perjantai 22. maaliskuuta 2013

KUKA JÄTTI UUSIKAUPUNKILAISIA KEINOTTELIJOIDEN ARMOILLE?

Valtuusto teki yksimielisen päätöksen siitä, että hoidamme kaupungin toimesta itse vanhuksemme. Samalla sovittiin, että oman toiminnan tukena käytetään kaupungissa toimivia pieniä yksiköitä. Ääni väristen valtuutetut kauhistelivat kansainvälisessä omistuksessa olevien hoitokotien toimintaa. Puheita pidettiin lukuisia ja kaikkien sävy oli sama: VANHUKSIAMME EI JÄTETÄ PÖRSSIYHTIÖIDEN ARMOILLE! Valtuustossa pidettiin lukuisia puheita ja kaikkien niiden sävy oli sama: VANHUKSIAMME EI JÄTETÄ PÖRSSIYHTIÖIDEN ARMOILLE! Kokoomus oli ainoa puolue, jonka jäsenet eivät osallistuneet hehkutukseen, mutta hekin olivat yksimielisen päätöksen takana! Valtuusto teki yksimielisen linjauksen kaupungin hoivapalveluista. On saivartelua, jos tuon päätöksen jälkeen hoivapalveluja voidaan ostaa pörssiyhtiöiltä muille, mutta ei vanhuksille!

Joulukuussa sain tietää tänne nousevista yksityisistä hoivatehtaista ja budjettiseminaarissa tivasin virkahenkilöiltä, kuka on neuvotellut kyseisten yritysten kanssa vastoin valtuuston yksimielistä päätöstä. Tilaisuudessa sain sen kuvan, ettei kukaan kaupungin puolesta ole neuvotellut hoivatehtaiden kanssa, nämä yritykset vain rakentavat taloja?  Se myönnettiin, että yritysten kysymyksiin on vastattu, mutta kaikki sopimukset tai edes niihin liittyvät neuvottelut kiistettiin!

Tuntuu käsittämättömältä, kuinka tänne nyt nousee hoivataloja joka nurkalle, vaikka meillä on selkeä valtuuston yksimielinen päätös, ainakin ikäihmisten osalta, että hoidamme vanhuksemme itse! Kyseessä on käsittämätön luottamushenkilöiden aliarviointi. Muutenkin virkahenkilöt vähät välittivät viime valtuustokaudella luottamushenkilöiden esittämistä kysymyksistä tai tekemistä ehdotuksista.

Juha Aaltonen teki merkittävän työn, esittäessään selkeän mallin kuinka kaupunki voi hyötyä lainoituksista jms. pörssiyhtiöiden tavoin ja rakentaa itse hoivatalon. Juha Aaltosen idea meni jopa läpyskässä läpi, mutta kaupunkimme napatyyppejä se ei hätkäyttänyt – ei luottamushenkilöitä eikä virkahenkilöitä. Oliko Aaltosen esittämä idea liian vaikea hyväksyä, kun se oli Aaltosen tekemä vai joko tuolloin oli joku kassakaappisopimus tehty? Vai onko kyse ymmärryksestä tai pikemminkin sen puutteesta? Kun otetaan huomioon saman porukan aikaansaannokset: Lokalahden kaavat, Janhuan tyhjyys, katulampputuhlaukset. Tontonmäki jne. jne.; lienee kyseessä ymmärtämättömyys.

68 kommenttia:

 1. Kyllä se Aaltosen idea hyvä olisi ollut, mahdollistanut vanhuspalveluiden pysyvän kaupungin hallinnassa. Mutta kyllä meillä joku mättää, Kh:n jäsen Forsskin on ihan pihalla mitä tapahtuu ja kuka sopii mistäkin. Kaksi vuokrakerrostaloakin on syntymässä (nyt kaupungin toimesta) vaikka väki kaupungissa koko ajan vähenee.
  Tuleeko niistä lopulta vanhainkoteja? Enpä usko. Jos yksityinen sijoittaa tänne, on jostakin sovittu.
  Eikös meillä ole yksi koripallon ystävä, joka raivon vallassa pudotettiin rivimieheksi. Kuka ties mitä lupauksia on antanut Wallassa ollessaan. Puolue ainakin tuntuu sopivalta.

  VastaaPoista
 2. Taas ollaan Walan kimpussa

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentesita! Kukaan ei ole kenenkään kimpussa, asiasta keskustellaan ja asijoilla pruukaa olla tekijänsä. Se täytyy Walan puolesta todeta, että mainitsemassani budjettiseminaarissa hän oli ainoa, kuka puolusti hökkyytyksen alle jääneitä virkamiehiä. Eniten minua ihmetyttää nämä ulkoistamisen puolustajat ja se etteivät he ko. keskustelussa inahtaneetkaan.

