tiistai 9. huhtikuuta 2013

LÖYSÄÄ ON JA NE ON OTETTAVA ÄLYÄ JA TIETOA KÄYTTÄEN POIS!

Kaupunkiorganisaatiossa ja sen tuotoksissa on selkeästi löysää. Jos näin ei olisi, kaikkissa tämän kokoisissa Suomen kaupungeissa olisi tullut viime vuonna kolmemiljoonaa euroa velkaa ja menettäisivät asukkaita kuin oma kaupunkimme. Meillä on kaupungissamme selkeitä taloudellisia vuotokohtia ja jos ne aiotaan tilkitä, täytyy ne ensiksi löytää. Vuonna 2009 kaupunki teetti konsulttityön, jossa Uuttakaupunkia verrattiin toimialoittain  verrokkikuntiin. Tämä konsulttityö kertoo sen, missä meillä on petraamista ja missä hommamme on pulkassa. Samanlainen konsulttityö tehtiin myös Terveyskeskuksestamme.

Ongelmiomme on jo asioiden käsittelyn lähtökohdassa. Sen sijaan, että ottaisimme taloudellliset vuotokohdat esiin ja pureutuisimme niihin yksityiskohtaisesti, me aloitamme aina yleismaailmallisen hölinän ja universaalin periaatekeskustelun. Yleensä nämä puheet keskittyvät puolustamaan ikäihmisiä tai nostamaan heidät esiin pelkkinä kuluina kaupungille. Toinen mihinkään johtamaton ikuisinttämisaihe löytyy joko yksityisten tai kunnallisten palvelujen haukkumisesta. Keskustelumme on aina liian universaalia ja tiedon sekä faktosen sijaan keskustelua hallitsevat  mielipiteet ja periaatteet!

Kun me etsimme säästökohteita tai pikemminkin niitä kaupungin osa-alueita, joissa voisimme toimia paremmin, eivät vastaukset löydy johtajistolta ja vielä epätodennäköisemmin ne löytyvät päättäjiltä. Jos virkahenkilöstöjohtajistolla olisi ratkaisut olemassa oleviin ongelmiin, ei niitä olisi koskaan syntynytkään - he olisivat tiedoillaan pitäneet kaupungin toiminnan laadukkaana ja talouden kuosissa. Vastaukset ongelmiin ja onnistuneet toimintojen parantamiset sekä tehostamiset eivät voi  meilläkään onnistua ilman yhteistyötä suorittavan tason henkilöstön kanssa.

Aikoinaan valtuustoaloitteilla pyrimme parantamaan kaupungin suorittavan tason henkilöstön kuulemista ja heidän asemansa parantamista. Huvittavinta aloitteiden alkusynnyssä on se, että minulle niiden tekoa hyvin perustellen esitti esitettäväksi mm. kaupungin paveluksessa oleva SDP:n kaupunginvaltuutettu. Aloiteet saivat käsittämättömän vastaanoton, silloinen demarikaupunginjohtaja piti aloitteita johtavien virkahenkilöiden kiusaamisena ja häiriköintinä sekä operatiiviseen toimintaan puuttumisena. Luonnollisesti läpyskä hoiti aloitteiden mollaamishehkutuksen. Mutta pohtikaapa koko kuviota ja kaiken yhteen nivoutumista: puoluekenttää, ay-piirejä, kaupunkiorganisaatiota ja koko palettia pyörittänyttä kaksikkoa. Kuka johti tuota kuviota ja kuinka hän sai aina julkisen sanan puolelleen? Hallitseeko tätä palettia kaksi sysimustaa kaiken alistavaa eminenssiä?

Muistakaa lähihistoriamme. Jos kaupungin työntekijä toimii oma-aloitteisesti ja pystyy ehdottamaan kaupungin toimintoihin muutosta parempaan, hän saa julkisen varoituksen. Ja esmerkki hiukan kauempaa, jos vaikkapa kaupunginjohtaja tai valtuutettu toimii vastoin valtavoimia, hänet teilataan julkisuudessa . Muistakaa Lahikaisen ja Sonnisen saama epäinhimillinen ja epäkristillinen julkinen häpäiseminen. Muistakaa kuinka aikoinaan Helminen retusoitiin pois lehtikuvasta, jotta vaaleissa ääniä saisi oikea henkilö. Entä työpaikkakiusaukset? Nekin julkistetaan aina joillekin sopivasti, mutta määrätty valittu saa kiusata, hänestä tehdyt työpaikkakiusausilmoitukset jäävät pöydille seisomaan ja ne vaietaan. Koko organisaatio ja luottamushenkilökerma on valittu pönkittämään ja rahoittamaan valtakihoja heidän kavereitaan ja heitä nöyrasti tottelevia johtajia. Tällainen organisaatio on läpeensä mätä ja sairas. Tämän seurauksena suurimmat häviäjät löytyvät kaupunkilaisista, kenelle em. organisaation pitäisi tuottaa palveluita ja  ahtaalla ovat myös epävarmuuden ja paineiden alle jyrätyt kaupungin työntekijä.

Juuri he ketkä puhuvat kaupungin työntekijöiden jaksamisesta, estävät nynnymäisyydellä, ryhmäpäätöksillä ja salailulla kaupungin suorittavan tason työntekijöiden kuulemisen, heidän työympäristön parantamisen ja kaupunkilaisille suunnattujen palveluiden kehittämisen. Kun saman puolueen tyyppejä vilisee ay-johdossa, kaupungin johtoelimissä ja kaupunkia pyörittävä kiho pääsee vaikuttamaan puolueen toimintaan, on yhtälön menestyksellinen toiminta mahdotonta niin kaupunkilaisen kuin kaupungin työntekijän vinkkelistä katsottuna. Syntyneet ongelmiot kasvavat omiin sfääreihinsä, jos johtajat eivät ole päteviä ja valtapuolue, muiden puolueiden tuella, saavuttaa valtuustossa enemmistön. Tällöin ollaan tilanteessa, jossa huonosti valmistelevaa organisaatio suoltaa luottamushenkilöenemmistön siunauksella kuntalaisen kannalta onnetoimia päätöksiä sekä niiden kalliita toteutuksia.

