maanantai 1. huhtikuuta 2013

Uusikaupunki tasa-arvolla maailman kartalle!


Maailma muuttuu ja suvaitsevaisuus kasvaa. Aikoinaan esim. seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvista valtaosa vaikeni häpeillen erikoispiirteistään. Tänä päivänä kukaan ei puhu halveksuen homokiekosta tms., päinvastoin homoja näkee kaikkialla ja lienee mahdoton katsoa telkkaria ilman, ettei esim. fiksu ja tyylikäs homo vaatettaisi moukkaheteroa tai sisustaisi junttiheteron kämppää. Varmasti homoilla on kohta omat tv-kanavatkin ja heidän asemansa yhteiskunnassa paranee jatkuvasti.

Avautuminen uusiin tuuliin on Suomessa onnistunut muutenkin kuin seksuaalisten vähemmistöjen osalta. Aikoinaan maassamme harrastusmielessä kamppailtiin moukkamaisesti ja kömpelösti nyrkkeillen ja painien. Niin kehät kuin molskit vetivät nuoria kamppailu-urheilusta kiinnostuneita em. lajien pariin ja salit täyttyivätkin harrastajien puuhastelusta ja iloisesta kamppailun läiskeestä. Nyt nämä perinteiset, tunkkaisten salien, brutaalit lajit ovat saaneet rinnalleen uusia ja raikkaita vaihtoehtoja. Myös näiden itämaisten tulokkaiden vaikutus näkyy kaduilla: Kun ennen oli raukkamaista potkia ketään päähän tai maahan kaatunutta, enää se ei ole sitä, vaan katujen ninjat kulkevat Suomen yössä koipi ojossa levittäen itämaista kamppailu filosofiaa.

Muutosta on tapahtunut myös uskontojen osalta. Ennen puolustimme kristillisiä arvoja, JOPA ELIMME NIIDEN MUKAAN ja harjoitimme kristillisen maailmankatsomuksen levittämistä. Se oli silloin, nyt tuo nurkkapatrioottinen taantumus on takanapäin ja otamme uusien uskontojen ja kulttuurien tuulahdukset avosylin vastaan. Vaieten hyväksymme pikkutyttöjen sukuelinten silpomisen, viemme avarakatseisesti aseita maihin, joissa sadat prinssit ja prinsessat hallitsevat ja elävät yltäkylläisesti, mutta tavallinen tahvo saa osakseen kivisateen, jos hän tekee kaikkensa perheensä elättämiseksi! Niin maailma muuttaa ja meidän avarakatseisuus sekä suvaitsevaisuus laajenee.

Pystymmekö me Uudessakaupungissa olemaan muita edellä tasa-arvossa ja avarakatseisuudessa? Pystymmekö ennakoimaan tasa-arvomuutoksen? Jos kykenemme vastaamaan myönteisesti molempiin edellä oleviin kysymyksiin, saisimmeko silloin kaupunkiimme uusia asukkaita ja veronmaksajia? Olisiko ensimmäinen askel oikeaan suuntaan esim. kolmannen sukupuolikiintiön tai vähemmistöuskontokiintiöiden käyttöön otto kaupungin päätöselimissä? Ja jos laki estää nämä kiintiöt, voisimmeko perustaa po. ryhmille esim. neuvostoja?

Kykenemmekö näkemään tulevaisuuteen ja olemaan muita askeleen edellä? Onko kaupunkimme pelastaja HOMOMOMENTTUM? Pystymmekö luomaan positiivista vähemmistöjä huomioivaa ja houkuttelevaa toimintaa esim. siinä määrin, hiukan stereotyyppisesti ajatellen, että Uudenkaupungin talouden pelastavat tänne pääkaupunkiseudulta muuttavat rikkaat sekä trendikkäät kukkahattusedät ja vauhdikkaat sekä varakkaat kypäräpäätädit? Elämmekö homomomenttumia ja osaammeko hyödyntää sen?

Entäpä osaammeko vieraiden uskontojen hyödyntämisen? Olemme hinkuhengessä elävä kaupunki, mikä sopisi tänne paremmin kuin 1800-luvun tyylillä elävä Amish-yhteisö. Kytketään esim. Tontonmäen taloista sähköt pois ja houkutellaan paikan päälle lapsirikkaita Amish perheitä. Jos seitsemään taloon muuttaa seitsemän kymmenlapsista Amish perhettä, maksaa valtio kaupungille vuodessa jokaista lasta kohti 7 000€ eli 490 000€ vuodessa. Kun huomioidaan Amishien elämäntyyli, he eivät rasita kaupunkimme palveluja vaan elävät omassa yhteisössä omavaraisesti omillaan. Onko momenttumimme AMISMOMMENTUM? Amish-Norden Uuteenkauupunkiin?

