tiistai 26. helmikuuta 2013

KUKKAAN EI VÄLITÄ KAUPUNGIN TYÖNTEKIJÖISTÄ!




Jos työyksikössä järjestetään haastattelutilaisuuksia ja kokouksia, joissa luottamushenkilöt ja virkahenkilöt soimaavat törkeästi työntekijöitä, jättää se ikävän jälki maun tilaisuuksista ja organisaation osaamisesta. Kun jossain valitaan sopivaa johonkin tehtävään, ei pätevyydellä tai kokemuksella ole valinnassa mitään sijaan, vahvistaa se em. kuvaa po. organisaatiosta. Toisaalta tämä toimita on aivan selvää, sillä eihän yleensä epäpätevät esihenkilöt halua itseään pätevämpiä alaisia, joiden varjoon he itse jäisivät. Kun tähän lisätään esihenkilön itsetunto-ongelmat ja musta mieli sekä pahansuopa elämän asenne, on hänen alaistensa asema äärimmäisen hankala. Esihenkilö saa äänensä kuuluville, hänhän on sorrettu pikkureppana, joka istuu päättäjäkerman kanssa samassa pöydässä. Sen sijaan hänen alaisensa eivät saa ääntään kerman korviin, kun esihenkilö sukkuloi oikeissa pöydissä ja suodattaa totuuden.


Luottamushenkilö on vastuussa kaikista kaupungin henkilöstöön kuuluvista immeisistä. Jos on henkilökohtaisesti tekemisissä onnettoman, ongelmaisen, harhaluuloisen, omaa varjoaan säikkyvän, jopa itselleen valehtelevan surkean reppanan kanssa, alkaa tätä väkisinkin sääliä. Jos tämä reppanaihminen on syvimmiltään paha, häikäilemätön, itsekäs ja älykäs, osaa hän reppana-roolissaan manipuloida lähiympäristöään. Kun moiseen ongelmapersoonaan lyödään kaiken mausteeksi epäpätevyys, niin esihenkilönä kyseinen tyyppi kävelevä pommi. Kaikki tarvitsevat tukea ja kaikkein eniten sitä tarvitsee kyseinen ongelmatyyppi. Mutta häntä täytyy todellakin auttaa ja päästää ongelmistaan sekä asettaa tehtäviin, joihin hänen pätevyys riittää, muuten hänen alaisensa elävät työpaikoillaan arjen helvetissä!


Palataanpa kahden kappaleen kuvitteellisuuden jälkeen oman kaupunkimme käytännön ongelmiin. Jos työnantaja on tyytymätön työntekijän toimiin, joutuu hän jossain vaiheessa keskusteluihin henkilöstöjohtajan kanssa, joka pahimmassa tapauksessa näyttää työntekijälle ovea. Näin henkilöstöjohtaja hoitaa ikävän tehtäväänsä työntekijöiden esimiehenä. Mutta entäpä, jos työntekijä tunteekin tulleensa kohdelluksi väärin ja on esim. vainon tai työpaikkakiusauksen uhri. Kenelle meidän kaupunkimme työntekijä tekee tässä tapauksessa ilmoituksen ja keneltä hän saa henkistä tukea? Hän kääntyy henkilöstöjohtajan puoleen. Itse en tavallisena kuntalaisena tiedä, mutta epäilen kuviossa olevan kahdella jakkaralla istumista ja suoranaista laittomuutta.


Oma lukunsa on siinäkin, jos työpaikkakiusausilmoitus tehdään henkilöstöjohtajan esimiehestä. Näinhän tapahtui menneen vuoden maaliskuussa ja mitä tapahtui? Lain määräämässä ajassa ei tapahtunut yhtään mitään. Jopa asiasta tietoiset kaupunginhallituksen ja puheenjohtajiston jäsenet vaikenivat ja yhä vaikenevat asiasta. He vaikenevat siitä yhä, sillä konsensus pelaa hyvä veli kuviossa: KAVERIA EI JÄTETÄ, KAIKKI MUUT KYLLÄKIN JA KAUPUNGIN TYNÖTEKIJÄ JÄTETÄÄN ENSIMMÄISENÄ!

5 kommenttia:

  1. Työntekijöitä edustaa työsuojeluasioissa työsuojeluvaltuutettu, Henkilöstöpäällikkö on työnantajan edustaja.
    Kirjoittaa pitää vaikka ei ole mitään käsitystä edes perusasioista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Henkilöstöjohtajalle jätettiin 21.3.2012 ilmoitus työpaikkakiusauksesta ja hän vastaa työntekijöiden henkisestä jaksamisesta. Tämän hän ilmoitti aina maakuntalehteä ja Yleä myöden kaikelle kansalle!

    VastaaPoista
  3. Tietysti vastaa siitä työnantajan edustajana. Fyysinen työsuojelu kuuluu taas työsuojelupäällikölle.

    VastaaPoista
  4. Kai nyt Java muistat, että muutamat asiat ovat keskeneräisiä. Mitä taas kaupungin työsuojeluorganisaatioon, niin siellä on todellakin ongelmia. Yksi ihminen edelleen istuu lausuntoautomaattina kahdella jakkaralla.

    VastaaPoista
  5. Ei mikään muutu sama homma jatkuu.
    Kuuluvat kaupungin silmäätekeviin, niin kukaan ei puutu.
    Samat ongelmat jokaisessa kaaupungissa.
    Miksi uusikaupungi olisi poikkeus.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!