Tavallisella duunarilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin työntää nyrkkiä suuhun ja toteuttaa päättömien päättäjien päätömät päätökset. Kuten esimerkit osoittavat, ei duunaria työsuojeluihmiset puolusta ja kehitysideoista hänelle tulee varoituksia. Näin ollen nykyinen kuvio sulkee heidän suut, keillä voisi olla konkreettista annettavaa kaupungin toimintojen kehittämisessä. Itse ole jutellut lukuisten kaupungin työntekijöiden kanssa. Eivät he tyhmiä tai luomiskyvyttömiä ole, heillä on avain kaupungin ongelmien ratkaisemikseksi. Ilman heidän kuulemista ja noteeraamista meidän säätömme ovat tasoa 3% kaikkialta ja kenttämestaria ei tarvita.

Ennen kuin päätämme mitä pitäisi tehdä, täytyy katsoa mikä on mennyt pieleen ja miksi. Seuraavaksi katsomme mitä pitää tehdä ongelman korjaamiseksi. Jatkossa toimitaan kuten jääkiekossa, jos maalivahti ei saa mitään kiinni, hänet vaihdetaan pois -TÄMÄ KOSKEE JOPA VEHASTA! Kyse on siitä pystyvätkö luottamushenkilömme suhtautumaan samalla vakuuvuudella tehtäväänsä kuin jääkiekkovalmentajat. Siis kumpi on tärkeämpä, jääkiekkojoukkueen sen faneille tuottavat elämää suuremmat elämykset vai kunnan sen rajoittajilleen eli asukkaille tuottamat eläämää ylläpitävät tai muuten välttämttömät palvelut? Parhaat osaajat palvelemaan kaupunkilaisia. Työn laadun ja rahan pitäisi ratkaista, ei kaveruuden/toveruuden!

Entäpä miksi edellinenkin vuosi meni Uudeltakaupungilta kolmemiljoonaa euroa ahterilleen? Jos joku kysyisi käytännön toimia hoitavilta kaupungin työntekijöiltä jotain, heiltä löytyisi lääkkeitä terveen tehon saamiseksi työhön ja kaupunkilaisten palveluiden parantamiseen. Ensinnäkin meillä on jo vuosia ollut hyväpalkkaista ja muihin kuntiin verrattuna vaatimattomasti työskentelevää väkeä. Siinä on ensimmäinen ja suurin rahareikämme. Oma lukunsa on myös haihattelun kautta mäkeen lentäneet kaupunkilaisten verorahat. Jostain kumman syystä näihin olennaisimpiin asioihin ei haluta puuttua.

Kaupunkimme on satsannut voimakkaasti elinkeinopolitiikkaan. Esim. kaupunki takasi yli viidenmiljoonan euron lainan, jota yritys ei pystynyt sovitusti lyhentämään. Samalle, jo kuvioista poistuneelle, yritykselle kaupunki teki neljälläsadallatuhannella erolla hallin, mutta ei vuokrasopimusta. Se, että yritys sai vuosia toimia ns. kaupunkilaisten piikkiin, on osoitus vastuuttomasta kuntapolitiikasta. Kun vielä muistetaan Energiapuistoon uponneet sadattuhannet eurot, 1,6 miljoonan euron Tontonmäki satojentuhansien eurojen seurannaiskuluineen sekä liikuntahalliyrittäjillle, ropelifirmoille ja pienristelijöille jaetut sadattuhannet eurot, voidaan puhua melkoisesta tulonsiirrosta veronmaksajalta yrittäjille. Muistakaapa sekin, kun väitetään kuinka hienosti hoidimme 90-luvun laman - sitä hoitamista maksetaan vieläkin ja kalliisti!

Kun edellä mainittu elinkeinpolitiikka ei ole tuottanut kaupunkilaisille mitään merkittävää hyvää, vaan päin vastoin sen rahoittamiseksi on jouduttu ajamaan alas kuntalaisten palveluja ja jättämään kaupungin fasiliteetteja rempalleen, voidaan puhua äärimmäisen äärioikeistolaisesta kuntapolitiikasta, jolle esimerkkeiä täytyy etsiä todella kaukaa. Suurin piirtein samoin opeilla Chilessä yksinvaltias Augusto Pinochet  hyysäsi  sotilasjunttansa kanssa, kansaa kyykyttäen, amerikkalaisia yrityksiä. On täysin käsittämätöntä, kuinka tämän politiikan takuutovereina/kavereina toimineet väittävät olevansa huolissaan kaupunkimme tulevaisuudesta sekä kaupungin työntekijöiden jaksamisesta ja osaavansa ratkaista synnyttämänsä ongelman. Hehän ovat huolen, surun sekä velkojemme seppiä. Viimeinkin pitäisi jokaisen ja ennen kaikkea heidän itsensä ymmärtää, ettei heistä ole sammon takojiksi!

Jos kaupungissa kerrankin unohdettaisiin puoluepolitikointi ja pistettäisiin syrjään omat osaamattomat ja nostettaisiin arvoon muiden puolueiden osaajat. Jos vielä rehellisesti tunnustaisimme virkahenkilöiden taitotason, emmekä antaisi vuosikymmenien kaveruuden vaikuttaa valmisteluun, olisi asenteemme oikea eli asia keskeinen. Valtuustossa ja lautakunnissa ollaan tekemässä päätöksiä kuntalaisille, luottamushenkilöt eivät tee päätöksiä toisilleen, puoleelleen tai virkahenkilöitä miellyttääkseen!66 kommenttia:

 1. Kun veikkausvoittovaroistakin suurimpien puolueiden nuorisojärjestöt kukin saavat noin 500 000 euroa vuodessa, puhutaan jo puolueiden ylivallasta eikä demokratiasta.

