lauantai 16. helmikuuta 2013

LUOTTAMUSHENKILÖT: KUUNNELKAA KAMREERITTAREN FAKTOJA, MUTTA INVESTOIKAA ROHKEASTI!
Kamreeritar yritti puhua Naantalissa 2009 kovia sanoja kaupungin tulevasta talouskehityksestä, mutta hänen suunsa suljettiin. Jos hän olisi saanut puhua loppuun ja häneen puheeseensa olisi tartuttu tarvittavalla vakavuudella, olisiko taloutemme nyt kunnossa ja kykenisimmekö investoimaan omalla rahalla kasvuun? Ehkäpä me olisimme saaneet talouden kuntoon, kuten naapurikunnatkin saivat. Tuolloin kamreeritarta ei kuultu eikä kuultu silloinkaan, kun valtuusto äänesti meidän selviävän lamasta ja hommasi lähes muutaman miljoonan edestä lisää miinusta talouteemme. Nyt eletään siinä tilanteessa, joka perustuu menneen valtuustokauden aikaiseen uskoon ja sen varassa tehtyihin päätöksiin.

Viimeistään nyt on aika ottaa kamreerittaren puheet vakavana faktana. Hänen tehtävänsä on pitää huolta taloudesta ja tehdä se mahdollisimman kylmästi ja varmasti lukuihin nojaten. Siis jo virkansa puolesta kamreeritar suhtautuu penseästi kaikkeen epävarmaan riskin ottoon. Talousihmiset eivät koskaan ole innovatiivisia riskien ottajia ja kasvuun satsaavia toimintojen kehittäjiä, he pyrkivät aina sopeuttamaan kulut olemassa oleviin VARMOIHIN TULOIHIN. Talousihmiset laskevat, heidän toimintansa perustuu varmoihin faktoihin ja kokemuksiin. Tästä maksetaan myös meidän kamreerittarellemme ja hän on niin palkkansa kuin palkankorotuksensa ansainnut!
Hyvän johtajan tehtävä on organisaationsa kehittäminen kasvuun nojaten. Hänen on pyrittävä luomaan uuttaa, jotta organisaatio kehittyy, tuottaa entistä enemmän entistä tehokkaammin. Jos johtaja ei kykene em. kehittämiseen, hän on turha – talousjohtaja hoitaa hänen olemattoman kehittämisensä. Jos Toyotaa olisi vuonna 1965 johtanut, silloisiin lukuihin tuijottanut ja niihin yhtiön toiminnan sopeuttanut talousjohtaja, ei Toyotasta olisi koskaan kasvanut maailman suurinta autonvalmistajaa. Sama pätee puhelimissa Nokiaan ja, ikävä kyllä Samsungiin. Toimipa organisaatio alalla millä tahansa, se toiminnan perusta ja tulevaisuus nojaa aina olemassa oleviin talousfaktoihin, toimintaympäristöön ja omaan osaamiseen.
Kaupunkimme talous on kuralla - se on ikävä fakta. Sen sijaan toimintaympäristössämme olemme selkeä kirkas helmi – muualla irtisanotaan ja lomautetaan, meillä syntyy uusia työpaikkoja. Omaa osaamistamme ei voida pitää kovinkaan häävinä – myös talouden lisäksi, kaikki toimintaamme kuvaavat faktat ovat miinuksella. Momenttumien ja mahdollisuuksien hokeminen ei riitä, täytyy myös tehdä jotain. Eikä pelkkä tekeminenkään riitä, jos ei osaa tehdä sitä, mitä vaaditaan. Ensimmäiseksi meidän on tarkasteltava organisaatiomme laatua. Tarkastelu on tehtävä ilman vainoja ja kavrien/kaverittarien suojelua.  Kylmät faktat puhuvat puolestaan, ne kertovat kuka sai aikaiseksi ja mitä. Tämä tarkastelu ja sen pohjalta toimiminen avaa ainoan oven, jonka takaa alkaa luottamushenkilön lain velvoittava toiminta: TOIMINTA KUNNAN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI!
