maanantai 4. maaliskuuta 2013

MEILLÄ ON VASEMMISTO ENEMMISTÖ 22-21

Tänään jouduin siirtymään reservistä valtuuston lehtereille! Rakella ja Juhalla oli esteitä eikä tuolia voi jättää tyhjäksi siksipä minä toljotin jakkarallani tyhjän panttina. Eipä ollut häävinen elämys istuskella ilman Rakea ja Juhaa moisessa tilaisuudessa. Onneksi sentään paikkani läheltä löytyi yksi juttukaveri. Nummen Veijon kanssa tuli, kokouksen lomassa, heitettyä huulta. Muutenkin, itse kokoksessa, Veijo puhui järkeviä ja useampaan otteeseen, joten pisteet hänelle.

Vahteran, Walan ja kristillisten edustajat muodostavat yhdessä vasemmiston kanssa valtuuston enemmistön. Tämä ryhmitys päätti äänin 22-21 palkata kaupunkiin yhden arkkitehdin lisää ja kieltää hallitukselta lisäsäästöjen etsimisen. Aika käsittämätön päätös ja ehkäpä jopa lain vastainen, sillä kuntalain mukaan hallituksen päätehtävä on kaupungin taloudesta vastaminen. Niin Kokoomus, Keskusta kuin Perussuomalaiset jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen. Muutoksen ryhmä ei tähään peliin lähtenyt.

Kokous sujui kaiken kaikkiaan rennon lokoisasti. Monet puhuivat, toiset esittivät ja suurin osa oli tietenkin hiljaa. Näin meillä taidetaan mennä akselilla 22-21. Jakautuma näytti sen verran vahvalta, jotta jatkoa sille voi odotella!

49 kommenttia:

 1. Miksi Java haukut Walaa ja Vahteraa. Ne saavat äänestää kuten haluavat.

  VastaaPoista
 2. Sillä lailla. Valtuustoon on siis palannut auvoinen ja rauhaisa elo. Arvokkaasti on siis ilman yhden äänen täpäriä äänestyksiä saatu normaali päiväjärjestys salin. Odotettavissa on ennustettavaa, hyvää ja rehtiä sekä ennen kaikkea veronmaksajain edun aina huomioonottavaa päätöksentekoa. Voiko sitä tämän enempää toivoa ;)
  JAa

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailuistanne! Mielenkiinnolla odotan läpyskän uutisointia asiasta. En ymmärrä, miten haukun ketään. Vai pitääkö minun sanoa oikeisto enemmistö, jossa koko vasemmisto tukee kolmea porvaria ja muu oikeisto on oppositossa?

  VastaaPoista
 4. taitaa tulla kaikkea muuta kuin ennustettavaa päätöksen tekoa. wala ja vahtera kost ei kun siis muistattaa ryhmiään syrjäyttämisistään niin että vasemmiston siipi tarjoaa heille kohta ties mitä tulevan sekasorron varmistamiseksi. tänään siitä annettin esilaulut kun oli puheet toisen laisia kuin ensmäsessä valtuustossa.

  VastaaPoista
 5. 23 §
  Kunnanhallitus

  Kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, jollei johtosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa.

  Kunnanhallitus tai johtosäännössä määrätty kunnan muu viranomainen antaa tarvittaessa ohjeita kuntaa eri yhteisöjen, laitosten ja säätiöiden hallintoelimissä edustaville henkilöille kunnan kannan ottamisesta käsiteltäviin asioihin.

  VastaaPoista
 6. Jos nyt täältä etäältä jotain ymmärsin, kaksi porvaria vastusti valtuustossa säästöjä. Jos näin on toimittu, veronmaksajien etu on unohtunut. Kyllä kaupungin organisaatiosta löysiä löytyisi.
  Minne muuten tekninen virasto arkkitehtiä tarvitsee?

  VastaaPoista
 7. Katkeruudessa ja kostonhimossa Wala ja Vahtera unohtaa ketkä heitä äänesti. Tuskin demarit, joita ne tukee.