  Jiri Keronen toi näitä lukuja facebookissa esiin ja ihmetteli, että on kai Suomessa paljon muutakin tuettavaa kuin poliittiset broilerit. Aloitettaisiin vaikka homekouluista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Olen erittäin huolissani edellä mainituista avustuksi ja ainakin Nuorten Kotkien osalta rahat ovat menneet mäkeen. En ole kuullut yhdenkään Nuoren Kotkan oppineen vartuttuaan lentämään.

  VastaaPoista
 3. Nuoret kotkat ja muut petolinnut on nykyisen yhdistyksen virallien nimi.
  Kyllä tuota rahaa jaetaan valtakunnallisessa/kunnalisessa tasossa kaiken mailman huuhaahan, mutta poliseille ei löydy kahta miljoonaa kenttätyöhön millään.

  VastaaPoista
 4. Haukut tuli jo Usko Jussilalta tänään meidän herramme pääkirjoituksessa. Suosittelen lukemaan.

  VastaaPoista
 5. Niin kiinnostava lehti kun se U:gin sanomat onkin, en sitä missään pääse näkemään. No mitäs Jussila sanos?

  VastaaPoista
 6. Netistä nämä hömpät löytyy
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/index.html

  VastaaPoista
 7. Usko Jussila panee silmät kiinni ja laskee kaikki kesimänsä työpaikat. Koski loi työpaikat laittamalla silmät kiinni. Ei niitä muualla ole kuin mielikuvituksessa. Jos ne jossain olisi, Koski olisi näyttänyt työpaikat, ei vetänyt niitä kysyjiä oikeuteen.

  VastaaPoista
 8. Autotehtaalla tietysti nyt (luojan kiitos!) tapahtuu, mutta 1000 työpaikkaa eri puolilla kupunkia on kummallista uutisointia. Varsinkin tietolähdettä ei paljasteta... sitä ei tietenkään ole.

  VastaaPoista
 9. Mielestäni on todella ihmeellistä, että vielä kaikkien näiden tappiovuosien jälkeen osa varustetuista uskoo haihatteluun. Jokainen äänikin näkee ettei voukrakerrostalossa ole mitään järkeä. Forss liittyi joukkoon taas kerran. Nyt hän on Jussilan luotettu ja työkalu hallituksessa. Walan sai manttelin perijän.

  VastaaPoista
 10. Kaikki muut kannattaa ainostaan java vastustaa

  VastaaPoista
 11. Sehän tässä ikävää on. Tontonmäkeläiset voittaa aina ja tuloksten järkevyyden todistaa kaupungin talous.

  VastaaPoista
 12. Älkää syyttäkö Forssia. Hän on vain oppinut että "herran pelko on herran alku". Harto voisi perehtyä asioiden taustoihin eikä mennä "mutu" tuntumalla. Kuinka paljon Harto pitää olla vasemmalla ettei enää olisi oikealla niin kuin nyt ???

  VastaaPoista
 13. Mutta kun kaupungin talouskin on Orwellin Sanomissa uutisoitu "tasekikkailujen" kautta. Se on lukijoiden pettämistä, tai ainakin minun aliarvioimistani.

  VastaaPoista
 14. En nyt lähtisi suoralta kädeltä torppaamaan vuokratalojen rakentamista. Se on kuitenkin investointi, jonkalaista harrastetaan huonoinakin aikoina. Valitettavasti niitä asuntoja on aika lailla nyt tyhjilläänkin enkä nyt osoita vain Tontonmäen katastrofia vaan olisin itse voinut viime viikolla muuttaa melkein minkäkokoisen asuntoon tahansa - vieläpä kaupungin omistamaan.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommenteista! Jos katsotte esim. koulutus- ja vapaa-ajanlautakuntien toimintaa, ne tyhjentävät kaupunkia entisestään. Ensin tarvitaan syy muuttaa tänne, sen jälkeen tarvitaan asuntoja. Meiltä puuttuu tämä syy! Meiltä muuttaa ihmisiä pois, joten tyhjiä asuntoja tulee sitäkautta kiihtyvällä vauhdilla!

  Mitä läpyskän vetäjän kirjoituksiin tulee, niin kanahistorianttaa muistaa hänen olevan pätevä historiankirjoittaja. Nyt hän ja hänen kaverinsa takaavat, että hän jää viimeiseksi Uudenkaupungin historian kirjoittajaksi. KOHTA EI OLE UUTTAKAUPUNKIA, MISTÄ KIRJOITTAA HISTORIIKKIA!

  Harto on mitä on. Ihmettelen hänen lehtikirjoitustaan; mutta jokaisella on oikeus kirjoittaa, totuudesta välittämättä, mitä mieleen juolahtaa ja niin toiset näköjään kirjoittavat!

  VastaaPoista
 16. Harton kirjoitus ei huono eikä hyvä.

  VastaaPoista
 17. Kas tässä tälläinen tutkinta taas kerran elinkeinopuolen asioista
  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132287-6.HTM

  VastaaPoista
 18. No eipä ollut hääppöinen investointi se edellinenkään kaupungin seikkailu vuokra-asuntojen omistajana. Pirunmoisella kiireellä ja valtavilla tappioilla niistä sitten lopulta päästiin eroon. Yksityiset ostivat asunnot polkuhintaan ja tarjoavat niitä nyt vuokralle. Ugissa EI OLE pulaa vuokra-asunnoista, niitä on vapaana reilusti yli 100 asuntoa. Kaupungin ei missään tapauksessa tule lähteä mukaan moiseen järjettömään rakennushankkeeseen. Laitan tarkasti ylös kaikki jotka hanketta puoltavat ja vaadin päitä vadille sitten kun 5-10 vuoden päästä huomataan kuinka suuri virhearvio tehtiin.

