torstai 30. kesäkuuta 2022

ENEMMISTÖ JYRÄSI DEMOKRAATTISET PÄÄTÖKSET?

Eilen tehdyssä äänestyksessä kuusi valtuutettua halusi turvata kaupunkilaisten valitsemien päättäjien jo päättämien investointien toteutumisen. Lisäksi he halusivat kaupungin varautuvan mahdollisiin ikäviin yllätyksiin, joita täällä pruukaa putkahtaa esiin varsin tiheään: Jo aloitetut hankkeet eivät etene, vesijohdot paukkuvat, kiinteistöt leviävät käsiin jne. jne. etc..

On koomista perustella äänestys tulosta 35-6 kaupunkilaisten toiveiden toteutumisena, koska tuskin kukaan ei tiennyt vaalien alla Venäjän aloittavan sotaa Ukrainan kanssa ja sen seurauksista: maailma on nälänhädän partaalla, energian hinta on noussut pilviin, samoin on käynyt vilja- ja raaka-ainepörsseissä.

Otetaan esimerkiksi Sihy, joka on saanut 43-0 tuen useat kerrat valtuustossa. Kun siitä päätettiin erään kerran, haluttiin tarkalla taloudella ja priorisoinnilla varmistaa hinnaltaan paisuvan hankkeen toteutus. Siis itse asiassa nyt kuusi valtuutettua halusi turvata Sihyn toteutumisen eli 43-0 äänestystulosten toteutumisen, kun 35 valtuutettua riskeeraavat hankkeen korjaamalla vajaan 1,5 miljoonan euron huonokuntoista hallia kahdeksalla miljoonalla eurolla. Kyseessä on kaupunkilaisen etua ajatellen äärimmäisen riskialtis päätös. Ajat huomioon ottaen päätös on peräti uhkarohkea.

Yksikään päättäjä, vaikka joskus vastusti hanketta, ei halua Sihyn jäävän kesken. Kaupunkimme on niittänyt aivan tarpeeksi kyseenalaista mainetta keskusta ikirakennusmontun, vuosia jatkoa odotelleen betonisokkelin ja hullunkuuristen vuosia tyhjinä olevien "paritalojen" ansiosta. Nämä vaikuttavat aivan taatusti kaupunkimme imagoon, joten mm. Sihyn valmistumista tässä pyrittiin turvaamaan.

Parasta kaupungin tulevaisuuden ja päätettyjen päätösten toteutumisen varmistamista on tarkan euron politiikka. Kokonaan käyttämätön mahdollisuus tilanteemme parantamiseen on kaupungin asukasmäärän kasvattaminen. Meillä on kymmenet vuodet esitetty rantojen mittavaa hyödyntämistä asumiseen ja kaupunkilaisten viihtymiseen. Silti ei edes uimarantaa ole saatu aikaiseksi. No nyt sellainen syntyy, mutta uimarannan paikka löytyy PASKLAHDESTA. Kuka uusikaupunkilainen menee uimaan pasklahteen. Jotta asiat saataisiin täällä toivotulle tolalle, täytyy päättäjien ottaa suitset tiukasti käteen ja ohjata viranhaltijoita oikeaan suuntaan. Mutta voiko tätä odottaa löpsöiltä päättäjiltä, jotka seuraavat kuin hattivattilauma muutamaa sanansa syönyttä poliittista ohjaajaa?

4 kommenttia:

 1. Kyllä oli uhkarohkea päätös, mutta kun poliittinen vastuu on nolla. Jos ja kun sihy valmistuu niin käyttökulut kasvaa 3milj. Nekin rahat on jostain revittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika lailla sen verran poistuu kuluista kun saatiin purkaminen tehtyä

   Poista
 2. Pasklahteen uimapaikka? Olipa uutinen. Kun olin lapsi, siinä toisessa päässä oli vielä teurastamo. Siinä sentään on nyt puisto, mutt oikeesti hei! Onko tuo totta? Vai onko kyseessä maauimala?

  VastaaPoista
 3. Säästettiinhän eilen kahvissa härpäkkeineen ja matkakorvauksissa.🤣😅

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!