keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

RIITTÄÄKÖ MILJOONA EUROA KATUVALO- ÄLYTTÖMYYTEEN?

 
Koivut on suojattu autoilta katkeamattomiksi, valaisinpylväät ovat katkeavia, jottei autoissa vahingoituta. Autoilijan kannattaa tähdätä valopylvääseen vai? Älykästä ja turvallista vai typerää ja kallista?

 Kaupungissamme on investoitu valtuuston enemmistön ruhtinaallisen älykkäällä päätöksellä katulamppuihin ja valaisin pylväisiin. Näitä pylväitä on keskustaajamassa kymmeniä ja ne ovat turvallisia ns. katkeavia. Jos niihin täräyttää autolla ne katkeavat, jotta auto ei stoppaisi liian äkkiä tai valopylväs painuisi tömäyksessä auton sisään työntäen edellään moottoria matkustamoon. Katkeavien valaisipylväiden käyttö on perusteltua ja lailla velvoitettu taajaman ulkopuolella, jos ajonopeudet ovat suuria.

Taajamissa, kuten järkikin sanoo, ei tarvi olla katkeavia pylväitä alhaisten ajonopeusien vuoksi. Kuitenkin meillä tällaisiin pylväisiin on upotettu ja upotetaan satojatuhansia euroja. Tästä on kahteen otteeseen yritetty valistaa valtuustoa, mutta eihän sinne järki uponnut. Eu-pykälät ovat vaihto-operaation perussyy eli pelkän elohopealampun vaihtaminen energiasäästö vastaavaan olisi riittänyt. Eikä tämäkään olisi ollut vielä välttämätöntä, sillä muutaman vuoden kuluttua nykyiset energiansäästölamput vaihdetaan, todellisen säästön vuoksi, merkittävästi vähemmänä energiaa kuluttaviin led-lamppuihin.

Ratkaisua ja sen toteutusta voidaan pitää älyttömänä tai vähintäänkin huvittavana kaupunkilaisten maksamien verorahojen tuhlauksena. Osa katkeavista valaisin pylväistä on sijoitettu niin, että niihin osuakseen autolla  kuljettajan täytyisi yrittää tähdätä pylvääseen, sillä ne sijaitsevat todella paksujen, taatusti katkeamattomien, koivujen välissä. Kanattaa siis siirtää katsetta ja puhetta muuallekin kuin Tontonmäen suuntaan, nimittäin meillä piisaa näitä huuhaainvestointeja. 

Sadat tuhannet, ehkä miljoonat kaupunkilaisten maksamat veroeurot ovat huvenneet vastaavanlaisiin älyttömyyksiin ja nyt olemme miinuksella ja elämme velkarahalla. Päätökset on tehty ja niistä voisi viimeistään nyt oppia. Pohtikaapa rehellisesti kannustinlisiä ja palkankorotuksia sekä sitä annettiinko ne oikeille tyypeille. Kannattaa myös pohtia sitä, olisiko maksetuista oppirahoitsta viimeistään nyt se hyöty, ettei kaikkea Tontonmäen, katuvalojen, Lokalahden kaavan ja Janhuan niemen jne. esitysten tekijöiden valmistelua niellä aina ilman asioihin paneutumista ja järjen käyttöä - VUOKRAKERROSTALO?
19 kommenttia:

 1. Hölmölä mikä Hölmölä... ja sinne valtuustoon vaan halutaan isolla rahalla. Olen jo kauan ollut sitä mieltä, että ei U:gin valtuustoon parhaita panna. Samat istuu, vuosikymmenestä toiseen.

  VastaaPoista
 2. Java vaan ei sinne päässyt ja nyt kertaa vanhoja juttuja.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun joku kertoo mihin rahat menee. Näitä nyt maksetaan. Ei vuokrakerrostalo ole vanha vai joko se rahareikä tehtiin. Viime valtuustoon Java pääsi. Vai oliko se kummitus.

  VastaaPoista
 4. Pitkään juttuun oli valtuuston varajäsen saanut yhden uudenkin.

  VastaaPoista
 5. pitääkö kaikesta päätetystä olla hiljaa ja antaa saman menon jatkuu. huonot päättäjät tekee jatkossa huonoja päätöksiä ne on hyvä tietää.

  VastaaPoista
 6. Java on hyvä valtuutettu. Sen ja Juhan kuulus olla tavallisia valtuutettuja. on Forskin hyvä ja Järvinen ja Rake. Muut on hiljaa niistä en tied mitään .