  VastaaPoista
 19. Koita Java saada noita juttujasi lyhyemmäksi. Sitten tämä palikkatesti numeroita ja kirjaimia hämärässä toinen toistensa päällä kommenttiosion alla ei houkuttele kommentoimaan. Itse olen monesti komentoinut mutta kun palikkatesti ei mene läpi niin annan olla. Tietysti jos on lukihäiriö?

  VastaaPoista
 20. Jutut on hyviä ja sopivan mittaisia, mutta palikkatesti ärsyttää.

  VastaaPoista
 21. Mikset Valkonen pala taklaisin "Vuodaukseen" ? Forssin blogi toimii aika hyvin jo... siis teknisesti.
  Siellä näemmä koulutuskuntayhtymän kanssa onkin tämä kaikkitietävä KIUSATTU pannut mutkat suoriksi, kirjoittaa joku Forssin palstalla.

  VastaaPoista
 22. Merja Kosken jotain tiedotetta nyt odotetellaan. Lukekaa sieltä Aluesanomien jutun kommenteista.

  VastaaPoista
 23. http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3215

  VastaaPoista
 24. Kiitos vihjeistä ja ohjeista! Pahoittelen etten ole tähän blogitouhuun ihmeemmin panostanut; kunhan olen kirjoitellut lähinnä asiatietoihin ja historiaan pohjaavia näkemyksiäni. Kirjoitustyyli on ollut kerralla purkkiin, joten en ole näitä lyhennellyt, jos jotain ollen jättänyt pois niin aihealue tai kappale kerralla. Minulla ei ole enää kanavia tietolähteisiin, en istu lautakunnissa enkä mkissään muuallakaan, ainoastaan yhden hallituksen jäsenen kanssa pidän yhteyttä, joten siksi keskustelun ylläpitäminen on täällä vaikeaa. Lukijoita täällä piisaa kivasti, mutta kommentointi on nihkeää. Harton blogista on tullut se ykköskeskustelupalsta ja hyvä niin!

  Taidan olla tämän blogihistoriani loppuun asti täällä. Kun koko touhuun motivaatio on varsin niukkaa, niin tämän foorumin helppous ja toimivat taustat saavat jatkamaan. Täällä esim. tietää todellisten kävijöiden määrän, mikä minulle oli ratkaiseva tekijä tänne siirtymisessä.

  Muutenkin tällaisena marginaaliryhmän tietopaitsiossa olevana villtimiehenä, joka käy valtuusstossa vain siksi ettei jakkara jää tyhjäksi, oleminen on äärimmäisen turhauttavaa. Joskus käy mielessä, että jakkarakin olisi hyödyllisintä jättää tyhjäksi. Siitä tulisi muutaman kympin säästö kaupungille, eikä tyhjä jakkara erottuisi massasta.

  Nyt vasta hoksaa kuinka hyvä ryhmä meillä oli Raken, Juhan, Sepin ja Jonin kanssa. Nyt kun istuu valtuustossa tietää kuinka orpoa olisi Jeesuksella helvetissä tai pirulla paratiisissa - onneksi on Haverinen!

  VastaaPoista
 25. Näin Koski:Pyydän toimitusta ja lehden lukijoita pidättäytymään kommenteista. Minua ei ole yksikään toimittaja haastatellut enkä minä olen asian tiimoilta ollut julkisuuden kanssa missään tekemisissä. Mutta koska joku on nähnyt tarpeelliseksi tämän julkisen revittelyn, toimitan lehdistölle oman tiedotteeni asiasta. Eli siis toivon malttia, kommentoida kannattaa sitten kun on pohjalla asiallista tietoa. Kenenkään etu ei ole väärän tiedon levittäminen. ystävällisin terveisin Merja Koski

  VastaaPoista
 26. Ei kai poliitikko voi edes kuvitella saati toivoa, että tässä nyt alettaisiin pidättelemään. Seuraavaksi varmaan annetaan ymmärtää, että tiedote medialle "viimeisistä kiusauksista" onkin koulutuskuntayhtymän työsuojelupäällikön Erkki Kempin tai kuntayhtymäjohtaja Antti Virtasen käsialaa.
  Vähän hymyillyttää. Mutta ei se tällä kertaa varmaan Heikki Walakaan ole. Kuka ihme se mahtaisi olla? Kuka kumma? Onpa tämä vaikea arvoitus...hmmmm. Maltetaan siis oottaa puolueetonta tiedotetta.

  VastaaPoista
 27. Ai että tuntuu niin hyvältä. Kosket saa maistaa omaa lääkettään.

  VastaaPoista
 28. Kiitos kommenteista! Hiukan minäkin ihmettelen yhden suunnan kiusausherkkyyttä ja vaikka vahingon ilo on se ainoa oikea aito ilo, niin eiköhän pistetä hiukan inhimillisyyttä kehiin. Asiasta saa sanoa ja siitä keskustelu on toivottavaa, mutta ilkkumista ja pahansuopuutta en sulata. Toivotaan, että tämä asia kääntyy parhain päin niin Uudenkaupungin kuin rouva Koskenkin osalta!

  VastaaPoista
 29. Sitä toivotaan, Java Valkonen, mutta taloudellisten rasittiden osalta ei tämä toimintakulttuuri oikein tue Uuttakaupunkia. Talonpoikaisjärjellä ajateltuna nuo kiusaamissyytökset koulutuskuntayhtymään päin eivät tässä oikein istu, ei mene oikein läpi, ja näyttää läpinäkyvältä. Siinä missä joku Java kusetettiin ja hiljennettiin ja Aaltonen siinä vanavedessä, ei ehkä oikein istu kahden instituution väliseen neuvottelupöytään.

