perjantai 29. maaliskuuta 2013

INHIMILLISYYS YHTEISTEN ASIOIDEN HOIDOSSA


Joillakin ihmisillä on hillitön pätemisen tarve, hirvittävä kunnian himo, näyttämisen tarve tai tarve näyttää muita paremmilta ja silloin he useimmiten väsymättä treenaavat syntyessään saamiaan elämän apuja ja lahjoja. Näin kehittyvät huippu-urheilijat, taiteilija, kirjailijat, menestyvät liikemiehet, suuret visionäärit, merkittävät työelämän taitajat jne.. Entäpä, jos ihmiseltä ei löydy lahjoja tai henkilökohtaisia avuja, mutta pätemisen tarvetta, näyttämisen tarvetta ja kunnian himoa riittää vaikka muille jakaa? Silloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää politiikka. Hän valitsee sopivan puolueen, nuolee ylempiään eikä vahingossakaan näytä johtajiaan älykkäämmältä tai luovemmalta ja lopulta kaveri/toverihissi nostaa hänet huipulle. Vähintään eläkeiässä hän huomaa istuvansa kotikuntansa luottamustoimien huippupaikoilla, hän on se kuka ohjaa puolueen noviiseja ja hän kirjoittaa, kuvalla varustetulle, omaa omalle palstalle paikallislehdessä.

Politiikassa kehittyminen on kuin negatiivista ravihevosten jalostamista, jossa sallitaan mukavien hiljaisten takarivin konien lisääntyä, kasvaa ja juoksennella. Kun samalla näitä nopeammat pannaan makkaratehtaalle, hitaat kaakit nousevat kohisten kärkipäähän ja ajan kanssa ne nousevat aivan huipulle. Voittajia tulee, mutta voittajan aika huononee vuosien myötä. Näin pärjätään omissa ympyröissä, mutta hännille jäädään auttamatta siellä, missä kehitys ja jalostus perustuvat parhaiden ominaisuuksien hyödyntämiseen ja kehittämiseen.

Toisin kuin raveissa politiikassaa huonot pärjäävät. Raveissa makkaratehdas hoitaa huonoimmat pois isoista ympyröistä, mutta entäpä politiikassa? Politiikassa ei mitata aikaa, ei pituutta eikä tulosta. Politiikassa voidaan selitellä kaikki asiat toisin kuin totuus on. Tästä johtuen politiikan jatkuvuus perustuu pitkälti valtaan päässeiden mitättömyyksien valehteluun. Valehtelu on jopa niin tavallista, että ko. sanan käyttöä ei sallita, täyty puhua valehtelun sijaan MUNNELLUSTA TOTUUDESTA! Miksi näin? Vain siksi, että politiikassa voitaisiin valehdella ilman, että ketään sanotaan valehtelijaksi.

Jos joku hyppää olympialaisissa pituutta 6 metriä, kaikki näkevät sen. Kukaan ei ala selittelemään kenellekään, että kun huomioidaan sitä tätä ja tota, niin voidaan äänestää kuuden metrin hypyn pituudeksi 9 metriä ja antaa kultamitali kuusi metriä hypänneelle sopivalle kilpailijalle. Toisin on politiikassa. Jos kaupunki on menettänyt 3 000 asukasta seudulla, missä muut samankokoiset kaupungit kasvavat, se voidaan selittää menestystarinaksi ja tekijä palkita vaikka makkarajuhlilla. Jos kaupungin lapsilta on viety koulut ja heidän opetuksentaso sekä kouluviihtyvyys on romautettu, se voidaan vaieta huippuosaamiseksi ja menestykseksi. Jos yritykset pakenevat kaupungista, pääkadulla tyhjien liikekiinteistöjen määrä kasvaa, työpaikat vähenevät, veronmaksajien rahoja syydetään hallihullutteluun, voidaan kaikki tämäkin toisaalta selitellä tai toisaalta vaieta menestystarinaksi ja palkita makkarajuhlilla. Tämä ei ole valehtelua tämä on politiikkaa.

Urheilussa tuomitaan vääryydet ja vippaskonstit aina dopingia myöden. Kun kuntalaisilta pimitetään asioita ja kerrotaan ne totuuden vastaisesti, voidaan politiikassa valehtelua verrata urheilun dopingiin. Kun pohdimme politiikkaa, koko touhu perustuu valehtelun eli poliittisen dopingin hyväksymiseen. Tämä on seurausta em. negatiivisesta kloonauksesta. Niinpä politiikan tekijöiden taso on laskenut kuin Suomen mäkihyppy! Muistakaa Rihtniemet, Aarne Saariset, Veikko Vennamot, Rafael Paasiot ja Virolaiset. Ei ole tämän päivän kataisista, urpilaisista ja arhinmäistä edeltäjiensä kanssa samalle viivalle. Sama pätee paikallispolitiikkaan. Uljaat ja älykkäät taivaalla lentävät kotkat ovat vaihtuneet tyhmiksi, helposti höynäytettäviksi kukoiksi ja kanoiksi. Tästä johtuen enemmistö vaikenee ja harvat äänessä olijat tuomitaan – oma osaamattomuutta ei voi päästää esille ja osaavat täytyy kyseenalaistaa, hiljentää sekä tuomita.

