lauantai 16. maaliskuuta 2013

TAAS SATOJENTUHANSIEN TÖPPÄYS!Novidan myynnin ja liittymisen loimaalaisten remmiin piti olla menestyksekäs manööveri. Päästiin yhdeksänmiljoonan kiinteistöistä eroon reilulla neljällämiljoonalla, josta kaupunki kostui alta neljä mijoonaa. Tuolloin taisi Rainer Tähtinen kritisoida, että annamme oppilaitoksemme päätösvallan sadan kilometrin päähän. Muuten ei Juhan ja allekirjoittaneen epäilyksiä lukuun ottamatta, esitetty ihmeempiä kannanottoja myynnin suhteen.

On käynyt ilmi, että Novidan myynnin seurauksena Uudellekaupungille syntyi 250 000€ vuosittainen kulu, joka koostuu ennen myynti hetkeä entisistä novidalaisista. Asiasta on syntynyt riita Uudenkaupungin ja Novidan muiden nykyisten omistajien kanssa. Uusikaupunki uhkaa jopa erota po. omistajapoppoosta. Onko jo jatkosta sovittu ja mikähän mahtaa olevan uusi yhteistyösuunta. Eroaminen heittäisi kaupungin käsiin mahdollisesti jäävän Novidan osalta kysymyksiä. Jos olen väärässä, oikokaa!

Ensinnäkin, millä rahalla poistuminen hoidetaan, kyse lienee miljoonista. Toisaalta kuinka Uudenkaupungin omistama Novida pärjäisi nykyisen hallituksen ajaessa alas maamme aikuisopetusta? Meillähän ei ole yhtään omaa kansaedustajaa puolustamassa Uudenkaupungin etua ja kansanedustajathan viimekädessä päättävät sen, missä aikuiskoulutuksen alasajo tapahtuu. Niin ikään liittoutuminen isompien kanssa tekee Novidan tulevaisuudesta epävarman.

Kuinka tähän tilanteeseen on päädytty? Jälleen kerran se organisaatio, jonka pitäisi tuottaa esityksiä, jotka turvaisivat ja kehittäisivät kaupunkilaisten palveluja, on sössinyt kunnolla. Jahuan kaavat, tekemättä jääneet hallivuokrasopimukset, huuhaahallitakaukset, kaatopaikan myynti jne. jne. ovat tuottaneet kaupunkilaisille MILJOONIEN EUROJEN LASKUN. Mielestäni on viimeinkin aika puuttua valmisteluun ja onnettomaan siunaukseen. Eihän missään muuallakaan saa töppäillä poskettomasti.

Haluan vielä muistuttaa, että aikoinaan esitin AMMATTITAITOSEN LAKIMIEHEN PALKAAMISTA KAUPUNKIIMME. Äänin 42-1 hävisin äänestyksen, kun se tuli valtuustoon. Kaikki em. mokat valmistellut taho valmisteli aloitteeni kaatamiseen tähdänneen esityksen. Nyt voin perustellusti, kysyä kuinka kauan tämä töppäilyjen siunaaminen ja niiden kansalla maksattaminen saa jatkua?

Aikooko kaupunginhallitus puuttua asiaan vai aikooko se yhä katsoa sormiensa läpi kuinka kaupunkilaisten rahoja tärvätään ja uhrataan osaamattomuuden alttarilla. Jossain vaiheessa ei riitä, että kaivataan vain Lahtista ja konekiväriä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun joka reissulla häviää Lahtinen ja konekiväri, täytyy etsiä myös syyllistä. Ei rangaistusmielessä vaan siksi, että ei lahtisia ja konekiväreejäkään loputtomiin piisaa, ne loppuvat siinä missä uusikaupunkilaisten rahat.

On viimeinkin paikallaan selvittää virkahenkilöstömme laatutaso! Hallituksen päätehtävä on vastata kaupunkimme taloudesta. Tämä vastuu ei rajoitu ainoastaan ns. säästöihin vaan myös siihen, että uusia mokia ei enää tehdä kaupunkilaisten piikkiin. Edellinen hallitushan palkkitsi ongelma-olgamme ruhtinaallisilla palkkioilla ja muhevilla palkankorotuksilla. VAIN TOISIN TOIMIEN UUSI HALLITUS TEKEE ERON EDELTÄJÄNSÄ LINJAAN! 