  VastaaPoista
 30. Kopioitua tekstiä Harto Forssin blogista. Asioita
  pyöritellään ja mielestäni se on hyvä asia.
  ""
  QW kirjoitti 11.4.2013 klo 00.46
  "On erinomaisen tärkeää, millaisen kuvan uusikaupunkilaiset kotikaupungistaan välittävät. Se on erityisen tärkeää nyt, kun kaupunkiin on syntymässä suuri määrä uusia työpaikkoja ja kaikkien yhteinen etu olisi, että mahdollisimman moni niihin työllistyvistä myös muuttaisi Uuteenkaupunkiin.

  Nyt saattaa olla uudelleen arvioinnin aika."

  Uudellakaupungilla on näiden kahden keiton, kuntarakenne- ja sote-sopan, lisäksi vielä oma kolmas keitos: Novida vastaan Loimaa. Oikein malliesimerkki siitä, mitä seuraa, kun Veli valtio lähtee pakkokeinoihin ja keinotekoisiin ratkaisuihin.

  Koskaan ei kunnolla selvinnyt, miksi ammatillisen koulutuksen sai järjestää vain 50 000 asukkaan alueelle. Se vielä olisi mennyt, jos uuden oppilaitoksen perustamista olisi rajoitettu, mutta vanhat piti pakkonaittaa Paras-lain myötä keskenään. Ei sillä edes väliä, ettei ollut yhteistä rajaa, mistään muusta yhteisestä puhumattakaan. Kunhan oli 50 000 ihmistä.

  Kun vanhojen vihollisten, Laitilan ja Rauman kanssa, homma ei onnistunut, tuli eteen Loimaa, toinen yksinäinen. Ja niin sitten liityttiin loimaalaiseen kuntayhtymään. Seudulle, jonka kanssa koko Vakka-Suomella ei ole mitään erityistä tekemistä.

  Nyt on sitten täysi riita eläkkeistä ja muistakin asioista. Loimaalta tulee komento siitä, miten Uudenkaupungin hyvin toimivaa ja tuottavaa laitosta pitää hoitaa. Kaupunginhallitus on yksimielisesti linjannut, ettei se käy. Toimeen tartutaan, ensimmäinen askel on otettu kohti lopullista pesäeroa kenties.
  ""

  Sopimusjuridiikka kirjoitti 11.4.2013 klo 13.01
  QW klo 00.46 näyttä poimineen tiettyjä paloja päivän lehden pääkirjoitussivulta eli on todennäköisesti Matti Jussilan tekstiä. Tänään tuhat uutta työpaikkaa on muuttunut suureksi määräksi uusia työpaikkoja. Se on nyt sitten varmaankin keskiviikon tuorein tieto!!!! Tiistain ja torstain välillä tapahtui siis epätäsmennys lukuun tuhat.

  Toinen veteraanitoimittaja Leena Huittinen valottaa paikkakunnan ammattikoulun historiaa. Hyvä sitä on nyt muistella ja kerrata, kun päällämme on taas negatiivinen kina julkisuudessa. Uusikaupunki, kiusaajien ja kiusattujen kaupunki. Näin markkinoidaan Uuttakaupunkia.
  Ain ja kakkial Uurekaupunkim pualest!

  Selvittäkää sitten myös että kenen etua tämä koulun sisäisen asian julkistaminen palvelee tai miksi se tuotiin julki ja kuka vuosi tiedon Ukin sanomille ja miksi? Miksi näitä työpaikkojen sisäisiä asioita hoidetaan taas julkisuudessa? Joko kaikki muut työnantajan sisäiset keinot on jo käytetty? Jos tällä yritetään vauhdittaa koulutusyhtymän ymmärrystä sille että se ottaisi kontolleen vapaaehtoisesti eläköityneiden opettajien eläkekustannukset, niin taitaa olla turha yritys.

  Sopimus on sopimus ja se on molempia sopijapuolia sitova.

  Miksi siis kouluyhtymä perääntyisi ja ottaisi kontollleen 250000 euron vuosikustannukset vapaaehtoisesti? Olette vetäneet sopimukseen nimenne ja sen aikaiset valokuvista näemme ketkä ovat olleet valmistelijoina. Sopimuskahveet juotiin Novidan kuppilassa. Samat tahot ketkä nyt tappelevat. Vain sopijaosapuolien ylimmät virkamiehet ovat vaihtuneet.
  Selvittäkää myös se ketä teki virkavastuulla esittelyn tälle sopimukselle.
  Sopimusasiat ovat aina lakiosaston toimenkuvaan kuuluvia. Mitä oli kirjattu purkuehdoksi? Tässä on yksi esimerkki.
  Jos koulukuntayhtymä purkautuu, niin se ei ole enää kaupungin etu.
  Kaupunki on tuli vastaan vuosittain useita satoja tuhansia, kun ammatikoulu muutettiin liikelaitokseksi. Niin saatiin myös liikelaitoksen tulos hyväksi, kun toimintamenoista puuttui se leijonan osa.
  Malttia ja osaamista kaivataan. Onko sitä nyt?

  VastaaPoista
 31. Kiitos kommenteista! Onpa jämäkkää pohdintaa, edellisten kanssa voisi istua ja juoda useammankin kupin kahvia. En tunne tulleeni kusetetuksi tai hiljennetyksi. Jatkoin vaaleissa lupaamallani tyylillä kauden loppuun. Tutkintapyynnöt, julkinen ryöpytys tms. ei vaikuttanut mitenkään toimintaani!

  VastaaPoista
 32. No et ole niistä "kiusauksista" syytettäkään saanut, kai joku yritti kusettaa?

