sunnuntai 24. helmikuuta 2013

VIRKAHENKILÖILLE KIITOKSET YHTEISTYÖSTÄ!

Olin ehkä se valtuutettu, kuka käytti eniten esityslistojen lopussa olevia lisätieto lähteitä. Syy tähän oli kovin yksinkertainen: Kaupunkilaisten parhaaksi toimimiseen tarvitaan tietoa, jota ei koskaan voi olla liikaa. Varsin usein kävi myös niin, että sain viedä kaupunkilaisten toiveita ja terveisiä virkahenkilöille. Useimmiten niin valmisteilla olleet valtuustoaloitteet kuin niiden seuranta vaati yhteistyötä virkahenkilöiden kanssa.

Nuoriso- ja liikuntatoimenjohtajan kanssa sain työskennellä yhdessä peräti kahdeksan vuotta. Ilolla voin todeta, että hän toteutti lukuisat kaupunkilaisten toiveet ja parannusehdotukset. Joskus yhteistyö aiheutti kipinöintiä ja kunnollista sellaista, mutta pääsääntöisesti yhteistyöstä jäi minulle todella hyvät muistot. Nuoriso- ja liikuntatoimenjohtajan noudatti esimerkillisesti avoimuutta; tehtyään viranhaltijapäätöksen, hän ilmoitti siitä välittömästi lautakunnan jäsenille.

Kamreerittaren kanssa käytiin jonkin verran keskusteluja ja jouduin muuttamaan hänestä, muiden katkerien virkahenkilöiden minulle markkinoiman, näkemykseni. Kamreeritar ei ole mikään " Numero-Niina", keneltä on helmitaulun helmet pudonneet lattialle. Hän yrittää, kyvyiltään rajallisessa organisaatiossa, toimia kaupunkilaisten parhaaksi. Kun hän tuntee organisaationsa kyvyt, hän ei halua ottaa suunnitelmissa pienintäkään riskiä. Jos olen jotain tietoa kamreerittarelta pyytänyt, on hän sen aina minulle toimittanut. Merkittävin yksittäinen juttu, josta nostan kamreerittarelle hattua, löytyy hallituksen esityksestä, jota hän ei suostunut esittelemään. Tuossa esitystekstissä hallitusta yllytettiin ryhtymään minua kohtaan oikeustoimiin!

Arkkitehdin kanssa oli jopa sopimus siitä, että voin, tietoja tarvitessani, soittaa hänelle koska tahansa. Näin myös tein. Lisäksi olin arkkitehdin kanssa melkoisesti tekemisissä valtuustoaloitteiden valmistelun ja niiden seurannan osalta, kaikki tämä sujui hyvin. Hänen kanssaan keskusteluyhteys toimi mainiosti ja kaikesta jäi pääsääntöisesti hyvä kuva. Arkkitehdille nostan eniten hattua hänen toimimisesta Tontonmäen loppukesäisessä markkinointitilaisuudessa. Arkkitehdin ansiosta, taloja olisi mennyt kaupaksi niin Tontonmäeltä kuin muualtakin kaupungista, mutta tilaisuuden suunnitellut mainostoimisto mokasi pahasti.

Sosiaalijohtajan kanssa en isommin ollut tekemisissä. Mutta ne kerrat kun se tapahtui, kaikki me paremmin kuin hyvin. Yleensä kyseessä oli kaupunkilaisen toiveet ja terveiset, jotka po. virkamies käsitteli asiallisesti, nopeasti ja kaupunkilaista opastaen. Arkkitehdillä tai sosiaalijohtajalle ei ollut mitään sitä vastaan, jos heille ongelmiaan esittävä kaupunkilainen halusi minun olevan mukana keskusteluissa.

14 kommenttia:

 1. Entä Koski ja Inkerisi. Kerro jotain heistä. Niiden kanssa taistelit eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidän kanssaan asiat ovat vielä kesken. Pidätän itselläni oikeuden tähän kommenttiin niin Javakin pääsee helpommalla vastauksessaan.
   JAa

   Poista
 2. Hyvä Java. Teit voitavasi. Nyt on Veija Nummen (P.S) ja muiden uusien voimien vuoro. Ei noissa hommissa kannata itseään kuluttaa. Politiikassa ei kiitosta saa. Mitä vähemmän luottamusmies tekee, sitä enemmän äänestäjät kiittää. U:gissa ei saa näkyä, se tulkitaan leuhkimiseksi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä Takala oikeassa on , mutta vähän lepsu.
  Pitäisi olla mäkelän otteet, kun sanoi piilotin rahoja tuhlailevilta virkamiehiltä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Noinhan se on kuten Juha edellä toteaa. Ihmettelen, jos ei kahvikutsu, asioiden selvittäminen ja pöydän puhdistaminen kelpaa. Sitä varten on näköjään oikeuslaitos, että muutaman virkahenkilön kanssa pystyy elämään. Poliisi yritti jo kuukausia sitten sovittelua, jotta asiat sovittaisiin ja lyötäisiin kättä päälle. Juha(Aaltonen) ja minä vastasimme myönteisesti tähänkin, nyt poliisin tekemään, tarjoukseen. Mutta virkahenkilöt näköjään eivät halua sopia ja kätellä, kun mitään ei kuulu! Vai onko poliisikin huomannut hommassa yhden perustavaa laatua olevan ongelman: KUINKA KÄÄRMEITÄ KÄTELLÄÄN?