  VastaaPoista
 8. ... niinpä, mahtaako Walan menettely ( mennä vasemmiston kelkkaan ja vastustaa säästöjen etsimistä kaupungin käyttömenoista ) vastata häntä vaaleissa > 5.000 eurolla tukeneiden yrittäjien kantaa ??- Tuleeko nyt yrittäjien Walaa tukeva julkilausuma lehteen ?
  - Näin nopeasti pantiin ruotuun demareitten nuorisosiipi (Järvinen, Myllymäki,Vasama jne.. ) eli Haapavuori,Rosten (ja Forss) palauttivat vallan > 70 vuotiaille !

  VastaaPoista
 9. Valtuusto teki selkeästi lainvastaisen päätöksen ( kun kielsi kaupunginhallitusta etsimästä lisäsäästöjä ), koska KH:lla on omat, talouteen liittyvät valmistelutehtävänsäkuntalain mukaan.

  Mutta eipä mitään hätiä, KH (äänin 6 - 5 ) ei tietenkään pane täytäntöön valtuuston lainvastaista päätöstä, sillä siitä päästään !

  Ja huomatkaa, miten Myllymäki ja Vasama KH:ssa äänestivät puolesta ja sitten valtuustossa - vastaan !- Löivät itseään korvalle.....

  VastaaPoista
 10. Kuten Java jopa samassa kokouksessa. Ensin sote säästöjä vastaan sitten olisi pitänyt vielä enemmän säästää.

  VastaaPoista
 11. Hartola meni taas törkeästi henkilökohtaisuuksiin. Kuinka voi olla tuollainen valtuutettu

  VastaaPoista
 12. Forssilla on kauhea tarve olla aina oikeassa ja sanoa viimeinen sana. - Sitten on lisäksi nälvimisen tarve, kuten eilen Jussi A:lle. - Joo ei ole Hartola lainkaan symppis kaveri, erikoisen epäsympaattinen tapaus on hän.

  VastaaPoista
 13. Mitä Forss laukoi Ahtiaiselle? Kiinnostaa. Nulkiakksi taas nimitti tai muuta vastaavaa.

  VastaaPoista
 14. Pientä on pörssin käytös, Java tarjosi kenkää arkkitehdin ja povasi potkuja kaupunginjohtajalle. Java oli törkimys.

  VastaaPoista
 15. Java ottaa kokouksista kaiken irti- Ihan oikein. Nyt olisi paikka ollakin röyhkeä. Viime kaudella paikallislehti teki hänestä oikein tekemällä öykkärin, jopa ilman syytä. Nyt ei ole paineita enää vaaleista ja saa istua täysivaltaisena valtuutettuna.
  Jos se nyt mikään erinomainen virka on.
  Ihan sama mitä nämä pellet täällä arvostelevat. Muutama valtuutettu tarvitsisi oikeasti fyysisen sakinhivutuksen. Javalle annettiin henkinen hivutus muiden toimesta.
  Kyllä olen iloinen, että Java saa toimia yhä täysivaltaisena valtuutettuna... kommentaattori 5.3 klo 2.09 kuuluu niihin tekopyhiin, jotka tekevät seläntakana vaikka minkälaisia rikoksia, mutta jos joku ehdottaa kenkää jollekin, tämä tekpyhä paheksuu.

  VastaaPoista
 16. En tiedä Javan sanomisista kun en ollut kuulemassa, mutta demariryhmä ei ollut Vainiota valitsemassa ja muutamat oikeiston edelleen istuvat valtuutetut sanoivat valintansa perusteeksi, ettei ainakaan demarin jäsenkirjalla olevaa valita uudeksi kaupunginjohtajaksi. Nyt on menty puoli vuotta näin ja oikeiston suulla ollaan puuhaamassa kaikenlaista ainakin ajatustasolla. Päitä saattaa putoilla lisää jos olen oikein ymmärtänyt.
  Enää ei kaupunginhallituksen puheenjohtaja sanele ja jakele käskyjä ryhmänsä suuntaan kuten oli Walan aikana. Eilen oli käsittääkseni saatu jotain esimakua valtuuston kokouksen aikana.

  VastaaPoista
 17. Java on tykkäsi. Ei savua ilman tulta. Aina tulee jälkipuheita, kujeet Java on paikalla. Inkerinsä käskystä se esitti rahaa opetukselle.

  VastaaPoista
 18. Jaava on surkeista surkein. Pystyy vain haukkumaan muita.