  VastaaPoista
 33. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Tutkintapyyntöjen ainoa tarkoitus oli olla tekosyy päästä uutisoimaan se, kuinka kauheita tyyppejä me olemme! Koskaan ei uutisoitu syyttäjän tai AVI:n meille myönteisiä päätöksiä. Läpyskä ei koskaan välittänyt syyttäjien päätöksistä tms. totuudesta vaan jopa kiihdytti vääryyteen perustunutta uutisointia vaalien alla. Kyseessä ei siis ole kusettaminen vaan äärimmäisen alhainen natsityylinen propagandauutisointi ja vaalituloksen manipulointi, joka upposi muiden valheiden tavoin kansaan.

  Kun minut leimattiin perättömästi koko valtuuston edessä naisen hakkaajaksi, ainoastaan Nina Jefimoff puolusti minua. Tässäkään asiassa en saanut edes inahtaa mitään, enkä vieläkään tiedä sitä, mitä minun väitettiin tehneen. Minua ei kuultu eikä minulle kerrottu, näin meidän hallitus leikki tuomioistuinta. Kun luette Harton kolumnin läpyskästä, voitte itse päätellä kuinka rehtejä ja hienoja ihmisiä hallituksessa istui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliitikoksi joskus haukuttu ;)12. huhtikuuta 2013 klo 0.49

   Edelliseen hallitukseen liittyen pari kysymystä: Minkälaisena Java ja te muut pidätte sellaista hallitukseenkuuluvaa henkilöä. Jolta kysytään oman ryhmän virallisessa kokouksessa: "Päättikö hallitus lakkauttaa tämän asian X." Hallituksen kokouksessa läsnäolleena hänen pitäisi kaiken järjen mukaan tietää oikea vastaus.
   Vastaus tuli miettimättä: "Hallitus ei ole päättänyt lakkauttaa asiaa X." Asiasta kyseltiin tarkemmin ja lopulta kysyttiin samaa asiaa kuin aluksi eli: "Päättikö hallitus lakkauttaa tämän asian X." Hieman ärtyneenä tulee vastaukseksi edelleen sama: "Hallitus ei ole päättänyt lakkauttaa asiaa X."

   Toinen niinikään hallitukseen kuuluva henkilö ja myös alkuperäinen henkilö ilmaisivat kannakseen samassa asiassa X, ettei sitä pidä lakkauttaa. Tämä tapahtui julkisessa tilaisuudessa noin kaksiviikkoa ennenkuin asia oli esillä hallituksessa.

   Tarkennuksena voin sanoa, ko.henkilöt edustavat keskenään eri puolueita.

   Tosiasiassa hallitus oli nimenomeen tehnyt päätöksen asian X lakkauttamisesta yksimielisesti, joka ilmenee pöytäkirjasta.

   Tämän viestin osalta pysyn nimimerkin takana, jotta en paljasta ryhmiä ja sitä kautta ko. henkilöitä. Pystytte arvioimaan asiaa paremmin kun se ei henkilöydy suoraan vaan asia on ajateltavissa yleisellä tasolla. Jatkossa esiinnyn nimelläni, kuten tähänkin asti.

   Poista
 34. No niinpä siellä istui. Onneksi nyt on tullut muutos. Sekös on muuten todellinen muutos. Viime kaudella väitetettiin joidenkin olevan kiusaajia. Nyt on toisin. Valtuutettua on väitetty kiusattavan.
  T. Wallimies

  VastaaPoista
 35. Forss ei ajattelinkin itseään. Se on nähty ja kaikki Vasemmistossa tietää sen. Puolusti porvarin mökkikylää. Turhaan sinä Java Merja Koskea puolustat. Se lyö heti puukon sun selkään kun tulee mahdollisuus.

  VastaaPoista
 36. Java on politiikassa amatööri.

  VastaaPoista
 37. Uudesskaupungissa on aika vähän politiikan ammattilaisia. On vain eri lailla asioihin perehtyneitä luottamushenkilöitä. Väitän, että Java on parhaasta päästä mitä asioiden ymmärtämiseen tulee.
  Mutta voi olla, että U:gista löytyy siinä mielessä ammattipoliitikkoja, että osaavat pysyä vuodesta toiseen vallassa. Väitän, että se edellyttää jossakin määrin myös ruskeaa kieltä, onhan piiri aina lähes sama. Virkistävä poikkeus oli tämä Järvisen läpimurto U:gin politiikkaan.

  VastaaPoista
 38. Poliitikoksi joskus haukuttu ;)12. huhtikuuta 2013 0.49
  Melkein sanoisin, että tuo on juuri sitä normaalia käytäntöä tiettyjen päättäjien keskuudessa ja varsinkin kun annetaan tietoa tavallisille kaduntallaajille.Varsin yleinen käytäntö monessa kunnaassa.
  Tuostahan on yksi hyväesimerkki turussa tämä TORIPARKKI.
  Eipä taida demareista lötyä enää ainuttakaan vastustajaa ja päinvastoin huudetaan hoosiannaa asian puolesta. Vastustamisella juuri kalasteltiin ääniä.
  Jorma varmaan tietää paremmin nämä kuviot.Ihmettelen suuresti kun äänestäjät menevät aina retkuun ja suorastaan lapsenuskoisia, elikä uskovat vielä joulupukkiin.
  Isä paasio aikoinaan kertoi mistä tämä ilmiö mahdollisesti johtuu,kun päättäjiä ei laiteta vastuuseen huonoista päätöksistä ja äänestäjät eivät pidä yhteyttä äänestämäänsä henkilöön.
  Yleensä lehdistöäkin kiinostaa enemmän mitä Matti Nykänen on tehnyt.
  Kunnon journalismi puuttuu.

  VastaaPoista
 39. Ukissa ei ole enää kuin yksi politiikan ammattilainen ja hän on jo eläkkeellä oleva kunnallisneuvos.