Yksikään valtuutettu ei ole saanut ääniään puolueelta vaan tavallisilta kaupunkilaisilta. Silti luottamuspaikat jaetaan puolue ensimmäiseksi huomioiden. Ihmisten pätevyydellä ei ole pienintäkään virkaa, kun heitä valitaan luottamustoimiin. Missään vaiheessa paikkoja jaettaessa ei kaupunkilaisen etua ajatella, vain omien napamiesten, oman puolueen ja oma etu merkitsee paikkajaossa. Kun joku yrittää muuttaa tätä vallanjako - ja valtakuviota, alkaa jumalaton haloo. Jossain jopa lehdistö saattaa puuttua peliin turvatakseen vanhaan käytäntöön perustuvan vallanjaon ja itselleen suotuisan valtakuvion jatkumisen.

Puoluekeskeisyys näkyy parhaiten/pahimmin virkanimityksissä. Kaupunginjohtajaksi valitaan täysin kokematon henkilö eli tapaus, kuka ei ole ollut päivääkään kunnan palveluksessa eikä edes kunnallisessa luottamustehtävässä. Pätevyydellä ei ole vähäisintäkään merkitystä kunhan virkaan saadaan tyyppi, joka ei ole tuon toisen puolueen tyyppi. Näin täytetään virkoja ja ihmetellään kuinka kaikki menee ahterilleen: jossain opetustoimenjohtaja hävittää lapsilta koulut ja antaa opetuksen tason romahtaa, toisaalla arkkitehti piirtelee kaavoja sinne minne kukaan ei rakenna jne. ja onpa paikka, missä kaupunginjohtaja puhuu momentumista vaikka se meni jo puoli vuotta sitten. Kuinka tämä on mahdollista, jos lain mukaan luottamushenkilön on toimittava kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi?

Kaiken takana on silloinkin  sydämellään tunteva ihminen, kun hän on ajautunut surkeaksi luottamushenkilöksi tai onnettomaksi virkahenkilöksi. Jos kyse olisi normaalista työstä tai urheilusta, hänet olisi koulutettu uuteen ammattiin tai ohjattu sopivamman urheilulajin pariin. Mutta hän on osa yhteiskunnan huonosti tuottavaa ja ontuvaa päätäntää tai onnetonta operatiivista johtoa. Onneton poliittinen, negatiivisesti kloonautunut, päättäjistö on muokannut surkealla toiminnallaan kuntien johtavista viroista liian usein tulosvastuuttomien tunareiden eläketyöpaikkoja. On lähes koomista, jos virkaan valitaan, vailla pienintäkään pätevyyttä oleva, henkilö, jonka ainoa ansio on se, ettei hän kuulu johonkin tiettyyn puolueeseen. Tämä ihminen saa opetella 15 000 ihmisen piikkiin pystyykö hän esim. tuottamaan noille 15 000:lle piikin omistajalle heidän terveytensä tai elämänsä kannalta välttämättömiä palveluja. Ja loppu tulema on se, että pystyi hän tai ei pystynyt, hän istuu hommassaan hamaan eläkkeeseen asti.

Entä elämä tällaisena tunarivirkahenkilönä tai surkeana päättäjänä, palkka ja palkkiot juoksee, mutta onko se pitkän päälle hauskaa? Ajatelkaapa itse, miltä tuntuisi kyykistyä olympialaisissa sadan metrin lähtöviivalle. Eikö hiukan nolottaisi, kun tietäisi kohta munaavansa itsensä, perheensä, kotikylänsä, kotikaupunkinsa ja vieläpä maansa. Kuinka moni päättäjä tai virkahenkilö on päivittäin yhtä onnettomassa tilanteessa? Kuinka moni päättäjä tai virkahenkilö kokee kammottavia henkisiä paineita, kun tietää taas kerran edessään olevan tehtävän, jota hän ei pysty hoitamaan. Minkälaisiin jättimittoihin nämä paineet kasvavat vuosien ja kenties kymmenien vuosien aikana? Kuinka monta elämää on mennyt pilalle tai loppunut kesken joko luottamus- tai virkatoimesta aiheutuneiden henkisten paineiden vuoksi. Osaamattoman ei ole henkisesti kevyttä ottaa vastuuta 15 000 ihmisen lakisääteisten palvelujen toiminnasta. Olo on kuin valelääkärillä.

Jokainen tietää kuinka vaikeaa on luopua saavutetusta asemasta. Kun epäpätevä ihminen on saanut jatkaa toimintaansa vuosia, hän on hyväksynyt osaamattomuutensa ja hänelle riittää puutteidensa peittäminen. Harva lähtee vapaaehtoisesti tehtävästä, vaikka hän tietää olevansa siihen epäpätevä tai peräti kelvoton. Olipa sitten kyseessä työ tai luottamustehtävä sen jättäminen sattuu syvältä ja tuntuu nololta, siksi po. tehtävissä roikutaan ja niiden jatkumiseksi tehdään ihmeellisiä tempauksia. Mutta pitkässä juoksussa olo helpottuu ratkaisevasti, sillä esim. potkujen tuottama mielipaha häviää pikaisesti ja päällimmäiseksi nousee uusi kevyt olotila, joka syntyy henkisten paineiden poistumisesta.