  Minulle riittää hyvin se, että he keillä on halukkuutta keskustella menneistä, ovat suhtautuneet keskusteluihin posittiivisesti. Loput saavat, minun puolestani, olla ongelmineen. Kahden viikon sisällä toimitetaan viimeinen aineisto pöydän puhdistamiseksi. Silloin tämän sortin aktiviteetti on minulta lopullisesti ohi ja ne saavat jakaa oikeutta keillä on siihen oikeus.

  Kamreeritar yritti jo Naantalissa 2009 avata kaupunkimme onnetomaksi ajautuvaa taloustilannetta. Hän joutui jopa sanaharkkaan esimiehensä kanssa. Jos joku muistaa mitä kamreeritar sanoi, tietää tämä joku kamreerittaren olleen oikeassa. Ikävä vaan, että meillä ei ratkaissut tuolloinkaan asiantuntemus tai pätevyys vaan natsojen määrä.

  Kamreeritar oli jopa teettänyt merkittävän ja todella laajan konsulttityön, joka olisi osoittanut hölmöimmällekin luottamushenkilölle sen, mistä kaupungin talous vuotaa! NÄIN EI TAPAHTUNUT JA TALOUTEMME VUOTAA EDELLEEN! Juhan(edelleen Aaltonen) ja Raken kanssa postititimme tämän konsulttityön kaikille valtuutetuille - EIVÄKTÄ HE NOTEERANNEET SITÄ MITENKÄÄN! Ainoa, mitä konsulttityön lähettämisestä seurasi, oli myllykirje, jossa Rakesta ja minusta levitettiin täysin perätöntä tietoa. Kaiken huippuna olivat täysin käsittämättömät veitteet, joiden mukaan OLIN NAANTALIN SEMINAARISSA NIIN KÄNNISSÄ, ETTÄ EN PYSTYNYT OSALLISTUMAAN SEMINAARIIN. Tämänkin valtuutetut hyväksyivät, vaikka näkivät missä kunnossa ja missä oleilin. Sen sijaan, rajusti humaltuneen ja agressioiden aalloilla seilaavan, virkamihen tuhomaan hotellin omaisuuteen ei kukaan puuttunut mitenkään! Maksoiko kaupunki vahingot?

  Mäkelä oli raju ja räväkkä kamreeri, mutta oli hänellä erilaiset esimiehetkin. Tätä taustaa vasten en pidä kamreeritarta löpsönä - HÄN TOTTELI ESIMIETÄÄN! Olisipa joku muukin jutellut hänen kanssaan, enkä ainoastaan minä!

  VastaaPoista
 5. Onko Harto kutsunut sinut keskustakahvilan kahvikekkereille? Onko se kutsu kelvannut?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kysymästä! Eipä ole sinne kutsunut minua, mutta yleensä kohdattaessa juttelemme Harton kanssa. Näin kävi eilenkin.

  VastaaPoista
 7. Miten nyt taas Harto tähän sekoitettiin? Luottamusmies ei ole virkamies eikä esimies.

  VastaaPoista
 8. Java antaa väärän kuvan itsestään. Ei hän mikään pidetty vieras Mennessä ole. Kaikki on tyytyväisiä kun sen yllätysvierailuista ja häirinnästä päästiin.

  VastaaPoista
 9. Java on täysi paska. sen putominen valtuustosta oli todella suuri muutos parempaa. nyt se ei häiritse lautakuntia ei valtuustoo ei virkamiehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan sano että vielä hevosen paskaa..

   Poista
 10. No mutta. Saisimmeko jostain jonkun pöytäkirjauksen siitä, että Java on häirinnyt jotain lautakuntaa, valtuustoa tai virkamiehiä.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vilkkaasta vierailutiheydestä ja reippaista kommenteista! Näämmä väki alkaa pikkuhiljaa palailla blogin pariin. Kolmena viimeisenä päivänä kävijämäärä on luut yli 150. Eihän se ole lähelläkään vanhan blogin kulta-aikoja, mutta selkeää nousua kuitenkin.

  Meidän ryhmämme oli ainoa, joka pyrki esim. aloitteilla puuttumaan puuttumaan virkahenkilöiden todella huonoon käytökseen. Mutta muut hyväksyvät esim. sen, että virkahenkilö saa haistatella ja valehdella luottamushekilöille! Sopii pohtia, missä ja miksi luottamushenkilöt menettivät uskottavuutensa ja miksi virkahenkilöt vähät välittävät luottamushenkilöiden mielipiteestä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!