  VastaaPoista
 40. java on öykkäröinnillä ja kaikkien haukkumisella ajanut itsensä täyteen paitsioon. olettekjo koskaan ennen kuulleet, että neuvottelujen lähtökohtana on ettei jotain ihmistä huomioida paikkajaossa. kun kaikki suostu tähän, se osoittaa kaikkien olevan javaa vastaa. java jos joku on täysi nolla.

  VastaaPoista
 41. Ei se (kommenttiin 14:40) silti sitä tarkoita etteikö asioita ymmärtäisi ja että on nolla. Jätettiinhän myös Tähtinen ja Aaltonen luottamusmiespaikkojen ulkopuolelle. Tosin satun tietämään, että he eivät niitä halunneetkaan. Tosiasia on, että Muutos-2011 jätettiin ryhmänä ilman paikkoja. Sekään ei tarkoita, että kaikki muut olisivat vastaan. Se tarkoittaa sitä, että luottamuspaikkoja jakava puoleiden yhteiselin oli näitä kolmea vastan.
  Mitä nyt Aaltosta ja Tähtistä olen seurannut, eivät he huonommasta päästä päättäjiä ole. Kyllä siellä valtaa pitää useita osaamattomampia

  VastaaPoista
 42. 14.40 kommentissa ei järjen häivääkään.

  VastaaPoista
 43. java kertoi itse ettei edes juha ja tähtinen tukene sitä. vain jefimoff. aika paitsiossa on jos omatkaan ei tue. ne tuntee javan parhaiten. se selittää kaiken.

  VastaaPoista
 44. Tuo pistää miettimään.

  VastaaPoista
 45. Ei kai tuo mikään ihme jossain yksittäisessä tapauksessa ole. Muistaakseni Aaltonen ei ollut tuolloin vielä ryhmässäkään - ei tuollaiset mitään kaikkea selitä. Ja ottakaa nyt huomioon sekin, että käytännössä vain Tähtinen on valtuutettu. Ja Java tarjoaa meille blogistina ja vanhana toimittajana asiaviihdettä, jolla voimme vaivata pieniä päitämme. Aaltonen on tiettävästi 16 valtuustovuoden jälkeen kokonaan lakannut ajattelemasta politiikkaa, on paljon U:gista poiskin.

  VastaaPoista
 46. Joltain kyllä puuttuu täysin kyky objektiviseen ajatteluun.
  Suurin osa päättäjistä on sellisia omaetu paras etu.

  VastaaPoista
 47. Oliko toi perjantai-illan kevennys?
  Eiköhän kaikilta ihmisiltä puutu tuo kyky. Sen puuttuminen tekee meistä ihmisiä.

  VastaaPoista
 48. Kiitos viesteistänne! Tulin kutsusta mukaan politiikkaan ja halusin vilpittömästi toimia kaupungin ja sen KAIKKIEN asukkaiden parhaaksi. Ajattelin täällä asioiden ratkaisevan ja puoluepolitiikan jäävän vähemmälle, eihän kunniassa ole edes oppositiota hallitukselle. Luulin väärin, sillä asiolla tai kaupunkilaisen edulla ei ole mitään väliä. Olin täysin väärässä, sillä puolueet tulevat napamiehineen ja kaverivirkamiehineen ensin.

  Asioilla tai niiden onnistumisella ei ole pienintäkään väliä, kaikki vaietaan tai selitellään valheilla totuutta paremmaksi. Yksityisellä puolella vastaavista tapauksista kenkä tai peräti häkki heilahtaisi. Kaikkein härskeimpänä kuntalaisen edun vastaisena toimena näin kaupunginjohtajan valintaprosessin.

  En ole koskaan halunnut olla tai edes tunnustanut olevani politiikko. Olen ollut tavallinen kuntalainen tavallisten kuntalaisten asialla ja taistellut sitä vastaan mihin nyt on ajauduttu. Olen siis näkemyksieni kanssa hävinnyt tämän väännön ja käyttänyt ajastani kahdeksan vuotta turhaan. Mitään henkilökohtaista etua en näe kuntapolitiikalla saavutettavan, pieniä palkkioita ja harvoin virkahenkilöiden pöydiltä putoavia murusia tai halpaa kahvia ei voi pitää minään etuina.

  Puolueiden pitäisi heittää säälittävät ja osaamattomat vallassa roikkujat armotta syrjään, he eivät palvele mitenkään kaupunkilaisia. Jotkut näistä ovat hävittämässä jo toista kuntaa Suomen kartalta ja silti heidän annetaan notkua hallituksen pöydän ympäriltä. Käsittämätöntä, vähän kuin mopokortin saanelle annettaisiin Jumbojetti ajettavaksi!

  Aikoinaan sanoin valtuustossa itse sen mitä sanoin, kun minusta tehtiin jonkilaiseen naiseen väkivaltaa kohdistanut tyyppi. En muista edes Raken tai Juhan(Aaltonen) kanssa asiata koskaan puhutun.

  Uskoin vaalien tuovan muutoksen parempaan ja kuten Jorma odotin Järviseltä paljon. Katsotaan kuinka kaikki etenee ja mennään, niin vaadittaessa täyttämään muuten tyhjäksi jäävä valtuustojakkara ja ollaan hiljaa ettei erotuta massasta. Taidan liittyä siihen ryhmään, ketkä odottavat syksylle ennustettua asuntojen hintapiikkiä. Toivotaan parasta ja katsellaan kuinka Titanicin komentosillalla yritetään pasiansilla ratkaista osuuko alus jäävuoreen vai ei. Niin kai on tehtävä, jos periaatteena on se, ettei ruoriin saa koskea kuin johtaja je juuri hän puuttu komentosillalta!

