torstai 28. helmikuuta 2013

SE KUNTALIITOKSESTA:TÄÄLTÄ TULLAAN RAUMA!Hallituksen väsäämä kuntaliitoshöpötys on juuri sitä, mitä siltä suunnalta sopii odottaa: Mielikuvituksettomuus, osaamattomuus, näköalattomuus ja epärealismi paistavat läpi niin, että se häikäisee aina Mariaanien haudan syvimmissä sopukoissa. Ensinnäkin Uudenkaupungin talous on niin huonossa kunnossa, että liittämällä Uusikaupunki pienempiin naapureihinsa, sotketaan vain näidenkin talous. Toiseksi tästä seuraa auttamatta se, että tulevaisuudessa Vakka-Suomi pilkotaan ja tämä kulmakunta tullaan liittämään osaksi Raumaa. Raumalla on riittävästi asukkaita maksamaan Uudenkaupungin päättäjien vuosien varrella tekemät miljoonavirheet. Ainoa realistinen kaupungin pelastaminen lähtee kaupungin kehittämisestä ja tehtyjen, kaupunkilaisille miljoonia euroja maksaneiden, elinkeinosatsauksien hyödyntämisestä. Tätä sanotaan kehittämiseksi, mutta meillä kehittäminen ja positiivinen realismi ovat aina olleet vieraita ajatuksia vallassa keikkujille!

Osaamattomuus on mahtavasti edustettuna kaupunginhallituksen pöydän ympärillä! Lukuisat pöydän ympärillä istujat ovat jo kerran aikaisemmin olleet ajamassa kuntaa konkurssitilaan ja pakkoliitokseen. Nyt nämä samat tahvot toistavat eilispäivän virheensä. He yrittävät maksattaa itse, vuosien varrella, siunaamansa ja kaupunkilaisten osittain maksamat taloudelliset munaukset naapurikunnilla. Tämän sijaan näiden tahvojen tulisi hyödyntää kaupunkiin syntyviä työpaikkoja uusien asukkaiden ja veronmaksajien saamiseksi tänne. Mikseivät he toimi realistispositiivisesti ja järkevästi?  Realismi, positiivisuus tai järkevyys ei kuulu heidän pirtaansa, tämän osoittaa heidän toimintansa tarkastelu. Jos näin ei olisi, olisivatko he olleet siunaamassa ”janhuankaavoja”, ”tontonmäkiä”, perustamassa kaupungin piikkiin telakoita, siunaamassa suuria seikkailuja, lakkauttamassa kouluja, reissaamassa Unkariin jne. jne.! Järkevyys ei vaan sovi näiden tahvojen kunnalliseen toimintaan. Heidän käytännön toimintansa osoittaa tämän ja se on maksanut uusikaupunkilaisille miljoonia ja se tulee maksamaan miljoonia naapurikuntalaisille aina Raumaa myöten.  Saatetaan kuntaliitoksen yhteydessä tehdä toisenkinlaista historiaa eli hallituksen ympäriltä saattaa löytyä heitä ketkä tekevät kuntien hävityksessä hattutempun! On hävitetty yksi ollut kunta, hävitetään yksi oleva kaupunki ja hävitetään vielä yksi tuleva kunta. Alkaa pian olla tahvojen Colteissa lovia kuin Jesse Jamesilla konsanaan!