Uudenkaupungin toimintaympäristössä eli lähikunnissa satsataan voimakkaasti lapsiin ja nuoriin. Laitilaan valmistui uusi hieno koulu, Mynämäen lukio on valtakunnan kärkeä, Eura pistää reilut 10 miljoonaa euroa liikuntapuitteisiin, Vehmaalle tuli uusi liikuntahalli, samoin Mynämäelle ja Laitilaan suunnitellaan kunnollista liikuntahallia. Jopa puolta pienemmiltä paikkakunnilta löytyvät hiekkatekonurmet niin jalkapallolle kuin pesäpallolle. Meillä pesäpallo on kuollut, sateisena kesänä jalkapallojuniorit joutuvat pelaamaan pelinsä muualla ja yleisurheilussa lapsitoiminta on yhden koripalloilijan varassa. Kun vielä todetaan, että Tontonmäelle, jonne lapsiperheet eivät muuttaneet, koska siellä ei ollut lapsille mitään, kaavaillaan nyt lapsikylää, voi jokainen todeta ykskantaan: TÄSTÄ LÖYTYY MAHDOLLISUUKSIA KEHITTÄMISELLE, MUTTA TÄMÄN HYVÄKSYMINEN EI OLE KEHITTÄMISTÄ VAAN KUOLIAAKSI SÄÄSTÄMISTÄ. Meillä ei joko tunneta tai meillä ei välitetä realiteeteista – ei omista eikä naapurin.
Ihmiset eivät enää muuta työpaikkojen perässä, asuinympäristön turvallisuus, palvelutaso ja vapaa-ajan puitteet ratkaisevat uuden kotipaikkakunnan ja lapset ovat tässä tärkeässä roolissa. Kukaan ei vie lastaan nykyistä asuinpaikkaa huonompaan paikkaan asumaan. Kun palveluita kehitetään yksityisellä sektorilla, luodaan samalla uusia työpaikkoja. Tämän toteutuminen tarvitsee uutta toimivaa elinkeinopolitiikkaa. Oikea vastaus oikeisiin toimiin löytyy vastauksesta kysymykseen: Miksi uusikaupunkilaiset vievät rahansa Raision Myllyyn?  Jos yksityinen sektorimme olisi laajempi ja kilpailua enemmän, jäisi raha omalle paikkakunnallemme työllistämään uusikaupunkilaisia ja rahoittamaan heidän julkisia palvelujaan.
 Eikä kaupungin tarvitse tukea yksityistä sektoria. Sille täytyy vain osoittaa toimintapuitteet ja näitä puitteita meiltä löytyy yllin kyllin jo Alicenkadun varrelta. Kun kohta Eka lopettaa lopullisesti, voidaan keskustastamme puhua aavekaupunkina, joka kelpaa ainoastaan taustaksi elokuviin, jotka kertovat 70-luvun neuvostoliittolaisesta pikkukaupungin arjen ankeudesta. Kuinka joku ulkopuolinen kokee keskustamme vetovoimaisena, jos oma väkemmekin karttaa sitä jo lauantai 13.00 jälkeen. Varmasti Suomesta löytyisi kiinnostunut yrittäjä, joka avaisi esim. sunnuntainakin palvelevan kahvion kaupunkimme keskustaan. Kyse on tiedosta sen välityksestä eli markkinointitaidosta tai pikemminkin sen puutteesta, josta Tontonmäen tapahtuma oli surullinen esimerkki.
Me emme tarvitse, korulauseita, emme selittelyjä, emmekä syyllisjahtia. Meillä on kamreerittaren faktat ja hallituksen puheenjohtajattaren lupaus kehittämisestä. Tästä löytyy perusta, mistä ponnista ja suunta minne ponnistaa. Monet puutteemme ovat mahdollisuuksia, jopa Tontonmäki on mahdollisuus. Menestykseen tarvitaan luovuutta ja yhteistyötä. Yhteistyön on lähdettävä omien rajojen ja kaverin osaamisen tunnustamisesta. Ensimmäiseksi on noustava puoluepoliittisista poteroista ja lopettaa toisten, jopa oman puolueen jäsenten, sihtaaminen torrakoilla. Jos me meinaamme tehdä kaupunkimme tulevaisuudesta menestystarinan, siihen tarvitaan meitä kaikkia.