  VastaaPoista
 19. Olen samaa mieltä kuin (2.24) tuolla edellä: mitä surkimuksia sellaiset valtuutetut ovat, jotka lähtevät porukalla kantamaan sanomalehteen tiedotetta valtuustokollegansa aloitteesta. Saahan sitä kysellä jonkun natsimenneisyyden perään, oli säätiön puheenjohtajana sitten Koski tai Jussila - tai molemmat. Olisi kiintoisaa tietää, kuka tämänkin järjettömyyden aikoinaan masinoi... vai sanoinko jo ne nimeltä?

  VastaaPoista
 20. Kiitos vierailuista ja mietteistänne! Harto pyysi Antikaiselta anteeksi ja myönsi olleensa väärässä. Joten sillä asialla ei pääse ihmeemmin hehkuttelemaan. Lienee parempi olla joskus turhaan äänessä, kun suurin osa porukasta ei pukahda tuon taivaallista.

  Sanoin kaupunginjohtajalle momnttumit tulee, momemttumit menee, mutta kenenelle kellot soivat? Kysyin arkkitehtikeskustelussa : Jos meillä on oma 60 000€ ja ostettu 100 000€ arkkitehti, ketkä tekevät "tontonmäkiä, kummasta on helpompi päästä eroon? Eli eipä noissakaan mitään maagista ollut.

  Julkaisin joskus, Jorman mainitsemaan, vainokirjoitukseen liittyvää viestitystä. Tuolloin yli puolet Kokoomuksen ryhmästä ja Vasemmistoliiton Sanna Loven sanoutuivat irti listasta. Juhan(Aaltosen) ja Haapasalon Villen kanssa näin kolmikon, joka aloitti juonimisen. Enemmän minua harmittaa demarisurkimuksen omilleen lähettämä nimetön ja se, että kirjeen lähettäjä istuu yhä valtuustossa, mutta kirjeessä valheellisen panettelun kohteeksi joutuneet eivät istu!

  VastaaPoista
 21. Gyl sää ny walla gamal ole ollu ko suus oles taas avan kokoukses. Ko olisis ollu waan vaite ja arvokkaaste niinko poruka enemistö pruukka ain olla. Muutama siäl waa hössöttävä ja ova tärkkiöi.

  VastaaPoista
 22. Mitä luulette, tuleeko U:gin Yrittäjät ry:ltä nyt Plariin vetoomus, jossa tuetaan H.Walan ( yhdessä vasemmiston kanssa )valitsemaa linjaa, ettei kaupungin tarvitse sopeuttaa menojaan ..... siitä huolimatta, että kuluvan vuoden tilit näyttävät tässä vaiheessa 5.8 milj. euroa miinusta ??

  VastaaPoista
 23. Ei tule enää manifestejä yrittäjiltä. Hekin ovat ehkä ja toivottavasti jo huomanneet ettei ne mihinkään tehoa. Jussila kyllä jatkaa epistolaansa.
  Seuraavaksi saadaan taas uusi pätkä suuresta kirjasta, kenties Juudaksen evankeliumista, jossa luottomies näytti ja petti viiteryhmänsä äänestyskäyttäytymisellään kanssakulkijanaan Helle-maria.
  Nyt ei ole enää suoraa linkkiä huoltoaseman baarista toimituksen kautta kiertäen suoraan kaupunginhallituksen kokouspöydän päähän. On siis olemassa todellinen tietokatkos. Tiedot värittyvät nyt hieman Javan blogin punaissävyiseksi sattuneista syistä. Tietolähteet ovat nyt muuttuneet ja epävarmuuden siemen on kylvetty. Odotamme täällä jo varmuuden vuoksi miten puolueeton sanomalehti uutisoi valtuuston kokouksen asiat. Onko ne asioina vai toimittajan mielipiteillä värjättyjä?
  Kenelle v--.llaan eniten ja vähiten? Ketä nostetaan jalustalle? Lyökää työpaikallanne vaikka vetoa asiasta. Katsotaan sitten torstain lehdestä.
  Muuten olen myös sitä mieltä että Pasklahteen on istutettava takaisin ne Bonk-sillit tuottamaan meille hinukilaisille anjovissähköä. Edelleen merihistoriallinen yhdistys voisi järjestää vaikka anjovisten ongintakilpailut Vason myllyn ja Pasklahden sillan välissä vielä tässä kuussa ennen kuin jäät lähtevät oikeasti kuitenkin ennen vappupurjeshduksia.

