torstai 14. helmikuuta 2013

KAVERIT JA TOVERIT PITÄÄ HUOLTA TOISISTAAN, MUISTA VIIS VEISATAAN!
Jos 10-0 hävityn pelin jälkeen totean, että maalivahtimme ei saa mitään kiinni, alkaa keskustelu pelistä: joku puolustelee maalivahtia ja kritisoi puolustusta; toinen puolestaan kehuu vastustajan hyökkääjiä tai pelisysteemiä ja joku on kanssani samaa mieltä maalivahdin onnistumisesta. Intohimoinen keskustelu sisältää debattia, jota hallitsevat näkemykset nähdystä ja kokemukset koetusta. Vaikka tunteet kuohahtavat ja vaikka kaikki keskustelijat eivät välttämättä kannata samaa joukkuetta, käydään keskustelua asiallisesti väittämien perustuen nähtyyn ja koettuun.  Näin normaalit ihmiset keskustelevat asiasta asiallisesti. Kukaan ei vedä ketään oikeuteen, vaikka joskus avoimen keskustelun kiihkeys ja tunteiden kuohahdukset aiheuttaisivat ylilyöntejä. Kaikki keskustelijat ymmärtävät, että nyt puhutaan urheilusta, kaikkien näkemästä pelistä ja kaikki jää siihen.

Entäpä, jos erehdyt ihmettelemään maksetaanko meidän sivistyspalvelujohtajalle siitä, että hänen esittelyllään viedään lapsilta koulut ja romautetaan opetuksentaso ja kouluviihtyvyys? Entä, jos vaadit, että meillä virat täytetään strategian mukaisesti yleisellä haulla eikä kaveria tai toveria suosien? Entä, jos toteat että meillä kaavoitetaan sinne, minne kukaan ei halua rakentaa ja rakennetaan sinne, minne kukaan ei halua muuttaa asumaan? Entä, jos vaadit avoimuutta, jonkinlaista tulosvastuuta ja suunnitelmallisuutta elinkeinovarojen käyttöön? Kaikesta em. on tarjolla selkeät faktat, mutta minkäänlaista keskustelua ei synny. Keskustelu on kiellettyä ja se jopa koetaan kiusaukseksi, häiriköinniksi ja ahdisteluksi!

Kuinka me voimme tehdä demokraattisia päätöksiä, jos asioista ei saa keskustella? Pitäkää mielessänne, että kunnanvaltuusto eli paikallisparlamentti on saanut nimensä latinan kielen sanasta parliamo eli puhua. Jos valtuutettu ei saa puhua tai edes kysyä, teemme koko touhusta epäilyttävää pelleilyä ja epädemokraattista ilveilyä. Jos keskustelun avaukset hukutetaan vastapuolen vaikenemisella, valheilla, tutkintapyynnöillä ja perusteettomalla julkisella häpäisyllä, voidaan pohtia vain debatin tappajien motiivia. Kuten kaikki faktat opetustoimesta, kaavoituksesta, elinkeinopolitiikasta osoittavat, keskustelun tyrehdyttäminen ei voi olla kaupunkilaisten etu. Miksi keskustelut selkeistä ongelmista, aiheutetuista virheistä ja tulevaisuuden vaihtoehdoista tyrehdytetään? Miksi valmistelussa salataan tutkimuksia ja faktoja? Vastaus edellisiin kysymyksiin on äärimmäisen ikävä: MEILLÄ SALATAAN OSAAMATTOMUUTTA! Kun valtuustossa vain viisi valtuutettua haluaa puuttua kaupunkilaisille aiheutettuun satojentuhansien eurojen vahinkoon, puhutaan epädemokratiasta LUOTTAMUStoiminnan irvikuvasta, jossa KAVERIT JA TOVERIT PITÄÄ HUOLTA TOISISTAAN JA VIIS VEISAAVAT KAUPUNKILAISEN EDUSTA!

Systeemissämme oma sijansa on tiedotusvälineiden manipuloinnilla. Kun järjestin tiedotustilaisuuden, jossa AVIn ja lukuisilla muilla faktoilla vahvistin, ettemme Juhan(Aaltonen) kanssa olleet syyllistyneet väitettyyn ja julkisuudessa hehkutettuun työpaikkakiusaukseen, paikalle saapunut ns. toimittaja osoitti puolueellisuutensa väittämällä kiusauksen olevan subjektiivisen kokemuksen. Jos lakiin vedotaan ja sen mukaan meitä syytetään julkisesta työpaikkakiusauksesta, pitää noudattaa sen instanssin päätöstä, josta sitä on lähdetty hakemaan. Mutta tämä ennakkoasenteinen ns. toimittaja ei ollut kiinnostunut ensimmäisestäkään hänelle tarjotusta faktasta, hän ainoastaan hoki kehittämäänsä teoriaa subjektiivisesta kiusauksesta. Jos minä lyön jotain nyrkillä naamaan tämän työpaikalla, se on selkeää pahoinpitelyä, väkivaltaa ja työpaikkakiusausta. Mutta, jos soitan esityslistalle lisätietoja varten kirjoitettuun numeroon, se ei voi olla kiusausta. Ehkä jokutar voi kiusaantua esittämistäni kysymyksistä, mutta tiedonhankinta luottamustoimen hoitoa varten ei voi olla kiusaamista - ei edes subjektiivista sellaista! Kiusaantuminen voi olla subjektiivista, mutta kiusaaminen on laissa määrättyä toimintaa.