Lopputili tai erottaminen on tehtävässään epäpätevällä ihmiselle inhimillinen, joskus jopa elämän pelastava tapahtuma, kunhan vain joku muistaa pysyä potkut saaneen tukena. Ketään ei saa jättää yksin muutenkaan, mutta varsinkin tällaisessa tilanteessa lähimmäistä on tuettava ikävän tilanteen yli. Inhimillisyys ja lähimmäisen rakkaus ei ole ainoastaan toisen ilon jakamista ja hänen sokeaa puolustamistaan vailla totuutta tai perusteita. Todelliseen inhimillisyyteen ja ystävyyteen kuuluu nimeen omaan ikävien asioiden jakaminen ja totuuden sanominen ikävissä asioissa. Mitä isompia nuo ikävät asiat ovat ja mitä hankalampaa niiden kertominen on, sitä suuremmasta inhimillisyydestä ja ystävyydestä puhutaan.

Kun edellä mainittu tapahtuu kuntatasolla, on irtisanomisella muitakin voittajia kuin tuo paineiden alta päässyt pikkureppana. Hänen lopputilistä tai luottamusaseman menetyksestä hyötyy koko kunta ja sen asukkaat. Tuolloin myös noudatetaan kuntalain ohjetta, jossa luottamusmiestä vaaditaan toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi! Jos olet luottamustoimessa tai työskentelet kunnassa johtavassa asemassa, katsopa ympärillesi ja pohdi rehellisesti onko jonkun lähimmäisesi taakka liian iso siksi, ettei hänestä ole valittuun tehtävään. Tällainen pohdinta kannattaa aloitta peilin edessä!

                           PIDETÄÄN TOISISTAMME AIDOSTI HUOLTA
           JA SIINÄ SIVUSSA HUOLEHDIMME 15 000 KAUPUNKILAISESTA!
               HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ ANTAKAA AJATUS LÄHIMMÄISELLE!
47 kommenttia:

 1. Jopas tuli lujaa pitkäperjantaina! Mitä mahtaa olla tekeillä taustalla?

  VastaaPoista
 2. Noin politiikka ja poliitikot toimii.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailustanne ja kivaa pääsiäistä! Alustus tuli tehtyä eilisten erätaukojen aikana, mutta julkistui vasta tänään. Kysehän on vain siitä kuinka rehellisesti suhtaudumme omiin ja toistemme kykyihin ja miten realistisesti toimimme luottamushenkilöinä kaupungin ja sen asukkaiden eteen. Jos taustalla tapahtuisi jotain, tietäisin sen varmasti, sillä olen itse taustalla olijoiden taaimmainen!

  VastaaPoista
 4. Myös puolueet instituutioina takaavat, että samat päättäjät tulevat valituiksi kaudesta toiseen. Esimerkiksi U:gissa demarit, - ei paljon vaikuta minkälaista sutta ja sekundaa poliitikot välillä suoltavat, uurnilla palkitaan jokatapauksessa, koska puolue on ns. vanha puolue ja sitä ollaan aina äänestetty. Ainoa vaihtoehto oli sujuvasanaisen populistin Soinin puolue, jota liikkuvat äänestäjät vahingokseen juuri ja juuri uskaltavat äänestää, kun ovat antamassa vanhoille puolueille muistutusta.
  Joku vaihtoehtoryhmä onkin U:gin tapaisessa konsevatiivisessa kaupungissa kauhistus, varsinkin jos ehdokkaita on liian vähän. Muutosryhmä suorastaan kirkui ulospäin epäluottamusta pienellä ryhmällään. Ihme, että yksi meni läpi silti. Pieni porukka on jo vaalimatemaattinenkin riski.

  VastaaPoista
 5. Soinin puolueen äänestäminen ollut muistutus vaan tuki kokoomukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nukke valitsi puolen30. maaliskuuta 2013 klo 8.39

   Jos Wala olisi pysyny7t vallassa, niin Veijo oli tukenet sitä eli demereita. Olisiko näin ollut radikaalimpaa.

   Poista
 6. Kiitos käymisistä! Ei kyse ole siitä, että joku tietty puolue olisi onneton - ei Kokoomus eikä Demarit. Kokooomus sentään yritti tuulettaa nurkkiaan. Siitä tuuletettavat kimpaantuivat ja tuulettajat saivat läpyskän silmilleen. Puolueellinen tiedottaminen tekee syntyneestä torasta mahdottoman selvittää. Se taho minkä pitäisi kertoa puolueettomasti tapahtuneista lähtee tukemaan toista osapuolta ja tuomitsemaan toista; siksi kansa ei tiedä mistään mitään. Jos enemmistö valtaa käyttävistä ei olisi surkimuksia, he pistäisivät väärää tietoa jakavan median kuriin. Ilman tietoa ei voi olla toimivaa demokratiaa ja meillä tuo tieto puuttuu.