  VastaaPoista
 49. Jonkinlaista realismia alkaa kuitenkin terminologiassa (onko se sitä?) olla. Ennen puhuttiin tuhansista työpaikoista, nyt enää tuhannesta. Jos kaikki lomautetut pääsevät takaisin töihin, se olisi jo todellista.
  Mutta kaupungin päälehden itseoikeutettu positiivari pitää henkeä yllä.
  En tiedä Titanicista, mutta loppuun asti orkesteri ainakin soitti...

  VastaaPoista
 50. Kiitos käynneistä ja Jormalle kommmenteista! Niin kuin näkee, ei kaupunkilaivan komentosillallakaan ole pahemin riemua viheltelijöistä tai pelimanneista! Positiivisuus on hyvä asia, jos pohjaa rehellisyyteen, relismiin ja tähtää yhteiseen etuun eikä ole osa häikäilemätöntä valta politiikkaa!

  VastaaPoista
 51. Konsernivelka alkaa olla huolestuttavin juttu. Pari firmaa kun lopettaa vuokranmaksun kaupungin rakennuttamassa hallissa, se on katastrofi. Velkaa hoitaa sen jälkeen veronmaksajat, kuten nyt Tontonmäessä. Tosin se lainailee kaupungin kassasta tässä vaiheessa käyttömenonsa.
  Kova riski on uudessa kerrostaloyhtiössäkin. Taas on vaarassa kaatua kaupungin kontolle yksi yhtiö lisää. MIksi meidät veronmaksajat pakotetaan tällaisten valtakirjojen allekirjoittajiksi?
  Nyt se Järvinenkin on valjastettu johonkin toimikuntaan, joka ei ainakaan VASTUSTA tyhjien kesrrostalojen rakentamista.

  VastaaPoista
 52. Äkkiä Järvinenkin löysi Kosken jäljet. Kyllä Java on yksin.

  VastaaPoista
 53. Järvinen sai järkeä päähänsä ja Java jäi yksin edustamaan tyhmyyttä. Hyvä näin.

  VastaaPoista
 54. Ei kokoomus ole kerrostalon rakentamisen kannalla jos se rakennetaan kaupungin rahoilla.
  Lopullista päätöstä kun ei ole tehty koska selvitys on vielä kesken.

  VastaaPoista
 55. Onpa mielenkiintoisia perusteita sille, että saa vielä tyhmänkin tittelin muiden entisten arvonimien lisäksi. Jos vastustaa kerrostalojen rakennuttamista kaupungin piikkiin! No.
  Taidan jo tietää taustat, miksi TimoAJ valittiin ko. vuokrataloryhmään. Sitä taustaa vasten anonyymit vetävät nyt vesiperän molempien em. herrojen suhteen.
  JAa

  VastaaPoista
 56. Kiitos kommentoinnin harjoittamisesta! Juha osui naulan kantaan ja sen verran tunnen Järvistä, ettei häntä valjasteta!

  VastaaPoista
 57. Eikä lähes kaikki kosket ole jo valjastettu asuntotuotantoon pahus tuli painovirhe paholainen, tarkoitan sähkö.

  VastaaPoista
 58. Juhalle:
  KH oli iloisen yksimielinen kerrostalojen rahoittamisesta, tai tietysti sellaisesta esityksestä valtuustolle. Mitä tämä toimikunta, johon Järvinenkin kuuluu muuta tekee kuin hakee kerrostalolle paikkaa ?

  VastaaPoista
 59. Pöytäkirjassa on kyllä toisin. Mitään ei ole vielä päätetty rakentamisen aloittamisesta.

  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132280-5.HTM

  VastaaPoista
 60. Kiitos vierailuistanne ja viesteistänne! Työryhmä tekee täällä jotain aivan totusta poikkeavaa eli selvittää kiinteistön kustannuksia kaupungille. Kokonaan toinen juttu on se vaikuttavatko faktatiedot esim.punapäättäjiin, aikaisemmin he ovat luottaneet uskoonsa ja kaikki on aina päättynyt legendaariseen lauseeseen: Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa! Jatkokysymykset ovat taasen olleet häiriköintiä ja kiusausta!

  VastaaPoista
 61. Olen monelta valtuutetulta kuullut ja eripuolueista, että valmistelu on puutteellista.

  VastaaPoista
 62. no hyvä sitten. En oikein osaa aina hakea noit pöytäkirjoja

  VastaaPoista
 63. Löysää on paljon / paljonko??? Niin kauan voidaan sanoa, että Kaupungilla on löysää, kun kaikki liikuntapaikat annetaan maksutta käyttöön. Suomen kaupunkien yleisen hinnoittelun pohjalta Liikuntatoimi nettoaisi n. 200.000 vuodessa. Voisi palkata liikuntapaikkojen hoitajan. Jos samalla linjalla mentäis opetustoimessa ja päivähoidossa, niin Kaupunki joutuis anelemaan, että tekiskö joku nuo hommat talkoilla???????

  VastaaPoista
 64. Ei Ugissa mitään pulaa vuokra-asunnoista ole. Kaksioita on vapaana kymmeniä äja vuokrat pyörivät 400 euron tienoilla, se on TYÖSSÄKÄYVÄLLE täysin kohtuullinen vuokra. Vai halutaanko kaupungin halpoihin asuntoihin syrjäytyneitä, juoppoja, työttömiä...???
  Ja ne tuhannet työpaikat täyttyvät kyllä muualta, aamuisin maanteillä käy aikamoinen kuhina Lokalahden ja Laitilan suunnasta ja suurin osa autoista on varustettu Viron kilvillä.

  VastaaPoista
 65. Oletko velkaa ja tarvitset lainaa ratkaista teidän taloudelliset tarpeet tai haluat käynnistää uutta liiketoimintaa ja tarvitset rahoittaa? Palvelumme tarjoaa lainan korko on alhainen sekä yksilöiden ja yhteisöt. Hae nyt palvelujamme Brownloanserviceltd@gmail.com

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!