23 kommenttia:

 1. Kävin U:gissa ja luin paikan päällä oikein Uudenkaupunginsanomat. Näinkö unta vai lukiko yleisönoastossa niin, että Kokoomus on nyt tehnyt virheen, kun Wala istuu omassa ylhäisessä yksinäisyydessään valtuustossa? Minusta henkilö, joka on istunut ratkaisijan paikalla KH:ssa, jossa syntyi mm. Tontonmäen päätös, ei voi olla vahingossa ryhmänsä ulkopuolella. Hyvä Kokoomusryhmä! kenties saatte ääneni ensi kaudella. Uskallatte demokratian pelisääntöjen puitteisa myös vaihtaa henkilöitä.
  Kukhan mielipidekirjoituksen lienee laatinut? U:gin yrittäjät?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jorma huomioistasi! Eikö ole jotenkin maagista: Jos paikallinen Kokoomus ottaa kantaa johonkin asiaan, on, lähes poikkeuksetta, samassa lehedessä heidän ehdokkaansa kannataa ylistävä ja/tai Kokoomuksen varsinaista siipeä kritisoiva kirjoitus. Mistä näitä tupsahtelee näin sopivasti ja ketkä ovat niiden takana? Onko vastaus niin yksinkertainen kuin nimetön nimimerkki antaa olettaa?

  Kokoomuksella on oikeus toimia kuten toimii, samoin Walalla. Puolueettoman lehdistön tehtävä on kertoa kaikesta puolueettomasti ja tasapuolisesti. KAIKKI NÄKEVÄT JUURI NYT TAPAHTUUKO SE!

  VastaaPoista
 3. java vaihtoi puheen aihetta, kun aloitettiin keskustelu Inkeristä

  VastaaPoista
 4. Javalla ja Jormalla hyviä päätelmiä lehden kirjoituksista. Uskoisin, että uusi hallitus on entistä parempi. Mutta miten valtuustossa käy? Jatkuuko äänestyskäyttäytyminen samanlaisena kuin viime kokouksessa?

  VastaaPoista
 5. Epäilen, että mikään ei muutu.
  Elikä kaikki valta on virkamiehillä ja tyydytää huonoon valmisteluun sekä ajetaan härkäpäisesti vain yhtä vaihtoehtoa kuin käärmettä pyssyyn.
  Voiskos sanoa, että meillä on vallassa yhden ajatuksen päättäjiä.
  .

  VastaaPoista
 6. Kiitos kannanotoista! En usko kiukuttelun jatkuvan kovinkaan kauan, korkentaan vuoden. Myös ns. paluu ruotuun saattaa tapahtua jonkun ison äänestysasian yhteydessä esim. kaupunginjohtajan valinta. Niin ikään lehdessä saattaa tapahtua henkilövaihdoksia ja sen seurauksena linjamuutoksia.

  VastaaPoista
 7. Kiitos viestistä! Tulipa hyvä arvio samalla, kun rustasin omaani. Saattaa juuri tuon viestin sisältä löytyä se todennäköisin tulevaisuuden visio. Myös keskeneräräiset oikeusjutut voivat käsittelyn jälkeen muuttaa niin äänestäjiä tai äänestystuloksia. Tiedä häntä, aika näyttää.

  VastaaPoista
 8. Taustalla on paljon muutakin. Yksi kompastuminen ei sentään lierihattumiehille aiheuttanut käskyä rivistä: Wala. Askel, mars!

  VastaaPoista
 9. Kiitos näkemyksestäsi! Asia on juuri noin kuin edellä maintaan, mutta ehkäpä hallituksen yhtenäiset katastrofipäätökset on liikaa laitettu Walan piikkiin. Kokoomus ja Persut, eivät ainoina puolueina hyväksyneet entisen menon jatkoa. Muilla puolueilla pitkälti samat tyypit jatkavat kaupungihallituksen pöydän ympärillä.

  Ennen paikkajaon varmistumista löivät kaikissa poulueissa laineet korkealla. Sattuneesta syystä vain Kokoomuksen tilanne nostettiin julkisuuteen. Jokainen voi sitä pohtiessaan miettiä samalla median puolueellisuutta ja tuloshakuisuutta!

  VastaaPoista
 10. Sano nyt minkä muutoksen Persut on tehny,

  VastaaPoista
 11. Kiitos kysymästä! Nummi otti selkeästi kantaa asioihin ja puhui hyvin ja niin uskottavasti, että se enteilee puolueen käytöksen pysyvään muutokseen!

  VastaaPoista
 12. Nummi on hyvä tyyppi ja suorastaan poliittinen nero.