  VastaaPoista
 4. Onko U:gin virkamiehiä höykyytetty? Kenen toimesta? Minä voin avoimesti sanoa olevani Walan kimpussa, vaikka en tuota edellä olevaa kommenttia ole kirjoittanutkaan. En voi ymmärtää poliitikkoa, joka itse sanelee ehtoja luottamustoimipaikastaan, ja kun ei sitä parasta paikkaa saa, menee ja perustaa oman ryhmän ja ryhtyy politikoimaan puolueensa linjaa vstan. En vaan käsitä. Politiikassa kaikki ovat "rivimiehiä" kunnes äänestäen päätetään kelle mikäkin paikka kuuluu. Toiseksi, en käsitä, että noin pienessä kaupungissa joku rahoittaa jonkun vaalikampanjan. Kolmanneksi, mistä johtuu se pikkupoikamainen käytös, kun ei KH:n puheenjohtajan paikkaa tullut ? Siitä on helppo vetää kaikenlaisia sidonnaisuus oletuksia.

  VastaaPoista
 5. Huolestuttavaksi Uudenkaupungin terveydenhuollon kehittämisen tässä tärkeässä tilanteessa tekee se, että sosiaali- ja terveysjohtaja, terveyspalveluiden johtaja ja avohuollon ylilääkäri ovat hakeutumassa muualle. Huolta lisää se, että kaikki kaupungin päättäjät eivät näytä vieläkään täysimääräisesti tajuavan terveydenhuollon tilanteen tärkeyttä ja kriittisyyttä, vaikka tiedostaminen onkin onneksi aivan viime päivinä rohkaisevalla tavalla lisääntynyt.

  VastaaPoista
 6. Tästä löytyy

  http://uusikaupunki.fi/docs/sote/SOTEN_organisaatio_2013.pdf

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi! Jäihän mainitussa tilanteessa sosialijohtaja hiukan jyrän alle. Mutta yleensä ottaen, jotkut luottamushenkilöt toteuttavat vähäisintäkään aivosolua vaivaamatta virkamiesten kaikki halut, toiveet ja jopa esitetyt valheet sinunataan. Katsokaapa viime vaalikaudella jaettuja kymmenientuhansien eurojen kannustinlisiä ja palkakorotuksia. Yktityisellä sektorilla tai tulosvastuullisella taholla he olisivat saaneet kenkää, mutta meillä heitä palkittiin ja juhlitiin täysin vailla pienimpiäkään perusteita. Tätä taustaa vasten virkamiesten höykkyytys alkanee siitä, ettei naura heidän vitseilleen tai kysyy selitystä johonkin toimintaan.

  Emme kai me aktiivisesti ketään jahtaa tai ole kenekään kimpussa. Emme sentään toimi kuten läpyskä, joka pyrkii jyräämään valheilla ja vaikenemiselle he, ketykä esittävät vaihtoehtoja. Inhimillisyyttä ja anteeksiantoa sietää löytyä, kun puhumme lähimmäisistämme. Meidän tulee muistaa, että monet heistä ovat vain hyväksikäytettäjä, leipiintyneitä ja asioihin perehtymättöimiä virkahenkilöiden ja poliittisen kerman nissepoikia.

  Sen sijaan puolustaessamme kaupunkia ja sen asukkaiden etua, tulee meidän meidän arvioida asioita ja niiden tekijöitä siitä asemasta, jonka kaupunkilaiset meille antoivat. Valtuutetut on valittu kaupunkilaisten luotetuiksi edunvalvojiksi eikä silmän sulkijoiksi, toisen posken tarjoaksi tai virkahenkilöiden aivottomiksi kaveeraajiksi ja kahvikavereiksi. Kun vielä laki puolustaa asioita aktiivisesti ajavaa luottamushenkilöä sananvapaudella ja kovankin krittikin antamisen suojalla, ei kenekään pidä antaa säälin tai henkilökohtaisten välien vaikuttaa poliittiseen toimintaan.

  Jokaisella asialla on tekijänsä ja toistuvasti huonosti valmisteltuja tai onnettamasti toteutettuja asioita korjattaessa nämä tekijät nousevat väkisinkin esiin. Silloin tällöin asettuu vastakkain väistämättä yhden ihmisen osamattomuus, kierous, oman edun tavoittelu tms. ja kaupungin tai asekkaiden etu. Kuntalaki määrittelee selkeästi luottamushenkilön roolin em. tapauksessa.

  Mutta ei tässä kenekään kimpussa jahtaamismielessä olla. Sille vaan ei voi mitään, kun keittiöön vaeltavien muurahaisten pesää hävitetään, kuolee aina samalla muurahaisia. Tämä siitä huolimatta vaikka ei vihaisi muurahaisia, mutta haluaa pitää ruokansa syömäkelpoisena. Kyse on siis siitä, että joskus niin muurahaiset, luottamushenkilöt ja virkahenkilöt ovat paikassa mihin he eivät kykyjensä, taipumstensa tai rehellisyytensä puolesta kuulu. Silloin heidät täytyy poistaa, joko hyvällä tai väkisin!