Yleensä kunta joka ajautumassa pakkoliitokseen naapuriensa kanssa tekee asukkailleen, kauas kantoisen, viimeisen palveluksen.  Kunta aloittaa henkitoreissaan rajun investoimisen, näin se turvaa asukkailleen hyvät liitoksen jälkeiset palvelut sekä modernit elämisen puitteet. Meidän kymmenet vuodet vallassa olleet, jo yhden kunnan hautaan ajaneet, tahvot toimivat tässäkin asiassa kuntalaisen edun vastaisesti. Liitoksen jälkeen meillä palvelut ja modernit puitteet loistavat poissaolollaan. Välivaihe kunnassa Vakka-Suomessa paremmat elämisen puitteet lapsiperheille löytyvät keskustan sijaan esim. nykyisestä Vehmaasta ja Laitilasta. Lisäksi uuden kunnan reunoilta on lyhyt matka isompien keskusten palveluihin kuten Turkuun ja Raumalle! Tämän kehityksen seurauksena kaupunkimme asuntojen hinnat tulevat romahtamaan. Autotehtaan nousupiikki ja soijatehtaan aloitus nostanevat hetkelliseti asuntojen hintoja tulevana syksynä. Hintatason korkealla pysyminen kestänee ensi vuoden kevääseen. Joten vielä ei ole asunnon myynnin aika!

Onnettomien päättäjiemme ansiosta huoltosuhteemme saattaa korjaantua yllättävällä tavalla. Kun tähän asti kaupunkimme työikäinen väestö on paennut lastensa kanssa sinne, missä satsataan lapsiin ja lapsiperheisiin, on tänne kuitenkin muuttanut halpojen asuntojen perässä ikäihmisiä. Asuntojen lisäksi ikäihmisten muuttohalukkuuteen on positiivisesti vaikuttanut sairaalamme olemassa olo. Nyt kun päättäjät ovat kylväneet synkkyyttä sairaalamme päälle ja täällä alkaa, päättäjien toiminta tuntien, po. laitoksen alasajo, alkavat ikäihmisetkin muuttamaan pois Uudestakaupungista. Samojen päättäjien vuosia jatkunut toilailu on petroskoinut katukuvamme ja kaupunkimme yleisilmeen. Sairaalan loppuminen siirtää kaupunkikuvan muutoksen uudelle tasolle voidaan puhua bagdadisoitumisesta.

Jotta edellä mainitut skenaariot eivät toteutuisi pahimmalla mahdollisella tavalla, on meidän pidettävä kynsin ja hampain kiinni nykyisestä aluesairaalastamme. Nykyisellään se takaa laadukasta hoitoa ja TYKSin palvelut kaupunkimme asukkaille. Sairaat eivät voi edes meillä olla säästökohde vaikka lapset ja vanhukset sitä jo ovat. Kuten läpyskässä tänään todetaan, on meidän pidettävä kiinni sairaalastamme ja sen TYKS-taustasta. Jos onnettomat päättäjätahvot pääsevät kyvyttömyydellään sorkkimaan aluesairaalaa ja ajamaan sitä alas, lapsiperheiden lisäksi ikäihmiset alkavat muuttamaan täältä pois.

23 kommenttia:

 1. Aika syvälle on ajauduttu. Rauma taitaa olla ainoa vaihtoehto. Kuinka tähän varauduttiin.

  VastaaPoista
 2. No, Raumalla on nyt Uudenkaupungin kaupunginjohtaja. Eiköhän tilanteen kehitys ole aika itsestään selvä: Kunnianhimoinen tavoite olla ison kaupungin kaupunginjohtaja. Voihan tavoitteen verhota tarkoituksenmukaiuuteen!

  VastaaPoista
 3. Kutaliitoksen jälkeen meidän virkamiehet saavat valtavan palkankorotuksen ja turvan työn jatkumisesta viideeksi vuodeksi

  VastaaPoista
 4. joko prosessi on alkanut kun meinaataan erota kouluyhtymästä jonka pääpaikka on liian kaukana ugista

  VastaaPoista
 5. onko kaupungilla yli kolmee miljonaa rahaa. sen eroominen maksaa. onko loimaa siirtynyt kauemmaksi. sopimus tehtiin loimaan kanssa kun muuten rouva koskesta ei olis saanut jatkaa rehtorina. viimeestään nyt rouva koski on jäävi hallituksessa.

  VastaaPoista
 6. Rauma ei todellakaan ole mikään vaihtoehto, yrittää ajaa vain omia etujaan vastapainoksi Porin suuntaan. Pori ja Turku ovat vaihtoehdot joista ainoa oikea ja samalla realistinen vaihtoehto on TURKU.