29 kommenttia:

 1. Toisesta blogistani siirretyt kommentit:


  Sama tolkuttomuus jatkuu nimet vain vaihtui. kirjoitti 16.2.2013 klo 19.55
  Rohkeasti on investoitu ja tässä sitä sitten ollaan.


  kirjoitti 16.2.2013 klo 23.02
  Kun kohta Eka lopettaa lopullisesti, Tuleeko tilalle
  Valintatalo vai mitä?


  java kirjoitti 17.2.2013 klo 09.40
  Kiitos pistäytymisistä! Meillä todellakin on investoitu rohkeasti, jopa hullun rohkeasti. Kun katsoo niitä älyttömyyksiä, mihin olemme rahaa syytäneet, käy mielessä seuraava: Joku lähes Jumalan asemaan päässyt toteuttaa muiden siunauksella kaiken periaatteella: Tehdään noin, kun tuli kerran sanottua! Kaikki vaihtoehdot ja jopa kysymykset ivestointien järkevyydestä tuomitaan julkiseesti aina kysyjiä ja vaihtoja ehdottavia henkilöitä myöden.

  Me olemme ajaneet ja ajamme yhä alas lakisääteisiä peruspalveluita, koska olemme heittäneet kaupunkilaisten rahaa sellaisiin kohteisiin, jotka eivät hyödytä kaupunkilaisia pätkääkään. Tämä on selkeä fakta vai voiko joku löytää tavallisen kaupunkilaisen elämää parantavia hyötytekijöitä kouluverkon alasajosta, Tontonmäestä, Pakkahuoneen edesmenneistä ropeleista, Laitilaan rakennetun kuntosalin rahoittamisesta, Janhuan kunnallistekniikasta, älyttömästä lamppujen vaihdosta, keittiöiden intomielisestä rakentamisesta jne. jne.. Olemme hakanneet miljoonia euroja aivan turhaan.

  On myös muunlaista rohkeaa investoimista kuin hullun rohkea investoiminen. Se perustuu toimintaympäristön tuntemiseen, oman osaamistason realistiseen tunnustamiseen ja taloudelliseen pohjaan, miltä ponnistamme. Meidän ryhmämme esitti jo 2009 kaupunkimme kehittämistä vetovoimaiseksi. Jos näin olisi tehty, olisimme askeleen edellä nuorisoon, lapsiin, ikäihmisiin ja muuhun infraan nyt satsaavia naapureitamme. Jos viime valtuustokauden ensimmäisen valtuuston istunnon hallirahoitus olisi käytetty kaupunkilaisten hyväksi, meillä olisi nyt aivan erilaiset puitteet saada asukkaita jakamaan verotaakkaamme ja edelleen kehittämään kaupunkiamme.

  Kyse on pitkäjänteisestä toiminnasta. Nyt mennään vuosi kerrallaan ja kehittäminen on vain katteeton sano, jonka takana nykyinen kuoliaaksi säästäminen tapahtuu. Meidän päätöksenteko ei vieläkään perustu realiteetteihin, asioihin perhtymiseen ja luovuuteen. Laiskuus, omasta sekä puolueen asemasta kiinni pitäminen ja lyhytjänteinen typerästi toteutettu säästäminen ovat johtotähtemme. Toivon siihen tulevan muutosta. Annetaan uudelle hallitukselle ja valtuustolle aikaa, sillä ei juoksun voittajasta tiedä mitään, kun on vasta otettu maratoonin ensiaskeleet!

  Eipä taida Suomen suurin Siwa tms. paljon lisätä keskustamme vetovoimaa. Varmaan jokainen näkee ettei Ekan nykyinen meininki voi jatkua kauan. Jospa tilalle saataisiin vaikka pieniä kauppoja sisältävä monipuolinen palvelukeskus? Esim Aito luomukauppa, kodinkoneliike, uusi kenkäkauppa jne..

  VastaaPoista
 2. Just harmittelit tyhjiä liikehuoneistoja keskustassa ja nyt pitäis loppujenkin muuttaa ekaan. Kirjoitatko tajunnanvirtaa vai mikä on?

  VastaaPoista
 3. Kiitos pohdinnastasi! Kyse ei ole tajunnavirrasta vaan tajunnanviirtsasta! Tyhjentyessään ja ränsistyssään edelleen Alicenkatu kehittyisi samaan suuntaan ja samassa harmoniassa muun kaupungin kanssa. Täällä voitaisiin tehdä isompiakin nesuvostoaikoja kuvaavia elokuva spektaakkeleita. Ehkä kehityksen huippuna tässä kehittämissä voitaisiin tavoitteeksi pistää kaupunki ydinsodan jälkeen. Kehityssuunta on tuttu ja turvallinen eikä tarvitse ismopia muutoksia nykyiseen tyyliin - se toteutuu ihan itsestään etanolitehdasta odotellessa.