Voimmeko houkutella muiden uskontojen jäseniä kaupunkiin esim. tarjoamalla maata moskeijoille ja niiden ympäristössä kohti taivaita nouseville minareeteille? Entä milta kuulostaisi maailman pohjoisin Koraanikoulu Uudessakaupungissa? Kuinka mukavan lisän katukuvaamme antaisiavat shiiojen ja sunnien väliset kamppailut jalkapallossa. Miten meidän pitää nähdä tulevaisuutemme ja toimia sen suhteen, etteivät kaikki momenttumit valu käsistämme kuten elinkeinopanostuksemme? Mistä meidän pitäisi aloittaa, ettemme jää ajan ja muutoksen jalkoihin? Vai olemmeko tilanteen herroja ja ajasta edellä, sillä meillähän valmistellaan avarakatseisesti kahta vuokrakerrostaloa - omaa shiioille ja omaa sunneille?
18 kommenttia:

 1. Moskeija Pyhämaalle, ja Tontonmäen talot maahanmuuttajille. Esimerkiksi perheenyhdistämisohjelman läpikäyneet Somaliperheet sopisivat hyvin näihin taloihin. Ja valtio maksaisi vuokrat ensimmäiset kolme vuotta.
  Samassa veneessä tässä ollaan pakolaisten kanssa, ja nämä tuovat monien poliitikkojen mielestä rikkautta kulttuuriimme. En tosin tiedä millä nämä perheet tulisivat toimeen Pyhämaalla kolmen vuoden jälkeen. Uudenkaupungin sosiaalikassa liene kuitenkin aika rajallinen... mutta moskeija voisi olla suvaitsevainen ele ja voisi oikeasti tehdä U:gin seudusta taloudelliesti rikkaan. Turussa moskeijahanke kaatui ennakkoluuloihin, vaikka rahaa olisi tullut Arabian niemimaalta saakka.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista! Koskahanb kyseinen laulu pistetään soittokieltoon? Minä olen voimallisesti Amish-yhteisön kannalla jo kaupungin hinkuhenkisyys kääntää vaa´an heidä suuntaansa.

  VastaaPoista
 3. Pyhämaan pientalot eivät ole oikein hinku- henkisiä suoralla sähkölämmityksellä. Ihmetyttää miksi Kari Koski tuollaisen suden esitteli, kun on tuota hinkuaatetta joka paikkaan tarjoamssa.
  se olisi kova veto, jos sallittaisiin moskeijan rakentaminen U:kiin. On totta, että siihen saisi saudeilta rahoitusta.

  VastaaPoista
 4. Nyt kun kaupungin tilinpäätöksessä on miljoonien ylijäämä niin nyt on oikea aika maksaa koko Tontonmäen velka pois. Tässä teille idea. Tulee edes jotain hyötyä sataman myymisestä.

  VastaaPoista
 5. Ei auta kun ei ole käteistä.

  VastaaPoista
 6. Valtakunnalliseslla tasolla on mielekintoiset ajat tulossa.
  Käteinen ilmoittaa, että osingoveromuutos pitää.
  Vassarit jo ilmoitti harkitsevansa hallituksesta lähtöä jos sitä ei muuteta ja sai jopa Tuomiojalta tukea.
  Hartokin naapuri blokissa ilmoitti, että kosmetiikka muutokseen ei riittä.
  Tämä on erittäin kiusallinen kysymys myös demareille.
  Jää nähtäväksi kuka maata johtaa/vedättää kokoomus vai demarit?

  VastaaPoista
 7. Voi pyhä lehmä sentään! Kaupunki myi sataman itselleen, eli kokonaan omistamalleen ja perustetuun osakeyhtiöön. Näkyyhän kauppa taseessa, mutta mistä kauppan muka rahaa olisi tullut...?

  VastaaPoista
 8. No voi juma. Miksi te sitten väitätte että talous saatiin kuntoon sataman ja kaatopaikan myynnillä. Kusetusta sanon minä. Eli taloutta ei saatukkaan kuntoon niinkö??????

  VastaaPoista
 9. Saatiin paperilla näyttämään väliaikaisesti.