Kun kaupunginjohtajaa aikoinaan valittiin, nostin ykkösvaihtoehdoikseni Longan ja Sulkon. Syy oli se, että heille molemmille tärkeintä oli avoin keskustelu ja vaihtoehtoja sisältävä valmistelu. Esim. Sulkko totesi, että hänen kunnissaan valtuutetut ovat kokoontuneet valtuustonistuntojen lisäksi vähintään kahdesti vuodessa. Tässä on dramaattinen ero meidän Koski-Vainio tyyliimme. Yhtään ylimääräistä kokoontumista tai vapaamuotoista tapaamista ei ole järjestetty. Onko syy tähän näin surullinen: Meidän valmisteluntaso eikä sen takana oleva ammattitaito kestä avointa keskustelua! Lisäksi yhteistapaamisissa piilee se riski, että syntyy voimakas, ajatteleva ja aikaansaava oppositio, joka kasvaa enemmistöksi. Nyt muutama puheenjohtajiston tyypähdys kuului ydin ryhmään ja manipuloi puolueensa valtuutetut. Näin syntyi kaupunkilaisten tappioksi päätös hallivuokra-asiassa, näin lopetettiin koulut, näin tehtiin Tontonmäki, näin tehtiin logistiikkakeskuksen tie, näin myytiin tappiolla Novida ELI NÄIN TUHOTTIIN KAUPUNKIMME TALOUS! On täysin nykyisestä kaupunginhallituksesta ja kaupunginjohtajasta kiinni, jatketaanko nykyisellä tiellä kaupungin tuhoamista vai otetaanko meillä käytännöksi valtuutettujen välinen yhteistyö sekä avoin vaihtoja sisältävä asioiden valmistelu ja esittely?

10 kommenttia:

 1. Olen itse ajatellut - tosiasiat tunnustaen - että kaupunkilaiset ovat päättäjänsä ansainneet. Nähtiinhän se mihin johtaa veronmaksajien puolustaminen! Harmittaa, kun pitää maksaa sinne kiinteistöveroja, vaikka muualla asunkin. Toisaalta paikkani on myynnissä, mutta kellepä se kelpaa, kun viereen tehdään jättimäistä tuulimyllypuistoa. Uusikaupunki taitaa olla kohtaloni.

  VastaaPoista
 2. Paljon on uudella hallituksella oikomista. Sitä ei helpota hallituksen jäsenet, jotka istui entisessä hallituksessa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailuista! Uudelta hallitukselta odotetaan paljon, mutta ollaan kärsivällisiä - hallituksen taival on alussa ja haasteet suuret! Kun kommentoitte valitkaa, halutessanne pysyä anonyymina, kohta nimetön. Ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli 36, eilen 136 ja tänään ollaan 82., joten petrattavaa pisaa. Nyt laskuri on paljon aikaisempia rtealistisempi, se ei esim. kirjaa minun käyntejä lainkaan eikä toistuvia käyntejä tai sivujen avauksia. Hyvät yöt!

  VastaaPoista
 4. Vaisuksi kommentointia. Ei kansa löydä tänne.

  VastaaPoista
 5. Nyt muutama puheenjohtajiston tyypähdys kuului ydin ryhmään ja manipuloi puolueensa valtuutetut. Eikös nyt ole ihan sama juttu???

  VastaaPoista
 6. Tuleeko tämä olemaan jatkossa" virallinen" blogisi?

  VastaaPoista
 7. Kiitos näkemyksestä ja kysymyksestä! Edeltävän kommentoijan kanssa pelkään samaa, mutta jospa uudet valtuutetut tuovat uusia tuulia. Vaikka olisi kuinka hienoja ajatuksia ja luovaa nerokkuutta, ei niillä ole mitään virkaa, jos tyyytyy hiljaiseksi takarivin tahvoksi.

  Katsotaan kuinka nämä blogit toimivat. Toinen ei vieläkään pelaa, joten alan kallistumaan tämän suuntaan. Tämä perustuu kuulopuheisiin, en ole itse siellä käynyt vähään aikaan.

  VastaaPoista
 8. (vastaus toisesta blogista)
  Kiitos vierailuista! Onko aluksesta tehty tarjousta? Täällä kaupunki on joskus intomielin yrittänyt tehdä omalla telakalla laivoja. Nyt olisi tarjolla sellainen paatti, ettei kohta löydy amerikastakaan. Reaktorit tuottaisivat meille hiilineutraalia energiaa. Meillä on hyvät suhteet Rauman seudulle, joteen uraania saataisiin jatkossa edullisesti.
  Alus olisi myös hyvä täky Laitilaan suuntaan, kun puhutaan kuntaliitoksesta. Millään muulla kaupungilla ei olisi mahdollisuutta tarjota osakkuutta moiseen logistiikka/terveys/vapaa-aika/matkailukeskukseen, jonka hellästä sydämmestä sykkii erittäin edullista hiilineutraalia energia ja sulolämpöä koti-iltojen ratoksi.

  VastaaPoista
 9. Hullusta ideoista syntyy menestys. Mutta tätä on ehkä liian hullu?

  VastaaPoista
 10. Kiitos vierailuista! Idea kuin idea ei mene meillä läpi, jos se ei ole 70-luvulta ja muualla loppuun kaluttu. Eilen blogissa oli 70 vierailua tänä'än niitä on ollut 17, joten eipä ole hurraamista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!