  VastaaPoista
 24. minä odotan enemmän Vakka-Suomen Sanomien valtuustopakinaa. Ne on hyviä. Niissä kerrotaan kuka sano mitä. Niissä käy selville kokouksten olevan jopa hauskoja.

  VastaaPoista
 25. Snos sääkin jotain Jawa.

  VastaaPoista
 26. Kyllä kaupunki sopeuttaa kulujaan ihan riittävästi 3%.n höylällä. W ja V toimi hienosti torpatessaan tarpeettoman lisäpihistyksen tässä vaiheessa. Katsotaan nyt ensin, mikä tulee olemaan tuon höylän tarkoitus. Kokoomuslaisen politiikan ydin onkin, että pienituloiset kärsikööt ja hyvätuloiset lihotkoon. Kokoomuslainen politiikka ei käypäsiä oloja perskaupunkilasille suo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on mallikelpoinen kommentti. Olen justiinsa samaa mieltä.

   Poista
 27. Java se vaan oli kannattamassa vielä 3:n prossan päällekkin tulevia säästöjä. Ei olla köyhien ja kipeiden ystäviä kunhan as saa ilmoituksia.

  VastaaPoista
 28. Mitä maksoi koko sivun haavi auki ilmoitus ukin sanomissa kysynpä vaan. Mainostetaan ukia ukilaiselle. Tämä on meitsin kommentti noihin pöhköihin mainosvedätyksiin.

  VastaaPoista
 29. Puolueeton?
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/tastvinkkelist/459254.html

  VastaaPoista
 30. Hyvä kirjoitus Huittiselta. Noinhan sitä demokratiassa äänestäminen toimii. Nevavuoren heitto onkin sitten jo niin syvältä että.... Ja noilla eväillä meitä kaupunkilaisia sitten kuljetetaan.

  VastaaPoista
 31. Kiitos käynneistä ja keskustelusta! Olemme jo 2010 tehneet aloitteen, jossa suorittavan tason työntekijät etsivät mahdollisuuksia työn tehostamiselle. Niin ikään olemme tehneet aloitteita kaupungin vetovoiman kasvattamiseksi. Mihinkään ei tartuttu, joten nyt ollaan pakon edessä.

  Sinäänsä säästäminen on kokonaan väärä sana, sehän tarkoittaa, että panet olemassa olevasta rahasta ylimääräistä syrjään. Meillä on kyse päinvastaisesta eli pitäisi sopeuttaa kulut ja menot sekä maksaa syntyneet velat. En voi olla rajottamassa kaupunginhallituksen toimintaedellytyksiä talouden kuntoon saattamisessa, jos kaupungin talous on miljoonia miinuksella!

  Meillä samat ihmiset ovat keikkuneet vallassa kymmenet vuodet. He ovat toimillaan aiheuttaneet kaupungin onnettoman tilanteen, jotkut ovat olleet ajamassa kuntia konkurssin kautta olemattomiin. Nyt nämä samat tyypit haluavat ratkoa ongelmat. EI TUNNU USKOTTAVALTA!

  Nevavuoren lausunto osoittaa miehen luotettavuuden eikä muuten ollut ensimmäinenb kerta, kun hän päästää luikurit suustaan. Minusta on käsittämätöntä, että lehti kuvaa valtuustoa jonkinmoisena henkilökohtaisen koston ja vääryyksien takaisinmaksupaikkan, jossa voi äänestää vähät välittämättä siitä, mistä kannatuksensa vaaleissa sai.

  Ketkuilun, pelailun, koston, katkeruuden ja henkilöäkohtaisen pyrkyryyden sijaan altuustossa ainoana toimintaohjeena täytyy olla lain sanat: Luottamushenkilön on toimittava kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Tämän tukemisesta sopisi löytyä myös julkisen sanan toimintaperiaatteet.

  VastaaPoista
 32. Politiikka on pellejen touhua.

  VastaaPoista
 33. Surkein pelle on Forss. Valtuustossa syytti Ahtiaista jääviksi. Nyt Facebookissa se haukkuu valtuuttujen palstan hunoksi ja muut valtuutetut populistiksi. Vastaisi kysymyksiin, mutta esittää itse kysymyksiä. Kuin itseensä täynnä ihminen voitu valita valtuustoon.