  Joskus Juhan(Aaltosen) kanssa tehtiin aloite, jossa kehoitimme hallituksen jäseniä pohtimaan lahjojensa sopivuutta vaativaan ja kuntalaisen kannalta erittäin tärkeään luottamustehtävään. Kun te katsotte kaupungin nykyistä taloudellista tilaa ja surkeaa kehitystä, ne viimeistään todistaa aloitteen perustelluksi. Läpyskä ei kysynyt Juhalta(edelleen Aaltonen) mitään, vaan väitti aloitteen taustan löytyvän katkeruudesta, kataeudesta ja taidettiin siinä kostokin mainita. Miksei meiltä kysytty mitään, mksei hallituksen jäseniltä kysytty mitään, miksi ns. toimittaja päätti pienessä mielessään aloitteen motiivit ja julisti ne totuutena kansalle?

  Sinäänsä huvittavaa tuossa aloitteessa ja tapahtumien jatkossa on se, että vapaaehtoisesti hallituksen jättivät, ei aloitteen vuoksi, mutta jättivät kutenkin R Tähtinen ja M Varpe. Nämä molemmat vastustivat Tontonmäkeä ja muita kaupungin talouden kuralle vieneitä hullutuksia. Juuri he lähtivät hallituksesta, keiden hallituksessa olosta olisi ollut hyötyä kupungille ja sen asukkaille. Koomisinta asiassa on kuitenkin se, että näitä Tontonmäen siunaajia istuu vieläkin hallituksen ympärillä ja nyt he suunnittelevat miljoonien Tontonmäkeä, älyttömyyksien, älyttömyyttä eli vuokrakerrostaloa! Jos kansa tietäisi, jatkaisivatko samat tyypit samaa mkenoa?

  VastaaPoista
 7. Ei kansa tuotakaan voinut tietää, että Persut tukevat kyselemättä Kokoomusta. Eduskunnasta ei aa selvää, kun välikysymykset osoitetaan koko hallitukselle ja ovat muutenkin mitä ovat. Mutta tuo on totta, että kaupungin "tavallaan ainoa" uutislehti valitsee aina puolensa!
  Onneksi on netti, Some, facebook ja blogit. Mutta ei ne konservatiivisten ukilaisten välineitä vielä oikein ole.
  Yksi virkistävä poikkeus politiikkaan kuitenkin tuli, tämä Järvinen. Oli varmaan seurannuit asioita ja eikä sitten kuvia kumarrellut. Valitettavasti demareissa ollaan vielä 50- luvulla. Ja Vasemmistoliitto tytyy kokonsa puolesta olemaan vaan mukana

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vierailuistanne! T Järvinen on räväkkyydellään ja avoimuudellaan positiivin lisä luottamushenkilöiden varsin vaisussa Joukossa, samoin kuvioihin palannut S Nikula saa suunsa auki. Vsemmalla odotan Wasaman ja Kolkan ottavan johtajuttaa Joukoissaan, heiltä pitäisi löytyä siihen näkemystä ja potentiaalia. Muuten tulokkaat näyttävät vaisuilta, esim. Lovenin ja Salinin jättämien aukkojen paikkajia ei haidän ryhmistään tunnu löytyvän.

  Veijo puhui viime valtuustossa samasta asiasta, mistä häntä läpyskässä haastateltiin ja läpyskän toimittaja oli tuolloin paikalla. Tätä taustaa vasten ihmettelen Veijon lehtikommentin ohuutta, näinkö siitä jätettiin jotain pois? Läpyskän ns. uutisointiin kannattaa aina suhtautua äärimmäisellä skeptisyydellä. Tuntuu lähinnä siltä, että Veijoa yritetään julkisella hyökkäyksellä painostaa läpyskän toivomaan ruotuun. Nyt miehen selkärangan kestävyyttä mitataan. Haiskahtaa aika härskiltä manipulointipeliltä.

  p.s yritin mobilivehkeellä lähettää kommentteja, mutta ne menivät niin ahterilleen, että otin ne pois. Enkä enää moista yritä ennen Juha Aaltosen kurssitusta!

  VastaaPoista
 11. Niin kyllä se Veijon teksti oli täysin harkitsematonta, mutta toisaalta jos se oli muutettu kuin Varjon teksti niin sitten asia on eri.
  Toissalta miten Veijo muuttu erilaiseksi , kun vaalien jälkeen sanoo: olemme kokomuksen kanssa kaikista asioista samaa mieltä jos muutos ei saa yhtään lautakuntapaikka ei edes varapaikkaa.
  Elikä tässä vaiheessa ei paranis vielä kauheita johtopäätöksiä Veijon muutoksesta tehdä.

  VastaaPoista
 12. Pitää kyllä ihmetellä Javan Veijon puolustamista. Mihin ihmeen ruotuun Veijoa painostetaan? Niin se on kokoomuksessa kuin perse ja paita.

  VastaaPoista
 13. Kiitos näkemyksestäsi! En minä Veijoa puolusta, eihän minulla ole mitään syytä puolustella häntä. Kerron kuinka asiat on omalla tulkinnallani höystettynä. Määrätyt kokoomuslaiset tukivat viime valtuustokaudella vasemmistön ja keskustalaisten kanssa entistä kaupunginjohtajaa. Kaikki kaupunginjohtajan esitykset menivät valtuustossa ja hallituksessa heittämällä läpi, kiitos edellä mainitun enemmistön. Veijo oli tässä enemmistössä mukana.