  VastaaPoista
 8. Olet näköjään Nummen Veijon linjoilla mitä se saoi tänään Ugin samomissa että henkilöstöstä täytyy saada lisää tehoja.

  VastaaPoista
 9. Käykääpä täällä: http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3169 . Nyt ajetaan kerrostaloja pyssyyn. On tämä kummallista touhua!

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos edelliselle! Vuonna 2009 valmistui 40 000€ konsulttityö, joka kertoo missä kaupungin toiminnat falskaa. Samassa konsulttityössä on myös vinoutuman korjausohjeet. Jos se ei kelpaa, kaupungissa asuu Lisa Pelttari, kuka osaa pistää tuon taloutta syövän kohdan kuntoon.

  Vuonna 2009 tehtiin toinenkin konsulttityö, joka jostain syystä yritettiin salata valtuutetuilta. Saimme Juhan ja Raken kanssa po. työn ja postitimme sen kaikille valtuutetuille. Tästä Koski riemastui, kuten varmasti muistatte. Po. työstä löytyy selkeä vertaus meidän ja verrokkuntien toiminnoista. Tietoa siis on, ymmärrystä ei.

  Minä huusin neljä vuotta kaupungin kehittämisen puolesta, jotta kaupungista tulisi niin hyvä asua, että tänne muutettaisiin muualta. Lisäksi olen vaatinut talouden kuntoon saattamisessa suoritusportaan henkilöstön kuulemista. Siellä on tieto, jolla vältetään se ettei säästöistä synny vielä suurempi kuluja. Niin ikään olen vaatinut kunnon henkilöstöohjelmaa, jonka teossa kuunnellaan kaupungin työntekijöitä.

  VastaaPoista
 12. Java Valkoselle:

  Suoraan sanominen tapahtuu kuoleman uhan alla ja se on juuri merkki siitä että täytyy puhua suoraan. Sanoa EI tai KYLLÄ, mutta ei mitään selitystä siitä välistä. Ja hyvä on muistaa että valehtelijoita kuolee paljon enemmän omiin valheiinsa, kuin totuuden puhujia totuuteensa. Vankilat ovat täynnä valehtelijoita. Totuuden puhujia ei heidän joukostaan aivan helpolla löydä. Suomessa ei ole yhtään vankia totuuden tähden. Eikä yhtään esillä olevaa ihmistä joka puhuisi totta ja olisi siksi niin suosittu, että kannatus riittäisi eduskuntaan tai korkeisiin valtionvirkoihin

  VastaaPoista
 13. No mutta onhan meilläeduskuntavaali valmennusrinkiin kuuluva totuuden puhuja Ugissa eli tämä Nummi.
  Lehdessä näin oli tänään.

  VastaaPoista
 14. Nimet muuttu hallituksessa ja osittain valtuustossa.
  Todellisuudessa mikään ei muuttunut ainostaan nimet.
  Kuka h.....ti tätä kaupunkia oikein johtaa.

  Kerro meille totuus java ja älä vain oleta vai onko jokin korkein voima jota ei kukaan ole koskaan nähnyt ainakin se siltä tuntuu, kun kaikkea eriskummalista tapahtuu ja kukaa ei tiedä mitä tapahtuu ja miksi ja miten tietty tapauhtuma saa alkunsa.
  Johtaako demonit kaupungia vai kasvottamat konsultit???

  VastaaPoista
 15. Kiitos kysymästä! Hiukan ihmettelen noita vankila kirjoituksia. Itse olen pyrkinyt kertomaan totuuden. Varmasti olen joskus ollut väärässä, erehtynyt tms., mutta täällä on kommetti osio, jossa jokainen voi oikaista mahdollisesti esittämäni/esitetyn väärän tiedon tai julkituoda oman mielipiteensä.

  Tätä kaupunkia johtanut valtapiiri hajosi, kun sen ylivoimainen keskushahmo vaihtoi paikkakuntaa. Hänen jättämänsä aukko on niin suuri, että jäljelle jääneiden valtapiirin jäsenten on enää hankala säilyttää valta-asemaansa. He kuitenkin roikkuvat julkisuutta hyväksi käyttäen kynsin ja hampain vallassa. Tästä seuraa taistelu, jossa vaa'an kielessä olijat pääsevät vaikuttamaan päätöksiin. Vaa'an kielessä olijat saattavat muuttua valtuustokauden aikana. Löytyykö vuokrakerrostaloäänestyksessä ratkaisijat Vasemmistoliitosta?

