sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

UUDESSAKAUPUNGISSA OSATAAN!


Muutama viikko sitten järjestettiin Uudessakaupungissa erittäin onnistunut tapahtuma. Ympäri Suomea saapuneet vip-vieraat tulivat tutustumaan tilaisuuden järjestäjän tarjontaan. Näin myytiin 2 000 teatterilippua. Samoin vieraspaikkakuntalaisia tuo tänne koripallo, jääkiekko, salibandy, museo jne. jne. Nämä toimijat tuovat vuosittain paikkakunnallemme kymmeniätuhansia vieraita. Nämä vieraat kustantavat itse matkansa tänne, he syövät täällä, ostavat matkamuistoja täältä ja kenties yöpyvätkin täällä.

Meillä on loistavasti toimivia ja palvelevia yrityksiä. Löytyy kenkäkauppa, joka on käsite kaupungin ulkopuolellakin. Jos täältä ostat Polaroid aurinkolasit, ne ovat polaroid aurinkolasit eikä polaroid ole vain teksti pakkauksen kyljessä. Meidän veneliikkeemme ovat osaavia ja palvelevia, samoin polkupyörä- ja urheiluliike hoitavat leiviskänsä tyylikkäästi. Meiltä löytyy kaupungistamme jopa loistavasti palveleva luomukauppa, hieroja, kelloseppä jne. jne..

Karju Rock on muutamassa vuodessa kasvanut tyhjästä merkittäväksi monipäiväiseksi tapahtumaksi. Kaupungin suorituspuolelta löytyy innovaatioita, jotka murtavat itsensä valtakunnan julkisuuteen. Hauki Camp, on hyvä esimerkki, mahdottoman pienellä rahalla ja mahdottomaan aikaan saavalla järjestelyllä aikaansaadusta onnistuneesta tapahtumasta. Mopoautojen kiihdytyskilpailu on vastaavanlainen hulluutta hipova tapahtuva, jonka tiedote pysäyttää jokaisen sen lukeneen toimittajan.

Olin eräänä lauantai iltapäivänä entisen Postipankin luona sijaitsevalla pankkiautomaatilla ja kuuntelin muutaman metrin päässä jutustelevia vieraspaikkakuntalaisia. He katsoivat ikkunassa komeilevaa runsasta asuntotarjontaa. Lopulta viisikymppinen mies tokaisi: Täällä asunnot ovat halpoja, tänne kannattaa muuttaa eläkepäiviksi. Oli positiivista kuulla vieraspaikkakuntalaisten muuttoaikeista. Kuulemani sai minut pohtimaan, mitä meidän pitäisi tehdä, jotta he olisivat heti valmiita muuttamaan tänne?'

Meillä on osaamista, jota pitää laajentaa ja tukea. Mielestäni se ei ole kunnan tehtävä tai edes palvele yrittäjiä, jos niitä kunnan voimin ja varoin markkinoidaan niiden vakioasiakkaille. Vain media hyötyy tästä ilmoituseurojen singahdessa niiden tilille. Jos kunta panostaa siihen, että yrittäjät saavat uusia asiakkaita kaupungin ulkopuolelta, siitä hyötyvät kaikki, niin yrittäjät kuin kaupungin asukkaat!

Annetaan Karju Rock ihmisten nostaa Merefestit ennen kuin ne nyykähtää lopullisesti! Vastustuksen sijaan, vaaditaan mopoautojen kiihdytyskisojen järjestäjiltä lisää luovuutta ja uusia tapahtumia! Miten olisi esim. sähköskoottereiden kiihdytyskilpailut tai sähköperämoottoreiden kilpailut? Näissä tapahtumissa maahatuojat ja valmistajat saavat niin suurta huomiota tuotteilleen, että ne eivät ainoastaa kustanna tapahtumia vaan myös jättävät tänne rutkasti rahaa.

Elinkeinopuolemme voisi houkutella tänne tv:ssä esillä olevia ketjuja, kun niiden mainos näkyisi joka kodissa, tulisivat maakuntamme ihmiset lähimpään paikkaan eli tänne tekemään ostoksiaan. Eivät suuret ketjut omia yrityksiämme tapa, päinvastoin tuovat niille lisää elinvoimaa uusien asiakkaiden muodossa. Rohkeudelle ja oman osaamisemme maksimoimisella ja yhteistyöllä nostamme kaupunkimme kasvuun.