  Nyt Kokoomuksessa puhaltavat uudet tuulet ja Keskustassakin hallituksen jäsenet vaihtuivat. Kun kuitenkin Kokoomuksen entinen kärkihahmo olisi halunnut jatkaa entisillä linjoilla, kun se ei käynyt, hän lähti omille teilleen, mutta Veijo totesi jo ennen vaaleja linjansa, millä hän nyt on! Vajavaisella uutisoinilla ja julkisella parjauksella Veijoa ja kolmea hänen puoluetoveriaan pyritään painostamaan vanhoille valtalinjoille takaamaan entisen valtakilikin asemat!

  Haluan muistuttaa, että 2010 osa kokoomuslaisista halusi vaihtaa hallituksen puheenjohtajan. Kuinka ollakkaan paikanjaossa syntyi yllätävä koalitio. Missähän tämän kuvion arkkitehti nyt on ja vieläkö hän haluaa tanssittaa päätäjiä pillinsä mukaan ja onnistuuko se?

  VastaaPoista
 14. En nyt näe tuota asiaa ihan noin miten sinä java, mutta siinä saattaa olla osa totuuden siementä.
  Mutta se veijon touhu on ollut täysin linjatonta, täytyy muistaa että valtuuston kokuksessa ei ollut omaa puhetta totesivain muutamalla sanalla, että kokoomuksen ryhmäpuhe oli hyvä ja olemme samoilla linjoilla.( muistaakseni viimeinen valtuuston kokous ennen uutta)
  Käsittääkseni perusuomalaisista on toivottu muutosta perinteiseen politiikkaan ei se veijon toiminta sitä ainakaan ole ollut.

  VastaaPoista
 15. Leveät, pitkät ja suorat ovat tv-kuvissa olleet erään Kauko-Idän maan armeijan rivistöt viime aikoina. Käsimerkitkin ovat kovin tuttuja. Saa nähdä mitä seuraavaksi. Sitten Ugiin.
  Olen hiukan Javan jäljillä tässä Veijon jahtaamisessa. Miksi hän likasangollisia niskaansa kahdessa lehdessä mutta Antola ei yhtään joka halusi kerrostaloja kaupungin piikkiin. Joku mättää sanonpa vaan. Oliko niitä Veijon kommentteja sommiteltu toimituksen harkinnan jälkeen. Sitä ei saada selville enää.

  VastaaPoista
 16. Kiitos näkemyksestäsi! Kirjoitin nyt viimeisestä valtuuston kokouksesta, jossa Veijo perusteli säästötarpeet. Myös ennen vaaleja paneelissa Veijo antoi selkeästi kuvan siitä politiikasta, mitä hän nyt ajaa. Luonnollisesti kaikki tekevät virheitä, enkä minä vähiten. Mutta eikö ole kummallista, kun Veijo ei pysynyt edellisten vaalien alla antamiensa lupausten takana vaan oli lopettamassa kouluja, läpyskä ei puuttunut asiaan mitenkään - ei edes vaalien alla. Mutta nyt, kun Veijo pitää sen mitä ennen vaaleja lupasi, häntä haukutaan takin käännöstä. Saattaisiko kaikki johtua siitä, ettei läpyskän suosikki ei ole enää Veijon kanssa samoilla linjoilla.

  Edellinen valtuustokausi oli Veijolle ensimmäinen, joten kaikki ei välttämättä mennyt putkeen ja jotkin asiat rojahtivat kunnolla perseelleen - sitä ei ole kiistäminen. Veijo kuitenkin myönsi itse tehneensä virheitä. Kuinka moni muu pystyi vastaavaan?

  VastaaPoista
 17. Se on totta, että myönsi virheensä.
  Vaalipaneelissa on varaukseton yksityistäminen, vaikka se on todettu monessa kunnassa kalliimaksi kuin omana palveluna.
  Perusteena oli , että säästetään kiinteistökuluja, eikä sitten yksityisellä puolella tule kiinteistö kuluja??
  Siinä mielessä olen kyllä Veijon kanssa samaa mieltä, että pitäisi ottaa löysät pois, mutta se olisi pitänyt yksityiskohtaisesti selvittää missä niitä mahdollisesti on ja mitä sillä tarkoitti.
  Ehkä tämä oli sitä, että palkataan arkkitehti määräaikaiseksi vaikka ei ole töitä kuin puoleksivuodeksi ja loppuaika vedetään läysiä?

  VastaaPoista
 18. Java on linjaton seli-seli.

  VastaaPoista
 19. .."ettei läpyskän suosikki ei ole enää Veijon kanssa samoilla linjoilla?" Että jotta notta mitä Java edellä lainaamasi lause tarkoittaa?

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kepeää keskipäivää! Yksi entinen kokoomuslainen on nyt omassa Joukossa. Jos ette ole havainnut, niin hän on saanut läpyskältä hyysäystä osakseen. Ihan selvähän tämä on!

  VastaaPoista
 21. Kyllä nyt Java sekoilet oikein viimäsen päälle. Miksi Nummi ei ole missään korjannut sanomisiaan, jos se on läpyskän uutisointia? Ainoastaan Java hokee uutisoinnin olleen väärää.