  Aikaisemmin kaupunkia johdettiin puheenjohtajiston avulla. Johtava virkahenkilö toi asian puheenjohtajistoon. Tämän jälkeen puheenjohtajiston jäsenet hakivat asialle valtuustossa oman puolueensa tuen. Uusi kaupunginjohtaja pyrki jatkamaan samalla mallilla, mutta vaalit toivat uusia päätäjiä, uusia ajatuksia ja uudet tuulet päätöksentekoon. Kun valta-akseli murtuu tai menettää asemansa ilman väkivaltaa, syntyy aina aluksi sekasortoinen tilanne ja nyt meillä eletään tätä vaihetta.

  Veijo käyttäytyi jämäkästi viime valtuustossa. Jos hän etenee tuolla linjalla jatkossakin, saa hän kaiken tukeni. Minulla ei ole mitään ketään ihmistä vastaan, enkä äänestä kenenkään puolesta vain siksi, että tykkään jostain tyypistä. Ainoastaan asiat ratkaisevat!

  VastaaPoista
 16. Ei näytä java mikään muuttuvan.
  Vuokra-asunto kerrostalon rakentaminen oikein hämärähommaa taas.
  Sekä uuden arkkitehdin palkkaaminen.

  VastaaPoista
 17. Kiitos näkemyksestä! Noin se menee kuten kerrot. Totaalinen muutos tulee vasta tiedotusmuutoksen yhteydessä. Kun kansa tietää totuuden mennestä, tulevaisuudesta ja henkilöstöstä päättävät uudet ihmest! Vaalit ratkaistiin valheella, vaikenemisella ja makkarajuhlilla!

  VastaaPoista
 18. Java kysyi tuolla aiemmin: Löytyykö vuokrakerrostalosta äänestettäessä ratkaisijat vasemmistosta? Niinpä. On mielenkintoista seurata, miten sen ties minkä asian kaupungissa pelastavan yhtiön valmistelua on tehty. Puheenjohtajistossa on oikeistolla enemmän päitä kuin vasemmistolla. Mietiskelen kovasti, miksi ei esim. Kokoomuksen valtuustoryhmän pj. tietäisi asiasta. Miksi tieto ei kulkisi mainitsemastani puheenjohtajistosta suurimman oikeistoryhmän pj:lle? Mikä tässä viestiketjussa oikeasti ontuu jos ontuu? Mietis Java tätä. Oli miten oli, niin ainakin persujen hallituksen jäsen on sanonut selkosuomella mielipiteensä alussa mainitsemastani yhtiöstä eilen US:ssa. Yhteenvetona sanoisin, että joku tässä valmisteluketjussa ontuu tai niiaa. Onko suurin syy luettavissa jo Javan aamupäivällä kirjoittamasta kommentissa?
  JAa

  VastaaPoista
 19. Kiitos Juha viestistäsi! Käsittäkseni puheenjohtajiston rooli, entisenlaisena valtatekijänä ja virkamiesdiktatuurin välikätenä, on ohi. Nyt hallituksessa istuu useampi jäsen, joka ei voisi hyväksyä itselleen perinteistä sätkynuken roolia. Veijo sanoi kantansa suoraan, joten se on selvä!

  Muistatko Juha(Aaltonen), kun kauan sitten istuimme erään kuihtuvan kaupungin valtuustossa. Minä istuin edessäsi, sellainen punakka pyöreä, tuhiseva, örisevä aina äänessä oleva läski. Muistako sitä, kun erään istunnon aikana kysyin useita kertoja virkahenkilöltä eräästä tien pätkästä, hän ei vastannut mitään - ainoastaan tuhisi takaisin tuhinaani ja örisi takaisin örinääni. Aikansa kun kuuntelit tuota tuhinan, örinän ja puhinan sekamelskaa kyllästyit siihen ettei vastausta tule ja vastasit itse.

  Nykyiset päättäjät pyrkivät muutokseen eli virkamies vastaa luottamushenkilön kysyessä. Kuulemma pian virkahenkilöt jopa tekevät kuten luottamushenkilöt päättävät. Meillä pyritään tähän uuteen meininkiin, sitä kutsutaan demokratiaksi. Eikös Juha(edelleen Aaltonen) tunnu ihmeellisetä, mutta samalla hionolta!?!

  VastaaPoista
 20. Muistatko Juha(Aaltonen), kun kauan sitten istuimme erään kuihtuvan kaupungin valtuustossa. Minä istuin edessäsi, sellainen punakka pyöreä, tuhiseva, örisevä aina äänessä oleva läski. Muistako sitä, kun erään istunnon aikana kysyin useita kertoja virkahenkilöltä eräästä tien pätkästä, hän ei vastannut mitään - ainoastaan tuhisi takaisin tuhinaani ja örisi takaisin örinääni. Aikansa kun kuuntelit tuota tuhinan, örinän ja puhinan sekamelskaa kyllästyit siihen ettei vastausta tule ja vastasit itse.
  Muistat tämän asia nyt väärin osittain java jos kysymys on raumantielle autotehtaalta tulevasta tiestä.
  Voin kerto kerto kyllä miten se meni ko valtuuston kokouksessa.

