tiistai 12. helmikuuta 2013

Mitä tapahtuu vai tapahtuuko?

Valtuustokausi päättyi kaupunkilaisten tappioksi! Vain 5 valtuutettua halusi korjata törkeän virheen. Kaupunki oli neljä vuotta sitten rakentanut yrittäjälle hallin. Hyväksyessään hallin rakentamisen yrittäjälle sai hallitus lukea myös esittelijän po. hallista valmisteleman vuokrasasopimuksen.

Neljä vuotta meni ja hallituksen salailusta huolimatta valtuuston tietoon putkahti uutinen em. hallista: VUOKRASOPIMUSTA EI OLE VIELÄKÄÄN TEHTY! Kaupunkilaisten rahoja po. hallin rakentamiseen käytettiin lähes 400 000€ ja yrittäjä sai olla siinä ilmaiseksi kaupunkilaisten piikkiin. Vaikka tätä kuinka selitettiin valtuustolle, vain 5 valtuutettua oli sitä mieltä, että asia täytyy selvittää.

Nyt katsotaan, mitä uusi hallitus tekee vuokrasopimusmunauksen kanssa. Asialla on kiire, sillä vuokrasaatava vanhenee kolmessa vuodessa. Joka kuukausi, ajan vieriessä, jää kaupunkilaisilta kuukauden vuokra saamatta. Kyseessä on sievoinen summa. Halutaanko se korvata kaupunkilaisille vai ollaanko, tämänkin hallituksen aikana hiljaa ja rahat revitään pereusopetuksesta?

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Melkoista elinkeinopolitiikkaa. Ja kun siihen lisätään vielä veronmaksajien rahoittama "investointipankki", alkaakin kuvio selkiintyä. Ei ihme, että yrittäjät kusevat siellä hunajaa.

   Poista
 2. Kiitos vierailusta! Elämme autokaupungissa, josta ovat hävinneet autojen merkkiliikkeet, keskustassa palveluhuoltoasemia on jäljellä yksi, samoin kenkäkauppoja ja silti medät valitaan valtakunnan elinkeinoykkösiksi - MIKSI? Valinnan tekevät jäljelle jääneet ja monopoliasemaan päässeet yritykset, joiden aseman kaupunki takaa ja joita kaupunki hyysää.

  Totuuden elinkeinoelämämme kehittymisestä kertoo käppäily Alicenkadulla. Sen huonokuntoisissa rakennuksissa tyhjien liikekiinteistöjen määrä kasvaa. Kaupunkimme keskustan liikerakennusten yleisilme on 70-luvun tyylinen nukkavieru ja ränsistynyt. Tämä ei kerro elinkeinopolitiikan onnistumisesta. Eikä kerro sekään, että Sampo-pankki lähti, verotoimisto lähti ja kaupunki joutuu maksamaan postille, ettei se lähde.

  Varmimmin tapaat uusikaupunkilaisia isommilla ostoksilla menemällä Raision Myllyyn. Sinne ovat hävinneet sadat kaupunkimme yksityisen sektorin palvelutyöpaikat. Elinkeinoilluusiossa eläessämme olemme menettäneet 1 500 työpaikkaa, 2 500 asukasata ja laiminlyöneet kaupunkimme kehittämisen viihtyvyyden ja toimivuuden osalta.

  VastaaPoista
 3. Vaihda Java kirjaisintyyliä kohti tavallista. On jotenkin liian taiteellista, sano.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vihjeestä! Onkos nyt parempi?

  VastaaPoista
 5. Fonttia reilusti pienemmäksi, kiitos.

  VastaaPoista
 6. Hyvän kokoista selkeää tekstiä. Älä innostu kikkailemaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!