  VastaaPoista
 22. Tässä ei ole mitään selitettävää enää, kun Veijo teki suullisen sopimuksen julkisesti kokoomus/oikeisto yhteistyö.
  Sopimuksen ehtona oli, että muutos ei saa yhtään lautakuntapaikkaa eikä varapaikkaa.
  Turha enää selitellä mitään jos tämä ei pidä Veijon kohdalla paikkaansa se vain sitten todistta veijon linjattomuutto ja lopullinenkin luotto menee.
  Voisi sitten sanoa kun aikonaan misteri Lindee oli samapäivänaikana samasta asiasta kolmee eri mielipidettä on kai suomen ennetys.

  VastaaPoista
 23. Kiitos käynneistä! Aika moni muukin on ottanut skeptisen kannan läpyskän uskottavuuteen, en todellakaan ole ainoa. Kyse ei ole paikkajaosta, vaan Veijon vaalien jälkeen tekemästä selkeästä muutoksesta hänen poliittisessa toiminnassa.

  VastaaPoista
 24. Lehdellä on valta ja voima peukaloida haastateltaviensa lausuntoja. Tarjottiinko Nummelle (ps) mahdollisuus lukea toimittajan näkemys haastattelun kulusta etukäteen eli minkälainen kirjoitus toimittajalta tuli haastattelun tuloksena niin sitä emme tiedä. Mitä tulee omien kommenttien oikaisuun niin sellainen voi vielä tulla. Kieltämättä huolimattomasti Nummi muutaman asian ilmaisi.
  Yhteenvetona kai voi sanoa, että sitä saa, mitä tilaa. Olisi ottanut oppia ensin Javalta, miten valmistautua U:gin Sanomien haastatteluun.
  Sen verran yleisellä tasolla kommentoisin vielä kaupungissa vallitsevaa kuntapolitikointia, niin veikkaan hajaannuksen jatkuvan. 22-21 astelmalla jatketaan. Selvää enemmistölinjaa valtuustoon on hankalaa saada.
  Mutta kuitenkin hyvää pääsiäistä kaikille!
  JAa

  VastaaPoista
 25. Nummi ei ole mitenkään reagoinut kirjoitukseen, miksi muut vakuuttavat kirjoituksen olleen paikkansa pitämättömän. Haastattelun saa lukea ennen julkaisua ja oletettavasti se on Ukarissa nauhalla. Mikä hemmetti on ollut Nummen muutos? Käy kokoomuksen ryhmäkokouksessa porukkansa kanssa ja äänestää kokoomuksen mukana ihan niin kuin viime kaudellakin. Yrittävätkö Java ja Juha lipoa ittensä takaisin persujen joukkoon?

  VastaaPoista
 26. Javalla ei ole oikeita otteita politiikassa. Kunnon politikko ei muita puolustele. Java kaivaa Veijoa puolustaakseen esiin asioita, jotka muut on jo unohtanut. Poliitikon täytyy esittää asiansa yksinkertaisesti ja siihen Java ei edes pyri.

  VastaaPoista
 27. Seuraava haastatteluvuorossa on Merja Koski. Muuten ukarilla eu ole loogisuutta haastatteluissaan. Selittäkää miksi Nummea haastateltiin muuta kuin että hän sai miehistä eniten ääniä. Ja Koski naisista. Siinä loogisuus. Antolaa ja Junkola-Lehtosta on jo haastateltu.

  VastaaPoista
 28. Kiitos keskustelusta! Voin aivan kokemuspohjaisesti todeta ettei minulla pienintäkään luottoa läppänän uutisointiin. Joku oli laskenut nimemeni julkaistun läpyskässä yli 400 kertaa viime valtuustokaudella. Kertaankaan ei noudatettu toimittajan eettsiä ohjeita eli annettu vastinemahdollisuutta samaan lehteen. Kerran minulta kysyttiin jotain, vastasin yhden virkkeen eikä sitäkään julkaistu. Kaiken huippuna voidaan pitää aloitteita, joita olemme Juhan ja Raken kanssa jättäneet. Aloitteiden tekstistä välittämättä ja meiltä mitään kysymättä läppänä muka tiesi aloitteiden pyrkivän ihan johonkin muuhun kuin siihen, mitä niissä lukee. Härskeintä on se kuinka Juhaa ja minua syytellään, mm. tutkintapyyntöihin vedoten, vaikka syyttäjältä tai muulta instanssilta on tullut jo aikaa sitten selkeä tuomio tutkintapyynnölle tai vastaavalle. Se siitä luottamuksesta. Jos kiinnostaa, voin kaivaa arkistoista esiin läbbänän toimintaa pimentäviä sähköposteja!