  VastaaPoista
 21. Kiitos tarjouksestasi! Jos muistan väärin, olen tyytyväinen oikaisusta!

  VastaaPoista
 22. Ensimmäinen kyselijä tienperään oli Pertti Haverinen missä tämä asia on päätetty, kun rahat oli jo varattu ko, tiehen.
  Hellenniltä tuli epämääräinen vastaus ja sitten java kyseli on siitä laskelmia tehty mitä maksaa, ei ole vain raha on varattu.
  Sitten rupesikin Harto vastailemaan arkkitehdin puolesta, että ei valtuutettujen tarvitse jokaista rahanmenoa tietää.
  Pertti siihen vastasikin, että jos valtuutetut päättää niin tietoa pitää olla.
  Loppujen lopuksi sitä ei saatu kuin vasta sitten kun juha vastasi miksi tie tarvitaan, mutta kustannus kysymys jäi edelleen avoimeksi.
  Vielä täsmennän senverran, että pertti ensin kyseli ja toisaalta harto vastasi virnaisen puolesta.

  VastaaPoista
 23. Juuri noin, kiitos tarkennuksesta! HAVERINEN OLI TAPAHTUMAN PRIMUSMOTOR JA JUHA(Aaltonen) VASTAAJA!

  VastaaPoista
 24. Olkoon kyselijät kuka tahansa, mutta oleellisinta tässä on se, että valtuutetut eivät saa vastauksia kysymyksiin ko. olevilta virkamihiltä/naisilta.
  Silti he joutuvat päättämään asioita joista heille ei anneta tietoa.
  Eikö olekkin perinkummalista ja näyttäs, että päätöksen tekeminen on loton pelamista

  VastaaPoista
 25. Kiitos osallistumisesta! Muutos tulee, kun enemmistö valtuustossa on kiinnostuneita käsiteltävistä asioista. Aina tarvitaan kyselijöitä. Ilman heitä organisaatiomme suoltaa tontonmäkiä solkenaan.

  VastaaPoista
 26. Valtuutetuissa pitää olla 22 kyselijää tai kyseenalaistajaa vain silloi on muutoksesta toivoa ei muuten.

  VastaaPoista
 27. Vai ei puheenjohtajat enää muka palaveeraisi? Uskoiskos ollenkaan moista sanomaa vaikka se Javan informeeraama onkin. Puhinaa ja ähinää. Niinpä. Eiköhän peli kuitenkin jatku taustalla. Nyt ovat uudet taustapelaajat. Pallo ei ole kenenkään hallussa.
  JAa

  VastaaPoista
 28. Osuit naulankantaan Juha, nyt on vain uudet taustapelaajat.

  VastaaPoista
 29. Ja tilanne saattaa olla tämä

  http://www.kalantivayla.fi/jasenet/vakkatv/jutut/ehka_sittenkin_laiton_paatos.html

  VastaaPoista
 30. java on ylitiöpostiivinen ja pettyy taas kerran. Eniten olen pettybyt Atso Vainioon. Unohti elinkeinopolitiikan eikä tuonut tullessaan mitään uutta.

  VastaaPoista
 31. Li Andersson facebookissa:

  "istuu konsernijaoston kokouksessa. Käsittelyssä muun muassa kaupungin yhtiöiden yhtiökokousten esityslistoja. Turku yhtiöitti laajasti liikelaitoksia viime kaudella ja nyt ollaan huolissaan näiden kilpailukyvystä markkinoilla, kustannustehokkuudesta sekä liian korkeista henkilökustannuksista"

  Hartokin on sanonut, että U:gissa poliitikot ei pääse yhtiöiden asioihin.
  Turulla on tämä konsernijaosto, joka on poliittisesti valittu. Eikö U:killakin ala noita yhtiöitä olemaan jo tarpeeksi, että poliitikot voisivat päättää perustaa konsernijaoston. Olenko käsittänyt jotain väärin?

  VastaaPoista
 32. Kiitos käynneistänne! Jorman ehdotus on parempi kuin hyvä. Meillä taitaa olla koko kuvio syntynyt niin, että he jotka eivät halua tietää eivätkä pysty ymmärtämään ovat halunneet sulkea yhtiöiden tieto/päätöskanavat muiltakin luottamushenkilöiltä. Kiitos läpyskän.