  VastaaPoista
 7. Kiitos viestinnästä! Tarkoitan sitä, että Uudenkaupungin talous ja osaaminen ovat niin huonoa, että Vakka-Suomen kunnista ei ole Uudenkaupungin pelastajiksi. Luonnollisesti Turun suunta on parempi ja luonnollisempi, mutta haluaako Turku meistää uuden pohjattoman kaallin Jäkärlän?

  Novidan toimia olen kritisoinut aina ja Loimaan suuntaan pidin älyttömänä. Se jää historiaan esittelyn ja osaamisen tasosta. Muist6akaa se, mitä Rake aikoinaan sanoi, kun po. fuusioon lähdettiin loimaalaisten kanssa. Nyt loimaalaisilla on muistaakseni 70% omistus Novidasta ja päätösvallasta, joten eipä myynti tms. taida olla ihan yksin meistä kiinni.

  VastaaPoista
 8. Arvoisa marginaaliryhmän varavaltuutettu!
  Haluaisitko olla edelleen mukana tässä in a deep sh..
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/457205.html

  All the best, says Walligraveman

  VastaaPoista
 9. Kiitos kysymästä goottikodissa asuja. Eipä isommin inspiroi. Toinen sanoo, että kaikki on avointa, auvoista ja yhteishenki vie eteenpäin ja ensimmäinen toteaa kaiken olevan poskellaan avoimuudesta ja yhteistyöstä alkaen! Jos saman pöydän ääressä istujilla on noin eri näkemykset, täytyy toisen ymmärtää väärin tai olla peräti vailla ymmärrystä.

  En allekirjoita kaikkea Antolan tekstissä, mutta hän sentään nostaa asian esille ja se on jo jotain eli sitä AVOIMMUUTTA, MITÄ ERÄÄT HUUSIVAT KOKO VALTUUSTOKAUDEN! Pahalta tuntuu, mutta tämän hallituksen kanssa ollaan sen lankun päässä, mitä edelliset hallitukset asettelivat laivan laidalle!

  Kaiken kaikkiaan Antolan avaus on positiivinen teko. Meidän täytyisi juuri nyt toimia ja käyttää kaupungin positiivista julkikuvaa hyödyksiä. Se niimittäin saattaa työttömyyslukujen muiden ikävien juttujen myötä rapistua pikaisesti!

  VastaaPoista
 10. Java kehu syksyllä Atsoa ja jouluna hallituksen porvareita. Nyt se haukkuu ne. Javalla ei ole mitään linjaa. Tuuliviiri koko äijä.

  VastaaPoista
 11. Kaupunginhallitus tekee enemmistöpäätöksiä virkamiesesittelijöiden esityksien perusteella. Onko nyt joku muuttunut? Vastaan itse: on. Heikki Wala ei olekaan enää jeesausmiehenä puheenjohtajisrossa. Enää ei ole kauppamiestä
  demariryhmän ja kaupunginjohtajan välissä. On siis tapahtunut muutos. Sekös nyt Jouko Antolaakin kismittää. Odotetaanpa nyt kolmatta haastattelua vielä. Neuvoja siitä, miten pitäisi nyt toimia tästä eteenpäin, niin. Niitäkin saatiin jo sivulla 6. Puolueettomasti.

  VastaaPoista
 12. Porvarit säästää ilman järjen häivää. Se Antolaa harmittaa eniten. Tietenkin sekin että ei ole Walaa, Antaa ja Maikolaa demaripoliitiikan takuumiehenä.

  VastaaPoista
 13. - on erikoista, ettei U:gin valtuuston PJ ymmärrä mitään tilinpäätöksestä eikä osaa lukea taseita.- Vuoden 2012 todellinen alijäämä oli 2,2 milj.euroa ja Antola puhuu 4 milj.euron puskureist ?? - Kaupunki sai kaatopaikan myynnistä sekä sataman yhtiöittämisestä 10.4 miljoonaa taseeseen, mutta se on laskennallista eukä muuta sitä, että kaupungin talous on täysin kuralla. Omaisuutta voi myydä vain kertaalleen, kuten saaritontteja ja Novidan kiinteistöt.