  Pääsiäisen alla ajattelin, että olisi hyvä pohtia ihmisen olemista epäpäteevyydestä johtuvien paineiden ja siitä sikiävien valtavien paineiden alla. Olen nähnyt tällaisen reppanan ja kokenut niin hänen tuskansa kuin hänen auttamisen vaikeutensa. Te ette usko kuinka kovaa työtä on yrittää auttaa ihmistä, joka ei osaa hommaansa, ei usko mitään hyvää auttajastaan, joka uskoo omiin valheisiinsa ja salaa synkkiä, kaapeista esiin pyrkiviä luurakolegioonia. Nyt keskustelu kääntyi kuitenkin Veijoon ja hänen sanomisiin ja tekemisiin. Olen pohtinut hänen asemaansa ennen ja nyt sekä siinä tapahtunutta muutosta. Tätä olen kommentoinut tiedoilla ja näkemyksellä, saman olen sallinut muille. Ei siinä sen häävisempää!

  Koskaan en ole hyväksynyt, en täällä enkä muualla, että yhtä ihmistä höykkyytetään ja päälle käydään kuin jotkut aina omastamielestään oikeassa olevat inkvisiittorit. Meidän täytyy hiukan syvällisemmin pohtia asioiden takana olevia ihmisiä. Ehkä jokut ovat töppöjä tehtävissään, mutta kukaan ei ansaitse loputonta jankkaamiseen ja valheisiin perustuvaa ajojahtia. Tässä vaiheessa, minun mielestäni, täytyy höykkyytyksen kohteesta tuoda esiin positiivisia piirteitä ja pyrkiä lopettamaan tunteettomien mustasielujen harjoittama epäkristillinen ja epäinhimillinen ajojahti!

  Jos Veijo käyttäytyy jatkossa kuten viime valtuustossa ja muut hänen ryhmänsä jäsenet toimivat samoin, niin miksen voisi liittyä siihen porukkaan. Ei minulla juuri ole valtuutetuissa sellaisia kavereita, keitä tapailisin vapaa-aikana, mutta en minä ketään heistä vihaakkaan. Sama pätee johtaviin virkahenkilöihin. Jos joskus olen jotain yrittänyt ymmärtää, jeesata ja sen takia ystävystynyt, sekin on ohi. Näillä eväillä menen: olen kaikkien kanssa valmis keskustelemaan, kaikkia rajallisilla avuillani auttamaan ja kaupunkilaisille pyrin pitämään lupaukseni! Mutta mikäli kunnon politiikolta vaaditaan nimettömien kirjeiden lähettämistä,nimilistojen keräämistä, jatkuvaa vainoamista, selkään puukottamista, valehtelua, en ole kunnon politiikko enkä sellaiseksi halua!

  VastaaPoista
 29. Miten Nummi toimi viimeksi toisin kuin edellisellä kaudella? Eikö Java tiedä sitäkään, että haastattelut on asianomaisella oikeus lukea etukäteen ei muita joissa joku henkilö mainitaan.

  VastaaPoista
 30. kyllä se java on niin että sinä ja me muut lukijat emme tiedä onko kirjoitusta peukaloitu.
  Ei voi lähteä siltä pohjalta, että aina ennekin on niin tehty.
  Minä en näe vielä mitään muutosta tapahtuneen ukin politiikassa josta on selviä merkkejä näkyvissä.
  Ei se ole mitään muutosta jos henkilöitä vaihdetaan.

  VastaaPoista
 31. Eikä veijo voi enää olla erimieltä asioista kokomuksen kanssa kun teki sopimuksen jos äänestää erilailla niin on pettänyt sopimuksen.
  Se asia on nyt vaan niin, selittää java mitä hyvänsä.

  VastaaPoista
 32. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Saattahan todellakin olla niin, että jos joku on sata viikonloppua peräkkäin sammunut ojaan, että hän sadasyhdes viikonloppu jää sammutta ojaan - Voi tulla uskoon tai kenties kuolla. Veijo puhui viime valtuustossa enemmän kuin koko edellisenä valtuustokautena valtuustossa yhteensä.

  Journalistin ohjeita:

  21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.

  ja

  34. Arkaluonteisen rikoksen uhrin henkilöllisyys on suojattava, ellei sillä ole poikkeuksellista yhteiskunnallista merkitystä.

  35. Jos tutkintapyynnöstä, syytteestä tai tuomiosta on julkaistu uutinen, asiaa on mahdollisuuksien mukaan seurattava loppuun saakka. Oikeudenkäynnin aikana ei pidä asiattomasti pyrkiä vaikuttamaan tuomioistuimen ratkaisuihin eikä ottaa ennakolta kantaa syyllisyyteen.

  VastaaPoista
 33. Puhuiko jotain järjellistä?

  VastaaPoista
 34. Loppujen lopuksi turha tässä kinata koska valtuustokausi vasta aluillaan.
  Saamme siihen vastauksen ajan saatossa joten olkaamme kärsivällisä ja odotellaan.

  VastaaPoista
 35. Kiitos vierailuista ja kysymästä! Kuten jossain jo totesin, Veijo puhui järkeä eli suurinpiirtein sen perusteluineen, mikä lbbänän jutusta uupui. Ongelma on se, ettei valtuustosta tule lähetyksiä eikä tehdä tallenteita. Näin lehti voi kirjoitta mitä lystää ja jättää haluamansa pois - niin kuin se totisesti, totisesti on tehnyt!