  Kaikissa meissä on toivomisen varaa, varmasti sitä löytyy Atsostakin. Häntä arvosteltaessa pitää muistaa, että miehen edeltäjä käytti reilusti koko viime vuoden budjetin ennen häpymistään muualle. Ei ollut Vainiolla pahemmin pelimerkkejä, millä mällätä, mainostaa itseään tai jakaa kansalle makkaraa. Atso tulee toimintakulttuurista, jossa raha on selkeä mittari ja jossa onnistumisista palkitaan. Täällähän epäonnistujat saavat kannustinlisiä ja palkankorotuksia, joten muutos on melkoinen ja sopeutuminen vaikeaa!

  VastaaPoista
 33. Mikään ei muutu usko jo vähemmällä java

  VastaaPoista
 34. Kiitos edelliselle! Aivan varmasti muuttuu, mutta mihin suuntaan - se on kokonaan toinen juttu. Kaksi viidenmiljoonan euron vuokrataloa tuhoa kaupungin talouden. Olisko veroäyriä korotettava neljällä, jos ne joudutaan kustantamaan verovaroin. Saattaa olla enemmänkin, jos väki vähenee rajusti ja kaupungin talouden vuotokohtia ei tukita!

  VastaaPoista
 35. Siellä kai parhaillaan KH päättää esittelystä kyseistä vuokrataloyhtiötä. Asuntotoimikunnan näkemyksen mukaan, joka on lyönyt "faktat" pöytään - tai sellaiset rätingit ettei veronmaksajilla voi olla nälkä.
  Kohta siitä varmaan Harto kirjoittaa.

  VastaaPoista
 36. Tiedä Harton kirjotuksista. Sai ennen Juha niitä aina oikoa ja ja täydentää. Harto on valtapiiriä se pitää muistaa. Sen miehen luotto meni vaaleissa.

  VastaaPoista
 37. Demarit käskee ja Harto on vuokratalojen kannattaja. On nähty aikaisemminkin.

  VastaaPoista
 38. Kiitos vaan kommenteista! Eiköhän Harto ole mies paikallaan, joten antaapa vinoilun olla. Lyödään nyt faktoja pöytään vuokrataloista puolesta ja vastaan. Kunnon faktapohjaisella keskustelulla syntyy yksimielinen ja oikea päätös, mikäli kaikki kunnioittavat tosiasioita!

  VastaaPoista
 39. Näin on kuin Java sanoo. Olihan Harto jo diktatuurin aikana kh:ssa ja uskalsi olla kriittinen. Tosin Varpe ja Tähtinen olivat siinä Tontonmäkiasiassa suorastaan visionäärejä. Ja myös ne 7 muuta valtuutettua, jotka eivät takausta myöntäneet valtuustossa, ja johon ryhmään Hartokin kuului. Mutta näyttää tuo esittelykulttuurikin nyt parantuneen. Vai oliko syynä virkamiehen sairastuminen?

  VastaaPoista
 40. Veijo käveli Huittinen miinaan. Tänään alkoi tulla lunta tupaan lauantain hölmöistä lausunnoista. Kyllä Veijo on tyhmä.

  VastaaPoista
 41. Niin samaa mieltä anon 2.12. kanssa. Ihmettelinkin jo, että kenen älynväläyksiä se pösilö laukoi.
  Ja faktaa vuokra-asunnoista on se, että kaupungissa on jo tällä hetkellä vapaita vuokra-asuntoja yli 200 henkilölle plus vapaat omistusasunnot päälle. Tuhansia tulijoitako tänne muka odotetaan jos pitäisi lisää asuntoja rakentaa?

  VastaaPoista
 42. Taisipa saada lausunnoillaan entistä suuremman sopan koko valtuustokautta ajatellen. Miksi muuten pienen ryhmän yksittäisestä valtuutetusta tehtiin haastattelu? Mitä sillä haettiin vai oliko tarkoituskin saada pakkaa entisestään sekaisin? Tiedämme ainakin että kuka kertoo hallituksen pöydästä asioita lehdelle.

  VastaaPoista
 43. Pelkästään 900 asuntoa on kateissa.

  VastaaPoista
 44. http://www.jokakoti.fi/kohde/bcb81?1

  Halpoja uusi vuokra-asuntoja. Vain yli 15 euroa neliövuokra!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on kohtuuvuokra tuo 650eur. Pitää huomioida asunnon sijainti ja laatutaso.
   Vuokra-asuntokeskusteluissa onkin usein se sairas piirre, että asunoiisa pitäisi olla kovan rahan asunnon taso, mutta sikahalpa vuokra. Eihän tuollainen ole mahdollista.
   Pitää rakentaa edullisesti vuokra-asuntoja, niin silloin vuokratkin pysyvät edullisina. Tämä tarkoitta silloin sitä, että ei rakenneta asuntokohtaisia saunoja vaan yhteisauna, lattiapinnat on muovimattoa, keittiössä levyllinen liesi ja tavallinen kylmäkaappi, mutta ei astianpesukonetta. Pihalle ei tehdä autoille lämpötolppia jne jne. Kyllä edukkaita asuntoja pystyttäisiin rakentamaan, mutta nykyajan vuokralla-asujat ovat useasti niin nättinokkasia, että edelle kerrottu ei kelpaa.