  VastaaPoista
 7. Jos saa U:gissa 63 ääntä tällaisen ajojahdin päätteeksi, ja istuu täysivaltaisena valtuutettunakin silloin tällöin, pidän sitä hyvänä tuloksena. Mikä olisi lopputulos ollutkaan, jos Java olisi mällänyt yrittäjien mainosbudjetilla kuten tämä..tämä no, Waltako sen nimi on.

  Orwellin Sanomat ja Kari Koski eivät saaneet siipiä poikki vaikka kaikkensa tekivät.

  VastaaPoista
 8. Johtajapako jatkuu?
  Vehmaan kunnanjohtajan virkaan on hakenut 14 henkilöä. Tiistain kokoontunut kunnanhallitus päätti kutsua haastatteluun viisi hakijaa.
  Haastatteluun kutsutaan Oili Paavola Lapista, Henrik Kiviniemi Tampereelta, Päivi Vauhkonen Littoisista, Riitta Luotio Raisiosta ja Uudenkaupungin yhteysjohtaja Kristiina Salo.

  Lähteneitä:
  kaupunginjohtaja
  terveyskeskuksen johtava ylilääkäri
  kaksi aikuiskoulutusjohtajaa
  ympäristöpäällikkö
  3 rakennusinsinööriä

  muualle hakeneita:
  sosiaali- ja terveysjohtaja
  terveysjohtaja
  uusi terveyskeskuksen johtava ylilääkäri
  yhteysjohtaja

  Onko kaupungissa jokin vika? Ottakaa kantaa.
  VastaaPoista
 9. Vikaa on : muutama johtava demari, ennen tätä kautta Kokoomuksen yrittäjäsiipi ja muutama muu. Kaupunginjohtajaa ei lasketa lähteneisiin, hän meni kannustinpalkkioineen leveämmän eläkeviran perässä. Kauppalehden välissä oli vielä ennen Rauman päätöstä kallis mainos herrasta itsestään.
  Vai olisko sittenkin vikana Forssin ja Valkosen blogit...

  VastaaPoista
 10. Merja Koski on tehnyt kuntayhtymäjohtaja Antti Virtasesta työturvallisuuslain 28 pykälän mukaisen ilmoituksen, joka koskee työpaikkakiusaamista.
  Lähde:
  U:gin sanomat tänään sivu 3 alalaita

  VastaaPoista
 11. Kiusataanko Kosken pariskuntaa joka paikassa minne ne menee. Valtuutettu onko ne yheistyökyvyttömiä

  VastaaPoista
 12. Paeiskunnan uskottavuus karisee. Paljonko nyt tulis äänii.

  VastaaPoista
 13. Jaa että painekyllästettyjä lyhtytolppiakon sitä vielä pitäisi pystytellä. Herätkää nykyaikaan. Pitää rahaa infraankin riittää.

  VastaaPoista
 14. Vai infraan. Rahaa ole lakisääteisten palveluihin. Olisi vaihdettu lamput ja jätetty pylväät paikalleen. Olisi säästynyt rahaa.

  VastaaPoista
 15. Mitkäköhän lakisääteiset palvelut ovat jääneet hoitamati?

  VastaaPoista
 16. Mitä teemme yhteisen asian hyväksi Merja Koskea ehkä kiusattu?

  VastaaPoista
 17. Kiitos kommenteista! Olemme ajaneet lakisääteisiä palvelujamme alas. Esim. opetuksen tason lasku ja onneton kouluviihtyvyys ovat saaneet aikaiseksi lapsiperheiden joukkopaon Uudestakaupungista. Vakka-Suomalaisittain ilouutinen lienee se, että Laitilan kaupungin muuttovoitosta puolet tullee Uuudestakaupungista. Jos viime vuosikin meni kolmemiljoonaa euroa poskelleen, eikö joku muu olisi tähdellisempää, kun valopylväisiin törsääminen!

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti joku järjen ääni saa haudattua sen älyttömän vuokrakerrostalo-hankkeen. Ei todellakaan ole kunnan tehtävä rakennuttaa taloja kuntalaisten varoilla! Tyhjiä vuokra- ja omistusasuntoja on kaupungissa sadoille, jollei tuhansille uusille muuttajille jo tälläkin hetkellä. Mutta koska palvelut tökkäävät, ei tänne kukaan halua. Onneksi tulee uusi asetus jonka myötä esim. terveyskeskukseen pääsee muuallakin, täällä kun ei pysty edes aikaa varaamaan jos sattuu olemaan työelämässä.

  VastaaPoista
 19. Ei mennä terveyskeskukseen vaan mennään omalle työpaikkalääkärille jos töissä ollaan.
  Kirjoitetaan mitä sttuu.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!