  VastaaPoista
 34. Hieno homma, että vastuullinen päätöksenteko on palautunut valtuustosaliin. Mitäs tässä sitten muuta kuin laitetaan jalat pöydälle ja kädet ristiin takaraivon taakse. Samalla vihelleltäköön jotain kotiseutuhymniä.
  JAa

  VastaaPoista
 35. Mites Forss sai ääniä saman varran kuin Muutos yhteensä, jos on surkea pelle? Minun kysymyksiini hän on aina vastannut asiallisesti ja ilman populismia.

  VastaaPoista
 36. Pellet äänestää pellejä. Ukin Sanomat häpäsi Muutosmiesten maineen. Siinä syy niiden vähiin ääniin.

  VastaaPoista
 37. Paljon ugissa pellejä.

  VastaaPoista
 38. Forss anto hallituksessa Onni Pellelle tonnitolkulla rahaa. Sillä se sai pellejen äänet.

  VastaaPoista
 39. Tää on tätä blogia. Mitään todellista ei osata sanoa kunhan soitetaan suuta.

  VastaaPoista
 40. No sano jotain todellista eläkä kehu Forssii.

  VastaaPoista
 41. Onni sai Forssin mukisematta tonneja. Vasemmistolaista peruspalvelujen turvaamista. Ja se on muiden vika Forssi tietää kaiken,

  VastaaPoista
 42. Ei ainakaan pidä sellaista natkutusta kuin täällä kirjoittavat akkamaiset miehet pitävät.

  VastaaPoista
 43. Eikä käännä takkiaan kuin Java. Viime valtuustossa Java käänsi kelkkansa kahdessa peräkkäisessä ännestyksessä niin ettei ehtinyt eteisessä käydä takkiaankaan kääntämässä.

  VastaaPoista
 44. Kolumni kannattaa lukea.
  Demarit hoitaa homman. Rahaa on
  http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3114

  VastaaPoista
 45. Kiitos veikeistä viesteistä! Jospa jätetään Harto rauhaan. Aivan toinen tyyppi muni ja levitti valheita valtuustossa. Jos läpyskän tiedot pitävät paikkansa, eräs vatuutettu yritti vaheellisia tietoja levittämällä saada muita kannalleen. Siihen pitäisi minun mielestäni puuttua kovalla kädellä. Ensin ryhmä voisi erottaa kyseisen tyypähdyksen, jollei tyypähdyksen tyyli ole koko ryhmän tyyli. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että Harto saa kaiken paskan silmilleen vain siksi, että hän käy avoita keskustelua kaupunkilaisten kanssa. Todelliset lierot ja puuta heinää puhujat pääsevät mokistaan vaikenemalla kuin Brutus Caesarista tai ylipapit Jeesuksesta.

  Jos kaupunkimme kulurakenne on pahasti pielessä verrataessa sitä verrokkikuntiin, on ns. säästäminen paikallaan. Olen jopa useasti sanonut missä, konsulttityön mukaan, kaupunkimme hakkaa ylimääräistä rahaa mäkeen. Säästämistä ei kuitenkaan pidä tehdä niin, että se kohdistuu lakisääteisiin peruspalveluihin kuten esim. opetukseen ja sosialitoimeen. Tuolla edellä olen perustellut kantani paremmin.

  VastaaPoista
 46. Nyt Java vähän kopsasin AS:sta:
  "
  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132255-7.HTM

  - Minne hävisi melkein 3000 asukkaan asunnot?
  "
  JAa

  VastaaPoista
 47. Miten nyt sitten toimitaan, jos tällä kolmen prosentin säästöllä ei saada kaupungin taloutta kuntoon.
  Meinaan valtuusto päätti, että lisäsäästöjä ei saa tehdä.
  Voiko joku viisaampi selittää, että miten tässä nyt edetään tai toimitaan.

  VastaaPoista
 48. Kiitos käynneistä! Vaikka säästettäisiin tuolla systeemillä 6%, ei sillä taloutta saataisi koskaan kuntoon. Täytyisi ensin selvittää se, mikä on pielessä ja pistää se kuntoon. Ironisinta asiassa on se, että selvitys kaupungin talouden vuotokohdasta tehtiin jo syksyllä 2009. Tuolloin saatiin jopa em. vuotokohdan paikkausohjeet.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!