  VastaaPoista
 4. Java varmasti tarkoittaa yrittäjien tulevan muualta Alisenkadun tyhjiin myyntihuoneisiin.

  VastaaPoista
 5. Ei paljon lisää kilpailua, jos samat yrittäjät muuttaa ekaan. -?

  VastaaPoista
 6. Se etanolitehdaskin oli sitten niitä Kosken tiedotuskuplia...

  VastaaPoista
 7. .... kun tuon Kosken elinkeinohypetyksen ( jota Plari/ Jussila/Huittinen - on täysin ilman kritiikiä ylistänyt ) savuverho hälvenee, eipä kovin hääviä ole Vehmaan suuri poika saanut aikaiseksi - paitsi suuria puheita ja lupauksia.... - Ei tullut bioetanolitehdasta, vaikka sen tulo piti olla varmaa moneen kertaan ens viikolla ... ja nuo Mersut ja soijahankkeet eivät ole millään tavalla Kosken aikaansaannoksia, vaikka tietenkin hän on niistäkin julkisuudessa paistatellut. -10.000 bonukset kyllä otti vastaan kun Harto ym. niitä tyrkyttivät.

  VastaaPoista
 8. Aineella on paskanen loppu, paitsi Ukissa se on kuningas.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä! Päästivätkö löpsöt luottamushenkilöt virkamiesdiktatuurin valloilleen ja aiheuttivat miljoonatapiot kaupungille sekä koko kaupungin lopun eli pakkoliitoksen osaksi Raumaa.

  Eilen täällä oli 77 kävijää, tänään tähän mennessä 75. Vuodatusblogin tilastoja: 546 kirjoitettua artikkelia, 25529 saatua kommenttia.

  VastaaPoista
 11. Haukuttiinko poistamassasi kommentissa liikaa elinkeinolahjakkuutta?

  VastaaPoista
 12. Kiitos kysymästä! Ei haukuttu. Otin toistamiseen tulleen oman kommenttini pois. On täällä vietävän hiljaista. Tänään on käynyntejä 27, eikä niitä eilenkään ollut kuin 103.

  VastaaPoista
 13. Valas sukeltaa java666.vuodatus.net- sivulla. Aiotko ajaa sen alas vai miksi valas sukeltaa?

  VastaaPoista
 14. Kiitos kysymästä! Minusta se on hieno kuva. Jos huomasit vuoret taustalla, siinä on hyvin kontrastia - toinen nousee ylös ja toinen sukeltaa alas. Mieluimmin pitäisin tämän blogin - käyttö on selkeämpää ja sujuvampaa, täällä kävijälaskuri on tarkempi, lisäksi Googlen systeemi toimii hyvin Anroid-puhelimen ja muiten viritysten kanssa. En minä Vuodatusblogia meinannut hävittää vaan antaa sen olla - se vaan ei toimi tyydyttävällä tavalla!

  VastaaPoista
 15. java666.vuodatus.net- sivulle kunnollinen linkki tänne niin oozen harassoo

  VastaaPoista
 16. Vähän laiskaa on tällä käynti. Surkeaa jos tämä loppuu. Mistähän Java räväkkyyttä kehiin.

  VastaaPoista
 17. Hyvä että tämä blogi hyytyy. Saa virkamiehet työrauhan Javan kiusaukselta. Varmaan joivat kakkukahvit, kun Java putosi valtuustosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kai tämä blogi mihinkään hyydy. Tämä käyntimäärien vaihtelu on aivan samanlaista kausivaihtelua kuin muinakin vuosina on ollut havaittavissa. Tässä nyt odotellaan seuraavia juttuja kaupungin ulkopuolelta. Ne ovat niitä asioita, joita on laitettu vireille viime valtuustokaudella.

   Poista
 18. Hyvä kun Java putosi kelkasta. Työrauha palasi Mörneen. Nyt siellä on aikaa tehdä töitä. Ei tarvi pelätä Javan räyhäämistä eikä vastailla älyttömiin aloitteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelätä räyhäämistä? Täh! Eikä vastailla älyttömiin aloitteisiin. Jaahas. Mikä on sitten se älyllinen aloite? Esimerkkejä, pliis.