Mikään ei ole ikävämpi henkilökohtainen uutinen kuin tieto syövästä! Eikä mikään ole positiivisempi henkilökohtainen uutinen kuin tieto syövän voittamisesta!  Syöpä ja muut ongemat täytyy todeta, tutkia, tarkastella ja vasta sitten ne voidaan voittaa. Tämä osoittaa, ettei ikäviä asioita saada kuntoon vaikenemalla, silloin niistä tulee entistä vaikeampia ja jopa kuolettavia. Todellista positiivisuutta on ongelmien esiin nosto ja kuntoon saattaminen. Tähän meiltä löytyy niin osaaminen kuin puitteet!
Pasklahden pyräys voisi olla oiva tapahtuma, jossa esim. sähköperämoottoriset veneet ottaisivat mittaa toisistaan niin maratonajossa kuin vauhtikisoissa. Se vetäisi paikalle maahantuojia, valmistajia ja ennen järjestämätön tapahtuma keräisi lehdistön paikalle!9 kommenttia:

 1. Puhut asia java juuri tästä on kysymys mitä yllä kirjoitat.
  Olen monesti näistä asioista puhunut monien ihmisten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Teit Java jokus aloitteen jostakin lasten lomanviettopaikasta saaristoon. Mitä sille mahtaa kuulua ?

  VastaaPoista
 3. Eiköst se ollu orpolapsille. Vaikutti hyvältä idealta, ja toi alustuskin on hyvä

  VastaaPoista
 4. Java, unohdat Hinkun, kun kaasutetaan ympäri Alistakatua ja Pasklahtea. mehän ollaan niiiiiiiin hinkua, niin hinkua...

  VastaaPoista
 5. Kiitos vierailuista! Esitin aikoinaan liikuntarajoitteisille suunniteltua maanosan ensimmäistä merellistä saarimatkailukohdetta. Siinä olisi hyödynnetty armeijan saareen ja mantereelle tekemiä laitureita ja saareen tekemiä teitä. Oikein toteutettuna se olisi ollut soijatehdasta paljon merkittävämpi kaupungin elvyttäjä. Se ei olisi vaatinut kaupungilta muuta kuin joutavana olevan saaren käyttöön antoa oikealle taholle! Hanke olisi tuonut kaupunkiin kymmeniä pysyviä työpaikkoja ja parantanut terveyspalvelujamme rajusti.

  Vain Juha(Aaltonen), Koski ja entinen matkailulautakunnan puheenjohtaja Niittyluoto ymmärsivät hankkeen mahdollissuudet ja jopa innostuivat siitä. Suurin osa ei kyennyt ymmärtämään koko juttua. Tuli vähän mieleen tilanne, jossa yrittää selittää neanderthalin ihmiselle ydinvoimalan toimintaa. On hankala perustella tänne mitään sellaista, mitä muualla ei ole - YRITÄ SIINÄ LUODA JOTAIN UUTTA! Tontomäet ja vuokratalot uppoavat tämän kylän poliittiseen johtoon helpommin.

  Söähköveneet ja skootterit voidaan ladata esim. aurinkovoimalla tai hiilineutraalilla ydinvoimalla, tuulivoima on liikaa tuurista kiinni, joten en näe ristiriitaa hinguhege kanssa!

  VastaaPoista
 6. "Ei mikkä mailmam paikk Uutkaupunkki voit, ja mitä meilt puuttu, ei semmost tarvitakka".

  Ylläoleva lause oli Vasaborgin kreivikunnan pääkaupungin esittelysivustolla (U:gin nettisivuilla, murre-esimerkeissä ensimmäisenä)

  Kuinka hyvin se sopiikaan Jawan yllä mainitsemaan "on hankala perustella tänne mitään sellaista, mitä muualla ei ole"... mutta ehkä nämä muutoksen tuulet luovat puhdasta ilmapiiriä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Jorma ajatuksista! Kiistatta historia on osoittanuut toteen sen, että Juhan(Aaltonen) ja Raken kanssa ollaan oltu lähes aina oikeassa. Mitä hyötyä siitä on ollut kenellekkään? -Läpyskän vetäjät ovat saaneet palkkansa esittämästään valheellisesta vastapropagandasta!

  VastaaPoista
 8. Hullun hauskaa Vappua bloginpitäjälle, lukijoille ja kommentaattoreille!

  Ei mennä ihan ihmisten ihon alle, korkeintaan väliin. Tarkoitan tietysti grillijonoja. Spesial Thanks Jawalle hengen notattamisesta !

  VastaaPoista
 9. Samoin sinulla Jorma ja kaikille muillekin: HAUSKAA VAPPUA! Yritän tässä viellä pistää kehiin uskonnolispoliiittisen Stalinia ja Hitleriä sivuavan vappualustuksen!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!