   Poista
 45. Kaupunki myi muutama vuosi sitten vuokratalojaan yksityisille. Sieltä Janhuaan menevältä suunnalta.

  VastaaPoista
 46. Pelkästään Osuuspankista löytyy yli kolmekymmentä vuokraasuntoa kerrostalosta. http://www.jokakoti.fi/vuokra-asunnot?

  VastaaPoista
 47. Java?
  Onko se nainen, joka tänään kirjoitti Ukarin mielipiteisiin sama, joka antoi sinusta ja Juhasta lausuntoja valtakunnan tiedotusvälineisiin ?

  VastaaPoista
 48. Minäpä vastaan myös klo 15.35 tulleeseen täsmäkysymykseen. Vastaus on, että ei ole. Ehkä tarkoitit silloista henkilöstöpäällikköä.
  JAa

  VastaaPoista
 49. Kiitos visiiteistä! Mainittu naishenkilö, siis tänään lehdessä ollut, käyttäytyi aikoinaan alkuun asiallisesti, mutta, liekö esimihensä käskystä, hän lopetti puhelimeen vastaamisen.

  Mitä Veijoon tulee, älkää hyvät ihmiset tuomitko häntä läpyskän kirjoitusten perusteella. Muistakaa kuinka läpyskässä kaupunginjohtaja otti vaalien alla kantaa muutaman jehun puolesta, näinköhän todellisuudessa otti. Suhtaudun äärimmäisellä varauksella po. manipulointivälineen kirjoituksiin.

  Nyt läpyskä on onnensa kukkuloilla ja muokkaa poliittistakenttää kuin hullu puutarhuri kasvimaata. Tästä saamme kiittää kaupunginhallitusta, joka yksimielisesti teki siitä ilmoituslehden. Se oli 80 000€ käden ojennus, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Taitaa todellakin olla niin, kuten jolku taannoin meitä valisti: Mikään muu ei muutu kuin naamat!

  VastaaPoista
 50. Jorma Aaltonen, yhä toimitushommissakin26. maaliskuuta 2013 klo 17.54

  Totta tietysti, että haastattelut Uudenkaupunginsanomissa on aina riski, mutta jätti Veijo Nummi aika suurpiirteisen kuvan kaupungin henkilöstöön kohdistuvassa lausunnossaan. Toisaalta saattaa arvata, että tämän samaisen henkilöstön anonyymit olivat hänen kimpussaankin tekstaripalstalla, josta päätoimittaja saa ilmeisesti peräkkäisiä orgasmeja.
  Mitä kyseiseen Nummeen muuten tulee, sinä ja Juha olisitte valtuutettuja Rainerin lisäksi edelleen, jos olisitte olleet Persujen listalla. Mutta ette olleet, koska kyseinen Veijo Nummi oli päättänyt erään taustamiehen kanssa toisin.
  Kyllä nämä sen verran, juuri sen verran laskea osasivat.

  VastaaPoista
 51. Kiitos huomiostasi! Jos vaivautuu menemään haastatteluun, niin varmasti myös perustelee sanomansa, joten juttua linee lyhennetty sopivasti. Viime valtuustossa juttelin kaupungin säästöistä Veijon kanssa ja hän oli pohtinut niitä, myös tämän vuoksi epäilen tekstistä jääneen jotain pois. Muistakaa myös kuinka Markku Varjon vaalikirjoitus muuttui aina otsikkoa myöden läpyskässä. Varjo taisteli erään kaverin kaverin mökkikylää vastaan, jottei se olisi pillannut liikuntapaikkaa.

  Oli meistä itsestämme, ei Veijosta, kiinni, että emme olleet Persujen listalla. Eikä, ainakaan minulla, ollut mitään kiimaa päästä valtuustoon. Nyt Persut jäi täällä puoleen valtakunnan kannatuksesta, aikaisemmin Uudessakaupungissa Persujen kannatus oli läänin korkeinta.

  VastaaPoista
 52. Oli meistä itsestämme, ei Veijosta, kiinni, että emme olleet Persujen listalla.

  On tämäkin juttu muuttunut ajan saatossa

  VastaaPoista
 53. Kiitos käynnistäsi! Meistä kukaan ei kysellyt päästäkseen Persujen listalle viime valeissa. Näin se oli ja on vieläkin näin.