   Poista
 19. Kiitos vierailuistanne! Eilen täällä oli 75 vierailua ja tännä täällä käyneiden määrä on 35, joten onnettoman vähän käy väkeä. Hienoa, jos Mörnen väki osaa, minun ansiostani, arvostaa normaalia arkea. Haluan kuitenkin huomauttaa, että aloitteitteni taustalta löytyy yleensä kaupunkilaisen yhteydenotto.


  Älyttömyydestä sen verran, että Rauman lisäksi Turkuun syntyy uusvanha puutaloalue. Kukahan teki tästä reilut kolme vuotta sitten aloitteen. Meillä älyttömyydet sikiävät, luottamushenkilöiden enemmistön kannattamasta, virkamiestyöstä. Esimerkkejä löytyy miljoonien edestä - joten se siitä.

  Kiusaamiset, häiriköinnit jne. ovat pelkkä mediakupla. Voin koska tahansa lyödä esiin em. asioista selkeät faktat! Ehkä pian puin oikein omassa alustuksessa välejäni ja toimintaani virkahenkilöiden kanssa. Sen voin jo tässä vaiheessa todeta, että tarjosin kahvihetkeä kanssani yhteistössä olleille virkahenkilöille. Yhtä lukuunottamatta se kävi kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs Java jos tehtäisi kooste viime valtuustokaudella tehdyistä aloitteista, jotka voidaan laittaa "meidän" piikkiin? Aloitetaanko vaikka aloitteesta muuttaa Janhuanniemen rakentamistapaohjeita. Sehän on vieläkin käsittelemäti. Ja oliko peräti niin, että valtuusto palautti sen kerran jo uudelleen käsiteltäväksi. Tämä nyt yhtenä esimerkkinä älyttömistä aloitteista(mme) ;)
   JAa

   Poista
 20. Kiitos muistutuksesta! Siinä oli yksi parhaista aloitteistamme, joita taisi kaiken kaikkiaan olla kymmeniä! Mutta mitä ne saivat aikaan? Lähes neljäkymmentä monttua aukesi ja päät kääntyivät yhtä aikaan niin, että tuli mieleen trooliin eksynyt silakkaparvi. No annettiinpa mahdollisuuksia "tontonmäkeläisille" susloveille.

  Tuo Juhan esimerkki osoittaa, että sillä ei ole mitään virkaa vaikka esittäisit kuinka fiksun ajatuksen! Vaikka hommaisi satamiljoonaa euroa kaupungille, se ei kelpaa, jos hommaaja on väärä! Kaikki jatkuu edelleen ja Koski johtaa sijoitustoimikuntaa - No sen verran vaalit muutti tilannetta, että nyt toimikuntaa johdetaan hame päällä.

  VastaaPoista
 21. Surkea blogi. Java ja Juha kirjottaa toisilleen. Molemmat on täysiä nollia, joille kansa näytti paikan.

  VastaaPoista
 22. En ymmärrä Javaa. Ei muutkaan tavalliset kaupunkilaiset pidä blogia tai häiritse päätöksentekoa.

  VastaaPoista
 23. Häiritsee päätöksentekoa. Hah hah. Taas taisi kolahtaa pääsyyttäjän suuntaan. Ei saa nyt kiusata päätöksentekijöitä. Joten varo vähän Java. Ei ole soveliasta kirjoitella asioista niin kuin ne on. Pitäis vaan kirjoitella miten niiden haluttais olevan.

  VastaaPoista
 24. Ennevnhaan rehellisyys oli hyve nykyään siitä on haittaa.
  Täälläkin rehellisistä ihmisistä toivotaan pääsevän eroon

  VastaaPoista
 25. Miksi Uusikaupunki ei käytä hienoa keksintöään, nimittäin sitä, että Pohitullin-, Viikaisten-, Kalannin-, ynnä muiden liikuntasalien ylläpito on ilmaista. Asia tuli vaan mieleeni, kun valitetaan, että kaupunki joutuu ostamaan kallista halliaikaa LiikuntaInnosta. Onko tosiaan niin, että yllämainittujen salien ylläpito / käyttö on ilmoaista, koska käyttäjät eivät joudu niistä maksamaan. Kyllä ideaa kannattaisi markkinoida jaajemminkin ja rakentaa lisää noita kustannusvapaita halleja myös Uuteenkaupnkiin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!