  VastaaPoista
 13. Ei todellakaan kokoomuksessa hyväksytty entistä menoa vaan nyt rikotaan tiukimmatkin vaalilupaukset ja entinen meno jolloin puheet pidettiin on saanut mennä.

  VastaaPoista
 14. Järki ja looginen ajattelutapa puuttuu päättäjiltä.
  Virkamiehet edelleenkään eivät näköjään tajiua missä tilanteessa kaupungin taloudellinen tila on.
  Tuhlaaminen jatkuu voidaan sitten puhua säästöistä kun ensin lopetetaan tuhlaaminen.

  VastaaPoista
 15. Kiitos mitteistä jaa aautksista syvistä! Veijo näyttää tällä kaudella kummonen mies hän on. Alku oli hyvä ja minä toivon niin hänelle kuin kaikille muillekin parasta! Vaaleihin lähtiessä annettiin täysin väärä kuva kaupungin tilasta, ei vika ole Walan tai Kokoomuksen enemmistön. Jeesusteleva media vaikeni ja valehteli. Heikki jäi läpyskän ja Kokoomuksen enemmistön jalkoihin ja siksi hän lopulta myös menetti eniten eli tipahti valtuuston "takarivin taavien" joukkoon!

  Ennen vaaleja syötiin menestyksen makkaraa ja juhlittiin elinkeinoelämme menestystä! Totuus on kuitenbkin se, että seitsemän vuotta on tehty miinusmerkkistä tulosta; Kaupungin asukasluku on romahtanut tuhansilla; Palveluja on ajettu alas; Omaisuutta on myyty miljoonilla; Velkaa on otettu ruhtinaallisesti; Valtiolta on saatu puolitoista miljoonaa huonosti taloutensa hoitaneen kunnan apua ; katse kaupungin ykstyisiin palveluihin ja Alicellekadulle osoittaa elinkeinoelämme romahtaneen; verotoimisto lähti ja posti pysyy keskustassa vain rahalla, joten jos olemme kaiken tuon jälkeen kuutiusen miljoonaa ahterillamme, niin ennen vaaleja valheita levitettiin, sopivasti valehdeltiin ja kivasti vaiettiin.

  VastaaPoista
 16. Ketäs Java valmisteli noin vaillinnaisen sopimuksen josta nyt kinataan? Olikohan sekin joku pilottisopimus niin kuin rakennushankkeissa.

  VastaaPoista
 17. Lähdetäänkö Java tutustumismatkalle Heinolaan? Tiedä vaikka oppisi jotain tai jospa voisimme jopa opettaa jotain heinolalaisille kuntapoliitikoille? Juicen biisiä voitais kuunnella matkalla. Sitä että Heinolassa jyrää!
  JAa

  VastaaPoista
 18. Ei ole rahaa lähteä heinolaan.
  Ettkö nyt kerta kaikkiaan tajua, että rahaa ei ole tuhlattavaksi.

  VastaaPoista
 19. Kiitos vierailuista! Taitaa tuo viimeinen kommentti kaikessa realistisuudessa torpata Heinolan reissun! Vai maksaisiko Heinolalaiset?

  VastaaPoista
 20. Onko sullaki jawa hanskat hukassa, kun ett sinäkään näytä ymmärtävän.
  Meillä kerta kaikkiaan ei ole rahaa tuhlattavaksi.
  Miettippä nyt minne taas ollaan menossa ei koske heinolaa.
  Rahaa näyttää olevan koska on tuhlattavksi.Pidetäänkö huulena, että mukamas talous jotenkin kuralla.
  Ei virkamiehet sitä ainakaan näytä ymmärtävän.

  VastaaPoista
 21. Kiitos huomiosta! Vaikka rahaa oli kuinka, ei kai sitä kannata tuhlaamalla tuhlata. Me olemme heittäneet rahaa haihatteluun ja joutaviin matkoihin, nämä tulee jatkossa estää. Vaaditaan tehokkuutta ja tulosvastuuta pitämällä soveltaen mittana verrokkikuntien toimintoja. Samalla on kaupunkia kehitettävä niin, että saamme lisää asukkaita eli palvelujen kustantajia.

  VastaaPoista
 22. Heinollassa todellakin jyrää
  http://yle.fi/uutiset/tita_rinnevaara_puhuttaa_seka_pyhajarven_etta_heinolan_paattajia/6520359

  VastaaPoista
 23. Kiitos viestistä! Onpahan mielenkiintoinen tapaus. Käykääpä lukemassa edellisen kommentin linkki!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!