  VastaaPoista
 14. Kiitos vilkastuneesta vierailutiheydestä ja kannanottamisesta! En ole harrastanut kannanvaihtoa. Odotin melkoisesti hallitukselta ja odotuksissa nojasin halituksen jäsenten vaalipuheisiin ja hallitukseen valittujen koulutukseen. Kuten joku totesi minulle aikaa sitten, ettei koulutustaso aina ratkaise luottamushenkilön pätevyyttä. Nyt näyttää näyttävän siltä, että em. joku oli oikeassa eli koulutus ei ratkaise, jos luovuus ja rohkeus puuttuvat. Sain aluksi uudesta kaupunginjohtajasta positiivisen kuvan ja siksi suhtauduin häneen positiivisesti. Kannattaa muistaa, että hänen edeltäjänsä oli käyttänyt kaupunginjohtajan viime vuoden pelimerkit, joten paha siinä on antaa näyttöjä.

  Antola on siinä oikeassa, että meidän täytyisi tehdä jotain, jotta saisimme tänne kaavaillut työpaikat realisoitumaan uusiksi asukkaiksi. Tämä ei toteudu säästöillä, joilla palvelut ajetaan alas. Kukaan ei muuta kaupunkiin, jossa on asiat entistä kotipaikkaa huonommin. Eikä muuttopäätöstä tehdä vuonna 2013 vuokra-asunnon perusteella - emme elä 1960-lukua. Myös Salmen alueelle väkisin väännettävä hoivalaitos ja tyyli millä valmistelu on tehty, nostaa muuttokynnystä kaupunkiimme. Miksei kyseistä päihde/mieleterveyshoitokombinaattia kaavooittettu tyhjään Janhuan niemeen tai Ykskoivuun? Jos rakennuksella oli kiire, miksei sen valmistelua tuotu julkiseen keskusteluun jo viimevuoden keväällä. Silloinhan tämä hoivasähläys alkoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä sinäkin nyt ala hokemaan tuota kaupungin päättäjien ja muiden tahojen mantraa uusien asukkaiden saamisesta kaupunkiin. Meillä on toista tuhatta (>1000) työtöntä tässä kaupungissa ja ensiarvoisen tärkeää olisi ensin työllistää heidät. Kyllä uuden logistiikkakeskuksen kaipaamat 150 työntekijää löytyy ihan omasta takaa - mikäli vain kaupunki, TE-toimisto ja Novida sekä tietenkin työantaja hoitavat tehtävänsä. Turha on kaupungin yrittää kaunistella muuttotilastoa positiiviseksi. Muuttoliike kaupungista pois tulee kiihtymään, mikäli päättävät tahot eivät huolehdi täällä jo asuvien työllistymisestä. Sekä soijatehdas että logistikkakeskus tarvitsevat tavallisia perusduunareita henkilökunnastaan valtaosan ja heitä kaupunki on tulvillaan.
   Oma asumiseni jatko ratkeaa sen jälkeen, kun saan syyspuolella kuvan em. yritysten totetuneesta rekrytoinnista. Jos täältä kylältä ei töitä löydy, niin ei miksi jäädä tänne kykkimään? Uskon näin ajattelevan monen muunkin

   Poista
  2. Kiitos mietteistäsi! Aivan oikein: Ensin työllistetään omat työttömät. Teolliset työpaikat kertautuvat, kun niiden heijastin vaikutukset otetaan huomioon ja silloin tarjotaan töitä ulkopuolisille. Lisäksi tänne saadaan helposti uusia asukkaita oikealla kaavoituksella.

