Ote Juha Aaltosen plogista:
Kaksi havaintoa tarkastuksen tuloksista:
  • Konsernivalvontaa tulisi tehostaa, koska kaupunki on mukana lukuisissa elinkeinoelämän kehittämishankkeissa ja yhtiöissä!
  • Kaupunki käytti sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen 7 346 000 euroa enemmän kuin valtionosuuspäätös edellyttäsi!
Kaupunkimme ajelehtii onnettomien tunereiden ohjaamana kohti tuhoa. Joka päivä hukkaamme 20 000€ verrattuna vastaaviin verrokkikuntiin. Kallis ikärakenteemme on huomioitu luvuissa. Juha Aaltosen plogista aukeaa taloutemme koko karmeus, joten sieltä tankaamaan tietoa ja ihmettelemään ongelmamme syvyyttä!
Jos taloutemme pannaan kerralla kuntoon veronkorotuksella, tekee se komen pennin korotusta veroihn, tai roimaa korotusta muihn maksuhin. Näin ei tietenkään voida tehdä, sillä olemme maksuissa ylittäneet kipurajan. Kalleutemme on jarru elinkeinopolitiikkaamme, mahdollisen onnistumisen, tuomien työntekijöiden muutolle Uuteenkaupunkiin.
 
Tarjoamamme työ kelpaa kaikille, mutta kuka muuttaa työpaikan perässä tänne asumaan? Jos maskulaisperhe maksaa vuodessa 2 500€ - 3 000€ vähemmän veroja kuin uusikaupunkilanen perhe, miksi he muuttaisivat tänne asumaan? Kenelle kuuluu vastuu tästä taloudellista alennustilasta ja sen flegmaattisesta tiedottamsesta tai pikemminkin ongelmien salailusta? Kaupunginhallituksen ykköstehtävä on kaupungin talouden pitäminen kuosissa. Samoin he ratkaisevat, kuinka asiat informoidaan! Kun tähän on tultu, ketään muuta ei voi syyttää kuin koohoon ENEMMISTÖÄ!

Mikäli taloutemme halutaan pistää kuntoon, on  ensimmäinen edellytys tälle kaupunginhallituksen erottaminen. Muuten se jatkaa luokatonta toimintaansa, joka maksaa joka ikinen vuorokausi -20 000€. Emmekö ole kuulluut riittämiin puheita "talvisodan hengestä", "uudesta Nokiasta","valtakunnan teräskaupankeskuksesta"? Eikö 20 000€:lla sovi odottaa aivan muuta: kehittyvää kouluverkkoa, parempia vanhus/terveyspalveluita, toimivaa työilmapiiria, sosiaalisuutta ja demokratiaa.
 
Muistakaa myös se, että tämä ongelma ei putkahtanut esiin yhdessä hetkessä tai yhdessä yössä. Se on ollut läsnä, siihen olisi voitu puuttua, siitä on reilu vuosi huudettu, mutta koohoo ei ole tehnyt mitään, korkeintaan pimittänyt tiedon; tai pikemminkin uskon. Täällähän mennään uskon eikä tiedon varassa, se on kuultu valtuustossakin. Eikä se siirrä vastuuta, jos luottamumies korvaa tiedon uskolla!
  Menkää Juha Aaltosen plogiin ja tutkikaa talouden lukuja. Katsokaa, kuka ne on tehnyt ja miten ne on laskettu ja tehty! Perehtymisen jälkeen jokainen voi muodostaa oman näkemyksensä koohoon osaamsesta ja edellytyksistä jatkoon. Olisiko heidän pitänyt jatkaa huviretkeään Imatralta Petroskohin ja, uusikaupunkilaisia ajatellen, myös jäädä sinne!