  VastaaPoista
 54. Taisi Veijo olla ihan oikeassa kun väitti kaupungin henkilöstössä olevan "löysiä", klo on 8.30 eikä Mörnestä saa virkamiehiä kiinni! Tulevat kuulemma myöhässä ja lähtevät ajoissa jotta tasapaino säilyy. Tehokasta työaikaa ei päivässä montaakaan tuntia ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörnessä on liukuva työaika!!!!!! Näin vältetään mahdolliset ylityökorvaukset. Ota selvää ennekuin tuomitset!!! "Tasapaino säilyy", voi taivas teidän juttuja.

   Poista
  2. Kumma työaika kun sallii tulla aamulla myöhään ja lähteä illalla aikaisin... Sen verran olen sitä touhua sekä Mörnessä, tk:ssa että muissakin pisteissä seurannut, että olen huomannut tehokkaan työajan jäävän todella minimiin näillä kunnan liukureilla. Vai pitäisikö sanoa luikureilla?

   Poista
  3. Arkkitehti pitää kokouksia Saksassa ja opetustoimi asuu laivalla. Tosi tehokasta. Ei ole millään mitään väliä, kun kansa maksaa.

   Poista
 55. Hyvinä aikoina luodaan kuntiin maksuautomaatteja ja huonoina aikoina niitä ei pureta tämähän johtaa automaatisesti kuntien talouden romahdukseen ja tässä on se ydinongelma.

  VastaaPoista
 56. Mörnen laiskureilla on aina selitys. Väki lisääntyy Mennessä ja väki vähenee kaupungissa. Löysiä on pakko olla.

  VastaaPoista
 57. miksi java puolustaa veijoa27. maaliskuuta 2013 klo 14.31

  Aina java puolustaa kaikkia. Inkerin, koskea, walaa ja kaikkia. Miksi puolustaa noita jotka veti puukon Javan selkään. Nyt veijo on hyvä mies Javan mielestä. Täysin käsittämätöntä javalta. Antaisi väärinteiijöiden kärsiä ja kaatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Java on fiksu mies. En sanoisi, että hän puolustaa kaikkia. Ennemminkin kehottaa kohtelemaan kaikkia ihmisinä. Ja asioista voidaan aina olla erimieltä, silti voidaan tulla toimeen useimpien kanssa. Jokainen meistä on tehnyt virheitä ja tulee tekemään, ottakaamme niistä opiksi!

   Poista
 58. Kiitokset viesitykityksestä! Tiedä meikäläisen fiksuudesta, helpommalla pääsisi, jos olisi hiljaa, kuten muutkin. En hauku ketään enkä puolusta ketään. Pyrin tuomaan oman näkemykseni, ajatukseni, visioni ja tietoni esiin ja annan muiden vapaasti täydentää niitä, kumota ne tai esittää parempia visioita. Kukaan ei ole täydellinen ja kaikki teemme virheitä, mutta varmasti olemme jossain asiassa myös hyviä. Jos tältä pohjalta saamme keskustelut käyntiin, saamme kaikki tietoa ja innovaattorit ja tietäjät pääsevät vuorollaan esittämään näkemyksiä. Tätä pidän avoimena, tietoa jakavana keskusteluna, joka on toimivan demokratian ja menestyksen kulmakivi.

  Teemu Arvonen huomio ihmisen mielipiteiden ja politiikan takana. Kunpa sen huomioisivat muutkin muutenkin kuin omalla kohdallaan. Meillä herkkähipiäisimmmät ja suurimmat ruikuttajia ovat myös pahimpia selkään puukottajia, muiden tuomitsijoita ja juuri he ovat härskeimmin valmiita niljakkaisiin sekä epäinhimillisiin toimiin joko oman etunsa tai muiden pään menon takaamiseksi. Mutta tuo Teemu Arvosen esiin nostama kaiken takana oleva ihminen on ihan oman alustuksen arvoinen asia!

  VastaaPoista
 59. Tässä tiedot lehtien ilmoituskuluista vuonna 2011.

  Uudenkaupungin Sanomat
  Tililtä painatukset ja ilmoitukset yhteensä 57.802,18 € alv 0 %, 71.062,70 € sis. alv.
  Uudenkaupungin Sanomien kustannukset sisältävät tapahtumailmoituksia ja erikoiskohteita
  kuten Hinkuhanke, Summeri ja Pytinkien paris yhteensä n. 20.000€ (alv 0%).

  Vakka-Suomen Sanomat
  Tililtä painatukset ja ilmoitukset yhteensä 19.052,63 € alv 0 %, 23.382,97 € sis. alv.

  Koivutähti Oy (Aluesanomat)
  Tililtä painatukset ja ilmoitukset yhteensä 5.541,68 € alv 0 % , 6.815,37 € sis. alv.

  VastaaPoista
 60. Mukavaa Pääsiäisen aika Javalle ! Kevät kai keikkuen tulevi...

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!