   Tämä päivänä useat ihmiset muuttavat pienimmille paikkakunnille pelkän turvallisuuden vuoksi. Meillä on tarjota rauhaa kaipaaville rauhallisille perheille rauhaisa elinympäristö toimivinen palveluineen ja elmän puitteineen. Tietenkin tämä onnistuu vasta, kun muutaman ongelma-olgan tuottamaan työn laatuun saadaan muhkea parannus.

   Poista
 15. Mitäköhän seuraavaksi aio
  taan myydä? Yhtä suuria kohteita kuin jo myydyt isot kohteet (Novida-, "kaatopaikka"- ja satama-liikelaitokset ja saaritontit) ei taida enää löytyä. Mielenkiintoista, sanoisin.
  Taitaa tulla pitkät miinukset tämän alkaneen vuoden tilinpäätöksen viivojen alle. Puskurit sulavat paljon nopeammin kuin jäävuoret. Lisäksi sataman suunnalta saattaa tulla huonoja uutisia tulevien tuontitonnien muuttumisen myötä.

  VastaaPoista
 16. Junkola-Lehtonen ei ole antanut mitään näyttöä johtajuudesta. Antola tuo asioita esille yleiseen keskusteluun.

  VastaaPoista
 17. Kiitos viestityksestä! Eiköhän kaikki merkittävä tai kaupaksi menevä ole myyty. Alkaako kohta lopun kiinteistömassan alemyynti, niiden leasinkontrahtien teko vai nostetaanko sisäisiä vuokria? Hallituksen enemmistön esniaskeleet ovat haparoivia, mutta annetaan kotvanen aikaa, jospa sieltä alkaisi löytyä järkeä ja johtajuutta!

  VastaaPoista
 18. Sama meno jatkuu. Suurin menetys on Javan ja Juhan poissaolon aiheuttama keskustelun loppuminen.

  VastaaPoista
 19. Kannattaa lukea turkkarista tänään sivu 2 eläkekirjoitus jossa saadaan uusia riskejä erityisesti julksishallinnon eläkekertymiin jotka saattaa tulla jopa veronmaksajien piikkin uudestaan ellei eläkerahastot tuota. Julkispuolen eläkerahastot ovat isoja riskejä. Lue itse. Oikeasta alalaidasta.

  VastaaPoista
 20. kiitos vierailuista! Kansa äänesti vaaleissa läpyskän manipuloinnin mukaan, joka jatkuu vieläkin. Vaikka mistään pöytäkirjoista tai tallenteista ei löydy mitään merkintää tai näyttöä riidoista tai häiriköinneistä, jatkaa läpyskä valheen levitystä. Valheita levittää tyyppi, kuka ei ollut paikalla yhdessäkään valtuuston kokouksessa.

  Huoltosuhteemme tulee muuttumaan paremmaksi, kun hallitus säästövimmassaan ajaa alas myös ikäihmisten palveluita. Monet eläkeläiset ovat muuttaneet tänne halpojen asuntojen ja jonkin tasoisten palveluiden vuoksi. Kun noita palveluita ryhdytään ajamaan alas, myös ikäihmiset alkavat muuttaa täältä pois. Kohta täällä ei ole muita kuin virkahenkilöitä, joista heistäkin osa asuu muualla ja maksaa veronsa muualle. Olemme kulkemassa kohti totaalista katastrofia!

  VastaaPoista
 21. "
  Suurimmat epävarmuustekijät liittyvät julkisen sektorin eläkkeisiin. Kun yksityissektori alkoi rahastoida eläkemaksuja 1962, kunnanisät vetkuttelivat asiaa vuoteen 1988, valtio 1990 ja kirkko 1991. Jotta vajetta voitaisiin kuroa, lainsäätäjät suostuivat uhkapeliin. Julkisen sektorin eläkevakuuttajille annettiin muista työeläkelaitoksista poiketen vapaat kädet riskinottoon.

  Jos sijoitukset sattuisivat menemään kiville, eläkkeet maksettaisiin suoraan verovaroista. Toistaiseksi on ollut onni myötä.

  Kirjoittaja on Turun Sanomien

  uutispäällikkö.
  "

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!