  Todellakin ollaan alkumatakalla valtuustokauden osalta, joten kaikki on mahdollista. Minusta alussa pitää olla positiivinen ja uskoa hyvää ihmisistä jopa hapuillen aloittaneesta hallituksesta ja onnetomia valmistelevista virkahenkilöistä. Vielä ehtii ajallaan kirota, jos tarvetta ilmenee. Ja saataa kaupunkimme kannalta edessä olla viimeiset kiroukset mahdollisen vuokrakerrotalo päätöksen myötä. Silloin tämä laiva tössäsi ja kunnolla, eikä mihinkään jäävuoreen vaan sellaiseen esteeseen mikä enää sula!

  VastaaPoista
 36. Usko jo nyt java, että me ei tiedetä onko Veijon tekstiä muutettu.
  Olettamus ei ole fakta.
  Varjon tekstiä oli muutettu koska varjo julkaisi alkuperäisen se on fakta.

  VastaaPoista
 37. Toimitus voi muuttaa ja on pakkokin. Ei kaikki mahdu millään lehteen. Varjon tekstissäkään ei ollut asia mitenkään muuttunut. Hiukan lyhennetty, että mahtui lehteen ja otsikosta tehty ymmärrettävämpi. Oliko niillä muutoksilla jotain merkityst? Montaa lukijaa ei jutulla ollut, eikä vaikuttanut mihinkään kuten ei muutkaan vaalien aikaiset kirjoitukset. Tietääkö Java kuinka monen muun juttua stilisoitiin? Kuinka monta jäi lehdestä kokonaan pois? Tästä blogista ei järkeä löydy.

  VastaaPoista
 38. Huvittavaa kuinka joku voi puolustaa Usaria. Niin puolueellinen lehti kun voi vaan olla. Varjosta tehtiin vanhojen vastustustaja. Nyt lehti puolustaa sokeasti Walaa.

  VastaaPoista
 39. Kyllä varjon teksti oli käsitykseltään olennaisesti muutettu.
  Jos tätä ei huomaa niin varmaan mitään muutakaan huomaa mailmanmenosta.

  VastaaPoista
 40. Kiitos vierailuista! En minä väitä läbigsen muuttaneen tms. Veijon kommenttia. Pidän sitä kuitenkin erittäin todennäköisenä ja perustelen näkemykseni. Muidenkin kuin Varjon kirjoitusta oli muuteltu. Näin asianosaiset itse minulle kertoivat. Siitä taas en ole kuullut, että kenenkään kirjoitus olisi jäänyt julkaisematta. Uskon ensimmäisillä ja hyvin otsikoiduilla jutuilla olleen lukijoita, mutta tuskinpa monikaan luki, muiden kanssa kovin saman näköistä, kahdettakymmenettäviidettä juttua.

  VastaaPoista
 41. Seuraatko yhtään maailman menoa? Lukuisia kirjoituksia jätettiin julkaisematta. Ukarin nettiarkistosta löytyy. Toimitus ilmoitti jo ennen kirjoituksia, että kirjoituksilla on määrämitta ja niitä lyhennetään ja muokataan parempaan asuun. Näin tehdään yleisön osaston kirjoituksillekin. Täysin normaali kaikkien lehtien käytäntö. Ehdokkaiden kirjoitustaito on heikompi kuin halu päästä julkisuuteen. Jotkut vaan luulee olevansa Nobel-kirjailijoita.

  VastaaPoista
 42. Pääsiäinen osittain pilalla ja se on kaupungin vika.
  Koska kaupungi ei polttanut kokkoa trullien pois häätämiseksi ja nyt niitä on pyrinyt nurkissa.

  VastaaPoista
 43. Kiitos vierailusta ja viesteistä! Ilmnisesti en seuraa maailmaa. Jos kirjoitukset on julkaistu netissä, niin sitten on myös julkaistu. Minulle muutama ehdokas ilmoitti, että heidän juttujaan on muutettu SISÄLLÖLLISESTI. Ymmärrän tarpeen toimittaa kirjoituksia, mutta se pitäisi tehdä niin, että kirjoittajan viesti tervöityisi eikä häviäisi.

  Trulleja pyörii julmetusti, kunhan eivät leviäisi kaikkialle tuhoamaan maailmaa vaan vetäisisivät Lukon koltun päälle ja jyräisivät Tapparan!

  VastaaPoista
 44. Varmasti selkeytyy ja terävöityy, mutta nämä mestarikirjailijat eivät ymmärrä muuta kuin oman erinomaisen juttunsa.

  VastaaPoista
 45. Kiitos kommentistasi! Varmasti asia on suurimman osan osalta juuri kuten toteat. Itse en ole lukenut kuin muutaman alkuperäisen jutun ja verrannut sitä julkaistuun tekstiin!

  VastaaPoista
 46. Miten tämä keskustelu Veijoon kääntyi? Siellähän se kulki jo ensimmäisessä valtuustokokouksessa vaalien jälkeen kieli pitkänä Walan perässä lojaalisuuttaan vakuuttelemassa ja hallituspaikkaansa varmistelemassa, yäk mikä tyyppi.
  Kiitos Java hienosta tekstistäsi jossa puet sanoiksi kaiken sen, mitä olen kaupunkipoliitikoista ja virkamiehistä ajatellut.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!