torstai 2. kesäkuuta 2022

PÖLHÖLÄSSÄ USKOTAAN - FAKTOISTA VII$$$$

Julma totuus on se, että Pölhölän työpaikkaomavaraisuus on maan huippua ja silti juuri kukaan ei muuta Pölhölään. Väki kaikkoaa Pölhölästä, jos näin ei olisi ei Pölhölä olisi Pölhölä. Mutta miksi asiat lurahtavat Pölhölässä ahterilleen? Syynä on paikkakunnan historia, siellä on aina luotettu valmisteluun ja siellä on aina hyväksytty valmistelun virheet. On luotu kuvio, jossa epäpätevä organisaatio saa tehdä mitä lystää vähät välittäen tekemisen hinnasta tai seurauksista.


Pölhölässä on muutamien tyyppien eliitti, joka median suosiollisella avustuksella saa huseerata kuin humalainen norsu posliinipuodissa. Toimiiko viestintä Pölhölässä? -EI! Toimiiko suunnittelu Pölhölässä? -EI! Toimiiko rakentaminen Pölhölässä? -EI! Toimiiko tulosvastuullisuus Pölhölässä? -EI! Toimiiko matkailu Pölhölässä? EI! Toimiiko kaavoitus Pölhölässä? EI! Toimiiko markkinointi Pölhölässä? -EI! Toimiiko taloudenhallinta Pölhölässä? -EI!

Vaikka kuinka varoitetaan suunnittelun epäkohdista tai tuodaan esimerkkejä historiasta, Pölhölän päättäjät siunaavat lähes nikottelematta kaiken suunnittelun, kuten sitä seuraavat suunnitelmien kustannusylitykset. Pölhölän päättäjien enemmistö perustelee harjoitettua toimintaa positiivisella yhteistyöllä, jos olet eri mieltä, olet negatiivinen yhteistyön sabotoija. Pölhöläläisten veronmaksajien rooliksi onkin jäänyt idioottimaisten hullutusten tai pieleen laskettujen suunnitelmien maksaminen. Tämän oivaltaneet pölhöläläiset ovat nostaneet kytkintä, jos ovat saaneet asuntonsa kaupaksi.

Surullisen ankea totuus piilee siinä, että Pölhölä ei pärjää nykyisellä organisaatiolla. Elämme realistisessa maailmassa, jossa surrealistisille haihattelijoilla ei ole sijaa. Sitä ei ole edes Pölhölässä, sillä pian paikkakunnan talous on pian siinä mallissa, että veroja joudutaan nostamaan niin rajusti, että kysytään, kuka on viimeinen lähtijä hän, joka sammuttaa Pölhölän valot?

Pölhölässä on jatkettu tällä linjalla, vauhtia kiihdyttäen, kymmenet vuodet. Siitä huolimatta laki velvoittaa Pölhölän päättäjiä toimimaan Pölhölän ja pölhöläläisten parhaaksi. Sopiikin kysyä: Joko vihdoin Pölhölään on tulossa muutoksen tuulia, joko uhoten annetut vaalilupaukset alkavat näkyä? Voiko Pölhölää olla edes olemassa ja onko se kovinkin etäällä vai löytyykö se suurin piirtein, kuten Katri Helenan legendaarisesta laulusta Joulumaa: Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, jos Pölhölä löytyy useimman päättäjän sydämestä!?

10 kommenttia:

 1. "Pölhöläläisten veronmaksajien rooliksi onkin jäänyt idioottimaisten hullutusten tai pieleen laskettujen suunnitelmien maksaminen. Tämän oivaltaneet pölhöläläiset ovat nostaneet kytkintä, jos ovat saaneet asuntonsa kaupaksi."
  Tarkennus edelliseen:
  Pölhöläläisten alati vähenevien veronmaksajien rooliksi onkin jäänyt idioottimaisten hullutusten tai pieleen laskettujen suunnitelmien maksaminen. Tämän oivaltaneet pölhöläläiset ovat nostaneet kytkintä, jos ovat saaneet asuntonsa kaupaksi.

  Tätä valtuutettu Valkosen mielipidettä tukee valtuutettu Saastamoinen mielipidekirjoituksessaan Ugin sanomissa 31.5.2022. Laajemman selonteon paikkakunnan asioista saa tutustumalla tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodesta 2021.

  VastaaPoista
 2. Yle uutisoi jokin aika sitten, kuinka meillä on valtavat mineraalivarat, mutta toivoton lupa- ja valituskäsittely estää niiden hyödyntämisen. Sitä on valiteltu hallituksesta ja vuodesta toiseen, mutta asialle ei tehdä mitään. Hallinto- oikeuksien asioista 40- 60% on pakolaisten valituksia, jotka on jo alemmilla tasoilla käsitelty 4- 10 kertaa. Ei missään toisessa maassa hyväksytä tuollaista.

  Samaan aikaan siellä makaa ilman käsittelyä miljardien arvosta lupia, jotka toisivat maahan 10. 000 suoraa ja monta kertaa enemmän välillisiä työpaikkoja.

  VastaaPoista
 3. Java sanoi olevansa Ugin valtuuston viimeinen sosialidemokraatti. Ari Saastomoinen on toinen lisää. Kysymys on, kuinka kaun hän sopii puolueeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan java sanoi olevansa ukin viimeinen sosialidemokraatti. Hän sai Saastamoisesta kaverin.

   Poista
 4. Poliitikkojen pitäisi unohtaa puolueet ja keskittyä kaupunkilaisten tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolueista riippumaton valtuusto olisi ratkaisu.

   Poista
 5. Ei onnistu ennen kuin pakon edessä. Esimerkkejä löytyy nyt keväältä eduskunnasta.

  VastaaPoista
 6. Pitäisi keskittyä asukkaiden tarpeisiin ja vetivoimatekijöihin että saataisiin asukkaita. Kaupunki hakkaa miljoonia yhteen kadun pätkään ja asiakkaat kaikkoaa liikkeistä. Muualla kadut on kuin perunapelto, järki on totaalisesti päättäjiltä hävinnyt. Tarkastuslautakunta kertoo kaiken oleellisen missä on epäonnistuttu, ei tullut yllätyksenä. Puhuttu vuosia, muutosta ei tapahdu, missä vika??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi keskittyä tässä tilanteessa vain pitovoimatekijöihin.

   Poista
 7. Valtuuston enemmistö on sitä mieltä, että tämä toimintamalli on ihan käypä. Joten pulinat pois!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!