkaantui Nigerian pääkaupungissa Abujassa lauantaina, kun tuhansien jalkapallostadionille tungeksineiden työnhakijoiden joukossa puhkesi paniikki.

  Silminnäkijöiden mukaan vain yksi sisäänkäynti 60 000-paikkaiselle stadionille oli avoinna, ja ihmiset yrittivät tunkea sen kautta sisään. Turman jälkeen ei ollut selvillä, kuinka moni ehti päästä sisälle ennen kuin kaaos alkoi.

  VastaaPoista
 36. Laitilan sanomat uutisoi 14.3 että Ukin kaupungin palveluksessa oli viime vuoden vaihteessa 1058 henkilöä joista 838 oli vakinaista ja 220 määräaikaista.
  Ukin sanomat uutisoi 13.3 että vuodenvaihteessa työntekijöitä oli yhteensä vähän yli 1000.
  Kysynkin että onko 58 vähän vai paljon? Omasta mielestäni 58 on paljon ainakin palkkakustanuksilla laskettuna.

  VastaaPoista
 37. Henkilöt jotka eivät saa sitä mitä haluavat syylistyvät valheisiin, valtapeli on kovaa.
  Tyhmät äänestäjät uskovat vielä valheet.

  VastaaPoista
 38. Facebook on huijareiden suosikkialusta! Kuinka helposti käyttäjätilin julkiset osiot voidaankaan kopioida. Kuinka näppärästi voidaankaan lähetellä kloonitilillä ystäväpyyntöjä. Se on sitten siinä. Yksi pieni ja väärä klikkaus -kloonista tuli mun kaveri. Jes. Nyt mulla, siis jollain, 700 kaveria ainakin jiiänee. Joko muuten loit erilliset työ- ja siviilitilit? Mutta tässäpä tämä. Tulipa taas luettua aimo pläjäys Facebookin anatomiaa ammatilehdestä. Suosittelen muillekin- silmien vääristä riippumatta. Vai mitä Java? Sinäkin kun olet kuulema varsinainen Facebook-friikki ; )
  JAa

  VastaaPoista
 39. Kun Java Valkonen älähtää bogissaan, se jakaantuu monille sadoille facebookin kautta. Samoin tietysti Forss.

  VastaaPoista
 40. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En minä kovin aktiivinen Facebookin käyttäjä ole. Lähinnä muualla asuvien kavereiden kanssa keskustelen. On halpa ja hyvä viestintäväline, jossa kuvakin kulkee muutamassa sekunnissa vaikka toiselle puolelle maailmaa. Minulla on rajoitus, joka pitää ns. kaverit alta 700:ssa. Eikä niiden joukossa ole klooneja ja ihmettelen: Miksi kavereiksi täytyy haalia tuntemattomia?

  Jos turvallisuutta pohditaan eiköhän tämä G-kombinaatio ole suurempi riski, mutta sielläkin kuva kulkee, joten hyväksyn riskin. Mikäli joku Snowden tai talibani sotkee, tiliäni käyttäen, Usan suorittamat sivilien murhat, niin siittä vaan. Olipahan tästäkin silloin jotain hyötyä.

  VastaaPoista
 41. No,
  Googleen hakusanoiksi:

  facebook valetili

  Löydöksien jälkeen voi päätellä ihan ite...

  Edelleen, niin mainitsemani valetilin teko ja "ystävien" kalastelu on liiankin helppoa. Niin se menee kuin yllä kirjoitin. Ja Javaa käytin esimerkkinä. Sitä on niin kiva nettikiusata välilllä -sehän kun tietää kaikesta kaiken. Niin joku tuolla ylempänä eilen väitti, nimettömänä.
  Sitten. Joku kysyi lehteä. Se on MikroPc 3/2014.
  Netistä löytyy mpc.fi- osoitteesta vaikka "mitä".
  Sitten vielä se toinen puoli asiasta. Ellei näitä reaaliaika-some-alustoja olisi, niin olisiko maailma parempi? Lähdetään liikkeelle vaikka arabikeväästä, Pohjois-Afrikasta.
  Sometellaan.
  JAa

  VastaaPoista
 42. Kiitos käynneistä ja kommentista! Valelääkärin ymmärrän, mutta en Facebookissa häärivää "valejärvistä", jonka kanssa keskustelu sujuu!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!