  VastaaPoista
 10. Tuskin Javan blogissa on väitetty, että kaupungin talous on saatu kuntoon. Orwellin sanomissa asiat saatiin näyttämään taas hyviltä, varmaan siksi että voidaan rakentaa velalla 2 kerrostaloa

  VastaaPoista
 11. Sillä vuokratasolla ei kannata rakentaa.

  VastaaPoista
 12. Orwellin sanomissa. Olipas osuvasti keksitty. Juurikin niin ja demarien syvissä riveissä. Onkohan siellä sanomissa enemmistö toimituksesta tullut piilodemareiksi?

  VastaaPoista
 13. Mikä on vuokrataso?

  VastaaPoista
 14. Kiitos kivasta keskustelusta ja vilkkaasta vierailemisesta! Muistaakseni meillä tehty SEITSEMÄNÄ PERÄKKÄISENÄ VUOTENA ALIJÄÄMÄINEN TULOS! Sopisi myös kysyä mihin rahat ovat menneet? Kouluihin? Ei, koska koulujahan on lopettettu ja optuksen määrää on ajettu alas! Ikäihmiselle? Ei, heidän saamastaan hoidosta kiertää mitä karmeimpia huhuja? Kaupungin puitteisiin? Ei, sillä täällä ei ole tehty mitään uutta sitten golfkentän ja Sorvakon kentän paskahuusin; päin vastoin säästösyistä on paikkoja jätetty rempalleen! Onnistuneeseen elinkeinopolitiikkaan? Ei, meillä yritykset, työpaikat ja palvelut vähenevät sekä pääkatumme ränsistyy muistuttaen 50-luvun Petrogradia(ent. Äänislinna). Asuntopolitiikkaan? Ei, meillä on myyty kymmeniä vuokra-asuntoja ja väki on vähentynyt 3 000 asukkaalla!

  Meidän rahat ovat huvenneet huonon valmistelun siunanneen päättömän päätöksen teon seurauksena tehtyihin megamogiin ja niiden peittely-yrityksiin sekä valheelliseen probabagandaan. Lisäksi olemme palkinneet mogagaajat ruhtinallisin palkankorotuksin ja kannustinlisin, myös jonninjoutava virkahenkilöiden ja luottamuskerman elostelu ja matkailu on vienyt vähiä varojamme ja viime vuodet em. touhut on suoritettu velalla kuten myös makkarajuhlat ja Pohjois-Korean mittapuut saavuttanut henkilöpalvonta!

  VastaaPoista
 15. Tapasin tuossa sattumalta kaupungilla uuden valtuutetun, hän totesi, että lautakuntiin tuotavat päätettävät asiat on huonosti valmisteltu.
  Tästä johtuen joutuu tekemään mittamattoman määrän tarkentavia kysymyksiä ja edellä mainitusta asista johtuen ne täytyisi laittaa uuteen valmisteluun.Kysymys kenen etua palvelee huono valmistelu???
  Tuskin tuossa toteamuksessa oli pienintäkään oman edun tavoittelua tai puolueen.

  VastaaPoista
 16. Kiitos kommentistasi! Tässä kaupungissa valmistelu voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: Huonoon, erittäin huonoon ja tuloshakuiseen. Tuosta viimeisestä on erittäin härskejä esimerkkejä, jotka kuvaavat hyvin sitä, etteivät meillä virkahenkilömme aina välitä kaupunkilaisen edusta pätkääkään. Härskeimmin tämä paistaa läpi henkilöstöpolitiikassa.

  Sattuipa kerran, että kaupungissa oli ollut yli viisi vuotta töissä hommansa hyvin hoitanut työntekijä. Hänestä ei oltu valitettu, mutta hänellä ei myöskään ollut vakivirkaa. Niinpä hän haki sellaista ja halusipa vielä jatkaa sen tasoisessa tehtävässä, jota hän oli moitteitta hoitanut yli viisi vuotta. Vaan hänen pomonsa ei tykännyt hänestä. Siksi pomo esitti virkaan täysin kokematonta tyyppiä. Mitä alhaisimmalla tavalla, moitteita tehtäväänsä hoitanutta, työntekijää solvattiin lautakunnan jäsenille. Kaikki vain siksi, että tehtävään täytyi saada sopiva ei pätevää. Näin pomo totesi haastattelujen jälkilöylyissä. Kaikki on nauhalla ja pian sen pääsevät kuulemaan muutamat hallituksen jäsenet! Ei ole pahuudella, itsekkyydellä, laiskuudella ja räävittömyydellä mitään rajaa...

  VastaaPoista
 17. Vanha juttu painunut jo unholaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!